Sinir oldum

sen şakayla karışık görümcene laf sokmuşsun o da sana ;) bence fazla alınmaya bozulmaya gerek yok, benim görümcem de bana öyle laf atsa emin ol cevabını verirdim...

Bahsettiğiniz kişi 17 yaşıda üstelik yani iş yapmakla mükellef değil.
Ergen, bu modeller değil iş yapmayı dişlerini fırçalamaya üşenirler.
Ben evlenene(26 yaşında evlendim) kadar pasta börek dışında yemek bile yapmadım doğru dürüst.
Birisi çıksa bana bu lafı etse size edilen cevabı üçe beşe katlardı benim cevabım.
Onun iş yapmaması,tembel olması,diyelim ki 17 yaşında olmasına rağmen türlü türlü kötü huyları olsun sanmıyorum da bunların hiçbiri sizi ilgilendirmez.
Madem iş bilmiyor diye yeriyorsunuz ablacım sen çok güzel kahve yaparsın yap da içelim diye heveslendirir destek çıkarsın?
Bu yol varken kızı rencide edersen o lafı yemek devede kulak ...
Ablasın yengesin ve harika muhteşem birisin belli ki mutfak konusunda ev işlerinde ee öğret o zaman cahil cühela yavrucağa ?

siz yapmamış olabilirsiniz ama bu ergenler iş yapmakla mükellef değil mantığı da neyin nesi ben anlamadım.12 yaşımdan beri anneme yardım etmekteyim ve zor okullarda öğrenim gördüm.yine de hem okudum hem iş güç yaptım.he herkes ben değil tabi ama konu sahibine bu kadar yüklenilmesini de hiç doğru bulmadım.benim cevabım üçe beşe katlardı demişsiniz de,bir insanın büyüğüne böyle cevaplar vermesi benim nazarımda hiç savunulucak bir şey değil.Türk toplumunda bu saygının bir gereğidir..kız resmen yengesine görümcelik yapmış,terbiyesizce cevap vermiş.abisinin evliliği kimin umurunda?alttan almak diye bir değer yok mu artık?bence konu sahibi az bile tepki vermiş.ama onu buradan kışkırtmak istemiyorum.olayı kapatmasında fayda var,bir büyüklük yaparak.ayrıca onun görümceye yaklaşımı çok da büyütülecek ve alınacak,alay konusu olunacak bir durum gibi gelmedi bana.ben öyle gördüm yani olayı.herkesin bakış açısı farklı.belki kız ergen olduğu için alındı hadi tamam ama öyle cevap vermesi yakışıksız bir durum.yani ''sen kahve yapmayı biliyor musun?''demek nasıl bir rencide sözcüğü Allah aşkına.bir insana yapılabilecek en masum şaka bence.bir de konu sahibi ailenin bir üyesi olmuş sonuçta.onun rahatlığıyla biraz takılmış sadece.gerçekten tuhaf.yani ben bir kaç yorumu okuyunca,beynimin biraz daha farklı çalıştığını düşünmeye başladım.(düşündüm düşündüm konu sahibinin kaşındığı fikrine varamadım.)

siz yapmamış olabilirsiniz ama bu ergenler iş yapmakla mükellef değil mantığı da neyin nesi ben anlamadım.12 yaşımdan beri anneme yardım etmekteyim ve zor okullarda öğrenim gördüm.yine de hem okudum hem iş güç yaptım.he herkes ben değil tabi ama konu sahibine bu kadar yüklenilmesini de hiç doğru bulmadım.benim cevabım üçe beşe katlardı demişsiniz de,bir insanın büyüğüne böyle cevaplar vermesi benim nazarımda hiç savunulucak bir şey değil.Türk toplumunda bu saygının bir gereğidir..kız resmen yengesine görümcelik yapmış,terbiyesizce cevap vermiş.abisinin evliliği kimin umurunda?alttan almak diye bir değer yok mu artık?bence konu sahibi az bile tepki vermiş.ama onu buradan kışkırtmak istemiyorum.olayı kapatmasında fayda var,bir büyüklük yaparak.ayrıca onun görümceye yaklaşımı çok da büyütülecek ve alınacak,alay konusu olunacak bir durum gibi gelmedi bana.ben öyle gördüm yani olayı.herkesin bakış açısı farklı.belki kız ergen olduğu için alındı hadi tamam ama öyle cevap vermesi yakışıksız bir durum.yani ''sen kahve yapmayı biliyor musun?''demek nasıl bir rencide sözcüğü Allah aşkına.bir insana yapılabilecek en masum şaka bence.bir de konu sahibi ailenin bir üyesi olmuş sonuçta.onun rahatlığıyla biraz takılmış sadece.gerçekten tuhaf.yani ben bir kaç yorumu okuyunca,beynimin biraz daha farklı çalıştığını düşünmeye başladım.(düşündüm düşündüm konu sahibinin kaşındığı fikrine varamadım.)

