Sınıf anneliği

Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı olan özel okulda bir kaç arkadaş aynı teklifle geldi 😆 bir velimiz var çok hoş, çok kibar bir bayan ama tek çocuk olunca fazla hassas. Çocuk yaşından oldukça kilolu ama 3 öğünden sonra aç kalmasın diye yanına atıştırmalık koymak istedi.
Bizde kantin yok. Sadece öğlen yemeği var. Haliyle yemek seçen olduğu için okul beslenmeye izin veriyor. Sadece paketli gıda yasak. Haliyle isteyen yanına kuruyemiş, ev keki böreği, tost, meyve havuç dilimi falan koyuyor. Ama inanın asla bir sorun yaşamadık mesela.
Yani eğitimli insanlar ve yetiştirdiği çocuklar cidden daha rahat ettirdi bizi.

Merhaba hanımlar,
Oğlum birinci sınıfı bitiriyor ama sene başından beri sınıfta 7-8 veli sınıf annesine en çok yardım eden olma peşinde. Maddi durumum olduğu için sene başında öğretmenin işini kılaylaştıracak bi kaç sınıf eşyası bağışı yaptım ama kimsenin habri yoktu bi şekilde öğrenilmiş ve bu tayfa sadece sınıf işlerini biz hallederz gibi bi tavır aldılar. Aslında genel olarak herkese de aynı tavırdalar. Ama ben çocuklarımızın eğitim kalitesini yükseltmek için gereken bişey varsa yapabileceğimi belirtirken onlar yaptılacak hiçbirşeyden haber vermiyor ve biz bunları yaptık teşekkür etmiyosunuz tavırlarına giriyorlar. Beraber adaya gittik ve 7-8 tane birbiriyle yarışta olan veli sadece kendileri dışında kimseyle muhatap olmayıp herkese kibirle üstten davranıyokar ve bu klikleşmede ortamın enerjisini düşürüyor. Bütün veliler şikayetçi ama öğretmene gidince konu siz kimsnz bizi şikayet ediyorsunuz oluyor. Yani çocuğumuzun olduğu sınıfa dahil olamıyoruz bunu öğretmenle konuşunca da ortalık karışıyor tecrübeli velilerden fikir almak istedim.
Dahil olup ne yapacaksınız ki. Onlar da dahil olmasın zaten. Hayır bir çocuk konusunda eğitimleri yok orada çalışmıyorlar. Niye herşeyin icindelerki. Veliler acil durum olmadıkça okul kapısından çocuğu bırakır tekrar alır. Okulun olayı bu zaten.

Merhaba hanımlar,
Oğlum birinci sınıfı bitiriyor ama sene başından beri sınıfta 7-8 veli sınıf annesine en çok yardım eden olma peşinde. Maddi durumum olduğu için sene başında öğretmenin işini kılaylaştıracak bi kaç sınıf eşyası bağışı yaptım ama kimsenin habri yoktu bi şekilde öğrenilmiş ve bu tayfa sadece sınıf işlerini biz hallederz gibi bi tavır aldılar. Aslında genel olarak herkese de aynı tavırdalar. Ama ben çocuklarımızın eğitim kalitesini yükseltmek için gereken bişey varsa yapabileceğimi belirtirken onlar yaptılacak hiçbirşeyden haber vermiyor ve biz bunları yaptık teşekkür etmiyosunuz tavırlarına giriyorlar. Beraber adaya gittik ve 7-8 tane birbiriyle yarışta olan veli sadece kendileri dışında kimseyle muhatap olmayıp herkese kibirle üstten davranıyokar ve bu klikleşmede ortamın enerjisini düşürüyor. Bütün veliler şikayetçi ama öğretmene gidince konu siz kimsnz bizi şikayet ediyorsunuz oluyor. Yani çocuğumuzun olduğu sınıfa dahil olamıyoruz bunu öğretmenle konuşunca da ortalık karışıyor tecrübeli velilerden fikir almak istedim.

