Sinir oldum ya

Siz ortak değilsiniz, oranın bir çalışanısınız. Maasıniz olsa da olmasa da durum bu. O yüzdensizin yerinizde bir baska çalışan olsaydı ve o da bu hamleyi yapsaydı çıkıp da "benim ettiğim kâr" diye bir cümle kuramazdı. En fazla patronlardan bi aferin alırdı o kadar. Belki de 100 200 bisey.

Herkes kendi durumuna göre iş görüyor ve simdiye kadar kimse bundan sikayetci olup düzeltme yoluna gidilmediyse sizin şu haliniz dışarıdan "paragözlülük" olarak anlaşılıyor.

Siz görevinizi yaptınız sadece o kadar. O firma 2 kisiye ait. Dolayısıyla kâr da 2 kisiye esit olarak paylaşılır.

zararınız üçe bölünmüyorsa bu da bölünmez
bence si şuan abartıyorsunuz
havadan para geldi ya hemen atlamayın sonuçta iş yapılan işler belli

böyle birşeyi düşündüğünüzü öğrensem ve ortak olsam ben sizden şüphelenmeye başlarım

bana göre çok yanlış dşünüyorsunuz ve sizin yaptığınızı yapan elemanlar var işi çünkü o artı para almıyor çok kar edildi diye bu da sizin işiniz olduğuna göre onların insafındasınız ki ben olsam ortak vermem

Boşver ya kendine dert etme bebeğin etkilenir sonra. Alsın yarısını boşver. Kafan rahat ya ona bak sen . Kimsenin hakkıda yok sende . Eğer ki bilmeden de kul hakkına gecesedin ağır olurdu. Takma canimcim

Gereksiz yere sinir yapma kendini :) Ortak kaç kişiyse ona bölünür kar ve zarar. Ayrıca, parayı neden elinde tuttun TL'ye çevirmedin mesela, kurun yükseleceği beklentisiyle mi? Kur yükselsin de kar edeyim diye mi düşündün yoksa olaylar mı öyle gelişti, ülkenin durumu vs kurlar yükseldi çünkü. Yani kur yükselmesi dediğim şey aslında TL'nin değer kaybı.

Ben pek birsey anlamadim ama kar payini ertelemis olsaniz bile bozdurmak icin (beklettim cok kar etti onlara degil su kadar kisiye bolunmesi gerek) demek nekadar doğru bilmiyorum.
Pek anlamadim o yuzden yanlis anlamis veya yanlis yorum yapmis olabilirim.

Su varki sen calisiyorsun. Kar payini butun ortaklara böl. Ama bendr maasa baglanmak istiyorun sonucta calisiyorum de...
Digerinin karisida mi ortakliktan oay aliyor.
Sen ortağı ortaginin esi ve senin esin olarak 4 de mi boluyor?
Eger boyle ise ortağınınizin eşinin kar almasi haksizlik. Siz çalışıyorsunuz o calismiyor.
Onumu kast ettiniz 3 e bolunseydi diye. Ozaman cok cok haklisin.

slim ordan bakınca haklı gibi dursan da gider kaça bölünüyor

mesela bizim gider ortağımız var

gidenleri ikiye bölüyoruz

ben eşimin işini yapıyorum yeri geliyor ona da arkadaş diye yardım da ediyorum

ortak iş yapalım dedik mesela bir işte onu da ikiye böldük ki işi esasen ben yaptım

bebek olacak şimdi aksi olsa idi ben maaş olarak bir şeyler yatır kenara kendine derdim

ben seni anladım yani karı eden benim onların ruhu bile duymaz vs ama beni hiç hesaba katlıyorlar diyorsun ki haklısın

işte o nedenle eşimle çalışmayı hiç istemedim hala da istemiyorum

hatta ben X bey in eşi oluyorum ona da illetim, o işlerin hepsini ben yapıyorum "siz biliyor musunuz ki" diyorlar bir de yoo hiç bilmiyorum diyesim geliyor bazen

O paradan almaya resmi olarak hakkınız yok. Bence o paranın peşine düşmendense verdiğin emeğin karşılığını almak için dert etmelisin. Diğer yorumları okumadım inşallah sigortan vardır. Eğer yok ise kusura bakma ama fazla safsın...

Haksızsın.

