İlköğretim Yorum ve Soruları Sınıfta öğretmenin öğrencilerine davranış şekli

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
benim oğlum 3. sınıfa gidiyor. sınıf öğretmeni çok aksi çocuklara gerizekalı, aptal, salak, seni gebertirim gibi sözler söylüyor. hatta çocuklar tahtada soruya yanıt veremeyince tokat attığı dahi oluyo. çocuklar öğretmenden çok korkuyolar soruları bilen çocuklar bile tahtaya çıkmaya korkuyo . öğretmen velileri pek dinleyen bi öğretmen değil, velilerimizde çok suskun herşeyi kabul ediyor ve öğretmene hiç kimse bişey demiyor. benim oğlumada 2. sınıfta tokat atmıştı öğretmenle konuşmuştum tartışma yaşamıştık . benim oğlum derslerine soğuk babası rahatsızlandıktan sonra oğlum dahada boşladı derslerini, ödevlerini tam almamaya başladı evdede pek ödev yapmak istemiyo yap oğlum dediğimdede öğretmenimiz bakmıyoki ne bilcek yapıp yapmadığımı diyo geçen özenle yaptığı ödevi öğretmenine vermiş öğretmen başkasına sinirliymiş çocuğz ters ters bakmış oğlumda bu duruma çok üzülmüş yapıyorumda noluyoki diyo napıcağımı nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum çocuk aslında derslerini çok iyi anlıyo konuşması çok güzel problemleri anlatışı aynı bi yetişkin tarzında çok zeki ezberi kuvvetli ama ders yapma isteği yok çünkü ders yaptığında bakan , aferin diyen yada bi yıdız atan yok ee çocukta doğal olarak isteksiz oluyor .

böyle insanlara(!) bence öğretmen sıfatını verenleri aklî dengeleri konusunda sorguya almak lazım, ben de bir öğretmen adayıyım, son senem bu sene. böyle bir yaklaşım asla kabul edilemez, sürüsündeki koyun değil o öğrenciler, daha minnacık yavrular. Allah akıl fikir versin öğretmenlere(!) de velilere de, siz yavrularınızı öğretmenleri dövsün diye mi yetiştiriyorsunuz ?

Nasıl kabul edilebilir bilemiyorum, öğretmen çocuğa tokat atacak, aile de öğretmendir deyip susacak. Eskidenmiş o eti senin kemiği benim düşüncesi. Size, öğretmeni şikayet etmenizi öneririm. Yoksa böyleleri kendilerini bir halt sanmaya devam edecekler. Mesleğimden utanıyorum böyleleri yüzünden. Yüz karaları klava:

vallahi yangına korukle gitmek gibi olmasın da ben ogretmen musvettesi o karıyı/adamı her ne haltsa yolarım okulun orta yerinde kötükedihüso

bu durumu en kısa zamanda önce öğretmeni ile görüşmelisiniz, öğretmenin davranışlarınıda değişme olmazsa okul yönetimi ile paylaşmalısını diye düşünüyorum. Öğrenciler bizim geleceğimiz, ilköğretim döneminde edilen tecrübeler, ilerdeki eğitim yaşantısının temelini oluşturur, öğrenme isteğini etkiler, bugünler geri gelmez, o yüzden bir veli bir anne olarak çocuğunuzun ve çocuğunuzun geleceğinin hakkını aramalısınız, hesabını sormalısınız.

Eğitim, öğretimden önce gelir benim için.Eğer o çocuklara davranışlarımla,sözlerimle örnek olamıyor,rencide ediyorsam öğrettiğim teorik bilgilerin hiç önemi yok.
Öğretmeni ile iletişime geçin belki onun da söyeleyecekleri vardır.Ya da davranışının farkında değil.

