Sinir Bozucu Piknik..!

elif_yasin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
239
254
103
35
Merhaba bayanlar
Size dün eşimle yaşadığımız bir olayı anlatıp biraz olsun rahatlamak istiyorum. Eşim iş çıkış saatime yakın bir saatte beni aradı babamlar akrabalarla birlikte pikniğe gidiyorlarmış sen de işten çıktığında gitmek istersek gelip bizi alacaklar ne dersin dedi. Olur gidelim dedim. İşten çıktım aradık abisi geldi bizi aldı gittik. piknik gittiğimizde başlamıştı zaten bize kalan (abartmıyorum yediğimiz şey ikişer köfte+ aralara koyulan salatalar+ karpuz). Kalkma vakti geldi. Akrabalar neye ne kadar ödedik diye para hesabına başladı hesap yapıldı (ilk defa böyle yarım saat boyunca matematik hesaplaması yapılan bir piknik görüyorum ki neyse takıldığım şey bu değil sonuçta masraf tek bir kişiye yıkılacak değil tabiki herkes üzerine düşeni vericek) biz kalabalıktık eşimin abisi, anne babası, 2 kız kardeşi, yeğeni ve ben. yapılan hesaba göre bizim toplam ödememiz gereken 80 tl imiş orda bulunmalarına rağmen ne eşimin babası ne abisi yarım saat boyunca akrabaların hesabını yaptığı para konusuna bir kere bile olsun ne vericez diye sormadılar eşim zaten böyle şeyleri asla mesele yapmaz ne dedilerse çıkarttı hemen verdi. Eşimin verdiğini gören kv usulen soruyor ee ne vericez? parayı toplayan akraba eşimin toplamı verdiğini siz ona verirsiniz dediğinde kp gıcık bir kahkaha atarak demek geç geldiğiniz için bizim toplamı size ödettiler. (ben sana para filan vermem yani sen ödedin bitti demeye getiriyor) Bu cümlesi o kadar sinirimi bozdu ki. Pişkin pişkin gülmesi resmen bizi oraya hesap ödetmeye çağırmışlar gibi o kadar zoruma gittiki. Abisi aynı şekilde hiç yanaşmadı sormadılar bile ne kadar ödediniz diye. Para konusuna zerre kadar önem vermezdim fakat son dönemde herşeyi eşime ödetmeye çalışmaları artık sinirimizi bozmaya başladı hanımlar. Eve geldik kv misafir gelecek yukarı çıkarsanız çıkın dedi altlı üstlü oturuyoruz yok arkadaşım gelecek benim dedim girdim eve eşimle evde konuştuk yüzde yüz haklı olduğumu söyledi çünkü bunu hep yapıyorlar o da bunun farkına dün iyice vardı. bir daha da ailenle hiçbir yere gitmicem dedim çünkü bu olay ilk değil arkadaşlar. Yoksa asla takılmam para konularına benim takıldığım şey babasının o dalga geçer gibi konuşmaları her zaman bizi aptal yerine koymaları artık iyice zoruma gitmeye başladı. Anlayacağınız eşimin ailesi bizi oraya resmen para ödetmeye çağırmışlar başlamak için bizi beklememişler bile zira sadece bize kalan 4 adet köfteye 80 tl ödedik. Kimseninde umrunda olmadı.

hic gitmseydiniz madem hissetmissiniz onceden.. bundn sonra katilmayin siz de.. her sey tecrube

Erkek babalari boyle oluyo galiba.
Bizim kayinpeder isadami durumlari ust duzey bayramda baktim cekmis oglunu harclik vercem cocuklara bozugum yok diyip cebinde ne var ne yok aldi.
Bozukluk dedigimizde bir deste 50 lik 20 lik.
Babaligi boyle bisey saniyorlar.
Neyseki esinizde fark etmis

Bi insan evladina boyle birsey yapmaktan gurur duyabilir mi ya. Gercekten merak ediyorum sonumuz nereye gidiyor. Diyorum ki artik genis ailelerden eser yok. En azindan herkes cekirdek ailesiyle mutlu olsun biraksinlarda.

Kendimi gordum resmen.bizde boyle bir ortam olsa odeyen esim olur eminim.ne baba elini cebine atar ne abi.esiniz farkinda madem ki bu guzel bisey, koyun mesafeyi.

Boyle bi piknik sizde duydum.hesap falan :) ama resmen somurmusler.nefret ederim akraba pikniklerinden.cunku hem tum etleri biz aliriz hem tum isleri biz yapariz.Allahtan akrabalar uzakta

Bizimkilerin de durumları gayet iyi öyle olmasa zaten asla mesele yapmayız biz öderiz hiç sorun etmem böyle birşeyi ama durumu iyi olduğu halde her defasında insanı böyle aptal yerine koymaları herşeyi bize ödetmeye çalışmaları gerçekten sinirimizi iyice bozmaya başladı mesafeyi koyduk bakalım hayırlısı.. Desteğiniz için sağolun sinirimi anca burda atabiliyorum:)

80 tlden ne olacak . Aile arasında 80 liranın hesabı mı olur .
Siz de sanırım onların evinde kalıyorsunuz sanırım demekki kaynaşmış bir aile .

Sizden para istemeleri bile ayıp. Baba olarak masrafı üstlenmesi gerekirdi. Sizi de beklemeleri gerekirdi. Aile içinde çocuklara alınan birşeylerin parasını ver denmez bizde. Lafı bile olmaz.

Hesapci insanlari hic sevmem.resmen insani enayi yerine koyuyorlar.
Bir dahaki sefere siz oturun ilgilenmeyin rovansini yapin.

80 tlden ne olacak . Aile arasında 80 liranın hesabı mı olur .
Siz de sanırım onların evinde kalıyorsunuz sanırım demekki kaynaşmış bir aile .
Mesele 80 tl nin hesabı değil siz konumu yanlış anladınız sanırım. Benim burda takıldığım şey her yapılan masrafta eşimin ailesinin herşeyi eşime ödetmeye çalışması. Ayrıca onların evinde oturmuyoruz eşimle birlikte yaptık evimizi aynı bina olması onların evinde oturduğumuz anlamına gelmiyor

benim cok garibime gidiyor birini davet ettim mi para istemek .... üstelik madem tpluca yapiliyor ozaman bastan sen sunj ben bunu getireyim diye söyleyin böyle sacma sapan hesap isleri olmasin

iste üst düzey böyle olunuyor baskalarini enayi yerine koyup ödetirmekle

kım kımı davet ettıyse
davet eden oder parayı oncelıkle

benım bı asalak arkadasım vardı
benı davet edıp ucretlerı hep bana odedırtı
durumu yok dıye 2 sene sesımı cıkarmadım dedım olsun ıyı bı ınsan tek kusuru bu
taaa kı benı kahvaltıya davet ettıgı gune kadar davet ettı ve daha kasaya gecmeden kesene bereket canım dedıgı gun bırdaha hıc konusmadım

boylelerınden uzak durmak lazım cıdden
sömürücüler
hıc mı aıle terbıyesı almıyorlar bılemıyorum..

sıkma canını bosver bırdaha katılmayın boyle seylerıne
ya da gıtmenız gerekırse de esıne odetmeye kalkarlarsa sız davet ettıgınız dıye yanıma nakıt almadım desın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…