Sinir Krizi Geçirdim

artikzamanigelmisti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2025
53
34
3
Arkadaşlar, uzun uzun anlatmaya mecalim yok. Problemli bir ailem var ve bu yüzden düğün sürecinde damat tarafı karşılarında bir muhatap görsünler diye ciddi sıkıntılar yaşadım.

Neyse biz nişanlımla karar verdik birkaç gün önce, benim ailemi dahil etmeden yürüteceğiz dedik. Bu akşam ben bütün evi topladım, yazlıkları kışlıkları ayırdım evi altüst ettim gelecek eşyalara hazırlık için. Başka bir şehirde yaşıyorum ben.

Neyse, akşam eve geldi konusu açıldı. Bana her şeyi baştan anlat dedi, anlattım. Anlatırken durdum, buraya kadar sormak istediğin bir şey var mı dedim. “Bir şeyleri süzüp anlatıyorsun, her şeyi anlatmıyorsun gibi” dedi bana. O sırada anlattığım şeyler o kadar kötü şeyler ki, buz gibi bir ses tonuyla bana yalancı imasında bulunur gibi böyle söyledi.

Ben kimseye içimi derdimi açan biri değilim. Nişanlıma da ilk tanıştığımızda değil, iş ciddiye binince anlatmıştım çünkü kimseye kendimi acındırmak istememiştim. Ama o bunu gizlemek olarak yorumluyor.

Bu söylediği şeyden sonra ben sinir krizi geçirdim. Ben 15 senedir konusunu bile açmadığım şeylere kadar anlatırken kalkıp sarılmak yerine böyle söylediği için. Bardak fırlattım yere, bağırdım çağırdım. Gerçekten sakin biriyim ama artık çok yoruldum.

O evden çıktı gitti. Ben ağlıyorum.

Arkadaşlar, uzun uzun anlatmaya mecalim yok. Problemli bir ailem var ve bu yüzden düğün sürecinde damat tarafı karşılarında bir muhatap görsünler diye ciddi sıkıntılar yaşadım.

Neyse biz nişanlımla karar verdik birkaç gün önce, benim ailemi dahil etmeden yürüteceğiz dedik. Bu akşam ben bütün evi topladım, yazlıkları kışlıkları ayırdım evi altüst ettim gelecek eşyalara hazırlık için. Başka bir şehirde yaşıyorum ben.

Neyse, akşam eve geldi konusu açıldı. Bana her şeyi baştan anlat dedi, anlattım. Anlatırken durdum, buraya kadar sormak istediğin bir şey var mı dedim. “Bir şeyleri süzüp anlatıyorsun, her şeyi anlatmıyorsun gibi” dedi bana. O sırada anlattığım şeyler o kadar kötü şeyler ki, buz gibi bir ses tonuyla bana yalancı imasında bulunur gibi böyle söyledi.

Ben kimseye içimi derdimi açan biri değilim. Nişanlıma da ilk tanıştığımızda değil, iş ciddiye binince anlatmıştım çünkü kimseye kendimi acındırmak istememiştim. Ama o bunu gizlemek olarak yorumluyor.

Bu söylediği şeyden sonra ben sinir krizi geçirdim. Ben 15 senedir konusunu bile açmadığım şeylere kadar anlatırken kalkıp sarılmak yerine böyle söylediği için. Bardak fırlattım yere, bağırdım çağırdım. Gerçekten sakin biriyim ama artık çok yoruldum.

Sinir krizi geçiyor olmanız geçmişin birikimi.
İkincisi de ; nişanlınız siz yalnız kalın diye mi gitti yoksa gözü mü korktu onu bilemedim. Ama ben olsam etrafı kırıp döken birini ne olur ne olmaz diye tek bırakmazdım.

Yanlış hatırlamıyorsam nişanlınız "düğünde olmazlarsa millet ne der" diye sizi hastanelik eden babanız ve erkek kardeşinizle tekrar görüşmenizi istiyordu. Hatta siz görüşmek istemediğini söylediğinizde "aileme durumu sen anlatırsın" demişti.
Ayrılma kararı aldığınızı okuduğumda doğru bir karar olduğunu düşünmüştüm.
Şimdi yanınızda olmayan adam hayat boyu yanınızda olmayacaktı? "Aileme durumu sen anlatırsın" diyen adam sizi ailesine ezdirecekti.
Ne oldu da barıştınız? Telefonlarına bile çıkmıyordunuz, şimdi eve alıyorsunuz. Mazeretler sunup anlatmaya çalışıyorsunuz?
Olmayacak şeyi oldurmaya çalışıyorsunuz, suçunuz bile olmayan bir konu için sizi mazur görmesini sağlamaya çalışıyorsunuz.
Yapmayın, lütfen yapmayın. Kişiliğinizden ödün veriyorsunuz ve zamanla verecek bir şey kalmayınca kendinizi çekip kurtaracak gücünüz de olmayacak. Bir kere bir cehennemin içinden kendinizi çekip çıkarmışsınız, başka bir cehenneme atmayın kendinizi.

