- 15 Mart 2012
- 1.252
- 342
- 123
Zaten mama ile besleniyor Can'ım kilo alımı da iyi
Bebeklerde rutin oluştur calışmadı yapsanız? Beslenme aralıkları uyanık kalma süreleri falan? Bunun için güzel kaynaklar var
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zaten mama ile besleniyor Can'ım kilo alımı da iyi
Ah canim inanirmisin anlattiklarin ayni bizim uc bes ay onceki halimiz. Benim bebegimde ilk uc ay kolikti gaz sancilari cok siddetliydi. Ve uc aydan sonra emmeyi birakti. Birincisi malesef ilk aylarini kolikle geciren bebekler uyumayi ogrenemiyor, ikincisi bebeklerin %90i anne memesinde uyuyor, kaldiki anne sutunun uyku getirme ozelligi oldugunuda okumustum. Yani bizim bebeklerin bi sucu yok. Ayakta sallamak beni cok yordugu icin bir hamak besik aldik. Benim isimi cok kolaylastirdi. Gun geldi 10 dakka uyutabilmek icin 1 saat salladigim oldu ama buyudukce duzene girecek emin ol. Simdi 10 aylik oldu, uc bes aylikken uyumadigi gunduz uykularini hic zorlanmadan uyuyor. Allah yardimcin olsun ama uyku probleminde kilit zaman 9.uncu ay. Sonra yavas yavas duzene girecektir.Oğlan ilk üç ay zaten kolikti
Anne sütünü 3.5 ay verebildim o da sağarak
Ama yine de bana çok bağlı bir Bebek
Bugünlerde çok huzursuz diş çıkarıyor herhalde Çünkü damağı yarılmış geliyor bir tane
Ama genel olarak bu sallayarak uyutmaya bir çözüm bulmalıyım böyle alışmamalı
Dün gece 9.5 ta bir başladım gece 2 ye kadar sallamayı bıraktığım an ağlıyor. Gece 2 de eşimle çıktık arabayla gezdirmeye. Üçe kadar üçte uyudu. 3.5 ta kalktı yedirdim uyudu sabah 7 de ayakta. Ve inanır Mısınız 6 aylık Bebek sabah 7 den akşam 9 a kadar hiç uyumadı uyumadığı gibi huysuz ve sürekli ağlıyor
Sallanmadan uyumayan bir bebeğim var. 6 aylık. Genelde akşam 9.30 10 gibi uyutuyorum tabi bir saat sallayarak. Gece 3 e kadar güzel uyuyor. Sonra saatte bir kalkmalar başlıyor saatte bir kalkıp sallıyorum sabah 8 e kadar sonra kalkıyoruz
Ve tüm gün inanır mısınız tüm gün uyumuyor. Sabah 8 den akşam yatana kadar. Ve sürekli huysuz ağlıyor. Sallıyorum beş dk uyuyor daha ayağımdayken uyanıyor. Bir 15 dk iyi sonra yine huysuz yine salla bir beş dk daha. Böyle tüm gün toplasan yarım saat uyumuyor ve tüm gün ağlıyor
Artık çok yoruldum dayanamıyorum bugün o beş dk uyumalarını bile arattı yok. Sabah 8 de uyandı saat 12 hala uyumadı allahım kafayı yicem
Sallanmadan uyumayan bir bebeğim var. 6 aylık. Genelde akşam 9.30 10 gibi uyutuyorum tabi bir saat sallayarak. Gece 3 e kadar güzel uyuyor. Sonra saatte bir kalkmalar başlıyor saatte bir kalkıp sallıyorum sabah 8 e kadar sonra kalkıyoruz
Ve tüm gün inanır mısınız tüm gün uyumuyor. Sabah 8 den akşam yatana kadar. Ve sürekli huysuz ağlıyor. Sallıyorum beş dk uyuyor daha ayağımdayken uyanıyor. Bir 15 dk iyi sonra yine huysuz yine salla bir beş dk daha. Böyle tüm gün toplasan yarım saat uyumuyor ve tüm gün ağlıyor
Artık çok yoruldum dayanamıyorum bugün o beş dk uyumalarını bile arattı yok. Sabah 8 de uyandı saat 12 hala uyumadı allahım kafayı yicem
Evet haklı olabilirsiniz kafamızı onlara veremiyoruz tüm gün onlarla uğraşınca diğer işlerimiz aksıyor diye stres oluyoruzbenim bebeğimde aynıydı cnm. sonra farkettim ki hata bende.. (aynı hataları zaman zaman tekrar ediyorum ama farkedince düzeltiyorum.)
kesinlikle sallamadan uyumuyordu. ne kadar sallarsam salliyim 5 dk uyuyup tekrar uyanıyordu. böyle saatlerim çocuk uyutmakla geçiyor uyuduğu toplam 15 dk etmiyordu.
sonra şunu farkettim bebeği mi sallarken.. 'bir an önce uyusada işimi yapsam uykuya dalsada ayağımdan indirsem.. off ayağım uyuştu.. tv ye bakıyim bari telefona bakayım bari gibi gibi başka şeylerle ilgileniyordum... aslında bu gerginliğim ve ilgisizliğimi ona yansıtıyordum oda bir türlü uykuya geçemiyordu.
kendi kendime onu uyuturken başka hiçbirşeyle ilgilenmeyeceğime söz verdim. evdekilere sakın yanıma gelmeyin ben oğlumla uyuyacağım dedim. yine saatler sürdü uyutmak tabiki başlarda ama tamamen ona aittim onun dugusal durumuna cevap verecek şekilde yanındaydım. zaman zaman ayağımdan alıp kollarımla sarılarak salladım ben yanındayım uyu dedim hafifi ninniler söyledim. ve böylece artık 5 dk da uykuya dalar hale geldi.. en az 1.5 saat uyuyor simdi hemde günde 2 kere
yine sallayarak uyuyor tabi o ayrı... ama ben ona temas etmekten mutluyum...
Evet haklı olabilirsiniz kafamızı onlara veremiyoruz tüm gün onlarla uğraşınca diğer işlerimiz aksıyor diye stres oluyoruz
Ben de fark ettim bunu. Sarılarak da uyutmaya çalıştım kendimi tamamen ona bırakıyorum mesela geceleri yok yine uyumuyor yine uyumuyor
Aynen öyle çok haklısınızuyumamasını dert etmeden uyutmaya çalış...
yani bir kaç gece bir dene... birlikte yatağa gidin eşin gelmesin...
ışıkları kapat ... huysuzlanırsa konuş şarkı söyle ninni söyle bir yandanda elinle sırtını ve karnını okşa .. çıplak tenini okşa yani giyisilerinin üzerinden değil...
yani bütün bunları uyuması için değilde bir terapi gibi yap.. uyumassa asla sinirlenme çünkü uyumayacağına hazırlıklı ol... saatler sürebilir .. hayatında sadece o var ve o gece sizin ilk ve tek geceniz gibi düşün .... yani dene bir kere kaybedecek birşeyin yok... ama ben uyuyacağına eminim :)))
(ben şu uyutma yöntemlerinin hepsini denedim sonuç sinir krizleri pişmanlıklar ağlamalar yıpranmalarla geçti... Allahım hepimizin evladını bizlere bağışlasın bir sabah arkadaşımın bebeğinin ölüm haberini aldım... o andan beri her gece bebeğimle yatıyorum... gece 40 kerede uyansa şükürler ediyorum... Elbet içimden uyusa artık dediğim oluyor :))
ama onlar bize muhtaç ve annelik 7/24 mesai gerektiriyor.. izin yok tatil yok uyku yok.... ama onlar var olsun yeterki...