Siz varamadınız ben vardım.
Neyse ki eşi de varmış ki o lafı söylemiş.
Ben olaya gelin görümce diye bakmadım.
İnsan olarak baktım herkes şaka yaptı bende yaptım diye şaka yapılmaz.
Herkesi yakınlığı bir olmaz.
Laf etmiş laf bulmuş.
Saygısızlıksa bir ergenin saygısızlığı unutulur ama gelin olmuş ev kadını olmuş birinin bir ergene sataşması unutulmaz,basit bulunur. Kaldı ki kayınpeder de şaka yaptı demiş.
Sizi zor okullar + ev işleri konusunda tebrik ediyorum.
Bende konu sahibinin görümcesi gibi işe yaramayan bir uyuzdum sanırım :27:
Neyse ki evlenince kafii derecede öğrendim.

Yok valla ben konu sahibine hak veriyorum , yok ya on yedi yaşında ki kız kahve içecek elimden ,evlendiğim de ev işi yapmakta o kadar zorlandım ki.Ben bu evi her gün mü temizliycem nasıl yani dedim .
Anam iş yaptırmazdı , ablam da saolsun elletmezdi.Ütü yapmayı bilmez mi insan onu da kayınvalidem öğretti , öğrenmek mesele değil alışkanlık olmaması çok kötü.
On yedi yaşında ki bir kızın fırrıl fırrıl dönmesi gerek etrafta.
Yabancı değilsin yengesisin ne olacak yani dediysen , küçüklerin büyüklere saygısı hani ?
Yenge sen varsın bana düşmez dese anlarım edepsizce kelimeler kullanmak ne .

Tabi birde büyüklerin hoşgörülü olması gerek on yedi yaşında bir kız elinden her iş gelir ancak bazı şeyleri olgun düşünemez kendimi o yaşta düşündüğüm de böyleydim çünkü.
O yüzden sinirlenmene gerek yok , kalkıp kahve yaptığın da sen çocuksun diye sana yapmadım dersin olur biter .
Mesaj gider yerine .

çok uzatmamalısın bence ayıp etmiş evet eşine bunun olmaması gerektiğini ve bir daha ki sefere uyarması gerektiğini söylemelisin

Kahveyi hem gorunceniz istemiş hemde sizden mı bekliyor yapmanızı
Ben olsam hayatta kendimden o kadar küçük birine kalkıp kahve servisi yapmam
Canı çektiyse buyursun yapsın icsin
Tamam keske laf dalaşını baslatmasaydiniz iyiydi ama bu kadar ağır bir cevap alacak Birşey dememissiniz
Eşinize ayrıca kızdım, karısını kardeşine azarlamak yerine orta yolu bulmalıydı
Gene en anlayisli kpniz mis

Not: ben bile sinir oldum

"kahve yapalım mı "diyen bırıne neden "yapmayı bılıyor musun "

seklınde imalı bır cumle kurma geregı duydunuz kı .bılmese zaten

sormazdı degıl mı .olayı sız baslatmıssınız o da sıze ımalı cevap

vermıs .hıc kacınılmaz bır sonla kabahat esınızın basına patlamıs.

adam ne yapsın sımdı yanı ,karsılıklı atısmıssınız hangınızı korumaya

alsın .hıc karısmamayı tercıh etmıs kı dogru olanı yapmıs .

Son düzenleme:
gelinle,görümcenin muhabbetini geçtim ben ailemin yanında yengeme otur g...üzerine desem annem yada babam ağzımın ortasına yapıştırırdı bir tane sanırım...eh işte yetiştirilme meselesi!!!burada ailede de iş bitiyor resmen kavga çıksa da izlesek moduna girmişler ayrıca yaşı ne olursa olsun başkalarının yanında o tarz konuşması hiç hoş değil...cahillik kötü bir şey işte ...

Şöyle de olabilirdi, siz bu lafı ettiğinizde görümceniz kırılır, sesini çıkarmaz ama sizden nefret ederdi onu küçük düşürdüğünüz için. Hatta belki yaptığınızın farkına bile varmaz bu tarz küçümser şakalara devam eder sonra da görümcem niye bana gıcık davranıyor diye konu açardınız.
bu durumda tek haksız siz olurdunuz.

