- 10 Kasım 2008
- 3.713
- 8.327
- 398
Hanımlar bir siteden aldım:))))))(e ile başlayan)
insanı çileden çıkaran yaşam formları. bu canlı türleri ikiye ayrılır:
1) merkezi okullarda barınanlar: genellikle üniversite mezunu fakat çalışmayan, kocişinin kuzusu. prenses veyahut paşasanın annesi, altında jeepi, kollarımda şakırdayan altın bileziği ile düşman çatlatan, çocuk doğurdum röfleli, zengin olmasına rağmen rüküşlüğün kitabını yazmış canlılardır. çaçaron olma ve cahil özgünveni en önde gelen özellikleridir. öğretmenlerin arasını açma, sevdiğini pohpohlayıp, sevmedikleri hakkında dedikodu çıkartma, velilere baskı kurup, sınıf öğretmenine pahalı hediyeler aldırma gibi ulvi görevleri vardır. eğer sımıf ortamımda maddi durumu diğerlerine nazaran kötü öğrenciler varsa el birliği ile onu dışlatırlar. fakat doktor, hakim çocuğu gibi kendi klansmanlarında gördükleri çocuklara ayrı davranıtlar. öğretmen bunlarla aynı kafada değilse işi meb'e şikayet etmeye kadar götürme potansiyelleri vardır. en tehlikeli formlarına okul aile birliğine girdiklerinde ulaşırlar.
2) köy olullarında barınanlar: genelde mürekkep yalamış, lise veyahut ortaokul mezunu, uyumlu insanlardır. sınıf anneliğinin asıl amacını yerine getirmeye çalışırlar. aralarından çaçaron olanlar çıksa bile merkezdekiler kadar zararlı değillerdir.
Valla ben sadece kavramlari ve sayilari verdigim icin yetersiz ve ilgisiz ogretmen damgasi yedim cogu zaman :) insanlar cahil. O ogretmenler de okumus cahil.Evet, sizinle aynı fikirdeyim.
Bazı okul öncesi öğretmeni arkadaşlar müfredatta olan "okuma yazmaya hazırlık çalışmaları" cümlesini "okuma yazma öğretme" olarak algılıyor. İşte bütün bunlar bu yüzden..
Ooo bize cabuk makaslari kapıp gelin diyorlar.biraz da emrivakiler.Sizin isiniz de zormus.Toplantilara da, süslemelerede hep gittim.Toplantida hep maddiyat konusuldu.Bu birşey mi ben okul aile birliği başkanıyım. Sınıf anneleri yedi bitirdi bizi. Tam bi kaos. Müdürümü çok seviyorum. Onun için yanındayım.
Toplantı yaparsın gelmezler, okul için etkinlik yaparsın gelmezler, kermes yaparsın katılmazlar. Üstelik bizde para isteme durumu bile yok.
Velilerle uğraşılmıyor.
Oğlum anaokuluna gidiyor. Öğretmenin kurduğu watsap grubundan hariç grup kurmuşlar aman Allahım ordaki dedikoduları başka bir veli gösterdi ben şok.
Beni de eklemişlerdi aynı gün çıkmıştım. İyi ki de çıkmışım dedikoduların içinde olmamışım.
Velilerle uğraşmak zor. Allah kolaylık versin.
Öğretmenler günü için herkese emrivaki yapılmış bizim okulda menüyü okul aile birliği hazırlamış sınıf anneside kurban arıyor yaptırmak içinSinif annesi oldugum günden beri cok stresliyim.
Ögretmene ayip olmasin diye devam ediyorum.ilkokul sınif annesi oldum kazara gibi birsey.Hayır demeye çekindiğimden.
Aile birliğinde yapilan toplantida hep para toplamaya ve maddiyata getirdiler konuyu.Rahatsiz oldum.Aile birligi, özel kutlama günlerinde, "şunlar alinacak, bunlar kesilip yapistiralacak" diye siniflari bize süsletiyorlar.Velileri yardima cagiriyorum 1 kisi zor geliyor. Herkes kaçıyor.Çocuklar kesip süslese o özel günün anlamini daha iyi kavramazlar mi? Aile birliğindeki kadınlar birbirlerine surekli "tatlım, tatlim." diyorlar.Hiç sevmedigin hitap sekli.Bana da dediler.Bu iş benim gibi hassas bir bünyeye uygun değil gibi.Devam edeyim mi yoksa birakayim mi bilemedim.Çok stresliyim.Pes etmekte istemiyorum.
Ne yapsin ama destek lazim.hepsini kendi pisiremez kiÖğretmenler günü için herkese emrivaki yapılmış bizim okulda menüyü okul aile birliği hazırlamış sınıf anneside kurban arıyor yaptırmak için
İki çeşit istemişler zaten mesele o değilki okul aile birliği bu ikramları kendi yapmış gibi ortada salınacak sıkıntı ordaNe yapsin ama destek lazim.hepsini kendi pisiremez ki
Ne yapmış o çocuklar için hangi gariban çocuğunu ücretsiz geziye götürmüş aktiviteye katmış ihtiyacı için yardım aramışNebileyim bizmi yanlış düşünüyoruz acaba.demin watsap grubuna baktım da sınıf annesine hakkını helal et çok yorumluyorsun canım bizim çocuklarımız için.cok sağol canım yazmışlar.oda demiş ki rica ederim canım sizin çocuklarınız benim çocuklarım onlar birer pırlanta.... Ya bide bu kadının ciğerini bildigimemidir nedir inanmadım gelmedi.azcok o insanlar ve çocukları hakkında yaptığı yorumları biliyorum
Sahi mi ? Onu bilmiyordum.Ayıp gercektenİki çeşit istemişler zaten mesele o değilki okul aile birliği bu ikramları kendi yapmış gibi ortada salınacak sıkıntı orda
Okul verir sınıf annesinin öyle bir yetkisi yok henüz şirketleşmedilerSinif annesi sinif ihtiyaclari ve bütçe için topladigi para karşılığında makbuz verir mi?bilen var mi?
Kesin bırakın nolurNe olur konumu tasimayin bu da benim derdim.Bir de anksiyetem var.
2.döneme dusunuyorum.su an cok sorumluluk bindi.yari yolda birakmak istemiyorum.ya da iyice akillanip velilerede sorumluluk dağıtıp idare etmeye calisacagim.hersey tek kisiye yuklenince zor oluyor.organize işler biraz.biraksamda anksiyeteliyim devam etsem de.artik sanirim nereye kadar dayanabilirsem...Kesin bırakın nolur
Niye bize toplatiyorlar.Okul verir sınıf annesinin öyle bir yetkisi yok henüz şirketleşmediler
Ast üst meselesi gibi sınıf annesi de sınıf velilerine görev veriyor anlayacağınız çoğu zamanNiye bize toplatiyorlar.
Dilenci gibi
aldığı urunlerın fişini whatsap a koyuyor bizim sınıf annesi o konuda çok durusttür hakkkını yemeyeyimSinif annesi sinif ihtiyaclari ve bütçe için topladigi para karşılığında makbuz verir mi?bilen var mi?
Senet imzalatirlarSinif annesi sinif ihtiyaclari ve bütçe için topladigi para karşılığında makbuz verir mi?bilen var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?