- 22 Eylül 2022
- 6.733
- 20.985
- 278
Benim arkadaşlarım sınav zamanı öyle taktikler yapardı kii..Kızlar daha önceden konu açmıştım belki rastlamışsınızdır bende ibs var en büyük sıkıntım karın gurultusu. Yarın üniversite sınavı var benim de en büyük korkum bu oldu şimdi. Yaklaşık 1 aydır çok katı bir diyet yapıyorum büyük ölçüde azaldı ama geçmedi.
Bir sürü arkadaşıma dedim psikiyaristime bahsettim durumu herkes umursama guruldarsa guruldasın diyor aslında ben de aynı kafadayım ama sınav esnasında guruldayınca panik yaparsam diye korkuyorum. Aslında benim yüzümden diğerlerinin dikkati dağılır düşüncesi en büyük korkum. Hatta bu korkunç teorilerde öyle ileri gidiyorum ki benim karın gurultum yüzünden odaklanamayıp sınav çıkışı bana saldırdıklarını düşünmek en büyük fobim ve çok saçma, evetÖyle aman aman bir ses de çıkmıyor ama bazen çok yüksek ses çıkıyor. Yani şimdi sizin sınıfınızdan birinin karnı guruldasa sınav boyunca odağınız bozulur mu? Benim bozulmaz ama işte böyle psikolojik sorunlar mantığa da karşı geliyor. Bana biraz cesaret verebilir misiniz lütfen?
Sınavında başarılar dilerim düşünmediği sürece ağrın olmaz unutmaBendeki de aynı formu malesef hergün sınav saatine göre menülerimi ayarlayıp pilav ve muz yiyorum sadece psikolojik olarak da çok yoruldum…
Yok bence karın gurultusu o kadar dikkat çekmez senden geldiğini anlamazlar senin durumunu üniversite okurken bende yaşıyordum hatta bir keresinde yoklama sıkıntımın olduğu dersten çıkmak durumunda kaldım sıkıntılı bir durum ama inan ki biz elham yapıyoruz duyanlar da zaten anormal tepkiler vermiyor zaten kimden geldiği anlaşılmıyor sınav esnası bu ses kimden geliyor diye dönüp dönüp bakacaklarını hiç sanmam o stres ve heyecandan millet kendi derdinde olacak :) birde zaten burnunu sesli sesli çeken öksüren oflayanlar şeker sizde var mı bilmiyorum kpss sınavında yok artık :) şeker yiyen olacak yaniAhhaha şeyi bile düşündüm eğer çok guruldarsa kimden geliyor bu ya diyen gözlerle etrafa bakmayıteşekkürler inşallah hiç sorun yaşamadan atlatırım
Neyi yiyip neyi yemediğinizde daha rahat ediyorsunuz?Kızlar daha önceden konu açmıştım belki rastlamışsınızdır bende ibs var en büyük sıkıntım karın gurultusu. Yarın üniversite sınavı var benim de en büyük korkum bu oldu şimdi. Yaklaşık 1 aydır çok katı bir diyet yapıyorum büyük ölçüde azaldı ama geçmedi.
Bir sürü arkadaşıma dedim psikiyaristime bahsettim durumu herkes umursama guruldarsa guruldasın diyor aslında ben de aynı kafadayım ama sınav esnasında guruldayınca panik yaparsam diye korkuyorum. Aslında benim yüzümden diğerlerinin dikkati dağılır düşüncesi en büyük korkum. Hatta bu korkunç teorilerde öyle ileri gidiyorum ki benim karın gurultum yüzünden odaklanamayıp sınav çıkışı bana saldırdıklarını düşünmek en büyük fobim ve çok saçma, evetÖyle aman aman bir ses de çıkmıyor ama bazen çok yüksek ses çıkıyor. Yani şimdi sizin sınıfınızdan birinin karnı guruldasa sınav boyunca odağınız bozulur mu? Benim bozulmaz ama işte böyle psikolojik sorunlar mantığa da karşı geliyor. Bana biraz cesaret verebilir misiniz ütfen?
Merak etmeyinKızlar daha önceden konu açmıştım belki rastlamışsınızdır bende ibs var en büyük sıkıntım karın gurultusu. Yarın üniversite sınavı var benim de en büyük korkum bu oldu şimdi. Yaklaşık 1 aydır çok katı bir diyet yapıyorum büyük ölçüde azaldı ama geçmedi.
Bir sürü arkadaşıma dedim psikiyaristime bahsettim durumu herkes umursama guruldarsa guruldasın diyor aslında ben de aynı kafadayım ama sınav esnasında guruldayınca panik yaparsam diye korkuyorum. Aslında benim yüzümden diğerlerinin dikkati dağılır düşüncesi en büyük korkum. Hatta bu korkunç teorilerde öyle ileri gidiyorum ki benim karın gurultum yüzünden odaklanamayıp sınav çıkışı bana saldırdıklarını düşünmek en büyük fobim ve çok saçma, evetÖyle aman aman bir ses de çıkmıyor ama bazen çok yüksek ses çıkıyor. Yani şimdi sizin sınıfınızdan birinin karnı guruldasa sınav boyunca odağınız bozulur mu? Benim bozulmaz ama işte böyle psikolojik sorunlar mantığa da karşı geliyor. Bana biraz cesaret verebilir misiniz lütfen?
Fodmap diyeti yapıyorum şuan ama sınava az kaldığı için çok gıda denemedim glutensiz ekmek pilav muz ceviz fındık yiyorum bir tek sınavdan sonra diyetisyenle devam edicem. Bu sizib yazdığınız listeye ek olarak sebzelerin hepsi beni tetikliyor…Neyi yiyip neyi yemediğinizde daha rahat ediyorsunuz?
