Carrie hanim siz barda hic calismamissiz bilmemeniz normaldir. Bizim is yerinde time is money! Yani soyle diyim size... dusunun barda calisiyorsunuz... size fazla bahsis vermeyen ama surekli vaktinizde calan ve ilgi isteyen musteriniz var ve siz sirada bekleyen ve size daha cok para verebilecek insanlarla ilgilenmek yerine sirf kirilmasin diye size odeme yapmayan fakat ilginizi isteyen musteriyle oyalaniyorsunuz..... boyle birsey yapmak mumkun mu? bunu ben yaparsam ne olur ?
Birincisi diger musteriler beklemekten bikar gider beni sikayet eder olmadi burda servis cok yavas deyip bardan cikar gider... bi dahada gelmezler...
Ikincisi patron beni azarlar... bir kisi icin belkide 7-10 kisiyi sirada bekletmis olurum. isler aksar.
Ucuncusu gecenin sonunda ben hep ayni insanla ilgilendigim icin hic mi hic para kazanamam! Maalesef barda oturup laklak yapmak eglenmek benim faturalarimi odemiyorum... orasi bir is yeri evimizi donduruyoruz ben oraya parti yapmaya eglenmeye gitsem 5 kurussuz kalirim kanimca tez elden kovulurumda...
Maalesef money talks ! boyle yerlerde o yuzden kim daha cok bahsis verirse bos zamanimda o kisiyle ilgilenmeyi tercih ederim. Genellikle benimle vakit gecirmek, dertlesmek isteyen musterilere barin erken oldugu saatleri oneriyorum ki dostca sohbet edelim... saat 12 olmus oraya gelmis benim ilgimi bekliyorsa bu benim yapabilecegim birsey olamaz. O saatte ben jet hiziyla calisiyorum kimseyide dinleyemiyorum. Barmaid lik multitasking gerektiren bir meslek.Hizli olmak , ickileri karistirmadan yapmak, para ustu vermek, insanlari memnun etmek, yasi kucuk olanlarin kolundaki bandi kontrol etmek, stoklari yapmak,temizlik,bardaklarin bulasigi,menuden siparis alip barin restorantina bildirmek,fazla alkolluleri tespit edip ickilerini kesmek! hepsi benim gorevim... bunlarin ustune birde para kazanmak.... e haliyle herkesin gonlunu hos tutamiyorum.
Ilk zamanlar cok farkliydim ayni yeni doktorlar nasil herkesi iyilestirmek kurtarmak gibi hevesleri olur... oyleydim herkesi mutlu edicem sanirdim. Sonra farkina vardim bu bir is, kendimi mutlu etmek zorundayim! Boyle olmazsa terapist faturam kabariyor dogrusu... Insan kendini dusunmeli bence.