• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınır bilmeyen görümce

Anlattığınız şeyler tutarsız.
14 ay önce açtığınız ilk konuda eşinizin ailesi mısırdan gelmemiş miydi ülkeye? Kayınpederinizle kayınvalideniz hangi ara boşandı, kayınvalideniz ne ara evlendi?

O zaman "2 çocukla geldiler, çocuklar üniversiteye başlayacak" demişsiniz. Kız kardeşten hiç söz etmemişsiniz.
2025 Ekim ayında açtığınız diğer konuda da "anne ve baba kız kardeşle mısırdan geldi, iki kardeş burada okudular biri yeni mezun diğeri de diş hekimi, kız kardeş 15 yaşında" demişsiniz.

Bu abiler hangi arada üniversiteye başladı, mezun oldu? 2025'te 15 yaşında olan kız kardeş 2026'da nasıl 14 oldu? Sizin zaman ve gerçeklik mefhumlarıyla ilgili problemleriniz var sanırım.
Ya hanfendi aynen kafadan uyduruyorum. Şaka mısınız nesiniz ya. Kız kardeşi ben 15 sanıyorum şubatta 15 olacakmış, hayatıma 13 ay önce giren kızın tam yaşını 1 eksik söylediğim için kısura bakmayın.
2 kardeş burada okudu dediğim eşim ve diş hekimi kardeşi. Diğer 2 kardeş de (kız kardeş ve bir büyüğü) mısırdan geldi. 1 i üniversiteyi mısırda bitirdi geldi burda üniversitede yüksek lisans yaptı. İşe başlayacak mühendis. Kız için de üniversite değil okula başlayacak demem gerekiyordu, farkında bile değilim. Lise 2 de şuan. Yani gece 2 de bunca derdin ardında size yalan mı dizeceğim.

sen o kizin dilini bilmiyorsun bile. bunu sana kim söyledi?
eger esin yetistirdiyse hem bunu soyleyip hem nasil kardesine merhamet etmeni bekleyebiliyor?

Eşimin kardeşiyle mesajını translate ettim bilgisayarıma wp web bağlıydı. Eşim zaten gereken cevabı vermişti. Neyse ya konu nerelere geldi.

Eşim yeri geliyor 14 yaşındaki kız kardeşiyle çok ilgilenince bile dert ediniyorum. Hele maddi bir destek yapsa mutlu olamazdık sanırım. Bir de kardeş değil çocuksa, yani çok zor. Kendinizi siz biliyorsunuz? Merhameti derya deniz, verici, paylaşımcı ve sabırlı biri misiniz? Mesela ben değilim ve böyle bir evlilik yapamazdım. Ama eğer öyleyseniz, benim yengem dayımın 5 çocuğuna öz gibi baktı ve çocuklar dediğiniz yaşlardaydı. Ondaki özellikler işte saydığım özelliklerdi.
Aylardır bu kızı eşinizin ailesini dert edip durmuşsunuz.Kv yi evinize bile sokmuyorsunuz ya ben ya ailen diye eşinizi darlamışsınız.14 yaşındaki bir çocuğu yapışık gibi anlatmanız beni üzdü.Babasını kaybetmiş, annesi duygusal olarak yok, ergenliğin ortasında bir kızdan bahsediyoruz. Bu çocuk tutunacak bir yetişkin arıyor.Eşiniz onun abisi ve şu an güvenli gördüğü tek liman olabilir.“İlgilenmiyorum” tavrı bir ergende daha büyük hasar bırakır.Terapi tek başına yetmez, aile düzeni de değişmeli.Öfkenizi en zayıf halkaya yöneltirseniz ileride vicdanen daha ağır gelir.Bu kız rakibiniz değil,travmalı bir çocuk.Yıllar sonra neden bu çocuk koptu diye şaşırmayın.14 yaş başına her türlü şey gelebilir ilgiyi başka yerlerden kötü insanlardan arayabilir.

Ya hanfendi aynen kafadan uyduruyorum. Şaka mısınız nesiniz ya. Kız kardeşi ben 15 sanıyorum şubatta 15 olacakmış, hayatıma 13 ay önce giren kızın tam yaşını 1 eksik söylediğim için kısura bakmayın.
2 kardeş burada okudu dediğim eşim ve diş hekimi kardeşi. Diğer 2 kardeş de (kız kardeş ve bir büyüğü) mısırdan geldi. 1 i üniversiteyi mısırda bitirdi geldi burda üniversitede yüksek lisans yaptı. İşe başlayacak mühendis. Kız için de üniversite değil okula başlayacak demem gerekiyordu, farkında bile değilim. Lise 2 de şuan. Yani gece 2 de bunca derdin ardında size yalan mı dizeceğim.

