- Konu Sahibi bookermoon
-
Bence siz de kiyasliyosunuz. Butun cocuklar farklıdır. Onlarda saçmalamış ama siz de biraz onlar gibi olmussunuz yani.Merhaba sevgili hanımlar. Bayramda kv lerdeydik. Kaynım ve eltimde oradaydı. Benim 11 aylık bir oğlum var onların 20 aylık bir kızları. Benim oğlum doğumda 5 dakikadan fazla solunumsuz kaldı ve 1 ay hastanede yattı. Hayatımın en üzücü günleriydi. Ama şükürler olsun ki defalarca kontrole gittik, her seferinde doktorlar "Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan. Eşim duymuş, kaynım eltime Kızıyormuş odada, nasıl olurda bizimkinden daha önde olur onların çocuk, bu senin suçun, gibisinden. Gelen misafirler falan da hep buna benzer yorumlar yapınca kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar. Ben zaten o konuyu kafama çok takıyorum, bunu duyunca kalbimde bir delik açıldı sanki. Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?
Burada anlatmak istediğim, ben mükemmel anneyim meselesi değil, ben ilgilendiğim için böyle, ama onlar sabahtan akşama video izletip aynı sonucu bekliyor. Umarım anlaşılırım.
Cevap verdiniz dimi o dangalağa. Ben olsam bi daha görüşmezdim.Merhaba sevgili hanımlar. Bayramda kv lerdeydik. Kaynım ve eltimde oradaydı. Benim 11 aylık bir oğlum var onların 20 aylık bir kızları. Benim oğlum doğumda 5 dakikadan fazla solunumsuz kaldı ve 1 ay hastanede yattı. Hayatımın en üzücü günleriydi. Ama şükürler olsun ki defalarca kontrole gittik, her seferinde doktorlar "Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan. Eşim duymuş, kaynım eltime Kızıyormuş odada, nasıl olurda bizimkinden daha önde olur onların çocuk, bu senin suçun, gibisinden. Gelen misafirler falan da hep buna benzer yorumlar yapınca kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar. Ben zaten o konuyu kafama çok takıyorum, bunu duyunca kalbimde bir delik açıldı sanki. Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?
Burada anlatmak istediğim, ben mükemmel anneyim meselesi değil, ben ilgilendiğim için böyle, ama onlar sabahtan akşama video izletip aynı sonucu bekliyor. Umarım anlaşılırım.
Art niyet var burda.Yahu niye haddine olmasin , benim kardesimin bebeginde ben gelisim geriligi gorsem soylerim doktora goturun diye , ben abla olarak uyarmayacaksam kim uyaracak?
Komsu cocugu degil bu adamin yegeni
Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?Israrla siz diyorsunuz. Eşimin hatalı olduğunun farkındayım ama benim hatalı olduğum nokta nedir?
Tamamen ayni fikirdeyimÇünkü anne babalığı çocuk yetiştirmeyi neredeyse kutsal olarak algılayacağız.
Ne haddine çocukla ilgili yorum yapmak, hepimiz mükemmel anneleriz çocuklarımız mükemmel, yapıcı bir eleştiri yada tavsiye vermek bile hakaret hükmüne geçebilir.
Bir amcanın yeğeniyle ilgili bir sıkıntı olabilir doktora götürün demesi kadar normal birşey yok, bunda alınacak gücenecek birşey de yok bana göre.
Art niyet yok , kqrsidaki insan 10 yasinda olebilir cocugunuz derse ve bunu sirf kendi cocugunun gelisim geriligi nedeniyle soyluyorsa kardrsi de o zaman bi baktirin cocuga diyebilir , son derece dogal bir konusmaArt niyet var burda.
Kardesi bi densizlik yapmis,abi de hemen siz de bi baktırın demiş.
Normal zamanda usulen kırmadan söylense amenna.
