Ya laflara bak allah akıl ihsan eylesinBizim burada var azıcık hatta bi arkadaşın üç oğlu var tüplerini bağlatmış kadına demişler körocak kızı yok diye çok gülmüştüm
Yaşadığım şehir batı bide gerçekten aynen öyle eşimde öyle diyo kızım oldu çok şükür diye bunu dile getiren görmcem paşalar gibide bakmaz yani hergün döver çocuklarınıYa siz nerede yaşıyorsunuz? Yani siz degil o görümce ve onun tarzindaki tipler icin soruyorum bunu suanda en cahil cühelâ insan bu muhabbeti yapmaz gercekten diyorum. Insan biraz beynini gelistirmeli bence saka gibi
Televizyondami izlemiyorlar hadi kitabı gectim de
Insanlar ne kadar kibirli,terbiyesiz,ukala olmuslar nasil boyle konuşabiliyorlar inanamiyorum
Millet tup bebek merkezlerinde sürünüyor bir evlat sahibi olabilmek icin
Densizin bir taneside benim kocam 2 erkegi buldu diyor yok artik yaaa
Xx kiz xy erkek cinsiyeti olduğuna gore,erkek adamin kızı olur esasen :)
Ama bunlara bunu anlatamazsin mesela.
Yazıklar olsun. O kadar zoruma gidiyor ki,bu cocuguna vuranlar cocuklarina zulm edenlerYaşadığım şehir batı bide gerçekten aynen öyle eşimde öyle diyo kızım oldu çok şükür diye bunu dile getiren görmcem paşalar gibide bakmaz yani hergün döver çocuklarını
Öyle gerçekten melek onlar kaç yaşına gelirse gelsin vurulmaz bende bu yaşıma kadar hiç şiddet görmedim evladıma ne gösteririm yaşadığım sürece nede yapana izin veririm susanlarında bi okadar suçu var herkes okusun nerde görürseniz onun evladı banane diyip karışmamazlık etmeyin engelleyinYazıklar olsun. O kadar zoruma gidiyor ki,bu cocuguna vuranlar cocuklarina zulm edenler
Birtane bizim burda hoca var.. yani din hocasiymis kendisi. Biz bir iş icabi tanışmıştık
Bir ciftin cocugu olmuyor mus
Buda dua etmis onlar icin falan
Adam asla kibirli degil baya da bilgisi var yani velhasil bunlarin cocugu olmus
Adami davet etmisler cay icmeye
Kadin cocuguna allah belani versin diyormus
Demis ki ya sen bu cocugu cok istedin senelerce cocugun olmadi simdi sen bu cocuga belami okuyorsun demis
Ay ne iyi adamdi o adamcagiz acaba simdi napiodur..
Yani boyle terbiyesizler cok Allah vicdan versin gercekten
İnşaallh hayırlı evlatlarınız olurAy bu duayi benim icinde ediiiiinkeske 5 kızım olsaaaa gerci daha bitanesini bulamadik ama
Çok teşekkür ederim ben sağlıklı olmasından yanyım gerisi en sona kalmış dualar allahın taktiri kızımada bu bebeğimede cinsiyet hakkında kimseye tutturmadım benim şuyum olucak diye dediğiniz gibi oğlu olmayan insana bakış açıları sinirimi bozuyo onu dile getirdmYa konu sahibine de yüklenmeyin kızlarcım, olabilir. Yani benim annem de bana hamileyken "İnşallah kızım olur" demiş mesela, şimdi "İnşallah erkek olur" deseydi kendi erkekçi kafa yapısı yüzünden mi olurdu? Ya da ben kız değil erkek doğsam beni daha mı az sevecekti? Sanmıyorum. Ben "oğluş da oğluş aman da neslimin (!) devamı, kız mı oldu hıı (acıyan bakışlar eşliğinde) neyse artık bi dahakine oğlan olur" zihniyetine gıcığım, konu sahibinin görümcesinde olduğu gibi. Yoksa insanlar kız istedikleri gibi oğlan bebek de isteyebilirler, bu çok normal. Sağlıklı doğumlar dilerim konu sahibi, cehaleti paçalarından akan görümcenizi de kafaya takmayın.
