Sınıf anneliği ve stres

Sanki bizim grubu anlattınız, yani bu kadar olur hocam..sınıf temsilcisi bizimki sınıf annesi değil dikkatinizi çekerim :)
Böyle bi havalar, öğretmene neredeyse bin liralığa yakın hediye almak istemeler.
Ayy neler neler daha..
Geçen bi soru sordum gruba tek bi cevap gelmedi, ama kendi yandaşları bişey sordu mu anında cevaplıyor.
Bende karar aldım bundan sonra gruba tek kelime yazmayacağım. Amma ciddiye almışım bende şimdi farkettim

Bende size bi öneride bulunayım,eğer matematiğe ilgisi varsa onuda yaptırabilirsiniz. Birde nette MentalUP var yanlış yazmadıysam şayet. Kızım çok keyif almıştı.
Tüm bu yazdıklarınızı benim kızımda yapıyordu 4 5 yaşındayken, şuan 6 buçuk yaşında, puzzle yapmıyor sıkıldı çünkü bende üstüne gitmedim.
Geçen sene okul kaydı çıktı fakat ben göndermedim, bu sene başlattım.
Annem geçen sene okula göndermem için baskı yapınca, metropolitan testi yaptırdım testte sayısalı ortalamanın üzerinde çıkınca matematiğin üzerinde durmamız gerektiğini söylendi.
Maşallah şuan 3 4 basamaklı matematik işlemi yapabiliyor yazarak ama :)
Çalışan bayan olduğum için çok fazla vakit ayıramıyorum bu aralar bizde bayağı ara verdik.tekrar bu durumu ele alacağım inşallah :)

25 yasindayim. Ben ilkokuldayken de sinif anneleri vardı. Bizim sinifin 2 sinif annesi vardi. Sinif annelerinin cocuklari oldukca kayiriliyordu gerek oturma duzeninde, gerek gosterilerde ön plana cikarilmalari, derslerde pohpohlanmalari...

O cocuklar devamli annelerinin yanlarinda olmasindan ve ogretmenin kayirmasinin da farkinda olduklarindan daha bir ozguvenli olurlardi.

Geleceklerine bir faydasi olmus mudur bilmiyorum. :))) Ama ne yazikki ortaokula gecince bitmisti bu sinif anneligi seyleri ve derslere tek ogretmen girmiyordu artik dolayisiyla kayirma da söz konusu degildi. Azcik yere yere çakilma oluyor tabi cocuklarda...

Cook teşekkür ederim. Hemen arastirip bakacam ...rakamlarla arasi iyi mesala 99 yaz diyoruz yaziyor.. kucuk sayilari topluyor cikariyor...
Calisan anne olmak zor kolay gelsin size... ben kizimi dogurduktan sonra biraktim calismayi calisma hayatini cok ozledim ama bi taraftanda iyi oldu kizimla guzel vakit geciriyorum...

Çok Afedersiniz ama sınıf annesi nedir? Kızım 6 yıldır okullu. Hiç duymadım böyle bir şey. Gerçekten merakımdan soruyorum.

Gerçekten öyle mi? Bizim sınıfta kimse istemediği için sınıf temsilcisi seçilemedi

Gerçekten öyle mi? Bizim sınıfta kimse istemediği için sınıf temsilcisi seçilemedi
Gelir seviyesinin yüksek ve çalışmayan annelerin olduğu okullarda "sınıf anneliği" statü gibi birşey ....hele de çocuklar henüz 1.siniftaysa sınıf anneleri birbiriyle yarışır .Ben yıl sonunda sınıf annesine diger velilerce çiçek verildiğini...
bunun üzerine küsen "sınıf annesi yardımcısıni" gördüm

Hiç bulaşmayacağım bir iştir.Milletin ayağına gidip para para dolanamam.

gerçekten çok komikmiş

Gerçekten emek harcayanları tenzih ediyorum.sadece sınıf anneliğinee değil toplumun her alanında böyle.kendisi bir sey olamamış kocasının parasını , çocuğunun okulunu, başkalarının başarısını kendine gurur kaynağı gören ve bunu statü sahibi olmak için kullanan o kadar çok ki.sanırsınız sınıf annesi olunca ingiltereye kraliçe oldu.

Sinif annesi degil de
Okul aile birligi baskanligi yaptim. Cok zaman gecti. Boyle dertlerim yoktu. Para toplardim. Banka hesaplari bende dururdu hepsi o. Butce hazirlama falan. Memnun degilseniz yapmayin elbette.
“Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptınız mı ?Bu işte ne yapılır ?”diye sormamış ;mevzu ,”Sınıf anneliği”.

Hahhah daha önce rastgelmiştim buna.Ama bizim sınıf sorumlusu düşünceli ve empati yeteneği olan bir hanım,sorun yaşamadık hiç,zaten kimse yerine talip olmadığı için kıymetini biliyoruz:))

“Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptınız mı ?Bu işte ne yapılır ?”diye sormamış ;mevzu ,”Sınıf anneliği”.
Dövün beni okey

Benzer bir tecrube oldugu icin paylastim. Okul aile birligi baskanlarina bagli sinif anneleri. Toplanti yaptigimizda sinif annelerine gorev dagilimi yapardik,ne yaptiklari bana bagliydi yani. Zaten memnun degilseniz yapmayin da dedim. Size gore sorun nedir su an?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…