Arkadaşlar böyle şeyler inanın gerçek. Sınıfımda amca çocuğu iki öğrenci vardı. Biri başarılı bir öğrenciydi diğeri öğrenme güçlüğü çeken bir öğrenciydi. Sırf kaynı ve eltisine laf vermemek için 4 sene rehabilitasyon merkezine götürülüp çocuğun sorununun ne olduğunun araştırılmasına ikna edememiştim. Hatta anne, kuzeni duyar da anne babasına yetiştirir diye çocuğunun notlarını gizli tutmamı istemesi gibi garip isteklerde bile bulunmuştu. Başarılı çocuğun annesi ise aynı sizin gibi; ben o çocukla çok uğraştım, öyle yapmayın dedim böyle yapmayın dedim ama yaptılar dinlemediler çocuk böyle oldu gibi cümleler kuruyordu. Bir öğretmen olarak bu iki amca çocuğun ailesi ile resmen kafayı sıyıracaktım. Birbirine karşı böyle fesat olan akrabalar keşke birbirleriyle görüşmeseler. Hayır mümkün değil demeyin mümkün olduğunu kendimden biliyorum senelerdir çok daha fesat amcam ve yengem ile görüşmüyoruz mesela. En son o sinsileri çocukluğumda görmüşümdür. Oh missss... Zaten iyi bir Müge Anlı izleyicisi olarak söylüyorum ki; bugün çocuk 10 yaşında ölür diyenin yarın öbür gün hasedinden eyleme dökmeyeceğini de bilemeyiz değil mi. Tuhaf.
Ne kadar cok ustune gidilmis konu sahibinin?
Kadinin bebegi ölümlerden dönmüş ve o ilgisiyle , alakasiyla cocugunu normal seviyeye getirmis , bunu da anlatmis konusunda ki yanlis anlasilmasin diye
Bir anne olarak gurur duyun , ben cok takdir ettim sizi , benim kuzenim de dogumda soluksuz kaldi ve ileri derecede zeka geriligi var , siz elinizden gelenin en iyisini yapmissiniz yavrunuz icin
Bize universitede sunu anlatirlardi ve bu benim anneligimde hep mihenk tasim oldu , turkiyenin iki farkli bolgesinde ayni zeka seviyesi ile dogan iki bebek , birinde yuzune bile bakilmiyor bebegin , digerinde ise ilgileniliyor , sevgi gosteriliyor , iki bebek buyuyup 20 yasina geldiklerinde biri son derece iyi universitede okuyup gelisimi tamamen normalken digeri egitimini tamamlayamamis ve zeka olarak digerinin gerisinde , gercek bir deney mi yoksa hocamizin gozlemine mi dayaliydi bilmiyorum ancak zeka egitimle ve ilgiyle gerisir
Konudaki diger cocuga cok uzuldum , kqyniniz karisini haslayacagina cocuklariyla ilgilensinler bir zahmet
Bunu bilmiyordum sayenizde ogrenmis oldum , tesekkur ederim bilgi paylasimi icinGelişim psikolojisinde ikiz deneyleri vardır.
Aynı ailede doğan çift veya tek yumurta ikizlerinden birine iyi bir eğitim verilirken diğeri ile ilgilenilmez. Aynı aile, aynı kalıtım ama 0-6 yaş döneminde verilen eğitim farklı. Sonuç sizin bahsettiğiniz gibi olur.
Bu sebeple bende anneyi takdir ettim. İlgilenmiş demek ki.. eline video tutuşturmakla olmuyor o işler.
Arkadaslar yazmis yukarida. Birbirinize hirsinizi bebeklerden aliyorsunuz karsilikliSizde az değilsiniz gibi basit bir yorum yapmak yerine, şurda hatalısınız deseniz keşke, bende hatamı anlayıp düzeltsem...
