Sinir oldum bu düşüncesizliğe

Bana da saçma geldi sinir olma konusu. Bir de zaten her yerde salgın var artık. Fazla abartılı buldum tepkilerinizi.

Sizi ilgilendiren kisim arabasiz gelip, hasta haliyle arabaya binip sizinde hasta olmaniza vesile olmalari. 40yilda bir gördükleri akrabalarinda kalmalari, akrabanin misafirperverligi değil. Planlamalarini dogru yapmalari gerekirdi. Bilmedigim bir sehre giderken mutlaka rotalar arasindaki mesafeye ve ulasim olanaklarina bakarim, gittigim yerde magdur olmayayim diye. Kabahat ablanizda degil, eniştenizde muhtemelen. Birdaha ayni yere gidecekseniz burda yasadiklarinizi hatirlatip, duzgun plan yapmalarini soyleyin

Ablamın eşi 40 yaşında ama hep oturur, hiçbir şeye elini sürmez, hep önüne yemek gelsin vs diye bekler, çocuğuyla pek ilgilenmez vs vs. Bu kadar gömdüm özünde iyi biri ama, yetiştiriliş tarzı biraz hazırcı. Bu huylarına sinir oluyorum. Onun da birikmişliği var bende. Ayrıca herkes bana bencil dedi burda ama bence benimki değil bencillik, önceden gidip gezen onlar, biz iki ayağımız bir pabuca girdi zaten, yol yorgunluğu üstüne hastalık. Surat da yapmadım ama içten içe kızdım işte.
Yineliyorum ben size hak verdim ☺ Böyle isler planli olur. Çocuklu insan zaten işkence çekiyor yolda,nikahta. Düşünmeleri gerekirdi. Bende sinir olurdum. Sonucta yolda birakmamissiniz.

Daha önce de yazdım nerede kaldıklarını bilmiyordum, kaldı ki sormak zorunda da değilim. Apar topar giden biziz zaten aynı gün geri döneceğiz, onlar önceden gezmeye gitmişler, onlarınki bencillik bana kalırsa. Zaten inanın hiç aklıma gelmedi sormak da, o gün nasıl bitecek diye düşünüyordum.

Zorundasınız demedim zaten. Usulen uygun olurdu. Neticede aynı yere gideceksiniz hiç mi o gün içinde telefonla konuşmuyorsunuz ne yapacaksın kaçta gelirsin nasıl gelirsin diye? Ablanızın önceden gidip gezmesinin nesine sinir oldunuz bu kadar hiç anlamadım. İnsanların hayatını yönetemezsiniz. Öz ablanızı 1 saat arabaya aldınız diye amma laf yapmışsınız. Ablanızın hastayken gelmesi bencillik hoş değil onu zaten yazdım ama siz de bencilsiniz gayet.

Sadece öksürük değil ki baya gripti yani, biz de öyleyiz şuan. Belki coronadır bilmiyorum. Hastalık fobim yok ama durduk yere ailecek hastayız şuan😅
Korona değil ama grip salgını var şu anda. Nezle ve hemen ardından bornşlara iniyor mikrop öksürük başlıyor dolu dolu hemde. Bizim ailede hepimiz geçirdik. Test yaptırdık corona değil. Sizin de öyledir.

Yakın olmadığım bir kere gördüğüm birinin evine çocukla gitmek bana pek normal gelmiyor açıkçası üstelik hastayken.
Giden siz değilsiniz, ağırlayan siz değilsiniz?
Böyle başkalarının hayatlarını yargılar mısınız hep?