7 veliyi de gerekli yerlere şikayet eder kıytırık işlerinden ederdim. :D

Merhaba hanımlar,
Kraldan çok kralcı olmuşlar gereksizler.

Şu sınıf annesi zımbırtısı en kısa sürede biter inşallah

Bizde kantin yok. Sadece öğlen yemeği var. Haliyle yemek seçen olduğu için okul beslenmeye izin veriyor. Sadece paketli gıda yasak. Haliyle isteyen yanına kuruyemiş, ev keki böreği, tost, meyve havuç dilimi falan koyuyor. Ama inanın asla bir sorun yaşamadık mesela.
Yani eğitimli insanlar ve yetiştirdiği çocuklar cidden daha rahat ettirdi bizi.

Sorun yaşamak değil sadece aşırı hassas davranan veliler oluyor. Okulda 3 öğün yemek var. Kantin var ama ilkokul öğrencilerine yasak. Birde ekstra bir şeyler koymaya gerek olmuyor bence. Ama herkes koyarsa koymak zorunda kalınır çünkü bu sefer çocukların canı çekiyor. Hoca en son yasakladı kimse bir şey getirmesin dedi.

Sorun yaşamak değil sadece aşırı hassas davranan veliler oluyor. Okulda 3 öğün yemek var. Kantin var ama ilkokul öğrencilerine yasak. Birde ekstra bir şeyler koymaya gerek olmuyor bence. Ama herkes koyarsa koymak zorunda kalınır çünkü bu sefer çocukların canı çekiyor. Hoca en son yasakladı kimse bir şey getirmesin dedi.
Üç öğünde haklısınız. Dediğim gibi bizde tek öğün olduğu için beslenme koyuyoruz. Benim de içime böylesi siniyor. Yemek 12.30da bitiyor okul 17de, o kadar saat atıştırmadan zorlanırlar gibi geliyor

Bu durum genellikle sınıflarda oluyor ne yazık ki. Ogretmene yardım eden bir sinif annesi lazım ama ogretmen yönetimi asla ona bırakmamalı. Sınıfını velilerini kendisi yönetebilirsiniz. Hatta sınıfına veli karıştırmamali yoksa egitim olmuyor ne yazık ki. Ogretmene usulünce anlatıp sorunu çözebilirsiniz.

Sınıf anneliği bitti ama sınıf temsilcisi diyorlar artık. Yani aynı şey adı değişti 😂 sizin bahsettiğiniz insanlar hayatta hiçbir başarı elde edememiş, hep ezilmiş, kendince bir konuma yerleşince de ne oldum delisi olmuş insanlar. Bunları zaten dize getiremezsiniz. Yapabileceğiniz tek şey öğretmene söyleyip önümüzdeki dönem sınıf temsilcisini tekrar oy ile belirlemek. Diğer velilerle konuşun aranızdan bir aday çıkartın herkes ona oy versin çoğunluk sağlansın. Diğerleri ortadan çekilir ya da bu sefer sizlere yanaşır😂

Devlet okulunda bu daha çok ilginç bir şekilde ya. Oğlum bir sene devlet anaokuluna gitti bir yarış bir yarış. Yaka silkmiştim. Ben uzak duruyordum. Yani muhabbetlerden kaçıyordum. Yaptılar mı teşekkürler yazar geçerdim. Para mı istendi gönderir keserdim. Konuştukça daha çok çekiyorlar insanı kaosa. Bulaşmadan devam edin. Aşırı hırslı oluyor o tipler.
Şimdi özelde oğlum 2. Sınıfı bitiriyor. Ne grupta yazışma var ne o tuhaf yarış. Herkes o kadar kendi halindeki. Devletten sonra bana ilaç gibi geldi/
Valla bizimki de ozelde orada bile veliler bir one cikmaya calisti Allahtan ogretmen bizim cok soguk biri de baktilar ogretmene yaranamiyorlar simdi biraktilar. Ozeli devleti farketmiyor bu kitle 2 den fazla kisi birbirini buldu mu sazi eline aliyorlar.

Back
X