Sinir harbi!

Vasfiyeteyzeniz

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
8.852
18.960
448
35
merhaba hanımlar.
Benim derdim son zamanlarda ki sinirim. Bitmiyor tükenmiyor maşallah. Geçen gün annemle tartıştım,eşimle hergün atışacak bir sebep buluyorum,çocuklar ona keza.
Aslında çoğu seyde haklıyım mesela
Annemi aradım geçenlerde,eşimin uzak ana sık görüştükleri bir akraba çok hasta hiç de ziyarete gidemedim çocuklar yüzünden eşimde yemekte sende gitsen iyi olur aslında dedi çocuklara annenler bi saat baksın gidip gelelim zAten adam 15-20 dakikadan fazla oturamıyor dedi. Aradım annemi dedim böyle böyle mızmız konuşuyor babaanneleri Yok mu ben gelemem siz getirin. Kan beynime sıçradı resmen Yok tamam gerek Yok dedim kapattım. WhatsApp san yazmış bana trip mi atıyorsun diye,bende hayır babaanneleri gelir bakar dedim nitekim geldi baktı gidip gelmemiz de 1 saati biraz geçti. Ailecek 2 senedir zor zamanlar geçirdik 14 ay babam tutuklu yargılandı sonunda çıktı 6-7 ay oldu ama bu zor günlerde annemi çok el üstünde tuttuk maddi manevi. Eşim kendi ailesiyle ilgilenmediği kadar ilgilendi keza ablam ve eniştem de. Tam bir aile olduk diyebilirim zAten şeker hastalığının verdiği bi sinir var. Ama her duyduğuna küsen kırılan birimin konuşurken biraz daha saygılı olması gerekmez mi.
Bu arada ilk annemi aradım çünkü annem sürekli bu çocuklar babaanneyi daha çok görüyor ona daha düşkünler diye sürekli laf sokup küslük yapıyor.
Bunun gibi aslında haklı olduğumu düşündüğüm sebeplerde eşimle de atışıyorum allahtan adam bana uymuyor da kavga çıkmıyor. Hele çocuklara kızınca on dakika olmadan ben gereği vardı diye kendime kızıyorum ama sonra yine sinirleniyorum. Son 2 Ayda iyice arttı bu. Artık yorgunluktan mı kaynaklı bilmiyorum ama ne yapmam lazım bilemiyorum.
Sinir için iyi gelen neler tavsiye edersiniz

Bence siz dolmussunuz ve artik yer kalmamis gibi..
iki ay uzun bir sure eger mütemadiyen sürüyor ise belki psikiyatrdan yardim almak en dogrusu..
Ben kimseyi idare edemiyorum bu tarz durumlarda sadece cekirdek ailemle ilgilenip diger herkes ile gorusmeyi iletisimi minumumda tutuyorum...Fiziken ve ruhen dinlenmeyw calisiyorum...Hatta sürekli sorun konuşan arkadaslarim var onlarla da bir ay falan görüşmedigim oluyor

Ya misal dün nasıl hastayım geberiyorum ama yerimden kalkmaya dermanım Yok midem bulanıyor ateşim var falan. Tepemde zAten 15 aylık serseri,kızım okuldan gelince anlattım dedim ki kıxım çok hastayım bugün kendiniz oynayın ses yapmayın lütfen dedim. Eşim gelene kadar herhalde elli kez falan söyledim. Bi yandan da yattığım yerden evciliğe dahil oluyorum falan. Neyse eşim geldi bişeyler hazırladı yiyelim diye. Kızım bişeyler düşürdü eşimde kızım dikkatli ol annen çok hasta ses başını ağrıtıyor dedi. Masada sürekli kızım Çatalı masaya vuruyor. En sonunda patladım “yeter artık kaç kez daha söylemek gerekiyor almıyor mu aklın bıktım artık” dedim mutfağı terkettim. Sonra işte pm dakika geçince aman kızmana ben gerek vardı çocuğa diyorum. Ama artık hakikaten bünyem yoruldu. Demirim mi azaldı acaba