çocuğun okumaktan soğursa,artık elden birşey gelmez.nasıl tepki gösterecekseniz acele edin bence.
benimde kızım birinci sınıfta ,buğün yaklaşık 10-12 veli çaya toplandık,çocuklardanda 6-7 tanesi gelmişti.çocukların biri sarılıp diğeri bırakıyordu öğretmenini.
o kadar emin oldumki aklımda bir şüphe yok artık,çocuğa kimse birşeyi zorla yaptıramaz.içinden gelmiyorsa git sarıl desende sarılmaz.
kim benim gecelerce uykusuz kalıp,kıyamadığım,hastalandığında dualarla ağladığım yavrumu aşşağılayıp,şiddet gösterebilir.ne hakkı var buna.çocuğunuz çok zekide olsa medeni cesareti,özgüveni kaybolursa herşey mahvolur.zaman kaybetmeyin.devletten insan yetiştirmek için mamş alıyor.ispat ederseniz şiddetini açığa bile alınabilir.
anladığınız üzere bu konuda çok hassasım,çünki benimde bir çocuğum var ve evlat nedir biliyorum.

canım ben emekli bir eğitimciyim. ilk öğretim çocuklarımız için çok önemli bir temel taştır. okul yöneticilerine durumu anlattınız mı? ayrıca hala niye o öğretmende diretiyorsunuz? maalesef böyle eğitimciler bizleride zor duruma sokuyor. her öğretmen onun gibi değildir. sizin çocuğunuz canınız kanınız. onun bu duruma düşmesi beni üzdü. hala siz o öğretmene yollamayı düşünüyorsunuz. bende bir anneyim. eğer çocuğum böyle bir duruma düşse ortalığı yıkarım. derhal tedbirimi alır ve çocuğumu mutlu olacağı ortama gönderirdim.

öğretmenlerin neler yapabileceği konusunda daha işe başlamadan bu kadar kesin ve net konuşmayınşakkıdı( bunu dedim diye dayagı savunuyorum olmasın)

5 yıllık sınıf öğretmeniyim yazılanları okumak çok içimi acıttı malesef.öğrencilerine daha doğrusu bebelerine hakret eden bir öğretmenin bence savunulacak bir yanı yoktur .ancak velilerinde bu kadar vurdum duymaz olması da ayrı bir ayıp .bir şikayet edin bakalım bunun milli eğitimi var müfettişi var insanın anasını öyle bir ağlatırlarki birdaha aynısını yapabiliyormu o öğretmen sen ses çıkarmazsan ezilmeyede mahkum kalırsın malesef

bende işin içine girince şok olanlardanım.dayak atanlarla,dayagı savunanlarla aynı ortamdayım.kimse kimseye dur demiyor..karşı oldugumu dile getirdigimde ise yeni olmakla suçlanıyorum.ya ben ilerde tecrübeli olup döveceksem onları hiç olmayım.hiç hakaret etmedim onlara,meleklerim diyorum öğrencilerime.en sinirli anlarımda müsade isteyip kapının önünde derin nefes aldım,ya sabır dedim girdim tekrar içeri..adı üstünde"ÖĞRETMEN" iyiyi öğretmeliyiz,dogruyu,saygıyı..saygısızlıkla saygı nasıl öğretilir?
annem bana hep şöyle der"ardında iyi,onurlu bir isim bırak"
ben çocuklarıma sosyal bilgiler öğretmeni olarak insan haklarını,kendi haklarını hep hatırlatıyorum.her gece bogazımdan helal lokma geçti mi,işimi hakkıyla yaptım mı diye sorguluyorum kendimi..böyle insanlara inanın aklım ermiyor..

Çok açık olan bir şey var ki: O da birebir insanlarla ilişkili olan meslek grublarında çalı şan (polis ,doktor ,hemşire öğretmen vb.)kişilerin psikolojik destek almaları gerekli.Mesleklerin de başarı lı ve yeterli olabilmeleri için birinci şart olarak insanları sevmeleri lazım illaki diyorum.para ve kariyer herşey demek olmamalı .Allah çocuklarımıza vicdan sahibi, şefkat dolu eğitimciler nasip etsin inş.

İlkönce öğretmenle randevulaşın,öğretmeni ile konuşup, açıkca çocuklara olan davranışlarından ve bu sebepten dolayı çocuğunuzun okuldan ve derslerden soğuduğunu söyleyin..

Öğretmenin tavırları vurdumduymaz ve tersse, okul müdürü ile görüşün.Ayrıntıları ile anlatın gerekirse başka sınıfa alınması konusunda ısrarcı olun..

