Sınıfta kaldım..:=(

ya tabiki olmaz hepimizin düşüncesi keşke kalmasaydı ama olmuşla ölmüşe çare yok işşte üstüne gitmeyelim dah fazla die dedim zaman bizim zaman olsa çocuklar takdir ögrencisi oluru zaten nesil okumaya meyilli nesil değilki

Aslında aynı şeyi söylüyoruz ama farklı kelimelerle.

Ailede de iş biter, hiçmi öğretmenlerle konuşulmadı, hiçmi toplantılara katılmadı bu aile. Çocuğunun 6 tane zayıfı olduğunu nasıl ve niye bilmez. Öğretmenlerle iletişim içinde niye olmaz. Çocuğunu ders çalışmaya niye teşvik etmez.

Eşim lisede matematik öğretmeni. İnanın lise öğrencileri 2 düzinenin yarısının 5 eksiğini bilmiyorlar. Eğitim sistemide zayıf, hatta yok. Hep öğrencilerdemi suç hayır öğretmenlerde de var. Ama öğretmeni kamçılayacak olan kim, ÖĞRENCİ. Sınıfta duvara ders anlatmak gibi birşey artık öğretmenlerin yaptığı. Daha geçen gün eşim internette notları girerken gördüm, 45 kişilik sınıfta bir elin parmağını geçmez direkt geçenler. 12-13 zayıftan aşağı zayıfı olan yok arkadaşlar. (toplam 15 ders var zaten) Kızlar süs püs, erkek arkadaş derdinde, erkekler sınıfa tesbihle girip tenefüslerde öğretmenlerin gözlerinin içine baka baka sigara içecek kadar cesaretli. Çocukların bu şekilde olmasının nedeni ne??, Anne babalar, çocuğun kişiliği ve eğitim sistemi. E bu üçü birleşince ortaya böylesine kötü bir manzara çıkıyor tabi.

bütünlemeler kolay olur geçirmek için ben de lisede zorla 3 aldıgım dersi yukseltmeye girmiştim ve 100 almıstım çok rahat bir şekilde CADIARZU çalış gir sınavlarını geçer kaç taneden geçmen gerekiyor bilmiyorum gerci bizim zamanımızda herkez geçiyordu sınıfı ....

çok üzüldüm ya ,, yakın olsaydık çalıştırırdım seni ,, ben liseyi iyi birincilikle bitirdim ama üniversitede kaldım bir yıl o da labtan kaldığım için finale giremediğimden :((( herkezin başına geliyor üzülme ,,ailenin durumunu bilmiyorum ama özel ders falan al birkaç saat gecersin kolayca istersen kolaydır lise 1 sayısal tabi iyi bir öğretmenin varsa ..

canım şimdi bikaç sorum olcak;
1. SBS sınavlarına çalışmışmıydın geçen senelerde, çünkü o zaman bi bıkkınlık oluyo lise 1de öğrenci seriyo dersleri biraz

2. bu dersler senin için takıntı haline mi geldi, ben nasılsa sayısal yapamıyorum, çalışsam da yapamam diye çalışmadın mı?

3. bi erkek arkadaşın var mı? çünkü o zaman insanın kafası çok dağılır, hele de sen şu an 15 yaşında falansındır, tam ergenlik dönemi, bundan dolayı mı?

4. internet veya televizyon başında çok mu vakit geçiriyosun?

5. çok çalışıyorum ama bi türlü olmuyo diyebilir misin bu 6 ders için; yani o zaman Sayısal zekandan ziyade sözel zekan gelişmiş olabilir.

6. ailen ders çalış diye baskı yaptı mı hiç, çünkü bu öğrenciyi ders çalışmaktan soğutur, ailesinin gözünü boyamak için çalışıyomuş gibi yapar...

Bak hayatım ben "profesyonel" bi öğrenci olarak soruyorum bunları sana; tam bi inek öğrenciyimdir, ilkokulda okul birincisiydim, lisede ilk 15e girdim, ama eşşek gibi de çalıştım hala da çalışıyorum; bu tamamen disiplin işidir, yer yer çok sıkılırsın, bunalırsın o zaman bi 5-6 gün ara verirsin bu dönemde de en sevdiğin şeylerle vakit geçirirsin, ama çalışmadan olmaz, bi de ön yargılarını yık yapamam dersen hiç bi zaman yapamazsın...

