- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.783
- 158
Hakikatte haklısınız...
Ama nacizane ben de düşüncemi paylaşmak isterim.bizzat 5 aşılama 2 tüp bebek tedavisi görmüş ve bu tedaviler yüzünden işsiz kalmış biri olarak..
Bilimsel araştırmalarla açıklanmış ki; infertilite tedavisi gören insanların hissettikleri korku kaygı acı ölümcül hastalıklarla mücadele edenlerle eş,
Şöyle söyleyeyim...iş görüşmelerine gidiyorum.bu kadar zaman çalışma hayatına ara verince insan kaynakları yetkilileri soruyor: evladınız olmuyor diye işinizi bırakıp tedavi olmuşsunuz.ölümcul hastalığınız olsaydı ne olurdu? Ya da biz sizi işe alsak hasta oslaniz işi mi bırakacakmisiniz?
Hiç beklemeden cevabım: hasta olana rapor veriyorlar; tedavi olması için müsamaha gösteriyorlar ama anne olamayana öyle tedavinin gerektirdigi vakitlerde izin vermiyorlar.halinden anlamıyorlar.(adetin 2. 3.gunu gideceksin hergun yumurta takibi yaptiracaksin yumurtalari toplayacaksin transfer ettireceksin.transfer sonrası 3 gün yatacaksın.tabi buradaki gibi detay vermiyorum orda)öleceksem işimin başında öleyim.ama hamile kalamamak zor bir sınav. Allah insanı evladin varlığıyla da yokluguyla da sınamasın.
Bu arada hiç bir kv bir gelin doğurdu diye diğerinden torun beklentisini azaltmaz
Iki insan kafasini farkli yone cevirirse tabi ki de ayni seyi goremez.
Bakis acim farkli ve anlatmak istedigim sey farkli...
Peki uc cocuguna yiyecek ekmek alamayip intihar eden anne ne yapsin bu sadece bir ornek.
Cocuk dunyaya getirip aci cekmektense gercek duyarli insan o aciyi kendi ceker..
Yasadiklariniz tabi ki aci verici seyler.
Ben de is gorusmesine giden aci tecrubeler yasayan biri olarak soyliyeyim ki guclu bir tanidiginiz olsa siz burnu karninda hamile bile gitseniz ise alirdiniz.
Bu dunyanin hali boyle duzen boyle..
Ben zaten kayinvalide baski yapmaz yazmadim Baski Azalir yazdim.
Ikisi farkli seyler...