Sinir oldum...

O sizin kötü niyetiniz. Asla sevinmedim şimdiye kadar.
Konunuzda siz de bir kıyaslama işine girmişsiniz madem öyle bir durumda değilsiniz sadece onların da çocuğu var onlar kıyaslıyor bizimkiyle en son da kötü niyetiyle bunu bunu dediler diye konu açardınız değil mi?
Kimin ne niyette olduğu belli oluyor sizi tanımıyorum bile.
Dediğim gibi bir imparatorluğa iki varis doğurmadınız hoş öyle olsa ne sizi ne de diğerlerini düşünemiyorum...

Ne kadar cok ustune gidilmis konu sahibinin?

Kadinin bebegi ölümlerden dönmüş ve o ilgisiyle , alakasiyla cocugunu normal seviyeye getirmis , bunu da anlatmis konusunda ki yanlis anlasilmasin diye

Bir anne olarak gurur duyun , ben cok takdir ettim sizi , benim kuzenim de dogumda soluksuz kaldi ve ileri derecede zeka geriligi var , siz elinizden gelenin en iyisini yapmissiniz yavrunuz icin

Bize universitede sunu anlatirlardi ve bu benim anneligimde hep mihenk tasim oldu , turkiyenin iki farkli bolgesinde ayni zeka seviyesi ile dogan iki bebek , birinde yuzune bile bakilmiyor bebegin , digerinde ise ilgileniliyor , sevgi gosteriliyor , iki bebek buyuyup 20 yasina geldiklerinde biri son derece iyi universitede okuyup gelisimi tamamen normalken digeri egitimini tamamlayamamis ve zeka olarak digerinin gerisinde , gercek bir deney mi yoksa hocamizin gozlemine mi dayaliydi bilmiyorum ancak zeka egitimle ve ilgiyle gerisir
Konudaki diger cocuga cok uzuldum , kqyniniz karisini haslayacagina cocuklariyla ilgilensinler bir zahmet

Siz de az degilsiniz. Demek evlenip coluk cocuga karisinca kardesler bile birbirini cekemiyor. Yazık

Amca normal degl eğer öyle bisey dediyse,aama karı koca sizde de sıkıntı var.
Esiniz çocuk için siz de baktırın demiş.
Esinizin haddine mi?Amcaya kızdığı seyi yapıyor esinizde.
En kötü kalkar gidersiniz masadan.
Görusmezsiniz yanı.
Yahu niye haddine olmasin , benim kardesimin bebeginde ben gelisim geriligi gorsem soylerim doktora goturun diye , ben abla olarak uyarmayacaksam kim uyaracak?
Komsu cocugu degil bu adamin yegeni

kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Bebeklerin kıyaslanması kısmını yorumlamıyorum, yanlışlığı ve çirkinliği malum.
Ama kaynınızın şu ifadesinden sonra tüm ilişkimi keserdim. Görülüyor ki sevgi, saygı kan bağıyla olmuyor. Nasıl amcaymış o ya YUH

Bir anne olarak gurur duyun
Milana bunu senden duymak o kadar şaşırttı ki. Neden ben vicdansız mıyım diyeceksin şimdi tabii ki de öyle değil sadece kendini paralayan annelere, kadınlığını unutan, anneliği abartan çoğu kadına karşı olduğunu biliyorum daha doğrusu öyle hissediyorum diyeyim.
Yanlış anlama ama çok abartılı bir cümle sonuçta yukarda anlattığım gibi Türkiyede çocuğunun üstüne titreyen anne modelinden çok var. Konu sahibesinin eltisi gibi olanlar bu aralar türedi gerçi. Yani demek istediğim sağlık sorunları olan ya da başka durumları olan çocukların anneleri zaten en az konu sahibesi kadar çocuğuyla ilgilenmek zorunda. Ben ayrı bir meziyet göremiyorum. Şimdi konu sahibesi de başına gelirse görürsün tarzı bir şeyler ya içinden söyler ya da buraya yazar ya neyse :)

Konu sahibesinin üstüne gidilmesinin sebebi ya da en azından kendim için diyeyim onun da kendi çocuğunu övebilmek adına diğer çocukla kıyaslaması. Dediğim gibi hiç o çocukla kıyaslamaya girmeden sadece bu insanlar çocuğumla kendi çocuklarını kıyaslıyorlar en sonunda da bunu bunu dediler dese inan kimse sesini çıkarmazdı.

