Sinir oldum ya

SGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım :KK70:

Kızlar maaş alma durumundan şikayetçi değilim. Birikim olsun, harcama olsun rahatım sıkıntı yok.

Bu konuda dediğim gibi ben o parayı havadan getirdim diye eşimle ortağı çalmış gibi hissediyorum. Saçma olduğunu kabul ettim sanki. Ben yaptım bencilliği var şu an.
ben sgk sız mısınız diye soracaktım kesinlikle sgk yaptırın diyecektim varmış ufak da olsa maaş isteyebilirsiniz ama her durumda eşinizden çıkacak o para

aynı şekilde zarara da uğratmış olabilirdin.
o zaman hissiyatın ne olurdu merak ettim:))
açıkcası maaş talep etmezken havadan gelen bu paranın hepsi benim olmalı hissiyatını biraz çocukca buldum:))

Ben onu düşünmedim ki hiç.
Zarar ederlerse onlar ödesin bana ne :D şaka bir yana etse de hallederdim.
Şimdi de derdim tüm para kesinlikle değildi. İçinden pay istemiştim ama hem güvendiğim eşim hem sizler öyle bir dünya olmadığını gözüme sokunca neyse dedim.

Ortak olmadığınız için size pay düşmeyeceğini düşünüyorum. Ama küçük bir jestleri olabilir ne bileyim bir louis vuitton çanta kötü olmazdı. :KK53:

Ben de eşimin şirketinde bazen ilgileniyorum bu tip konularla ama genelde kar etsek bile eşim ikiye bölünsün diyor. Ortağıyla eşit alıyor çünkü. Söylediği de "bugün biz yarın o bu işte ayrı gayrı olmaz" tarzı şeyler yani. Ama sektörlerimiz farklı tabi sizinle.

Eşiniz bu duruma ses çıkarmıyorsa boşverin. Mantıklı düşününce karşı tarafın eşi yardımcı olmadığı için sanki sizin daha fazla almanız gerekiyor gibi ama ortaklıkta bu tip şeyler hep oluyor. En iyisi sizin maaşlı çalışmanızdı ama artık bu gündeme gelirse biraz garip olur. Yerinizde olsam çalışmam,birini bulun derim. Böyle kullanılmış gibi hissederim kendimi çünkü.

Ya birini bulamazlar çünkü çok iş yok.
Dükkan 11de açılıp 3te kapansa kafi. Zaten toptancı öyle yoğun olmuyor haftada 1 gelse a belki kira çıkar. Bizim ekmek teknemiz dükkan değil.
Müşteri konusunda da, eskiden bundan yoğun 5 6 müşteriye bakıyordum. Hani yoğun ve çalışılması gereken bir adam değil. Yani günde 3 5 mail ve 4 saat için aylık 4bin maaş + yemek gibi durumlar çıkar.

Tamam :/

dükkana ne kadar kar giriyorsa adamın yüzde elli hakkı var parayı kimin kazandırdığının önemi yok

Öyle söyleyince sen de haklısın.

ben sgk sız mısınız diye soracaktım kesinlikle sgk yaptırın diyecektim varmış ufak da olsa maaş isteyebilirsiniz ama her durumda eşinizden çıkacak o para

Elimden çıksa yine iyi, benden çıkıp bana gelecek :D
Mesela şirket hesabı değil bireysel hesap kullandığımdan yeri geliyor bu kartla alışveriş de yapıyorum, fatura da ödüyorum, yemek de yiyorum. Kimse 100 200ün peşine düşmüyor.

Günaydın kızlar.

Sinirlerim tepeme çıktı sabah sabah.

Eşimin kendine ait küçük bir ihracat firması ve toptan mal sattığı bir dükkanı var. İki ortaklar + ben çalışıyorum. Ben dükkanla, para hesabı ile ve müşteri yazışmaları ile ilgileniyorum. Onlar imalata koşuyor. Dükkan ve yazışma işi yeni çıktı para hesabı hep bendeydi. (Yazışma yapılan yeni müşteri yabancı, bizimkilerde dil yok)

Maaş falan almıyorum. Her istediğim yapılıyor paraya ihtiyacım yok.

Buraya kadar sorun yok. Para bilmem ne konusundan ne eşimin ne ortağının hiç haberi olmaz. Benden resmen harçlık isterler veririm yani. Mal yüklenince de kar paylaşılır.