Ya misal dün nasıl hastayım geberiyorum ama yerimden kalkmaya dermanım Yok midem bulanıyor ateşim var falan. Tepemde zAten 15 aylık serseri,kızım okuldan gelince anlattım dedim ki kıxım çok hastayım bugün kendiniz oynayın ses yapmayın lütfen dedim. Eşim gelene kadar herhalde elli kez falan söyledim. Bi yandan da yattığım yerden evciliğe dahil oluyorum falan. Neyse eşim geldi bişeyler hazırladı yiyelim diye. Kızım bişeyler düşürdü eşimde kızım dikkatli ol annen çok hasta ses başını ağrıtıyor dedi. Masada sürekli kızım Çatalı masaya vuruyor. En sonunda patladım “yeter artık kaç kez daha söylemek gerekiyor almıyor mu aklın bıktım artık” dedim mutfağı terkettim. Sonra işte pm dakika geçince aman kızmana ben gerek vardı çocuğa diyorum. Ama artık hakikaten bünyem yoruldu. Demirim mi azaldı acaba

çok kötü hissediyorsanız kendinizi ve gerçekten bu durum üzücü bir hal alıyorsa ve çözüm arıyorsanız bir psikoloğa gitmenizde fayda var diye düşünüyorum .

çok kötü hissediyorsanız kendinizi ve gerçekten bu durum üzücü bir hal alıyorsa ve çözüm arıyorsanız bir psikoloğa gitmenizde fayda var diye düşünüyorum .
Burda belki bitki çayları ben bileyim tütsü mütsü tavsiyesi alırsam diye bekliyorum. O tarz seyleri de deneyip sonunda çözümü olmazsa bi psikoloğa gideceğim gibi gözüküyor.

Sakinleştirici çaylar için..melisa papatya gibi. Öfke kontrolü için de yardım alabilirsiniz

Bi kam değerlerime baktırayım en iyisi birde Melisa çayı.
Ya ben aslında çok pozitif uyanıyorum her sabah ama akşam deli olarak yatıyorum :))

Benim garibimde susar .. Uyumuş taklidi yapa bilirsin..

Acaba bir değişiklik mi yapsanız sadece kendinize ayıracağınız bir vakit benim sinirli anlarım kendimle ilgilenemediğimde olur genelde canım istemese de oturur bakım falan yaparım en güzel kıyafetlerimi giyerim vs iyi geliyor psikolojiye anladığım kadarıyla küçük bebeğiniz var çalışma gibi bir durum yok belki haftada bir iki gün olan kurslara gitseniz ya da haftasonları halk eğitim tarzı bir şey dil kursu takı yemek vs can sıkıntısından bunalmışlıktan ileri geliyorsa ki iki çocukla çok normal sizi rahatlatacaktır

Aynı durum bende de var normalde zaten sinirli bi yapım var ama şuan tavan yapmış durumda en ufak şeye cellalleniyorum ve sonra çok üzülüyorum özellikle 1.5 yaşındaki oğluma kızınca
Ama benim sinirim tamamen hormonlardan bu hamilelik delirtti beni elimde değil engel olamıyorum kendime inşallah zaman içinde azalır ve geçer diye umut ediyorum bakalım

Ya sevdiklerimi aniden kaybedersem diye düşünüyorum, ne çocuğuma ne de başkasına bağırmıyorum, kırmıyorum.
Ya sadece o olsa ne. İşte bazen bıktım bu evden diyorum sonra çok deli pişman oluyorum şöyle bi ev için insanlar yollarca borca giriyor savaşta ev kaybediyorlar diye. Çocuklarını kaybeden annenler yeter ki şımarsın yanımda olsunlar diye üzülüyorum ama hepsi bağırıp sakimleşince geliyor aklıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…