Milana bunu senden duymak o kadar şaşırttı ki. Neden ben vicdansız mıyım diyeceksin şimdi tabii ki de öyle değil sadece kendini paralayan annelere, kadınlığını unutan, anneliği abartan çoğu kadına karşı olduğunu biliyorum daha doğrusu öyle hissediyorum diyeyim.
Yanlış anlama ama çok abartılı bir cümle sonuçta yukarda anlattığım gibi Türkiyede çocuğunun üstüne titreyen anne modelinden çok var. Konu sahibesinin eltisi gibi olanlar bu aralar türedi gerçi. Yani demek istediğim sağlık sorunları olan ya da başka durumları olan çocukların anneleri zaten en az konu sahibesi kadar çocuğuyla ilgilenmek zorunda. Ben ayrı bir meziyet göremiyorum. Şimdi konu sahibesi de başına gelirse görürsün tarzı bir şeyler ya içinden söyler ya da buraya yazar ya neyse :)

Konu sahibesinin üstüne gidilmesinin sebebi ya da en azından kendim için diyeyim onun da kendi çocuğunu övebilmek adına diğer çocukla kıyaslaması. Dediğim gibi hiç o çocukla kıyaslamaya girmeden sadece bu insanlar çocuğumla kendi çocuklarını kıyaslıyorlar en sonunda da bunu bunu dediler dese inan kimse sesini çıkarmazdı.
Olay okudugunu farkli anlamakla ilgili sanirim :)
Ben anneligi takintili yapan , hayatini cocuguna adayan tum kadinlara karsiyim o konuda haklisin ama bu konuda bahsi gecen ozel bir bebek var
O bebek icin ekstradan bir caba gosteren bir anne var , konu benim icin normal bir anne bebek ikilisinden farkli , sayet bebegin ozel durumu olmasaydi seninle ayni yorumu yapardim inan bana
Ama ben bunu cok net yasadim kendi ailemde , kuzenim de ayni olayi yasadi ve teyzem su anda allahim oleceksem evladim benden once ölsün nolur diye dua ediyor , bir annenin bu duayi edebilmesi nasil birseydir bilir misin? Demem o ki bazi durumlar farklidir , konuya ozel yorum yapilmali diye dusuniyorum

ozel bir bebek var
O bebek icin ekstradan bir caba gosteren bir anne var ,
Bak ben kendi yorumumda ne yazdım bilerek atlıyorsun :) özel sağlık durumu yaşayan ya da başka durumlar yaşayan çocukların anneleri en az konu sahibesi kadar çocuklarıyla ilgilenmek zorunda yazdım ben oraya. Direkt küçümsemiyorum yaşadıklarını sadece abartı geldi ki onun nedeni iki kez yazmak zorunda kaldığım şey. Hani anneliğin abartılmadığı, herkesin çocuğunu saldığı bir ortam olsa orda çok haklısın ama zaten bunu yapmasa konu sahibesi herkes tarafından afaroz edilirdi. Benim en yakın çevremde de var böyle durumlar küçümsemiyorum ama abartmaya gerek yok çünkü ilgilenilmemesi abes olurdu diyorum ama farkındayım iki üç katı ilgilenmek zorunda.

Amca baba yarisidir derler ama sizinki baş düşman sanirim. Diyemediniz mi allah korusun amcasi o nasil soz oyle, benim çocuğuma bunu mu yakistiriyorsun diye.