Bayramdan sonra 50bin € ödeme aldım. O zaman € 3,14tü. Şu an 3,32 (son yarım saattir sinirimden bakmadım değişmiş olabilir) bu arada para lazım olmadı bozdurmadım. Keyfime göre bozdurabilirdim de o an yani kimse sormazdı bile.

Bu hafta ödemeler vardı. Baktım yükseliyor. Ödemeleri cumaya erteledim. Kumaş ödemesi bilmem ne derken gidecek zaten hani kalan parayı değil gidecek olanı tutuyorum. Şu haliyle havadan gelen 8500 TL para yapıyor. Düşebilir de artabilir de ama zarar etmez yani.

Daha eşimin bile bu sabah haberi oldu.

Bana söylediği şey şu. "Bize düşen 4bin kusuru bebeğin hesabına aktar." oldu paşam. Bunu konuşurken ortağı girdi içeri hemen müjdeyi verdi tabi. "Slim böyle bir şey yapmış durup dururken kar ettik eheh" falan diye. Ağzımı açana kadar herkesin haberi oldu resmen.

Paraya konmak niyetinde değilim yanlış anlaşılmasın. Ortada bir ortaklık zaten var.

Ama ortağının eşi çocuğu var diye dükkanda durmuyor, e ulan bende hamileyim. Sızlanmıyorum zaten ah vahlık hamile değilim de ben eşek gibi iş peşinde koşarken benim ettirdiğim kar niye şak diye ikiye bölünüyor?

Eşim para konularında saf salak bir adam değildir. Kimsede parasını bırakmaz. Kendimden çok ona güvenirim. O böyle yaklaşınca kendimden şüpheleniyorum.

Bari o para üçe bölünseydi ya, haksız mıyım?
Kesinlikle haklı değilsin.Böyle ortaklık olmaz.Zarar etseydin zarar ikiye bölünmeyecek miydi.Zaten sizin ortaklıkta yanlış denge var.Ne olursa olsun kar da zarar da ortaktır.Bu işler çok hassas denge gerektirir.
İki taraflı adi iş sözleşmesi yapılır.Sen de maaşlı işçi olarak çalışırsın.Maaş almıyorsun almadığın için para akışında kendi insiyatifini kullanma,parayı istediğin gibi yönetme kar zarar konusunda yetki alma ve bölme işlenimini bile kendi kafana göre yapma hakkını kendinde buluyorsun.

Iki ortak var orada. Siz çalışan görünüyorsunuz. Dolayısıyla ister kar ettirin ister zarar her iki durumda da ikiye bolunmeli. Hak bunu gerektirir.

Orada bir hesap olduğunu düşünün. O parayı calistirdiginizi düşünün; Ortak hesap parası bu..

Mantıklı düşünürseniz sizde bu konuda haksız olduğunuzu anlayacaksınız.

O zaman koyun hissenizi ortaya, hükmen ortak sayılin.

Canım ben eşini haklı buldum. O zaman bozdurmayıp şimdi kar etmişsin ama 8binin tamamının size kalması haksızlık değil mi? Bence de bölünmeli.

Eşinden ayrı artık çalışmaya devam edeceksen para iste

Normalde hep para gelsin de ödeme yapalım diye beklerdik.
Bu müşteri ile ön ödemeli çalışmanın avantajı oldu bu.
Öngörülebilir ama akla gelir bir şey değildi.
Bundan sonra pisleşicem ya. Eşime çok kızdım.
iyi de adamın da parası o . ben de geçen arkadaşıma paranı bozdurma dedim kar etti bana versin? siz orda ancak konuşarak kendinize aylık sabit maaş olayını ayarlayabilirsiniz. öyle karı ben yaptım diye bir şey yok. çoğu şirkette bu tip büyük kar yaptıran çalışanlar oluyor aldıkları kar 50.000 bile olsa sabit ücret . orda siz değil eşiniz ortak. kaldıki bu ara euro dolar yükseleceğini tahmin etmek zor değil. siz çok da bunda bir emek göstermediniz. gösterseniz de farketmezdi. onlar duymasaydı ne olacaktı ki ? ben de bunu merak ettim mesela. düşünce şekliniz yanlış. o para sizin değil. maaş işini de ancak şundan sonra için konuşabilirsiniz o da iki ortak da kabul ederse . etmezlerse bırakın . zorla değil.

Sizin yerinizde olsam bu işlere elimi sürmem.İki ortak ne yaparsa yapsın.

Memnunum halimden.
Kışa belki birine devredebilirim ancak.