Maaş almıyorum ama her istediğim yapılıyor paraya ihtiyacım yok diyorsun
ihtiyaçların isteklerin nereden karşılanıyor peki
bu durumda mutlaka şirket bütçesinden karşılanıyor diye düşündürüyor insana

hiç bir artınız olmasa oraya gidip mesai harcamaz ortağın karısı gibi evde oturursunuz

Siz oranın maaşlı ve ssk lı elemanı olun bence kimsenin başı ağrımasın

Nekadar ortakta olsanız emek veriyorsunuz
Bence kendi adınıza maaş değil ama bi yüzde oranı almanız lazım

Yorumları okumadim ama sizin en başta maaşlı çalışmak için sözleşme yapmanız lazımdi. Sözleşmeye de yaptığınız kar üzerinden arti prim eklettirebilirdiniz. Kârın %1 i 2 si gibi. Şu durumda elbet haksız ggorunursunuz.

Gereksiz yere sinir yapma kendini :) Ortak kaç kişiyse ona bölünür kar ve zarar. Ayrıca, parayı neden elinde tuttun TL'ye çevirmedin mesela, kurun yükseleceği beklentisiyle mi? Kur yükselsin de kar edeyim diye mi düşündün yoksa olaylar mı öyle gelişti, ülkenin durumu vs kurlar yükseldi çünkü. Yani kur yükselmesi dediğim şey aslında TL'nin değer kaybı.

Lazım değil diye bozdurmadım tamamen keyfi :D
Yani artar ya da azalır değil. Euro hesabında duruyordu öylece. Bir iki baktım düşmüyor, dursun dedim. Bu hafta sıkıştım işte ödemeler geldi diye. Hatta darbe gecesi 'lan naptım ben" diye bayağı tırstım falan.

----

Sigortam var kızlar.

anladığım kadarıyla orada ortak değil çalışan olarak gözüküyorsunuz. halityle 3 e bölünmemesi normal. bi toplantı yapın ve artık kara ortak olmak istediğinizi söyleyin.

Genelde bu tip islemlerde muhasebede kur sabitlenir. Bizde tekstil ihracatiyla ugrasiyoruz, sasirdim dogrusu. Ama neyse haksizsin cunku sen ortak değilsin. Mesela sabitlenmeyen kurda, muhasebeci parayi bozdurdugunda elden edilen kar benim diyemez. Ortak olmadigin icin seni hesaba katmamalari normal

Hem haklı hem de haksızsınız... Keşke en baştan maaşlı usulden çalışsaydınız çünkü emek veriyorsunuz... Daha öncesinde para hiç 3 e bölünmediği için bu işte fazlaca karı sağladığınız için 3 e bölmek zorunda değiller... Sizin mantıkla bakarsak herhangi bir şirkete fazladan kar kazandırıldığında ki bunu bir çalışan biri yaptığında onu da şirketin karına ortak mı edecekler? Bu açıdan bakıldığında haksız oluyorsunuz. Ha diğer yandan da bu karı size borçlular dolayısıyla jest babında bir şeyler beklemeniz normal.. Dolayısıyla size de ekstra prim gibi bir şeyler yapabilirler

SGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım :KK70:

Kızlar maaş alma durumundan şikayetçi değilim. Birikim olsun, harcama olsun rahatım sıkıntı yok.

Bu konuda dediğim gibi ben o parayı havadan getirdim diye eşimle ortağı çalmış gibi hissediyorum. Saçma olduğunu kabul ettim sanki. Ben yaptım bencilliği var şu an.
Bence bencillik değil. İki ortaksınız ama oradaki eleman açığını siz kapatıyorsunuz. Ortağınız tek çalışıyor,siz iki kişi,eşinizin işini yapıyor olsaydınız tamam ama siz orada ekstra bir iş yükünü almışsınız dolayısıyla maaş almalısınız,zira siz olmasanız o iş için birini almak ,maaş,sigorta ödemek durumundalar.
Maaş nasıl istenir ne söylenir bilemiyorum bu durumda ama benim konudan anladığım bu.

bu mantıkla yarın kaybettireceğiniz bişi için cebinizden ödeme yapmanız lazım ortağa, eşiniz ortak siz değilsiniz kar almanız çok saçma, ama maaş almalısınız.

Hem haklı hem de haksızsınız... Keşke en baştan maaşlı usulden çalışsaydınız çünkü emek veriyorsunuz... Daha öncesinde para hiç 3 e bölünmediği için bu işte fazlaca karı sağladığınız için 3 e bölmek zorunda değiller... Sizin mantıkla bakarsak herhangi bir şirkete fazladan kar kazandırıldığında ki bunu bir çalışan biri yaptığında onu da şirketin karına ortak mı edecekler? Bu açıdan bakıldığında haksız oluyorsunuz. Ha diğer yandan da bu karı size borçlular dolayısıyla jest babında bir şeyler beklemeniz normal.. Dolayısıyla size de ekstra prim gibi bir şeyler yapabilirler
Kurun sabitlenmemesine bende şaşırdım

Back
X