bu arada babanın bişey diyeceğini sanmıyorum, sonuçta bu sınavlar herkese açık, herangi bi para ödenmiyo bildiğim kadarıyla, yoksa okutmayıp naapacak seni, bu devirde okumazsan "koca"yı bile zor bulursun, merak etme baban bişey demez...bu arada puan bazında ortalaman kaç? artık o geçerli biliyosun ki...

bu arada benim alanım sayısal, baya iyidir yani sayısalım, takıldığın bi konu veya soru olursa özelden iletişime geçebilirsin benimle:)

Son düzenleyen: Moderatör:
tatlım babana söyle mutlaka.bi tanıdığımızın kızıda aynı durumdaydı sakladı babasından ve kaldı sınıfta.sonradan tabıkı babasının hberi oldu ve bir kaç tanıdıklarını soktular araya ama sonuçlanmadan söyleseydiniz geçmesini sağlardık dediler.yanı bu torpil işlerini sevmem ve onaylamam ama mevzu okumansa en azından bu hayırlı iş için olabilir.ne bileyim en azından kolay sorular falan sorarlar sende güzelce çalışıp geçersin.hadi bakalım haberlerini bekliyoruz

Evet eğitim sistemimizde belki çok eksik gedik var.
Ama bunlar mazaret olamaz, en rezil sitemlerle deneme tahtasına çevrilsek de hiç bir zaman bahane olarak kullanmadık bunu.
Üniversitedeki hocalarımın dedikleri bir laf vardı, ben size zorla bir şey öğretmek zorunda değilim artık,
ılkokul öğrencisi değilsiniz derlerdi, bilgi nerdeyse (hele ki bu bilişim çağında) gidip onu arayıp bulup öğrenmek sizin sorununuz derlerdi.
Ben öğrenmek istediğiniz bilgiye rehberlik ederim derlerdi,
Bu belki lise öğrencisinin henüz anlayamayacağı bir şey, ama bahane bulmak kolay, kimse gül bahçelerinde okul okumadı...

bizim sınıfta 2 kız 12 erkek vardı ve sınıfta her türlü sapıklığı(kendini tatmin etmek gibi mesela ) çekinmeden yapıyorlardı,, öğretmenlerimiz de sağolsunlar aynı kafadan ,, o kız arkadaşımla (hala görüşüyoruz)beni yerden yere vurdular erkekleri tepemize çıkardılar ,, ben 55 alıyordum 3 geliyordu ,, erkekler 45 alıyorlardı sınav kağıtlarında düzeltme yapılıp 65 -70 oluyordu ,, tabi okul müdürüne verilen düzenli rüşvetin etkisi çok tabi ..boyle rezil ortamda ortamda ben eczacılık oteki arkadas öğretmenlik kazandık ,, belki normal bir okulda okusaydık çok daha iyi yerlere gelirdik ama olsun ,, birçok insan liseyi bu ortamlarda okudu malesef mazeret yapılmasına ben de karşıyım..

Evet eğitim sistemimizde belki çok eksik gedik var.
Ama bunlar mazaret olamaz, en rezil sitemlerle deneme tahtasına çevrilsek de hiç bir zaman bahane olarak kullanmadık bunu.
Üniversitedeki hocalarımın dedikleri bir laf vardı, ben size zorla bir şey öğretmek zorunda değilim artık,
İlkokul öğrencisi değilsiniz derlerdi, bilgi nerdeyse (hele ki bu bilişim çağında) gidip onu arayıp bulup öğrenmek sizin sorununuz derlerdi.
Ben öğrenmek istediğiniz bilgiye rehberlik ederim derlerdi,
Bu belki lise öğrencisinin henüz anlayamayacağı bir şey, ama bahane bulmak kolay, kimse gül bahçelerinde okul okumadı...

zaten sorun da o değil mi Çenem? neden okullar gül bahçesi değil? Gerçekten çok kalabalık bir liseden mezun oldum ve hemen hemen bütün öğrenciler neredeyse lanet okuyarak girerlerdi sınıfa.. ama neden?? elbette bahane bulmak hoş değil ama niçin okul sevdirilmeye çalışılmıyor.. eğer bilgiyi arayıp bulmak benim görevimse o öğretmen neden orada?? internet çağında, "bilgiye ulaşmaya rehberlik etmek" ne demek?

yanlış anlama sana değil bu sorularım.. sistemi gerçekten çok yetersiz buluyorum.. suçlu olarak başarılı olamayanları gösteriyor bu sistem.. ha yapan yapıyor belki ama yapma potansiyeli olmayanda sevmiyor, aksine soğuyor...

