İşte bana bunu demedi ögretmen.Ne yapacagim sinif annesi olarak ?dedimm.Hiiiç bazenn gidip geliniyor işte sadece dedi.hiç birsey yapilmiyor dedi.Dövün beni okey
Benzer bir tecrube oldugu icin paylastim. Okul aile birligi baskanlarina bagli sinif anneleri. Toplanti yaptigimizda sinif annelerine gorev dagilimi yapardik,ne yaptiklari bana bagliydi yani. Zaten memnun degilseniz yapmayin da dedim. Size gore sorun nedir su an?
Arkadaşım yaa hicmi duymadın sınıf annesinin görevlerini.sen bizim sınıfın sinifannesi olaydin çoktan kaydirmislardi senin ayağını :)))İşte bana bunu demedi ögretmen.Ne yapacagim sinif annesi olarak ?dedimm.Hiiiç bazenn gidip geliniyor işte sadece dedi.hiç birsey yapilmiyor dedi.
Kaydirsinlar lutfen ama herkes kaciyor bu gorevden.Arkadaşım yaa hicmi duymadın sınıf annesinin görevlerini.sen bizim sınıfın sinifannesi olaydin çoktan kaydirmislardi senin ayağını :)))
Anliyorum. Belki sizde durum baskadir. Ben gorevlendirme yapiyordum, etkinlikler ve belirli gunlerle ilgili kiyafet alimi oluyordu,para toplamak gerekiyordu. Kermes duzenlenirdi stand gorevlisi olurlardi veya piknik organizasyonu olurdu,cekilis yapilirdi hediye dagitilirdi yilbasi bayram vs icin onlari organize ederdik. Her okulda farkli yani benim bildigim. Size gel derlerse gidin bakin ne isteyeceklerİşte bana bunu demedi ögretmen.Ne yapacagim sinif annesi olarak ?dedimm.Hiiiç bazenn gidip geliniyor işte sadece dedi.hiç birsey yapilmiyor dedi.
Ben ilkokuldayken çok iyi hatırlıyorum bizim de sınıf annelerimiz vardı sadece öğretmenimizin ayak işlerini yapıyorlardı ..Pazara falan giderlerdi ,eteğini terziye götürürlerdi vs .Hic duymadim ki sinif annesi neler yapar
..neler yapmazmis ki.
kim yazdıysa analizleri yanlışHanımlar bir siteden aldım:))))))(e ile başlayan)
insanı çileden çıkaran yaşam formları. bu canlı türleri ikiye ayrılır:
1) merkezi okullarda barınanlar: genellikle üniversite mezunu fakat çalışmayan, kocişinin kuzusu. prenses veyahut paşasanın annesi, altında jeepi, kollarımda şakırdayan altın bileziği ile düşman çatlatan, çocuk doğurdum röfleli, zengin olmasına rağmen rüküşlüğün kitabını yazmış canlılardır. çaçaron olma ve cahil özgünveni en önde gelen özellikleridir. öğretmenlerin arasını açma, sevdiğini pohpohlayıp, sevmedikleri hakkında dedikodu çıkartma, velilere baskı kurup, sınıf öğretmenine pahalı hediyeler aldırma gibi ulvi görevleri vardır. eğer sımıf ortamımda maddi durumu diğerlerine nazaran kötü öğrenciler varsa el birliği ile onu dışlatırlar. fakat doktor, hakim çocuğu gibi kendi klansmanlarında gördükleri çocuklara ayrı davranıtlar. öğretmen bunlarla aynı kafada değilse işi meb'e şikayet etmeye kadar götürme potansiyelleri vardır. en tehlikeli formlarına okul aile birliğine girdiklerinde ulaşırlar.
2) köy olullarında barınanlar: genelde mürekkep yalamış, lise veyahut ortaokul mezunu, uyumlu insanlardır. sınıf anneliğinin asıl amacını yerine getirmeye çalışırlar. aralarından çaçaron olanlar çıksa bile merkezdekiler kadar zararlı değillerdir.
Yaz valla süper eğlenceli:)))):)) Napayım hoşuma gitti bu konu
puhahaaaaaSınıf annesi olabilmek için sınıf annesinin ayağını kaydırmak için entrikalar çevirenler bile var :)
kelaynak kuşu gibi,soyu tükenen öğretmenlerdensiniz.tebrik ederim siziSınıf anneliği okullarda yasaktır. Uygulayan var mı çok az? Sınıfım 70 kişi de olsa sınıf annesine karşıyım. Bir sınıfın tek bir otoritesi vardır. Öğretmen... Sınıf süslemek, özel gün kutlamak sizin işiniz değil. Öğretmenin ve öğrencinin işidir. Velilerin durmadan okulda olmalarına da karşıyım. Herkes görevini iyi yaparsa bunlara gerek kalmaz. Para toplama vs konuları için mesaj atarım ilk gönüllü olanlara veririm. Whatsapp grubu bile kurmam. Herkese en ince ayrıntısına kadar mesajla bazen arayarak bildiririm.
Okul oncesinde harf ogretimi yasak yalniz. O ogretmen cocugunuza iyilik yaptigini mi saniyor? Hangi okul oncesi ogretmeni okuma yazma ogretmek uzerine egitim almis da baskasinin isini kendine is bellemis acaba? Iste boyleleri yuzunden gelip de bize ne zaman ogreteceksiniz harfleri diye soruyorlar. Ya hu anasinifi ogretmeninin ne isi var okuma yazmayla? Cocugunuza iyilik yapilmiyor su an. Bilin bunu.Tesekkurler hemen bakiyorum Şimdiden yavas yavas aşina olsun harflere haklısıniz..
Gerci suan ana okulunda ogretmenimiz cok iyi simdide e ve l harflerini öğretti bile)
Biz iki ayda illallah ettik bu meseleden :)) hatta ben ayrı bir konu acsam bile olacak.eyvaaaaah komşum sınıf annesi!!! DiyeYaz valla süper eğlenceli:))))
Bizimkide bu gruptan.kadin her konuda uzman.mahallede muhtar, sınıfta okul müdürü,apartmanında yönetici....Konuyu okuyunca, aklıma arkadaşımın annesi geldi. Kadın kendi kendini sınıf annesi ilan etti. Allah’ın hergünü sınıfta, her teneffüs öğrencilerin peşinden koşuyordu. Birine vurmaya kalktı, sonra çocuğa diyor ki “senin yüzünden tırnağım kırılacaktı”. Ortaokul bitti, kızıyla lisede aynı sınıfa düşdük, resmen kızı görünce anılarım depreşti. Birde annesi sınıfa girince, kabus geri döndü dedim. Allah tan lisede o kadar gelip gitmedi.
Kısımda bu kadından fırsat yok olamamda oglusumunkinde bende olacammmpuhahaaaaa
Sinif annesi mi olcaksiniz?Kısımda bu kadından fırsat yok olamamda oglusumunkinde bende olacammm
Okul oncesinde harf ogretimi yasak yalniz. O ogretmen cocugunuza iyilik yaptigini mi saniyor? Hangi okul oncesi ogretmeni okuma yazma ogretmek uzerine egitim almis da baskasinin isini kendine is bellemis acaba? Iste boyleleri yuzunden gelip de bize ne zaman ogreteceksiniz harfleri diye soruyorlar. Ya hu anasinifi ogretmeninin ne isi var okuma yazmayla? Cocugunuza iyilik yapilmiyor su an. Bilin bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?