Hemen neden cahillikle, iş beğemezlikle suçlarsınız hiç anlamıyorum. Bi de maaş sorunca yapılıyor bu. "Sen parası için öğretmen olacaksan hiç olma" gibisinden. Ben de öğretmenlik okudum, kendime kalsa her yerde öğretmenlik yaparım doğu-batı-kuzey-güney ama sorumluluğum var evliyim keyfime göre Hakkari'ye ya da İstanbul'a, izmir'e atanırsam atanayım her yer bizim diyemiyorum. Belli şartları arıyorum. Bunu da geçtik bu bir meslek, yani parasıyla yapılan bir iş, yaparsın hayrını da görürsün orası ayrı fakat hayır işi değil ne kadar verirlerse razı ol, nereye atarlarsa razı ol. Bu zihniyet de pek sağlıklı olmasa gerek. Kusura bakmayın yanlış bir şey söylediysem ama atama bekliyorum açılan kontenjan 600 fakat ihtiyaç 19 bin olan branşım var, açılan iller ise Gaziantep'ten itibaren doğusu. Ben bugün Hakkari 'ye atansam ailem Marmara da bi de çocuk yapsam eşim nasıl gelecek işini bırakıp, çocuğumu kime emanet edeceğim, yeni bir düzen kuracağım ailemi düzeninden edeceğim bunlar uzar gider. O kadar okumuş insan var ki doğuda büyümüş okumuş fakat batıda ile girmiş, kurulacaksa bir düzen temelden kurulsun. Birinin düzenini bozup ötekini kuramaz kimse.O yüzden az biraz empati...