Bunu bilmiyordum sayenizde ogrenmis oldum , tesekkur ederim bilgi paylasimi icin
Ayrica bu deneylerde heba olan cocuklara da cok uzuluyorum , soylemeden gecemeyecegim , gecenlerde yine bir bebek deneyi okudum , ölmüş yavrular , gece uyku girmedi gozume
Teşekkür ediyorum anladığınız için. Zira asla kıyas durumu yok, genel bilgi vermek için yazdım.Bence ortada kıyas yok.konu sahibi sadece durumu açıklama için belli detaylar vermiş ki çocukların durumunu ortaya koyabilsin.Aksi halde kiyas olsa da bunlar konu sahibi ve çocuğun amcasıyla kendi aralarındaki fesatlık.. Sonuç olarak tabiki eğer çevremizdeki çocuklarda sorun gördüğümüzde uygun bir dille uyaracağız.ve bu anneligine karışmak gibi algılanmamalı bebek çocuk genç demeden eğer bir sorun olduğunu kesin olarak düşünüyorsak karşımızdaki insana anlatmalıyız uygun şekilde.boylece ilerde belki daha buyuk bir sorunun çıkmasi engellenebilir ve sorun görüp de uyarmıyorsak asıl vicdansizlik da burda bence
:) desteğiniz için teşekkürler. Aklıma gelmez kesin amaKonu sahibi senin için de bir cevap düşündüm. Bir daha böyle bir densizlik ederse sen de anal dönemde takılı kalmıssın galiba de. Bu bana ne demek istedi diye düşünüp dursun.
Evet bu deneyi bende okumuş ve üzülmüştüm. Genelde yalnız bırakmam kimseyle zaten. Desteğiniz için teşekkürler.Bende aynı şekilde. Küçük Albert deneyini bir okuyun isterseniz. Hep düşünürüm sonra ne oldu diye. Ya da nasıl insan bir çocuğunun gelişimini desteklerken diğerini öylece bırakır. Nasıl bu deneylere izin verir.
İsimlerini tam hatırlamıyorum ama bir deney vardı. İki ikiz erkek kardeşi sünnet ediyorlar bebekken. Birisinin penisi tamamen yanıyor ameliyat sırasında. Doktor aileye diyor ki zaten bebek, erkek olduğunu bilmiyordur, penisi de işlevsiz kaldı, komple ameliyat edip kız yapalım. Aile de kabul ediyor. Çocuğu ameliyatla kız yapıyorlar. Doktor resmen denek olarak kullanıyor. Sonrası felaket tabi. Başarısız bir deney.
Konu sahibine gelince, her çocuğun bireysel özellikleri ve gelişimi farklıdır. Ama 20 aylık bir bebeğin artık yürüyebiliyor olması gerekirdi. Yine de benden size nacizane bir tavsiye. Asla bebeğinizi onlarla yalnız bırakmayın. Taciz eder, zarar verir demiyorum ama hırsından çimdik atması azıcık bağırması kötü bakması bile olumsuz etki
Biliyorum kucuk albertin hikayesini gercekten korkuncBende aynı şekilde. Küçük Albert deneyini bir okuyun isterseniz. Hep düşünürüm sonra ne oldu diye. Ya da nasıl insan bir çocuğunun gelişimini desteklerken diğerini öylece bırakır. Nasıl bu deneylere izin verir.
İsimlerini tam hatırlamıyorum ama bir deney vardı. İki ikiz erkek kardeşi sünnet ediyorlar bebekken. Birisinin penisi tamamen yanıyor ameliyat sırasında. Doktor aileye diyor ki zaten bebek, erkek olduğunu bilmiyordur, penisi de işlevsiz kaldı, komple ameliyat edip kız yapalım. Aile de kabul ediyor. Çocuğu ameliyatla kız yapıyorlar. Doktor resmen denek olarak kullanıyor. Sonrası felaket tabi. Başarısız bir deney.
Konu sahibine gelince, her çocuğun bireysel özellikleri ve gelişimi farklıdır. Ama 20 aylık bir bebeğin artık yürüyebiliyor olması gerekirdi. Yine de benden size nacizane bir tavsiye. Asla bebeğinizi onlarla yalnız bırakmayın. Taciz eder, zarar verir demiyorum ama hırsından çimdik atması azıcık bağırması kötü bakması bile olumsuz etki
Beni tanımıyorsunuz bile, kime neye hırs yaptığımı nerden anlıyorsunuz?Arkadaslar yazmis yukarida. Birbirinize hirsinizi bebeklerden aliyorsunuz karsilikli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?