Canım ben eşini haklı buldum. O zaman bozdurmayıp şimdi kar etmişsin ama 8binin tamamının size kalması haksızlık değil mi? Bence de bölünmeli.

Hepsine konmayı düşünmedim bile kız.

iyi de adamın da parası o . ben de geçen arkadaşıma paranı bozdurma dedim kar etti bana versin? siz orda ancak konuşarak kendinize aylık sabit maaş olayını ayarlayabilirsiniz. öyle karı ben yaptım diye bir şey yok. çoğu şirkette bu tip büyük kar yaptıran çalışanlar oluyor aldıkları kar 50.000 bile olsa sabit ücret . orda siz değil eşiniz ortak. kaldıki bu ara euro dolar yükseleceğini tahmin etmek zor değil. siz çok da bunda bir emek göstermediniz. gösterseniz de farketmezdi. onlar duymasaydı ne olacaktı ki ? ben de bunu merak ettim mesela. düşünce şekliniz yanlış. o para sizin değil. maaş işini de ancak şundan sonra için konuşabilirsiniz o da iki ortak da kabul ederse . etmezlerse bırakın . zorla değil.

Onlar duymasaydı yükleme sonunda bölüştürürdüm bir fark olmazdı. Sallıyorum mazot giderine, dükkan kirasına falan da harcanırdı.
Ekstrem bir şey olmazdı yanı.

Bence sen maaşını iste bundan sonra
Hadi eşinin dükkanı olsa yalnızca tamam da
Bir ortak daha var ve
Siz iki kişi o tek kişi çalışıyor
Bu konuda haksızsın ama bence maaş isteyerek hakkını aramalısın

Onlar duymasaydı yükleme sonunda bölüştürürdüm bir fark olmazdı. Sallıyorum mazot giderine, dükkan kirasına falan da harcanırdı.
Ekstrem bir şey olmazdı yanı.
anladım ben seni ama sizin bu kardan talebiniz olamaz . hani maaş konuşursunuz bu hakkınız eğer anlaşırsanız işçi olarak orda çalışırsınız . ancak böyle para kazanabilirsiniz ordan :) çünkü muhasebecilerin ya da mali danışmanların hepsi bu karı ben yaptım dese (ki onlar profesyonel olarak çok daha komplike düşünüp iyi hamleler yapıyorlar ) şirket sahiplerinin hiç biri onlara o karı vermez. maaşlarını sabit alırlar .

canım haklı olsan da bu işler önceden konuşulması lazım.
kısaca senin iş olmazdı,(bence)
ama bundan sonrası için talebini iletmen gerekir.
haksızsınız
madme bu işlerden siz sorumlusunuz
zaten değişen kurlardan kar etmek de sizin göreviniz
ayrıca zarar etmemek de.

iki ortak var ise ikiye bölünür
onlar gönüllerinden kopar ise size verilir

hem neden maaşlı calısmıyorsunuz ki?

ben de kardesımle calısıyorum
şirket onun üzerine
bu işleri ben takip ederim.
bu zaten yapmam gereken bir görev yani ,şirketi kara sokmak ve de zarar ettirmemek
kardesım böle bir durumda beni de görür, maddi olarak gonlunden koptugu için bana pay verir

ama kusura bakmayın döviz artııs yuzunden elde ettiğiniz karı ortaktan saklamak çok dürüstce değil bence

3ün 2sine konmak da olmaz :KK70:
Ben senin yerinde olsam maaş isterdim ama bak. Öbür ortağın eşi evde ben işte, yok yaa:63:
Memnunum halimden.
Kışa belki birine devredebilirim ancak.

Hepsine konmayı düşünmedim bile kız.
Ortağın hanımı evde çocuk bakıyorsa bende hamileyim derdim sefamı sürerdim.Hamile olmasaydınız işiniz süreklilik arzetseydi en azından asgari ücret versinler sigortanızı yatırsınlar derdim.Şu durumda bedavaya çalışmak bana hamallık geliyor o yüzden evde oturmayı tercih ederdim.

Son düzenleme:
bir de bedava çalışmaktan şikayetçi değilsiniz
bir defa elde edılen karın size pay edılmemesınden mı sıkayetcısınız
neden bedava calıısyorsunuz ki
paraya ıhtiyacım yok demenızı anlamadım
ınsanın yarın ne olacagı bellı olmaz
madem bır emek verıyorsunuz maaş alın
ortagınızın karısı da orda sızın gbı bedava calısmak zorunda değil
bu sizin kendı tercıhınız

Back
X