Bak ben kendi yorumumda ne yazdım bilerek atlıyorsun :) özel sağlık durumu yaşayan ya da başka durumlar yaşayan çocukların anneleri en az konu sahibesi kadar çocuklarıyla ilgilenmek zorunda yazdım ben oraya. Direkt küçümsemiyorum yaşadıklarını sadece abartı geldi ki onun nedeni iki kez yazmak zorunda kaldığım şey. Hani anneliğin abartılmadığı, herkesin çocuğunu saldığı bir ortam olsa orda çok haklısın ama zaten bunu yapmasa konu sahibesi herkes tarafından afaroz edilirdi. Benim en yakın çevremde de var böyle durumlar küçümsemiyorum ama abartmaya gerek yok çünkü ilgilenilmemesi abes olurdu diyorum ama farkındayım iki üç katı ilgilenmek zorunda.
Ah be kuzum ilgilenmeyen o kadar cok var ki , benim gozler 41 senede neler gordu , haklisin yapmasi gerekeni over oldum cunku yapmayanini cok gordum
Yahu cocuga cok unlu bir pedagog tarafindan teshis konuldu annesi hala dogru degil benim cocugumda sorun yok diye ortaligi inletti onumde , halbuki zamaninda mudahale etseydi cocugun durumu bambaska olacakti ama kendine konduramiyor hanimefendi , sirf kendi bencilliginden bir cocugu heba etti , ben cok sahit oldum boyle seylere o yuzden ozel durumda bu kadar caba sarf eden anne gorunce mutlu oluyorum ve kendisiyle gurur duymak hakki diye dusunuyorum

Konu sahibinin eşine kızanlar olmuş, eşimin kuzenin oğlunda algıda , hareketlerinde sıkıntı vardı. Bir dönem sık biraya geldik, annesi o ortamlarda gördüğüm kadarıyla da çocukla ilgilenmiyordu 2 yaşındaki çocuğun elinde sürekli telefon video izliyordu.

Eşime söyledim ki oda çocukta ki sorunun farkına varmış. Kuzeniyle uygun bir dille konuştu, çocuk şuan tedavi görüyor.

Ne yapalım gerçekten yakın çevremizde sıkıntılı bir ebeveyn ve çocuk varsa gözümüzü mü kapatalım?

Biri bana bilinçli bir şekilde çocuğuma davranışımla ilgili yanlış yaptığım birşey söylese de rahatsız olmam insanız sonuçta, hatamı gösterdiği için memnun olurum.

Birde bariz bir yanlış varsa niye susalım?Dediklerimiz dikkate alınır yada alınmaz. Gerekirse kötü, çekemeyen pozisyonuna düşeyim,yeter ki bir çocuğa faydam dokunsun.

Konu sahibinin eşine kızanlar olmuş, eşimin kuzenin oğlunda algıda , hareketlerinden sıkıntı vardı. Bir dönem sık biraya geldik, annesi o ortamlarda gördüğüm kadarıyla da çocukla ilgilenmiyordu 2 yaşındaki çocuğun elinde sürekli telefon video izliyordu.

Eşime söyledim ki oda çocukta ki sorunun farkına varmış. Kuzeniyle uygun bir dille konuştu, çocuk şuan tedavi görüyor.

Ne yapalım gerçekten yakın çevremizde sıkıntılı bir ebeveyn ve çocuk varsa gözümüzü mü kapatalım?

Biri bana bilinçli bir şekilde çocuğuma davranışımla ilgili yanlış yaptığım birşey söylese de rahatsız olmam insanız sonuçta, hatamı gösterdiği için memnun olurum.
Birde bariz bir yanlış varsa niye susalım. Dediklerimiz dikkate alınır yada alınmaz. Gerekirse kötü, çekemeyen pozisyonuna düşeyim,yeter ki bir çocuğa faydam dokunsun.
Kesinlikle ayni fikirdeyim, abi kardes konudaki adamlar , insan kardesinin cocugunda sorun fark ederse mudahale etmez mi yahu
Aklim almadi haddine degil yorumlari yapanlari ciddrn

Ne kadar cok ustune gidilmis konu sahibinin?