Ablaniz salak kocasi yüzünden zorda kalmis belli ki. Ona daha suc buluyorum sahsen. Ama hasta kimsenin baskasinin evine (buna aile dahil) gitmeye hakki yok. Bence bu konuda haklisiniz

Oğlunuzun oto koltuğu yok mu, yatak gibi olmasa da iyi kötü uyuyabiliyorlar kendi koltuklarında. 5-6 saatlik yola gitmişsiniz, bu yaşta çocukla nasıl cesaret ediyorsunuz? Emniyet kemeri tam tersi tehlikeli bu yaş için. Boyuna göre bir oto çocuk koltuğuna sabitlemelisiniz yolculukta. Ayrıca oto koltuğu olunca arka taraf sıkış tıkış olamıyor zaten. Bizim arabada arkada iki çocuk koltuğu vardı ve en fazla bir kişi binebiliyordu ortaya. Kim gelirse gelsin asla kaldırmadım oto koltuklarını.

Keşke annenizle ikiniz otobüsle gitseydiniz eşiniz de evde çocukla ilgilenseydi. Hem hastalık, hem stres, hem huysuzlanan çocuk.

Bigjetplane Bigjetplane ben de bahsettiğin şeylerden rahatsız olurdum..Bir otomobilin içine 5 yetişkin ve iki çocukla ulaşım sağlamak berbat ötesi bir durum üstelik özel bir davet için giyinmişken.Öbür yandan günlerdir toplu taşımayla gezebildikleri şehirde yine en azından belli bir yere kadar toplu taşımayla sonrasında taksiyle gidebilirlerdi nikaha

Ablanız belki çaktırmadı ama maddi durumları da elvermemiş olabilir.
Hiç büyütülecek sorun edilecek şeyler değil. Hatta ben teklif edebilirdim gelip sizi de alalım yollarda perişan olmayın diye. Olması gereken bu bence.

Ben bu olayda sadece son anda bizi de alır mısınız demesine bozulurdum. Çünkü çocukla şehir dışı çok zor. Her şeyim programlı olmalı. Bunun önceden planlanması gerekirdi.

Bir de kim için ve ne için olursa olsun çocuğumun oto koltuğunu çıkarmam. Bu konfor alanından ziyade güvenliği için. İsterse arabaya 10 kişi binsinler üstüste ama o koltuğun çıkması söz konusu olamaz.

Ben bu olayda sadece son anda bizi de alır mısınız demesine bozulurdum. Çünkü çocukla şehir dışı çok zor. Her şeyim programlı olmalı. Bunun önceden planlanması gerekirdi.

Bir de kim için ve ne için olursa olsun çocuğumun oto koltuğunu çıkarmam. Bu konfor alanından ziyade güvenliği için. İsterse arabaya 10 kişi binsinler üstüste ama o koltuğun çıkması söz konusu olamaz.

şehirler arası almamışlar ki.
istanbula geldiklerinde nikaha geçerken bizide alırmısınız demişler.
dönüştede yine kaldıkları eve bırakmışlar.
ben konu sahibesini haksız buldum sinirlenmekte.

Ben sizi çok iyi anladım siz ablanızın kendisini düşünüp plan yapıp ileriye düşünmeden hareket etmesine kızmışsınız ki haklısınız birde uyarıda bulunmuşsunuz arabayla gelin diye ona rağmen kendi tercihlerini yapmışlar o zaman o saatten sonra kendi tercihlerin bedelini öderler. Kimse kusura bakmasın kadınlar ehliyet almalı, eşi uzun yola gidemiyormuş kadın araba kullansaydı kendi çıkardı yola. Ablanız aslında bu yolculuğun böyle olacağını biliyordu, sizde bunu bilip son dkka dahil olmasına içerliyorsunuz. Valla bencillik diyecekler ama o eşini ve kendini düşüp hareket ediyorsa, bende çocuğumun ve kendi rahatımı düşünüp hareket ederim. Hem çocuk uykusuz kaldı hemde hasta olundu direkte derim sen kendi keyfin için bizi düşünmeden hareket ettin diye.

Bilmiyorum sanirim ben yanlis dusunuyorum ama ben ablama böyle sinir olamazdim heralde. Mahcup bi sekilde aramis ne olmus yani. Hastaliga gelince evet dikkat edicez ama nikaha gitmissiniz ve kalabalik baskasindanda bisey kapabilirdiniz ozaman kalabaliga hic girmeyin bukadar takiyorsaniz.

Back
X