Öğretmenin davranışları değişmezse, farklı bir öğretmene geçmekten başka çare yok..
Diğer veliler gibi yapmayın, bu işi kovalayın bence arkadaşım..

İlkokul eğitimin temeli...

Ne hakki varmis elin cocugnu tokatlamaya hakaret etmeye...ögretmen diye bu hakka sahipmi saniyor kendini??

Arkadasim kabahat sizde o okulu basina yikmaniz lazim hep beraber veliler bir olup kiyameti kopartin bakin bakalim ne oluyor...Çok üzgünüm çoook

Benim bir yakinimda buna benzer bir olay yasadi gitti ögretmenle konustu iylikle yapmayin etmeyin sizin cocuklara vurmaya hakkiniz yok diye, kadin hic sanki karsisinda insanmi duvarmi umursamamis....Cocugun annesi öyle mi tamam benden günah gitti deyip, okul cikisi ögretmeni takip etmis evinin önünde bir dövmek dövmüski sormayin...hastanelik etmis kadini resmen....bak dövmek böyle degil böyle olur demis, kücük cocuklara gücün yetiyor gel benle kapista gör dünyanin kac bucak oldugnu demis...

Siddete kesinlikle karsiyim lakin bir vardir dinsizin hakkindan imansiz gelir, benim evladimin kilina dokunanin canini yakarim arkadas isterse ögretmen olmasi beni hic ilgilendirmez

Aynı fikirdeyim , çocukları sevmeyen, yeri geldiğininde yaramazlıklarına, çocukluklarına tahammül edemeyen, ilkokul öğretmeni olmasın lütfen..

Lütfen eğitimciler yanlış anlamasın, çünkü öğretmenlerle ilgili konularda genelde;

''siz evde 10 dk tahammül edemiyorsunuz biz akşama kadar napalım ?'' gibi bir klişe söz duyuyoruz bazen..

Malesef bazı meslekler yürek işi oluyor..

Ama ''salla başını al maaşını'' diye düşünürsen, olan, bu mesleğin muhataplarına oluyor işte..

Tam yerini bilmiyorum ama yurtdışında bir yerlerde ki sistemden bahsetmişti bir hocam.
Öğretmenler,antrenörler yani konu ne olursa olsun eğitimci olacak bir insan okul döneminde psikologlar tarafından takip edilirmiş.
Düzenli görüşmeler yapılır,hal hareketlerine bakılırmış.
Psikolojisiyle ilgili en ufak sorun çıkarsa eğitimci olamıyormuş.
Mantıkları şu.
Bu insana milyonlarca yetişkin,milyonlarca çocuk emanet edilecek.
Psikolojisi eğitimci olmaya el verişli değilse milyonlarca insan eğitimden,spordan soğuyabilir ve ya onlara herhangi bir zarar verebilir.

Bilmem anlatabildim mi?
Türkiye'de puanı tutturan eğitimci oluyor.
Peki ya ruh sağlığı teste tabii tutuluyormu?
Lütfen eğitimci arkadaşlarım kızmasın,bende bir eğitimciyim istisnalar var tabii ama ben hem bir öğrenci hem eğitimci olarak nelere şahit oldum.

Dilerim çocuklarımız bilinçli öğretmenlere denk gelir.

vallahi yangına korukle gitmek gibi olmasın da ben ogretmen musvettesi o karıyı/adamı her ne haltsa yolarım okulun orta yerinde kötükedihüso

öğretmenlere yani görevini layıkı ile yapanlara saygım sonsuz ama o çocuğu ben büyütüyorum emek veriyorum gözümden sakınıyorum herşeyimden kısıyorum onu en iyi şekilde yetiştirebilmek için hayatımın merkezi yapıyorum kimse kusura bakmasın eğer benim çocuğum böyle bir muameleye maruz kalırsa ki hiç tarzım olmadığı halde gurbikin yazdığının aynını tas tamam yaparım

