Sinema Günleri..---13.hafta ..---Sumak

hangisi olsun :)

• Ankete Katılan
    16
  • Anket Kapalı .
az evvel bitti film..
ne desem ki kocaman bir vauuuv demek istiyorum..
cok etkilendim, inanilmaz yani ne diyim wunderschonn hatta :))
gelelim etkilendigim sahnelere,
kehanette bulunan hastalikli kiz filmin en etkileyici karakterlerinden biri
filmin guldurerek baslayip kimi yerlerde aglatmasi cok feciydi.. ayni filmdeki karakter gibi hissettik sanirim mutlu iken bi anda nesemiz calindi gozlerimiz yasla doldu.
gittikleri yerdeki maden iscilerinin cikardiklari tasin tozunden dolayi kan kusmalarindan cok etkilendim.. cok cok feci bisey bu..

jaguarin pencesini jaguar kovalamasi muhtesemdi.. cok guzel cok anlamli olmus. adam batakliga dustukten sonra cikarken de ayni jaguar gibiydi hakkaten.. cok guzel bir vurgu olmus.
adamin karisi.. filmdeki enguzel karakter bence.. suda doguma muhtesem bir ornek olmus.. bayildim o kadinin karnina da bebegine de..
bunlari kaciran ve herkesi olduren adamlarin bu isi para icin mi yoksa hakakten o lanete inandiklari icin mi yaptiklarini pek cozemedim ama para icin yapmis olmalari cok mantikli geliyor.
mahsullerin kurtlanmasi insanlarin mutsuz yuzleri zayiflar hastalar, kaidnlarin satilmasi.. hepsi cok fenaydi ya.
bi de jaguarin pencesi kacarken kesilen baslarin vucutlarindan olusun toplu mezarlik ne fenaydi ya.. tuylerim urperdi resmen o sahnede.
jaguarin pencesi her hikayenin ana karakteri gibi cok sansli cok guclu cok korkakken cok sey basarabilen bi adam.
o gittikleri yerdeki herkes cildirmis gibiydi dehset icinde izledim resmen o sahneleri hepsi ayri ayri cok etkileyiciydi. maya kralligi da bu hastaliklara karsi surekli kurban vermeleri bu dusuncede olmalari cok dehset bi de asagiya kafalari yakalayan adamlar koymuslar aman allahim.. ama bi yandan bakinca da o gunesin tutulmasini tahmin ettikleri bir surec oldugu salgin hastaliklara karsi tanri sizden caninizi istiyo biz de bunlari kurban ediyoruz kurtulcaz diye oyalamalari dine cok buyuk bir atifti. din demeyelim de hadi inanclar uzerinden halkin nasil kandirilabilecegi uzerine bir atif.
en sonunda gelen gemilerle gitmeyip adam ve karisinin ormana donmesi de guzeldi. herseye ragmen ulkelerine sahip cikmalari.
bi de annesinin cocugu karincalarla iyilestirmesi kesinlikle mukemmeldi.

yorumlarm epey karisik oldu aslinda cunku aklima geldikce yaziyorum 20 dakikadir yaklasik yorum yaziyorum fazla etkilendim evet.

peki filmde eksik yokmuydu? vardi malesef.. maya uygarligi ile ilgili daha fazla bilgi alabilirdik. alamadik. kole ticareti yapiyolardi yere sacilanlar para idi ok, ama para ile ne alabilirler ki ne satiliyor adam gibi ulke zaten bi salgin hastaligin icerisinde metal madenciligi degil tas madenciligi yapiliyor bu metal paralar nerden geldi oyleyse? eksik yanlar var.

ama filmi cok begendim kisaca muzikleri zaten cok guzel.
bi de sanirim maya ca bisiler de ogrendim mesela
gaj orman demek :))
selu sen demek :))

hepsi bu kadar opuyorumnanaktan

evet hepsını yazmıssın asmın ,

bende ılk ızledıgım de uvv bu neydı demıstım ,ikinci izledigim de eksik yanları bulmustum .

begenmene sevındım :))

filmin için teşekkürler sumakcım zemuszemus daha önceden de izledigim bir filmdi ama olsun

eskiden olsa bu tarz filmleri izlerdim ama şimdi ağır geliyor günlerde etkisinde kalıyorum o yüzden bol vahşet içeren yerler hakkında pek fazla yorum yapmayacağım

filmde anlam veremediğim sadece şu oldu ; kuyudaki bir kadın bebek ve ufak cocugla nasıl kurtuldu tamam erkek olsa güçü yeter belki iple tırmanır dicem ama bir bayan nasıl çıkabiliyor kocası inip çıkarttı desem o da olamaz neyse o sahneyi görmek isterdim bir de geride kalanlara daha sonra ne oldugunu ?

cok vahset sahnesı varmıydı kı ,hıc etkı etmemıs kı bana o sahneler aklımda cok kalmamıs

vahset sevmeyen arkadaslar vardı umarım kızmazlar eyvahedigeldismile

Tim Burton'a saygısızlık etmek istemem ama August Rush'da çok güzeldi opuyorumnanaktan bilemedim hangisine oy versem...

liv bi sekilde asagiya ip uzatarak cekmistir yukari onlari bence. cok zor bisey gibi gelmedi bana o.