Kadinin bebegi ölümlerden dönmüş ve o ilgisiyle , alakasiyla cocugunu normal seviyeye getirmis , bunu da anlatmis konusunda ki yanlis anlasilmasin diye

Bir anne olarak gurur duyun , ben cok takdir ettim sizi , benim kuzenim de dogumda soluksuz kaldi ve ileri derecede zeka geriligi var , siz elinizden gelenin en iyisini yapmissiniz yavrunuz icin

Bize universitede sunu anlatirlardi ve bu benim anneligimde hep mihenk tasim oldu , turkiyenin iki farkli bolgesinde ayni zeka seviyesi ile dogan iki bebek , birinde yuzune bile bakilmiyor bebegin , digerinde ise ilgileniliyor , sevgi gosteriliyor , iki bebek buyuyup 20 yasina geldiklerinde biri son derece iyi universitede okuyup gelisimi tamamen normalken digeri egitimini tamamlayamamis ve zeka olarak digerinin gerisinde , gercek bir deney mi yoksa hocamizin gozlemine mi dayaliydi bilmiyorum ancak zeka egitimle ve ilgiyle gerisir
Konudaki diger cocuga cok uzuldum , kqyniniz karisini haslayacagina cocuklariyla ilgilensinler bir zahmet
Anlayışlı insanlara rastlamak çok güzel. Çok teşekkür ediyorum.

Değil kaynım,eltim kendi öz kardeşim olsa görüşmem ben böyle insanlarla.
Minicik bebeğe ettiği laf asla kabul edilemez ki ileride de sınav sonuçlarını yarıştıracak bu tipler.
Size de eşinize de ayrı şaşırdım,cevabını verememenize
Bir kez ağzının payını verseydiniz bir daha konuşurken 2 kere düşünürlerdi emin olun

Konu sahibinin eşine kızanlar olmuş, eşimin kuzenin oğlunda algıda , hareketlerinde sıkıntı vardı. Bir dönem sık biraya geldik, annesi o ortamlarda gördüğüm kadarıyla da çocukla ilgilenmiyordu 2 yaşındaki çocuğun elinde sürekli telefon video izliyordu.

Birde bariz bir yanlış varsa niye susalım?Dediklerimiz dikkate alınır yada alınmaz. Gerekirse kötü, çekemeyen pozisyonuna düşeyim,yeter ki bir çocuğa faydam dokunsun.
Eşim yeğenlerini çok sever ve ilgilenir. O an bende demese diye düşündüm ama sizde çok güzel bir penceren bakmışsınız. Teşekkür ediyorum yorumunuz için

Kesinlikle ayni fikirdeyim, abi kardes konudaki adamlar , insan kardesinin cocugunda sorun fark ederse mudahale etmez mi yahu
Aklim almadi haddine degil yorumlari yapanlari ciddrn
Çünkü anne babalığı çocuk yetiştirmeyi neredeyse kutsal olarak algılayacağız.

Ne haddine çocukla ilgili yorum yapmak, hepimiz mükemmel anneleriz çocuklarımız mükemmel, yapıcı bir eleştiri yada tavsiye vermek bile hakaret hükmüne geçebilir.

Bir amcanın yeğeniyle ilgili bir sıkıntı olabilir doktora götürün demesi kadar normal birşey yok, bunda alınacak gücenecek birşey de yok bana göre.

Siz de az degilsiniz. Demek evlenip coluk cocuga karisinca kardesler bile birbirini cekemiyor. Yazık
Sizde az değilsiniz gibi basit bir yorum yapmak yerine, şurda hatalısınız deseniz keşke, bende hatamı anlayıp düzeltsem...

Back
X