:dilcikar:

kavga etmek hiç tarzım olmamasına rağmen;önce edebimle öğretmenle konuşurum.
baktımki umursamıyor(ki burdaki asıl sorun çocuğun derslerine bakıp bakmaması değil dayak atması bence);önce çocuğumu başka sınıfa kaydırırım.ve kesinlikle o öğretmeni şikayet ederim.peşini bırakmam.
yok eğer kaydıramıyorsam,mecbur aynı öğretmenle kalacaksa okulunu değiştiririm.
onuda yapamıyorsam bir kere daha edebimle konuştuktan sonra Allah yarattı demem döverim...
ciddi anlamda döverim hemde.
ben dövemiyorsam dövdürtürüm.
hiç kimse benim gözümden sakındığım evladıma ne sebeple olursa olsun dayak atamaz.
dayakla adam olunsaydı eşşekler profesör olurdu.
varsa bi hatası söylersin,gereken neyse beraber yaparız.
bu işin peşini bırakma arkadaşım.
önce müdüriyete,gerekli ilgyi göremezsen ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerine şikayet et.
olmadı gazeteye ver,radyoya ver.kk da yayınla.
ortalığı ayağa kaldır...

Bu durumu veliler bir olup toplantıda dile getirin.bu şekilde dvranmanızı istemiyoruz çocuğumuzun psikolojisi bozuluyor deyin.
İşe yaramazsa okul mdürüyle mutlaka görüşün.
Çocuğunuzu alabiliyorsanız alın o öğretmenden.ben asla okutmazdım çocuğumu bu öğretmende.

bu sorundan ben de çok dertliyim. 5. sınıfa giden bir kızım ve her haliyle tümüyle dengesiz bir sınıf öğretmenimiz. 3. sınıftan itibaren kızımın sınıfını devraldı, almaz olaydı. Başından beri sınıftaki özellikle erkek öğrencileri sürekli dövdüğünü, hatta ayağındaki ayakkabıyı çıkartıp üzerlerine fırlattığını, ya da çocukları ceza olarak atlet kilotla bırakıp bahçede beklettiğini biliyordum. Kızım bunları anlattıkça "ya bu nasıl olur, bunların anneleri babaları buna nasıl karşı çıkmaz, buna dur demek lazım, bir şeyler yapmak lazım," deyip diğer tanıdık velilerle görüştüm. Maalesef -ki benim de şu an içinde bulunduğum durum gibi- bir şey yapamadılar, yapmak istemediler, ne kadar hırslı ve öfkeli olsalar da buna ses çıkartmaya yanaşmadılar, yanaşamadılar. Bu yıl ise bizim dengesiz hoca benim kızıma da tokat atıp hırpalamaya başladı. Hatta 10 gün boyunca nedeni bir türlü belli olamayan bir karın ağrısı şikayetiyle hastanelerde koşuşturduğumuz, halsiz ve bitkin düşen kızımı bu hoca müsveddesi öyle bir hırpalamış ki, çocuğumu revire iki arkadaşı karga tulumba götürmek zorunda kalmışlar. Bunu akşam öğrendiğim anda önce telefona sarılıp ona haddini sakin ama bir o kadar da keskin bir dille bildirecektim ancak, kızım ve ablam bana engel oldular. Kızım "anne ne olur bir şey yapma, sonra benimle uğraşır, korkuyorum" deyip durdu. "Hiçbir şey yapamaz, kılını kıpırdatamaz, gerekirse onu buralardan sürdürürüm, ya da paşa paşa emekliliğe razı olur, elini ayağını çektiririm, yaş gelmiş zaten 50ye" dedim. Ama kızımı ikna edemedim. Baktım ki kızım bu şartlarda müthiş huzursuz olacak, sesimi çıkaramadım. Ama içimdeki öfke hiç dinmedi. Şunun şurasında 1 ay kaldı biraz daha dişimi sıkayım, kızımın iç huzurunu bozmayayım diyorum, kendimi zor tutuyorum. Kızımın ve yakınlarımın sürekli frenlemesiyle sabırla susuyorum. Biliyorum aslında böyle bir durumda onlara haddini bildirmenin yolları nelerdir, bu çocuğun özlük hakları nelerdir, neler yapılır, neler yapılamaz, hepsini biliyorum. Ancak bazen öyle bir noktada kalırsınız ki, tam bir araftır ve en kötüsüdür. Çünkü canınızdan parçanız olan yavrunuzun huzuru adına onun canının yandığı duruma ses çıkaramamak, bu gerçekten feci bir şey, tam bir paradoks hali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…