Daha önceki konunuzdada söyledim bu adamdan size bir fayda yok elalem ağzıli diye...yarin birgün baban ve kardeşinle barıştın yine aynı olaylar olsa yine çekip gidecek sizin hiçbir şekilde yanınızda değil,o sadece hala anlatamadığın geçmişte galiba çok büyük bir hata yaptınn da onumu saklıyor diye ivdelemis bunu öğrenmek amaci,ve sen istediğin kadar anlat o sana İNANMIYOR neden hala bırakmıyorsun şunu

Süzüp de anlatabilirdin, yaptığı terbiyesizlik. Aile benim ailem iyisiyle kötüsüyle .

Tamam sevilmek güzel şey, nişanlınızı seviyorsunuz, ilişkinizi ilerletmişsiniz ama bu sorgulama, geçmişinizi yargılama çok acımasız, kendinizi başka dertleri çözmekle uğraşırken bulabilirsiniz, yapmayın bunu kendinize. Sizin değeriniz başkalarıyla değil sizin kendinize nasıl yaklaştığınızla ölçülebilir, hayat acımasız evet ama bu durumla başa çıkabilmiş birisiniz, şimdi duraksamayın.

Hayatınızda olup biteni anlatıp anlatmamak sizin tercihiniz. Kimse bunu sorgulayacak hadde sahip değil. Benim on yıllık kocama hala anlatmadıklarım var. Kaldıki sizin daha nişanlınız bilmesi gerektiği kadar biliyor olması yeterli.
Diğer konu ailenizle ilgili ne yaşadınız bilmiyorum diğer konularınızı hatırlamıyorum ve kurcalamadım da ama hayattan öğrendiğim birşey varki eşinize veya eş adayına aile ile ilgili olumsuz şeyler anlatılmamalı. Gerekirse hiç anlatılmamalı ama olumsuz asla.. vegasta olan vegasta kalır..
son olarak bu adam sizin yükünüzü(bu olumsuz anlamda değil) kaldırabilecek bir adam değil. Size destek olamaz belli ki? Sizin kötü bir ilişkiye daha gücünüz varmı? Yoksa tak sepeti koluna herkes kendi yoluna..

Balık baştan kokar bu adamla geçmişin sürekli suratına vurulacak.. Bi kavga edin hele ilerde ailenden yaşadıklarından vuracak gibi geliyor. Nişanlı olunca insan hemen kestirip atamıyor insan haklısın ama nişanlanana kadar keşke bazı şeyleri konuşsaydın adı konmuş olan olmuş sonradan bazı şeyleri patlatmakta bence dogru değil bulanmış ortalık. Bide baba senin düğün senin ister gelir ister gelmezler elalem için yaşayan adamlarda ne bileyim ya kafa yapısı işte

Adamın düşüncesi şu "Ailen sana böyle davrandıysa kesin sen bir şeyler yapmışsındır. Durduk yere bir aile böyle davranmaz"

Bu sebeple sizin sakladığınız şeyler olduğunu ve bir defonuz olduğunu düşünüyor. Aşırı garantici ve korkak bir tip. Yol yakınken bitirin bence. En ufak şeyde yüzünüze vurur.

Sen aileni hayatından çıkarmayı başarmış güçlü bir kadınsın. Seni anlamayıp, travmalarını tetikleyen bu adama hakkettiğinden fazla değer ve şans vermedin mi? Bu adam evlenseniz bile yaşayacağınız ilk tartışmada hiç acımadan seni ailenle vuracak. Seni bir kız kardeş olarak sayıp söylüyorum. Zaten çok mücadele etmişsin. Hayat senin için kolay olmamış. Ve sen bu kadar zorluğun içinde ayağa kalkmışsın. Simdi yasadıği bunca şeyi göğüsleyen kadın, boyle bir adama eğilmemeli, böyle bir adamın sınırlarını aşmasına, saygısızlik etmesine, benliğini yaralamasına izin vermemeli. Burada bütün kadınlar görüyoruz ki bu adam seni daha çok yaralar. Tutmaya çalıştığın ipleri bırak gitsin. O ipler ellerini kesmekten başka bir işe yaramayacak. Sevgiyle kal 🌸

Herkes boşan gitsin demiş ! senin zaten ailenle aran yok millet çok rahat boşuyor boşattırıyor şaşırdım açıkçası,neyse..
Benim sana tavsiyem kendi maddi durumun varsa ailenle bu süreç içinde muhatap olmayacaksan ailenin evine dönmeyeceksen boşan ama böyle bi durumun yoksa öncelikle bi işe gir çalış maddi durumunu bi süre toparla o süreç içinde zaten emin olursun bu adamın doğru biri olmadığına,için soğur boşar kendi yoluna bakarsın,ama buradakileri dinleyip adliyeye koşma önce kendini güvene al

Herkes boşan gitsin demiş ! senin zaten ailenle aran yok millet çok rahat boşuyor boşattırıyor şaşırdım açıkçası,neyse..
Benim sana tavsiyem kendi maddi durumun varsa ailenle bu süreç içinde muhatap olmayacaksan ailenin evine dönmeyeceksen boşan ama böyle bi durumun yoksa öncelikle bi işe gir çalış maddi durumunu bi süre toparla o süreç içinde zaten emin olursun bu adamın doğru biri olmadığına,için soğur boşar kendi yoluna bakarsın,ama buradakileri dinleyip adliyeye koşma önce kendini güvene al
Herkes ayrıl gitsin yazmış çünkü nişanlı daha. Siz konuyu iyi okudunuz mu, kadın zaten aileden ayrı yaşıyor.

Back
X