Şaka olan sizsiniz sanırım. Yazdıklarınızı hatırlamıyorsunuz herhalde. Bilemiyorum yalan mı diziyorsunuz yoksa hafızanız gerçekten bu kadar berbat mı?

Buyurun 2024 Aralık konunuzda aileyle ilgili anlattıklarınız:
Babası ve annesi tekstilciydi. İstanbul'da uluslararası bir tekstil firmasında çalışmaya geldiler 2 çocuklarıyla daha. Onlar da üniversiteye başlayacaklar.

Buyurun bu da 2025 Ekim'den:

Biri yeni mezun işe girmedi diğeri diş hekimi.
3 erkek kardeş hep Türkiye’deydi burada okudular. Kız çocuk baba ve anne sonradan geldi.

Bende inandırıcılığı kalmadı maalesef. Yeni okuyacak arkadaşlara devrediyorum.

Belli ki ilgiye ihtiyacı var ve o ihtiyacı abisiyle gidermek istiyor.annenin sorumsuzluğu,anne gibi davranmamasi ve çocuğun bı aile içinde buyumemesi onu yalnizlaştirmiş o da tutunacak bir dal olarak eşinizi seçmiş bence abisini seçmesi doğru dışarıda olmadık insanlara tutunmaya çalışsa başına bir iş gelse daha mı iyi ?bence onu itmeyin ergenlik çağında hayatına mal olacak bı hata yapabilir yalnızlığını gidermeye çalışın belki o zaman olur olmadık saatlerde ilgi çekmek için aramayı bırakır

Yani anlıyorum onun yaşadığı şeyler hiç kolay değil. Ancak eşim defalarca kez ben evliyim beni zırt pırt arama artık demesine rağmen söz geçiremiyoruz. Hiç arkadaşı da yok.
Beni de pek sevdiği söylenemez iletişim kuramıyoruz.
Ya evliyseniz evlisiniz gercekten hayret icindeyim . Nasil bu kadar acimasiz olabiliyorsunuz ? 14 yasinda yapayalniz kalmis bir kiz cocugu nedir evliyizdr evliyiz, Allah rizasi icin sahip cikip ilgilenseniz ne olacak ? Bu yalnizlikla basina is gelse kiz savrulup gitse hic mi vicdaniniz sizlamayacak inanilmaz ya

Kızcağızn haline çok üzüldüm. Küçücük çaresiz bir kız kardeş o görümce bile değil. Yazdiklariniz cok samimiyetsiz ve itici. Benimde eşim doktor evet yoğun çalışıyor hiç bir şeye kafa yoramiyor, çok aranıyor çevresi tarafından. yabancı insanları geçtim de abisine nazlanmasini nasil 'etkilemeye çalışmak' olarak ifade ediyorsunuz çok üzücü gerçekten. Etkilemeye çalışıyor olsa bile ihtiyacı var buna sizden yardım etmiyor. Keşke başınızdan savmak yerine kucak açsanız 🥹

Yani zaten abla yenge falan demiyor. İsmimle hitap ediyor. Bunu ekarte etmiştim hadi neyse çocuk. Eşime bir gün “Lilandilan da kendisini çok bir b** sanıyor” demiş. Bundan sonra ipler koptu. O yaştaki bir çocuktan bu laf çıkmamalı.
Mesafe koyma sebebiniz bu mu 🤣 valla siz de az sinsi değilsiniz 🤣 şu an düşündüm de arkamdan konuşan 19 yaşındaki görümceni ergendir diye affetmiştim ki böyle masum bisey bike değildi
Siz baya baya kötü kalplisiniz kalbinizi düzeltin

Terapi alıyor ancak düzelen bir şey yok. Bazen diyorum keşke bir abla olsa iki kız kardeş sırt sırta verip düzelirlerdi. Dediğiniz gibi çok küçük ve çok zor şeyler yaşıyor. Birkaç kez dışarı çıkardım ama iletişim kurmuyor. Gülümsüyor bazen o kadar. Kaldı ki çok daha fazla iletişim kurmaya çok çabalasam daha fazla arar korkum var.
Ablası olsayfı da ablasına iteleseydiniz yani…

14 yaşında çocuğa görümce diyor, sanki yetişkin sanki kendi başına yaşama becerisi var. Görümceniz hakaret ederse diyor 14 yaşında çocuk için. Kim bilir çocuk neler duydu neler ima edildi? Kendini bi b.k sanıyor niye dedi, çok mu her şeyine karıştınız laf söylediniz, müdahale ettiniz?

