Sinir krizi

2 yaş krizleri, bebeklikteki ergenlik dönemi bunun adı. hiç çanınızı sıkmayın, çok normal bir dönem, çok normal hareketler :)

Karşı komşumun 2 yaşında bir bıdığı var, dün Kadın balkona giriyor, elinde sepet, çocuk Peşinden, durmadan ağlayarak. Kadın baktı olmuyor, çocuğu da yanına aldı, “biraz da burada ağla oğlum” dedi kızmadan. Çocuk ağlamaya devam :)) sonra balkonda kuş gördü, onu izlerken sustu.

Ne yapayım, karnı tok, uykusunu aldı, oyunu oynadı, şimdi de çamaşır sepetine girip mandalları aşağıya atmak istiyor diye ağlıyor diyor. Sakin karşılayın, başka şeylere odaklayın, geçecek, bir dönem böyle.

Eylul ayinda iki kizimada gözluk verince doktor, tableti kaldirdim ve o kaldiris.. Tablet filan istemiyorlar.. Oyuncaklarla oynamayi ve beraber oynamaya daha cok basladilar.

Aslında elinden tableti pat diye çekerek almaya çalışmadım. Hadi annecim kapatalım şimdi bunu araba sürelim top havuzuna girelim gibi söyledim ve elimi tablete doğru uzattım. Ama yaygarayı koparttı.

Neyse şimdi hala uyuyor. Bu bir huy haline gelirse profesyonel destek almayı düşüneceğim
Böyle devam ederseniz Huy haline getirtirseniz. Araba sürme veya top havuzu yeterli bir uyaran değil demek ki bir de isteksiz söylediyseniz hiç uyaran değil. Daha güçlü uyaranlar bulun ilgisini çekin, aa bunu mutlaka yapmalıyım algısı oluşsun yani 2 yaşında bir bebekten bahsediyoruz onun için yeni herşey ilginç sayılır biraz araştırın yeni oyunlar öğrenin vs. Üzülmeyin hepimizin başına geliyor bu öfke nöbetleri ama bunu annesi olarak en iyi siz dindirebilirsiniz bol bol sarılın öpün sevdiğinizi söyleyin, alın kucağınıza falan

Eleştirinizi haklı bulmuyorum. Çünkü ağlamasını görseydiniz gerçekten sinir krizi geçiriyor gibi bir hali vardi. Sinir krizi geçiriyor demek bir küfür bir hakaret olmasa gerek. Emin olun ben kızımı sizin zannettiğinizden çok koruyor çok kolluyorum.

Normalde vermeyiz zaten. Çok çok nadir alır eline. Gece çok başkaydı, o tatlı kız gitti içinden canavar çıktı tabiri caizse :) şimdi yukarıdaki arkadaş bu nasıl laf der.

İlk defe başımıza gecenin bir vakti geldi. Böyle devam ederse düşünüyorum tavsiyenizi.
Buradan acaba benzer bir olayı yaşamış anne varsa destek almak için yazdım.

Hepinize teşekkür ediyorum. Buraya yazdıktan sonra tekrar süt yaptım kızıma, süte bayılır. Elimden tableti aldım. Biraz ağladı ama sustu, sonra kendi yatağımıza götürdüm yatırmak için. Sakinleşti neyseki.
Allah yardımcınız olsun.

Kaynim cocuk gelişimi uzmani ve ayni zamanda kreş sahibi.
Kendi çocuğum yok ama onlar 3 kişi 20 tane 2- 3 yaş arasi çocuğu oyaliyorlar vallah.
Kaynim genelde ilgiyi başka yere çekmeyi önermiyor. Bu durum çocuğun hislerinle alay edildiği izini bırakırmış.
Yani cocuk kizginsa o anda o hissi yaşaması gerekmiş. Bir anne olarak " ahhh bak, şurada sincap var" vs. gibi ilgi dağıtmak ve çocuğun o anda yaşadığı hissi umursamamak çocuğun git gide daha şiddetli tepki vermesine yol açıyormuş.

Genel anlamda o anda " evet, kizginsin ve film izlemek istiyorsun ama anlaşmamız 1 saat icindi ve vakit doldu" diyerek konuyu kapatmakmiş.

Günaydın
Dün kızım öğlen uykusunu uyudu
Ama şehidışına aile ziyaretine geldik. Uçak rötar yapınca eve 23.30 da geldik. Uykusu geldi tabi gene babaanne evinde gece 00.30 a kadar ağladı, lambayı yakalım salonda hep beraber oynayalım istedi ama lambayı söndürdük, çok şebeklik yapmadık bu kez. Ağlarsan ağla dedil. Sadece sarıldık kucağımda ağladı. Sonunda pes etti gece kendisi gitti yatağa kafasını koyar koymaz da uyudu

Back
X