canım bak ben çok başarılı bi öğrencilik geçirdim taktirsiz eve gelmezdim ama lise bire geçince arkadaş çevresi ve ailesorunları nedeniyle sınıfta kaldım ...
daha sonraki sene kendimi öyle bi toparladım kiii karnemin hepsi 5 ti ve ben hukuk fakültesini kazandımm....
yani sen pişman olup azimle çalışırsan sorun çözülür...
üzme kendini hayatta herşey insanlar için

sınavlarda da böyle bir Türkçe kullandıysan kalırsın tabii ki.
Şimdiki öğretmenlerin işi zor.
gençlerin Türkçesi mahvoldu.

dogru calısma yöntemini uygulamıyorsundur .. Yada söyle söyleyim bazı insanlar bir kere okumakla anlar bazıları 2 veya daha fazla önce burdan baslamalısın .. O bir kere de anlayanlar cok zorlanmadan gecer sınıfı. Ama senin saatlerini vermen gerekir .. Herkesin anlayıs bicimi farklı benim erkek kardesim de 7 tane zayıf getirdi. Ama o gercekten hiic calısmıyor hep sacma seylerden medet umuyor ..
Eger gercekten istiyorsan calısmalısın isini sansa bırakmamalısın .. Kardesime de söylüyorum bunu ama sanırım bir kulagından girip digerinden cıkıyor ..

benm kardeşimde karne aldı bugün.lise bitti sınava gircek yarın kuzu kavurmam :asigim:
hiç unutmam lise 2 de 4 zayıfı vardı,ben bi vurdum bi de duvar.iyi bi şey değil tabi ki
ama arkadaş ortamına takılıyodu,2.dönem notları baya yükselmişti alkisalkisalkis Şeniz
büyük ihtimalle arkadaş ortamı,internet,telefon msjlar v.s... gibi şeylerde yapıyosun
interneti çek,oturup bi güzel ders çalış
geçersin niye geçmeyecksin yerimseniben

farzet sınıf tekrarı yapıcaksın yıne oku bırakma ılk sen olmazsın sınıfta kalan zayıfı olan sonra pısman olursun

Benim lise'de cok sevdigim danısman ögretmenim lise 1 de sınıf tekrarı yapmıs .. Hatta bazen bu yüzden annesi bile üstüne geliyormus ama sonra derslerini baya yükseltmis bir gün bi baktım kocaman afis üzerinde de benim adım yazıyordu dedi .. Okul birincisi olmus ve sonunda da ögretmen .. Azmin elinden hic birsey kurtulamaz ..yerimseniben

canım şimdi bikaç sorum olcak;
1. SBS sınavlarına çalışmışmıydın geçen senelerde, çünkü o zaman bi bıkkınlık oluyo lise 1de öğrenci seriyo dersleri biraz

2. bu dersler senin için takıntı haline mi geldi, ben nasılsa sayısal yapamıyorum, çalışsam da yapamam diye çalışmadın mı?

3. bi erkek arkadaşın var mı? çünkü o zaman insanın kafası çok dağılır, hele de sen şu an 15 yaşında falansındır, tam ergenlik dönemi, bundan dolayı mı?

4. internet veya televizyon başında çok mu vakit geçiriyosun?

5. çok çalışıyorum ama bi türlü olmuyo diyebilir misin bu 6 ders için; yani o zaman Sayısal zekandan ziyade sözel zekan gelişmiş olabilir.

6. ailen ders çalış diye baskı yaptı mı hiç, çünkü bu öğrenciyi ders çalışmaktan soğutur, ailesinin gözünü boyamak için çalışıyomuş gibi yapar...

Bak hayatım ben "profesyonel" bi öğrenci olarak soruyorum bunları sana; tam bi inek öğrenciyimdir, ilkokulda okul birincisiydim, lisede ilk 15e girdim, ama eşşek gibi de çalıştım hala da çalışıyorum; bu tamamen disiplin işidir, yer yer çok sıkılırsın, bunalırsın o zaman bi 5-6 gün ara verirsin bu dönemde de en sevdiğin şeylerle vakit geçirirsin, ama çalışmadan olmaz, bi de ön yargılarını yık yapamam dersen hiç bi zaman yapamazsın...