Bu hastalik psikolojik olduğu kadar, kisilere göre bazi yiyeceklerde atak sirasinda atağı yükseltebiliyor.
Ben mesela dışarıda uzun sure kalmam gerektigini bildiğim durumlarda veya yolculuğa cikacaksam iki gun onceden; salata, salatalik, domates, aci ve baharat, bazi baklagiller, yogurt, süt, dondurma, hamur işi, tatli türevi tuketmiyorum.
Bugün ona göre kontrollü gıda secimleri yapin.
Çok teşekkürler…Çok tatlısınız. Ben başkasının burun çekmesi,sayfa değiştirmesi,karın gurultusundan rahatsız olmam. Bunlar olağan şeyler zaten bu tarz dış ortam gürültülerinde dahi konstantre olarak hazırlanılmalı bence sınava. çok takmayın kendi sınavınıza odaklanın başarılar.
çok garip insanlar var ama aşırı derecede kendini düşünenler hep kazanıyor hayatta gerçekten aksini görmedim…Benim arkadaşlarım sınav zamanı öyle taktikler yapardı kii..
Şeker poşetlerini hışırdatırdı, sürekli kalem açardı, öksürürdü. Sırf dikkati bozulsun biz daha fazla çözelim diye. Bu saf kalbinizle sizi çok üzerlerbu doğal ve sağlıksal bir durum yapılacak birşey yok ne yazık ki görmezden gelmeniz gerekiyor sakin kalmanız gerekiyor
Şeker bizde de varYok bence karın gurultusu o kadar dikkat çekmez senden geldiğini anlamazlar senin durumunu üniversite okurken bende yaşıyordum hatta bir keresinde yoklama sıkıntımın olduğu dersten çıkmak durumunda kaldım sıkıntılı bir durum ama inan ki biz elham yapıyoruz duyanlar da zaten anormal tepkiler vermiyor zaten kimden geldiği anlaşılmıyor sınav esnası bu ses kimden geliyor diye dönüp dönüp bakacaklarını hiç sanmam o stres ve heyecandan millet kendi derdinde olacak :) birde zaten burnunu sesli sesli çeken öksüren oflayanlar şeker sizde var mı bilmiyorum kpss sınavında yok artık :) şeker yiyen olacak yani
Aynen öyle olacak boşuna kuruntu yapıyorum zaten çok teşekkürlerMerak etmeyin
O panikte kimse sizin gürültünüzü duymaz
Rica ederimAynen öyle olacak boşuna kuruntu yapıyorum zaten çok teşekkürler
Hic duymuyir insan sinavda. Ben bir kaamı kagida cevirdigimi bir de son 10 dakika dendigini hatirliyorum ara sadece sorularla geçiyor. Kimse duymaz yani merak etmeyinKızlar daha önceden konu açmıştım belki rastlamışsınızdır bende ibs var en büyük sıkıntım karın gurultusu. Yarın üniversite sınavı var benim de en büyük korkum bu oldu şimdi. Yaklaşık 1 aydır çok katı bir diyet yapıyorum büyük ölçüde azaldı ama geçmedi.
İnşallah öyle olacak bir de sınavım güzel geçip kazansam çok rahat edicem…Hic duymuyir insan sinavda. Ben bir kaamı kagida cevirdigimi bir de son 10 dakika dendigini hatirliyorum ara sadece sorularla geçiyor. Kimse duymaz yani merak etmeyin
Çok teşekkürler ben de sürekli hareket ediyorum bu yüzden ama yarın guruldarsa da hiç ekstra bir şey yapmayacam bir de sakinleştirici içip gidicem inşallah başarırım çok teşekkürlerDibine dibine salan bile oluyordur. Benim de karnım çok guruldar ve sınavlarda o ses duyulurdu. Ayağımı sıranın metal ayak koyacak yerine sürterdim ki ses oradan geliyor sansınlar. Hapşıran, öksüren, burun çeken çok oluyor. Sizinki arada kaynar inanın. Başarılar sınavda
Sakinleştirici ilk kez almayacaksiniz değil mi ? Sınavda uyutacak veya sizi uyuşturacak bir şey olmasın. İnsanları fazla takmayın onlar burun çekerken düşünmüyor. Beni burun çekmesi çok rahatsız eder mesela midem çok bulanır. Yanıma peçete alayım şu burnumu sumkurup temizleyip gideyim de millet rahatsız olmasın demiyorlarsa siz de elinizde olmayan gurultu için kasilmayin. Gerekirse biraz leblebi atarsınız sınav öncesi ağzınıza, midenizin asidini alır rahatlarsiniz.Çok teşekkürler ben de sürekli hareket ediyorum bu yüzden ama yarın guruldarsa da hiç ekstra bir şey yapmayacam bir de sakinleştirici içip gidicem inşallah başarırım çok teşekkürler
Yok bir haftadır kullanıyorum doktor önerisiyle. Leblebiyi de bir deneyeyim öneriniz için ayrıca teşekkür ederimSakinleştirici ilk kez almayacaksiniz değil mi ? Sınavda uyutacak veya sizi uyuşturacak bir şey olmasın. İnsanları fazla takmayın onlar burun çekerken düşünmüyor. Beni burun çekmesi çok rahatsız eder mesela midem çok bulanır. Yanıma peçete alayım şu burnumu sumkurup temizleyip gideyim de millet rahatsız olmasın demiyorlarsa siz de elinizde olmayan gurultu için kasilmayin. Gerekirse biraz leblebi atarsınız sınav öncesi ağzınıza, midenizin asidini alır rahatlarsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?