Üzülmeyin yakında kurtulur, doktor kocanızla yeni evliliğinizin tadını çıkarırsınız. Sokakta çeşit çeşit mafya var, ya uyuşturucu kuryeliği yaptırır ya da kızı satarlar. Siz ona buna mecbur değilisiniz de eşiniz onun abisi. Vır vır artık ne kadar söylendiyseniz adam da tepkilenmiş. Yalandan iki dışarı çıkarmış ki yengelik yapıyor demesinler. Demek ki hiç bir aile üyesinden yakınlık görmüyor güvenmiyor sadece büyük abisiyle iletişim kuruyor. Ya biz yeni evliyiz yeni evliyiz... Yazık günah hayatı çöp olacak bir çocuk var, baba yok anne manevi ölmüş, tek iletişim kurduğu abi de karısının gazlamasıyla telefonlarını açmıyor. Aramaları düzene konabilirdi, haftada iki kez abi kardeş görüşmesi ayarlanıp dertleri sorunları konuşacağız onun dışında zırt pırt aramak yok denebilirdi. Onlar da denendi olmadı mı, o zaman demek ki tedavi işe yaramıyor. Terapi alıyor yazdınız kim mesela terapisti, bu çocukta gram düzelme yok, niye diyip soruldu mu araştırıldı mı?

14 yaşında olmuş iki kız annesiyim, ergenlik bunalımları mutsuzlukları git gelleri, kendilerini odaya kapatıp depresif halleri... Yazık günah o 14 yaşındaki çocuğa, yaşadığı aile ortamına bak. Bunlar yetmiyor bir de ya biz yeni evliyiz bizi aramasın sormasın diyen yenge. Kız bize de gelmek istemiyor yazdınız, devamlı abisini arayan kız evine gelmek istemiyor, o niye?

Bu arada yeşilçam Türk filmi drama vs. O filmlerde mutlaka kötü karakterli bir kadın da olurdu.

Ama bu çok haksızlık değil mi yahu düşünsenize yeni evlisiniz daha ebeveyn değilsiniz bir çocuğu annesi başından attı diye annelik babalık yapmak zorunda kalıyorsun bu zorla birinin sana evlatlık olarak verilmesi gibi bişey yani kendi 14 yaşındaki halimi hatırlıyorum bende çok ilgisizlikle sevgisizlikle babasızlıkla sınandım ama bunun faturası kimseye kesilmedi
Burada bir fatura kesilme yok,bir çocuğun imdat çığlıkları var,siz herşeye rağmen güçlü kalmışsınız ama herkes aynı güçte olmayabilir.Bu kız çocuğuna yaşadığı şeyler ağır geliyor zaten terapi alıyormuş demek ki yapamıyor hayata adapte olamıyor, belki okulda akran zorbalığına uğruyor,annesinin tercih etmediği terk edilip bırakıldığı evlat edinen olmak zoruna gidiyor.... Ben bu kız çocuğuna çok üzüldüm . insan olduğumuzu hatırlamak gerekiyor....