Benimde iki kızım var cok şükür bin şükürÇok teşekkür ederim ben sağlıklı olmasından yanyım gerisi en sona kalmış dualar allahın taktiri kızımada bu bebeğimede cinsiyet hakkında kimseye tutturmadım benim şuyum olucak diye dediğiniz gibi oğlu olmayan insana bakış açıları sinirimi bozuyo onu dile getirdm
Siz takmamışsınız ne güzel bende yüzlerine en güzel cevabı veriyorum zaten benim içinde öyle tabiki koz olursa daha az seveceğim diye bişey olamaz ben cinsiyetçi tavırlara kızıyorum iki oğlu olup kız istemeyenede kızarım erkekle alakalı değil yani bu sinirim siz yanlış anlamışsınız düşüncemiSizin düşüncenizde tıpkı çevrenizdeki diğer insanlar gibi sağlıklı gelmedi bana. İlk çocuğum kız oldu, 6 yıl sonra ikinci çocuğuma hamile kaldım ve bu da erkek olsun bir de erkek çocuk büyüteyim diye bir şey geçmedi hiç. Birçok insanın çevresinde bu tip insanlar var yapacak bir şey yok ben ciddiye alıp cevap dahi vermiyorum. Mesela eşimin kuzeni ben ikinci çocuğuma hamileyken şöyle bir laf etmiş: XX'in (eşimi kastediyor) ikinci çocuğuda kız olacak kesin iki kız babası olacak deyip bir de gülmüş üstüne (bu hareketi şaka yollu eşimin kardeşinin yanında yapıyor). Cinsiyeti erkekmiş dediğinde yok yok doktor yanılmıştır onun iki kızı olacak kesin bakın görün demiş. Eşim bunu duyunca kuzenine sağlıklı olsun da iki kız babası olayım benim böyle takıntılarım yok dedi. Sonra duyduk ki, kendi erkek kardeşinin bir kızı vardı ikincisi erkek olacak erkek olacak diye böbürlenerek geziyorlardı o da kız olmuş. Demek o ki insanların bu şekilde yorumlaması dalga geçer gibi konuşmasının bir önemi yok evlat evlattır kızı-erkeği olmaz.
Beni anladığınıza gerçekten sevindimBanada gına gelmişti kızıma hamileyken soruyorlardi söyleyince neyse bişey olmaz diyorlardi. Oğlumda allah sağlıklı versin maşallah diyorlardı benim çevremde hiç bunun lafı bile geçmediği için anlamamistim kv ye sordum niye kız diyince öyle diyorlar die o dedi begenmiyorlarmis güya dedi. Hatta birinde gorumcem oğlumu seviyorum diye bana sende erkekcisin geri kafalilar gibi dedi (güya beni geri kafalı ilan edip kendini gizlicek çünkü kendi kafa yapıları o)bende bağırdım banane sizin söy adinizdan sizin kendim bile kullanmak istemediğim söy adınızi yürütmek gibi bi çabam yok iğrenç kafa yapilarinizi bnden uzak tutun dedim sustu da herkese tek tek cvp veremiyorsun çevredeki insanları o şekilde gördükçe insanın siniri bozuluyor en iyisi hiç birine yüz vermemek konusmamak
Amin inşallah hayırlı gelecekleri olur sağlıklı yaşamları olurBenimde iki kızım var cok şükür bin şükür
Her gören “neyse üçüncü inşallah erkek olur” diyo
Yahu erkek isteyen kim,hadi onuda gectim üçüncüyü isteyen kim,tövbe est.
Kızlarımın cinsiyeti belli oldugunda eş tarafı baya suratlar asmıştı.sürekli şu duayı ederim;iki kuzımda hayırlı ewlat ve işinde basarılı olsunlar ve o yuzleri asılanların yüzleri kara cıksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?