Ben sonradan izleyebilicem çok üzgünüm :çok üzgünüm:
Prensesim yoksun diye atlamıştık seni, kesin dönüş yaptıysan benim önüme geçmek ister misin?
Benim için bu hafta forumu takip etmek biraz zor olucak boshayallersmile

senin önüne geçerim tabikide kuzum kesn dönüş yaptım ama ama sen olmadanda olmazki :/

liv bi sekilde asagiya ip uzatarak cekmistir yukari onlari bence. cok zor bisey gibi gelmedi bana o.

nedense bana çok zor birseymiş gibi geldi =)iple indirmek kolay ama çıkartmak zordur be neysem keşke o sahneyi gorebilseydik derim baskada birsey demem bilmiyorumkismile=)

bir de dedigin gibi maya uygarligi hakkında daha çok bilgi alabilirdik filmde daha çok vahset izledik ...geri kalan adamlara noldu ne bitti ondan da bi haberiz

Son düzenleme:
nedense bana çok zor birseymiş gibi geldi =)iple indirmek kolay ama çıkartmak zordur be neysem keşke o sahneyi gorebilseydik derim baskada birsey demem bilmiyorumkismile=)

bir de dedigin gibi maya uygarligi hakkında daha çok bilgi alabilirdik filmde daha çok vahset izledik ...geri kalan adamlara noldu ne bitti ondan da bi haberiz

sana katiliorum canim mayalar hakkinda daha detayli bilgiler ogrenebilirdik eksik olmus biraz o yonden film

evet annem sayesinde izledim filmi, daha doğrusu izlemiş olduğumu farkettim ohaoldumsmile

film kesinlikle harika,çok etkilenmiştim..

karışık duygular verio insana, kimi zaman öfkeleniosun kimi zaman gözlerin doluo..
doğum sahnesi harikaydı yaa çok etkilendim ben, ve adamın ailesi için verdiği çaba bişekilde kurtulup onlara geri dönmesi :gitme:

ilk izlediğimde beni çok etkileyen sahnelerden biri maden işçilerinin kan kusmasıydı, şimdi o sahnede aklıma hemen "kanlı elmas" filmi geldi, ikisini bağdaştırım niyeyseeyvahedigeldismile

kanlı bölümleri kafa kesilen yerleri atladım itiraf ediorum , bünyem kaldırmıodasempatiksalakcinni

ayy ne diyim harika bi filmdi kısaca, son sahne çok hüzünlüydü, herşeye rağmen onca sıkıntıya rağmen yaşadığı yerleri terketmeyen birilerini görmek güzeldi yaaaboshayallersmile

vatan vatan yinede vatanturkbayragi kaydirigubbakcemile3

benım de sonradan aklıma geldı vahset yerlerı kusura bakma mag,ben etkıleenmedıgım ıcın kucuk bır bolum dıye dusundum ,demek kı akannehir

başı cok komıgıme gıtmıstı benım gulmekten olmüştüm ,ama sonrası hüzünlemdırmıstı cok ,

Son düzenleyen: Moderatör:
magiclowe ben de maden iscilerinin kan kusmasindan cok etkilenmistim suda dogumdan da :))

basi baya komikti evet ya :))
en azindan o liderlerinin o adami kandirmayacagini dusunmustum :))

Son düzenleme:
benım de sonradan aklıma geldı vahset yerlerı kusura bakma mag,ben etkıleenmedıgım ıcın kucuk bır bolum dıye dusundum ,demek kı akannehir

başı cok komıgıme gıtmıstı benım gulmekten olmüştüm ,ama sonrası hüzünlemdırmıstı cok ,

yok be kuzum ne kusuru, zaten ilediğim film çıktı ya demekki abartı bi durum yok.. her filmde az çok var sonuçta, baştan sona vahşet işkence olmadığı sürece izleyebiliorum gözlerimi kapayarak..

ilk sahne çok hoştu ya vala çok güldüm :roflol: hayvan şeysi yiyo ya böööö :roflol:

hehe bı de acı bırşey sürmesi, var , kaydirigubbakcemile3

adam kosa kosa gidip suya otururken kadında kana kana su ıcıyor :roflol:

magiclowe ben de maden iscilerinin kan kusmasindan cok etkilenmistim suda dogumdan da :))

basi baya komikti evet ya :))
en azindan o liderlerinin o adami kandirmayacagini dusunmustum :))

asmin evet cnm çok etkileyiciydi o kan kusma sahnesibilmiyorumkismile

ayyy o kafaların top gibi aşağı düşüşü amanınnnakannehir

hehe bı de acı bırşey sürmesi, var , kaydirigubbakcemile3

adam kosa kosa gidip suya otururken kadında kana kana su ıcıyor :roflol:
adamin kosmasi hadi neyse de kadinin su icmesine agzinin yanmasina koptum ben valla :roflol:

Back
X