- Konu Sahibi heytbengeldim
-
tesekkur ederım desteklerınız için. bende sızın gıbı dusunuyorum hayatı düz ilerleyen kim varsa hevesımı kıran onlar oluyor. düzenli işin var sıgortan yatıyor eee daha ne istersin falan filan. artık bende onlara ınanmaya başladım acaba yapamazmıyımki diye.mükemmel motive oldum şimdi iyiki açmısım konuYeni başlangıçlar yapmaya korkan veya üşenen insanlar bunu yapabilen azimli kisilerin hevesini kırmak için uğraşırlar. Halbuki bu uğraşı kendi amaçları için gösterseler onlar da yükselir, siz de. Herkes birbirinin ayağını kaydırma derdinde. Kimseye kulak asmayıp hayalleriniz için pozitif bir şekilde çabalayın, bu şekilde başaramayacağınız şey yoktur.
aklımı karıstıran diğer konuda bu zaten. en azından bir işyerı bulana kadar hem pazar arastırması yaparım zaten 3 4 ay gecer. kışa denk gelıyor biraz daha beklerım ben para birikimi yaparım.ilkbahar gibi açsam dahamı mantıklı olur.oncelikle sizi cesaretinizden oturu tebrik ederim, girisimcilik guzel sey ancak suan ki siyasi durum, para ekonomi vs cok guvenilir olmadigi icin bu tarz ekonomik faaliyetler icin beklemelisiniz diye dusunuyorum.
Bende kosgeb belgesini okulda ders olarak gorurken almistim. Butiginiz ayni zamanda atolye seklinde olacaksa makine ve techizat koyacaksaniz onlari karsiliyor. Gerci 2 seneden uzun zaman gecti, degismis olabilir. 100bin liralik kredinin 30u hibe 70ni siz geri odeyeceksiniz. Birde once siz harcama yapiyorsunuz minimum 6 ay maksimum 2 yilda geri odeme yapiliyor. Daha detaylari var ama aklima simdilik gelen bunlar. Insan isterse neler yapabilir ama ulke kosullarini da goz onunde bulundurun derim
oncelikle sizi cesaretinizden oturu tebrik ederim, girisimcilik guzel sey ancak suan ki siyasi durum, para ekonomi vs cok guvenilir olmadigi icin bu tarz ekonomik faaliyetler icin beklemelisiniz diye dusunuyorum.
Bende kosgeb belgesini okulda ders olarak gorurken almistim. Butiginiz ayni zamanda atolye seklinde olacaksa makine ve techizat koyacaksaniz onlari karsiliyor. Gerci 2 seneden uzun zaman gecti, degismis olabilir. 100bin liralik kredinin 30u hibe 70ni siz geri odeyeceksiniz. Birde once siz harcama yapiyorsunuz minimum 6 ay maksimum 2 yilda geri odeme yapiliyor. Daha detaylari var ama aklima simdilik gelen bunlar. Insan isterse neler yapabilir ama ulke kosullarini da goz onunde bulundurun derim
tesekkur ederım desteklerınız için. bende sızın gıbı dusunuyorum hayatı düz ilerleyen kim varsa hevesımı kıran onlar oluyor. düzenli işin var sıgortan yatıyor eee daha ne istersin falan filan. artık bende onlara ınanmaya başladım acaba yapamazmıyımki diye.mükemmel motive oldum şimdi iyiki açmısım konu
kosgeb şu şekilde para veriyor. önce ben sermayemle işyerımı acacam. ama acılıs asamasındaki demirbaş olabilecek ürünlerin yüzde 60 oduyor.İstek ve kendinize güveniniz varsa gayette başarılı olursunuz ki kosgep destekleride hemen geri ödemeli değil hatta bir kısmı hibe ediliyor diye biliyorum.
Ama seçimlerden sonra piyasalar biraz durulunca başlayın derim zira şu an piyasa alt üst.
Bende is kuracağım,seçimlerin yapılmasını piyasanın durulmasını bekliyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
SAĞIR KURBAĞAmerhaba her hafta konu açmak alışkanlık oldu artık buraya
iş fikri var aklımda KOSGEB girişimcilik kursuna başladım bugün. başlamadan önce yaparsın edersin diyen herkes kurs başlayıp iş ciddiye dönunce aman düzenli işin var işte ne uğraşacaksın dıyorlar.
20000 sermayem var butik açmak istiyorum küçük çaplı. yıllardır özel sektorde calısıyorum aldıgım üç kuruş para. kendi işim olur uğraşım olur. yapamayan beceremeyen kim varsa hevesimi kırdı. kendıme guvenım sonsuzdu kesın yaparım ben bu işi dedım şimdi acaba yapabilirmiyim ki ay ben becerememkiye döndüm. neden insanlar böyle yoksa onların dediği gibi ben yapamazmıyımki.
on numara bir paylaşım olmuş tesekkurler. piyasalar durulana kadar işyerı bulurum sonrada ver elini ürün almaya. yapamazsamda denemiş olurum kaybedecek birşeyim yok :)SAĞIR KURBAĞA
Kurbağalar bir gün yarışma düzenlemiş. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasında hiç biri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş: ''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''
Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış: ''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''
Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş; ''Bu işi nasıl başardın?'' diye. O anda farkına varmışlar ki; Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!
Siz de, hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen söz ve kişilere karşı hep sağır kalın. Olumsuz düşünen insanları duymayın!…
Biliyorum araşırmıştım şirketi kurup başvurmak gerekiyor en basitinden ama sonuç itibariyle destek veriyor.kosgeb şu şekilde para veriyor. önce ben sermayemle işyerımı acacam. ama acılıs asamasındaki demirbaş olabilecek ürünlerin yüzde 60 oduyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?