- 12 Temmuz 2006
- 8.474
- 280
- 698
- Konu Sahibi papatyam58
ya tabiki olmaz hepimizin düşüncesi keşke kalmasaydı ama olmuşla ölmüşe çare yok işşte üstüne gitmeyelim dah fazla die dedim zaman bizim zaman olsa çocuklar takdir ögrencisi oluru zaten nesil okumaya meyilli nesil değilki
Aslında aynı şeyi söylüyoruz ama farklı kelimelerle.
Ailede de iş biter, hiçmi öğretmenlerle konuşulmadı, hiçmi toplantılara katılmadı bu aile. Çocuğunun 6 tane zayıfı olduğunu nasıl ve niye bilmez. Öğretmenlerle iletişim içinde niye olmaz. Çocuğunu ders çalışmaya niye teşvik etmez.
Eşim lisede matematik öğretmeni. İnanın lise öğrencileri 2 düzinenin yarısının 5 eksiğini bilmiyorlar. Eğitim sistemide zayıf, hatta yok. Hep öğrencilerdemi suç hayır öğretmenlerde de var. Ama öğretmeni kamçılayacak olan kim, ÖĞRENCİ. Sınıfta duvara ders anlatmak gibi birşey artık öğretmenlerin yaptığı. Daha geçen gün eşim internette notları girerken gördüm, 45 kişilik sınıfta bir elin parmağını geçmez direkt geçenler. 12-13 zayıftan aşağı zayıfı olan yok arkadaşlar. (toplam 15 ders var zaten) Kızlar süs püs, erkek arkadaş derdinde, erkekler sınıfa tesbihle girip tenefüslerde öğretmenlerin gözlerinin içine baka baka sigara içecek kadar cesaretli. Çocukların bu şekilde olmasının nedeni ne??, Anne babalar, çocuğun kişiliği ve eğitim sistemi. E bu üçü birleşince ortaya böylesine kötü bir manzara çıkıyor tabi.