bu arada babanın bişey diyeceğini sanmıyorum, sonuçta bu sınavlar herkese açık, herangi bi para ödenmiyo bildiğim kadarıyla, yoksa okutmayıp naapacak seni, bu devirde okumazsan "koca"yı bile zor bulursun, merak etme baban bişey demez...bu arada puan bazında ortalaman kaç? artık o geçerli biliyosun ki...

bu arada benim alanım sayısal, baya iyidir yani sayısalım, takıldığın bi konu veya soru olursa özelden iletişime geçebilirsin benimle:)

1=Evet sbs sınavlarına çok çalışmıştım zaten liseye kadar derslerim çok iyidi sürekli takdir getirirdim hatta sbsden 420 puan felan almıştım ikisindede.
2=Ben sayısala çalışıyorum ama sürekli yapamıyacağın düşüncesi var aklımda ondan sonra bırakıyorum zaten çalışmayı yada çalışsam bile isteksizce çalışıyorum.
3=hayır erkek arkadaşım yok bu yaşlarda bana saçma geliyor böyle şeyler
4=Evet internette çok vakit geçiriyorum.
5=Çalışıyorum ama olmuyo.Örneğin;geometri sınavlarına gece gündüz çalıştığımı bilirim ama alabildiğim en yüksek not 45.
6=Hayır ailem o kadar baskıcı değildir tabi ki bana çalış derler üstüme gelmezler.
İnş. sorularına cevap verebilmişimdir..a.s..

benm kardeşimde karne aldı bugün.lise bitti sınava gircek yarın kuzu kavurmam :asigim:
hiç unutmam lise 2 de 4 zayıfı vardı,ben bi vurdum bi de duvar.iyi bi şey değil tabi ki
ama arkadaş ortamına takılıyodu,2.dönem notları baya yükselmişti alkisalkisalkis Şeniz
büyük ihtimalle arkadaş ortamı,internet,telefon msjlar v.s... gibi şeylerde yapıyosun
interneti çek,oturup bi güzel ders çalış
geçersin niye geçmeyecksin yerimseniben

evet zaten dilekçeyi verdikten sonra başlıyacağım ders çalışmaya başladıkttan sonra yalnızca takıldığım yerlerde yardım almak için girerim internete o kadar.

Canım zaten lise 1 ler için 3 tane zayıf yani 1 hakkı tanınıyor...
Şükür başıma gelmedi ama arkadaşımın 1 deyken 8 zayıfı vardı 5 ini verdi 3 kaldı ve 2. sınıfa 3 dersten sorumlu geçti...
Ortalama yükseltmelere değil sorumluluklara gir ... Sonuçta yükselteyim diye düşürürsen onun hiç dönülme şansı yok cnm...
Sorumluluk sınav tarihlerini iyi öğren cnm...
Benim tavsiyem sorumluluklara girmen yönünde 3 sınav versen 3 ders sorumlu olarak geçersin vee zaten sorumluluk sınavlarında geçriyorlar %90...

Kimi insanlar ben ne yapacağım ya olmazsa demekten yapmayı planladıkları şeyleri yapmalarına vakit bulamazlar.
Olmaz diye bir şey yok.
Hiç temelim olmadığı, aldığım eğitimle taban tabana zıt bir okulu biraz daha sıksam birincilikle bitireceğim.
Ve üniversiteden bahsediyorum.
Yani şekerim;
olmaz diye birşey yok.
Çalış ve geç bu kadar basit yerimseniben

1=Evet sbs sınavlarına çok çalışmıştım zaten liseye kadar derslerim çok iyidi sürekli takdir getirirdim hatta sbsden 420 puan felan almıştım ikisindede.
2=Ben sayısala çalışıyorum ama sürekli yapamıyacağın düşüncesi var aklımda ondan sonra bırakıyorum zaten çalışmayı yada çalışsam bile isteksizce çalışıyorum.
3=hayır erkek arkadaşım yok bu yaşlarda bana saçma geliyor böyle şeyler
4=Evet internette çok vakit geçiriyorum.
5=Çalışıyorum ama olmuyo.Örneğin;geometri sınavlarına gece gündüz çalıştığımı bilirim ama alabildiğim en yüksek not 45.
6=Hayır ailem o kadar baskıcı değildir tabi ki bana çalış derler üstüme gelmezler.
İnş. sorularına cevap verebilmişimdir..a.s..
hmm o zaman tam bi sözel öğrencisisin, bu seneyi nasılsa bi şekilde geçersin, alan tercihini çok dikkatli yap, hatta TM bile deil direk TS yani sözel olsun tercihin derim ben...

Back
X