Sınıf anneliği ve stres

İşte bana bunu demedi ögretmen.Ne yapacagim sinif annesi olarak ?dedimm.Hiiiç bazenn gidip geliniyor işte sadece dedi.hiç birsey yapilmiyor dedi.

İşte bana bunu demedi ögretmen.Ne yapacagim sinif annesi olarak ?dedimm.Hiiiç bazenn gidip geliniyor işte sadece dedi.hiç birsey yapilmiyor dedi.
Arkadaşım yaa hicmi duymadın sınıf annesinin görevlerini.sen bizim sınıfın sinifannesi olaydin çoktan kaydirmislardi senin ayağını :)))

Ben sandim ki sinif icinde ihtiyac duydukca öğretmen yönlendirecek sadece.
Ama aile birligi yonetiyormus.

Arkadaşım yaa hicmi duymadın sınıf annesinin görevlerini.sen bizim sınıfın sinifannesi olaydin çoktan kaydirmislardi senin ayağını :)))
Kaydirsinlar lutfen ama herkes kaciyor bu gorevden.
Yoooo asla yapmam aman aman diyorlar
Beni de birakmiyorlar.Aaa sen 4 yil daha bizlesin birakma sakın yari yolda bizi diyorlar.kesmeye bicmeye cagirinca herkesin işi var herkes kaciyor

Anliyorum. Belki sizde durum baskadir. Ben gorevlendirme yapiyordum, etkinlikler ve belirli gunlerle ilgili kiyafet alimi oluyordu,para toplamak gerekiyordu. Kermes duzenlenirdi stand gorevlisi olurlardi veya piknik organizasyonu olurdu,cekilis yapilirdi hediye dagitilirdi yilbasi bayram vs icin onlari organize ederdik. Her okulda farkli yani benim bildigim. Size gel derlerse gidin bakin ne isteyecekler yani agir bir isi yoksa yapilabilir. Ama elbette onemli olan sizin yapip yapmamaniz sonucta zorunlu degildir diye dusunuyorum.

İki sınıf sınıf annesi var:
1- Bir kere elini verip kolunu kaptırıp pişman olan, ama mecburiyetten ya da öğretmene ayıp etmemek için çeşitli angaryalar altında ezilip devam eden (sizin gibi),
2-Bu işten son derece zevk alan, kontrol ve organize etmeyi,ön planda olmayı isteyen,aranan,soru sorulan kişi olup öğretmene yakın olmayı çok önemli bir özellik zanneden :)
iki grup için de üzülüyorum açıkçası...

Sınıf anneliği okullarda yasaktır. Uygulayan var mı çok az? Sınıfım 70 kişi de olsa sınıf annesine karşıyım. Bir sınıfın tek bir otoritesi vardır. Öğretmen... Sınıf süslemek, özel gün kutlamak sizin işiniz değil. Öğretmenin ve öğrencinin işidir. Velilerin durmadan okulda olmalarına da karşıyım. Herkes görevini iyi yaparsa bunlara gerek kalmaz. Para toplama vs konuları için mesaj atarım ilk gönüllü olanlara veririm. Whatsapp grubu bile kurmam. Herkese en ince ayrıntısına kadar mesajla bazen arayarak bildiririm.

kim yazdıysa analizleri yanlış

kelaynak kuşu gibi,soyu tükenen öğretmenlerdensiniz.tebrik ederim sizi

Tesekkurler hemen bakiyorum Şimdiden yavas yavas aşina olsun harflere haklısıniz..
Gerci suan ana okulunda ogretmenimiz cok iyi simdide e ve l harflerini öğretti bile )
Okul oncesinde harf ogretimi yasak yalniz. O ogretmen cocugunuza iyilik yaptigini mi saniyor? Hangi okul oncesi ogretmeni okuma yazma ogretmek uzerine egitim almis da baskasinin isini kendine is bellemis acaba? Iste boyleleri yuzunden gelip de bize ne zaman ogreteceksiniz harfleri diye soruyorlar. Ya hu anasinifi ogretmeninin ne isi var okuma yazmayla? Cocugunuza iyilik yapilmiyor su an. Bilin bunu.

Konuyu okuyunca, aklıma arkadaşımın annesi geldi. Kadın kendi kendini sınıf annesi ilan etti. Allah’ın hergünü sınıfta, her teneffüs öğrencilerin peşinden koşuyordu. Birine vurmaya kalktı, sonra çocuğa diyor ki “senin yüzünden tırnağım kırılacaktı”. Ortaokul bitti, kızıyla lisede aynı sınıfa düşdük, resmen kızı görünce anılarım depreşti. Birde annesi sınıfa girince, kabus geri döndü dedim. Allah tan lisede o kadar gelip gitmedi.

Bizimkide bu gruptan.kadin her konuda uzman.mahallede muhtar, sınıfta okul müdürü,apartmanında yönetici....

Evet, sizinle aynı fikirdeyim.
Bazı okul öncesi öğretmeni arkadaşlar müfredatta olan "okuma yazmaya hazırlık çalışmaları" cümlesini "okuma yazma öğretme" olarak algılıyor. İşte bütün bunlar bu yüzden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…