Siz öğretmen, ben veli olarak yazayım, kızım kız meslek lisesinde okudu, bazen keşke karma lise tercih etseydi dediğim anlar oldu, herkesin evladı kıymetlidir, kimsenin evladına şiddet uygulanmasın elbette ama kız meslek liselerinde çalışmış öğretmenlerimiz kızların birbirinden nasıl haraç aldığını, öldüresiye kavgalar ettiklerini çok iyi bilirler, Veli toplantıları olurdu, sınıf öğretmenimiz velilere kızların okul çantalarında ders kitabı yerine düzleştirici, makyaj malzemeleri, sigara olduğunu, okuldan kaçtıklarını kızlarını takibe almalarını söyleyince, veliler öğretmeni bastıran kızlarını haklı çıkaran sözler sarf ederlerdi.
Evet hepimiz çocuklarımızı seviyoruz, evet dayakla terbiye olmaz fikrine sonuna kadar katılıyorum ama disiplin ve kuralların gerekliliği de kulak ardı edilmemeli, bizim zamanımızda yani ben yaştakiler liseliyken öğretmenlerimize saygı duyardık ve çok çekinirdik, saçlarımız örgülü değilse, okul kural ve disiplinine aykırı bir tavrımız olursa utancımızdan yüzümüz kızarırdı ama şimdi üzülerek söylüyorum 13 yaşında çocuğun saçları ombreli, ayağında topuklu ayakkabılar, ağzında sigara, bir dolu küfür ediyor öğretmene, çok değil şurada 4 yıl kadar oluyor sanırım, dersleri çok kötü, asla okula gelmeyen, her dakika çocuklardan haraç alan kavgacı bir liseli öğrenci okul müdürünün boğazına bıçak dayadı, oğlan müdüre hanımı tek başına öldüremez diye babası da yardıma geldi.
Mesleğini layıkıyla yapmayan eğitimcileri beraber kınayalım ama biz velilerde biraz çuvaldızı kendimize batıralım.