Merhaba daha önceki konumu bilenler bilir. Eşimin babasının 5 ay önceki vefatı sonrası en büyük çocuk Eşim (30 yaşında). Ailenin tek kızı 14 yaşında ergenliğin pik noktasında. Anne başka bir adamla evli ve kız 2 abisiyle yaşıyor. Anne çoğu zaman çocuklarını duygusal ihmal eden, haftada 2-3 gün yanlarına gelip yemek yapmayı annelik zanneden bir egoist.
Dolayısıyla küçük kız kardeş bu duygusal ihmali eşimle kapatmaya çalışıyor. Gece gündüz aranıyoruz. Eşim artık açmamaya başladı. Gece 2-3 lerde mesaj atıyor. Eşim doktor olduğu için hassas noktasından etkilemeye çalışıyor (hastayım, başım dönüyor, ilaç alacağım, doktor randevusu vs.). Sırf eşim telefonu açsın ilgilensin diye.
Onun da bir kabahati olmadığını ve ilgi ihtiyacı olduğunu biliyorum, asıl suç kv’de . Ama annesine de kendisine de ne kadar söylesek de inat etti vazgeçmiyor taktı kafayı. Kv de vur patlasın çal oynasın havasında, oğullarını bile salmış biri. Cenazede eski kocasının arkasından ben şimdi bu çocuklara nasıl bakıcam düşüncesiyle sahte gözyaşı dökmüş, kendi hayatına ve kocasına odaklanmış bir nemrut.
Ama o da bizi aramaması gerektiğini uyarıyor kızına. Fakat duygusal desteği vermiyor. (Beni de çok arıyor bıktım artık engelleyeceğim diyor, evet valla şaka değil.)
Kız terapi de alıyor ancak düzelen bir şey yok. Ne önerirsiniz? Telefonları açıp nötr, duygusuz ve “ilgilenmiyorum” şeklinde konuşsa eşim sizce bu yapışık bağ düzelir mi?
Aynı evde yaşadığı abileri de eşim kadar yumuşak karınlı olmadığı için kıza biraz kötü davranabiliyorlar veya duygusal zekaları olmadığı için kızı dinlemiyorlar.
Öncelikle kv ve kp neden boşandı kim bilir adam belki çocuklarını vermek istemedi.
Ki kadın evlendiyse kızının kendisiyle yaşaması doğal değilmi zaten?
Adam ansızın vefat etmiş bir düzeni değiştirmek vs kolaymı?
Eşinize söylesenize kv de kızını yanına alsın sizce eşiniz izin verirmi?

Ergenliğin pik noktasında babasız kalmış bir kız annesi başında yok. Ne yapsın çare arıyor belki. Ne kolay yaftalıyorsunuz.
Psikolog iyi gelmediyse başka bir psikoloğa gitsenize
Alıp yanınızda yaşamasın ama elbet bir düzen koymak gerekir yazık kıza.

Hanımlar bir kaç mesaj yukarıyı okuyun.
Bir senaryo uydurulmuş üzerinden kekleniyoruz :)
Bu konuyu daha önce de açtı hatta evlilik öncesi dönemi için bile konular açtı. Çöpsüz üzüm işime geldi yakınımda istemedim bu aileyi falan yazmışlığı da var

Hanımlar bir kaç mesaj yukarıyı okuyun.
Bir senaryo uydurulmuş üzerinden kekleniyoruz :)
İnşallah senaryodur ya bu kadar saf bir kötülüğün sadece birinin zihninde kalmasını istiyorum inşallah gerçekten yaşanmıyordur. İsterseniz hiç görmeyin çocuğu evet zorunda değilsiniz ama kendinizi de yaksanız eşiniz onun abisi. Arkamdan konuştu dediğiniz de bir çocuk. Umarım abisi sizin saçma sapan dolduruşlarınıza gelip de kızdan elini eteğini çekmez.

Evlilik öncesi de sorunlarınız varmış. Nişanlım çöpsüz üzüm ne güzel ailesi burada yaşamıyor demek yerine nişanı bozsaydınız bugün bu dertleriniz olmazmış. Tabi hesapta iflas yoktu, maddi durum varken herkes iyiydi değil mi?

Çocuk Mısır'dan gelmiş, Türkçe bilmiyor. Baba iflas edince devlet okuluna da verildiyse iletişim problemi çektiği için abisini arıyordur. Ülke değiştirmiş, arkadaş ortamı okulu akrabaları hiç biri yok. Çocuğun tutunacağı tek dal kendisine şefkat gösteren abisi. O dalı da siz kesmeye çalışıyorsunuz. Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki herkes Türkiye'de doğmuş yurdum insanı. Siz varlıklı görgülü ailede yetişmiş olamazsınız. Dünkü konuya yaptığınız yorumdan çok belli. Abi kardeş yazışmalarını tercüme edecek kadar saygısız birisiniz. O yaşta bir çocuğun mahremiyetini utanmadan ihlal etmişsiniz. İnsanların yediklerine tiksinmelerinize kadar yazmışsınız. Dilerim eşiniz en yakın zamanda gerçek yüzünüzü ve niyetlerinizi fark eder de kurtulur sizden.

Back
X