Ancak şuan bu soruyu soran siz, o cevabı veren görümceniz, ailesinin yanında yengesine böyle kaba bir kelime kullanan kızını uyarmak yerine şaka yaptı diyen kayınpederiniz, kız kardeşine hiç bir uyarıda bulunmadan size hakettiğinizi söyleyen eşiniz, hepiniz haksızsınız.

arkadaş, birine laf söylemeden önce 3 kez düşüneceksin
yoksa sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın.

aynı şeyi görümcen sana yapsaydı, susacak mıydın?

Yok valla ben konu sahibine hak veriyorum , yok ya on yedi yaşında ki kız kahve içecek elimden ,evlendiğim de ev işi yapmakta o kadar zorlandım ki.Ben bu evi her gün mü temizliycem nasıl yani dedim .
Anam iş yaptırmazdı , ablam da saolsun elletmezdi.Ütü yapmayı bilmez mi insan onu da kayınvalidem öğretti , öğrenmek mesele değil alışkanlık olmaması çok kötü.
Yabancı değilsin yengesisin ne olacak yani dediysen , küçüklerin büyüklere saygısı hani ?

Tabi birde büyüklerin hoşgörülü olması gerek on yedi yaşında bir kız elinden her iş gelir ancak bazı şeyleri olgun düşünemez kendimi o yaşta düşündüğüm de böyleydim çünkü.
O yüzden sinirlenmene gerek yok , kalkıp kahve yaptığın da sen çocuksun diye sana yapmadım dersin olur biter .
Mesaj gider yerine .

Teşekür ederim bana hak verdiğin için bana hak etmişssin diyen arkadaşlarıda anlamak mümkün değil 17 yasında iş yapmakla tabıkı mukellef yapmak zorunda bıkere benmı ona hizmet edicemm senın dedıgın gıbı olsa neyse tauf bı laf kullandı oda canımı sıktı teşekürler

Kahveyi hem gorunceniz istemiş hemde sizden mı bekliyor yapmanızı
Ben olsam hayatta kendimden o kadar küçük birine kalkıp kahve servisi yapmam
Canı çektiyse buyursun yapsın icsin
Tamam keske laf dalaşını baslatmasaydiniz iyiydi ama bu kadar ağır bir cevap alacak Birşey dememissiniz
Eşinize ayrıca kızdım, karısını kardeşine azarlamak yerine orta yolu bulmalıydı
Gene en anlayisli kpniz mis

Not: ben bile sinir oldum

hepimize yapıcaktı kahvee orda herkesın yanında onun gıbı konusamam gelınsın sonucta terbıyesız dedım sadece bıde soyledım zaten ben bu konusmalardan hoşlanmıyorum dıye amannn neyse artık yorum yapmayın olurmu uzadıkca uzadı herkese tesekurlerr

Teşekür ederim bana hak verdiğin için bana hak etmişssin diyen arkadaşlarıda anlamak mümkün değil 17 yasında iş yapmakla tabıkı mukellef yapmak zorunda bıkere benmı ona hizmet edicemm senın dedıgın gıbı olsa neyse tauf bı laf kullandı oda canımı sıktı teşekürler

Ister is yapmak zorunda olsun ister olmasin size kötü bir lafi oldumuki kendi üzerinize aliniyorsunuz sorumlugunu?

17 yasinda biri daha ögrenmeye baslayan biridir keske laf sokmak yerine ögretebilseniz konusmak bos.

Size emiz felan da vermemis siz laf attiktan sonra gelinsin agir lafta bulunmus.. birsey demeseydiniz öyle bir lafta duymamis olurdunuz..

hem 17 yasinda diyorsunuz hemde onla münakasaya giriyorsunuz.. HERKES KENDISINDEN SORUMLUDUR!

Son düzenleme:
sanırım 15 16 yaşlarındaydım. teyzemin oğlu bizim yaşadığımız şehire gelmişti. hadi ...... bir çay koysana dedi. ve ben,.... ağabey çay yapmayı bilmiyorum ki demiştim. onun suratındaki şaşkıınlığı unutamam. nasıl bilmiyorsun,bu yaşa gelip diye bir hayret nidası atmıştı.. çok utanmıştım. ertesi gün anneme bana öğret demiştimöğreniş o öğreniş.:)). hey gidi günler hey:1:

17 yaşında bir kız olarak bakarsak bu kişiye.. fazla bişey beklemeyin.. eminim annesine bile yardım etmi,yordur ki size yardım etsin..
o yaşlarda bende öyleydim :)

o lafına gelince cidden fena bir laf olmuş. eşinin orada uyarması gerekirdi sonuçta sen büyüksündür..
ııyyğğ kendimi senin yerine koydum çok sinir bir durum ama yaa.. küçücük kızdan öyle kelimeler sinir bozucudur..

keşke "sende gelin olacaksın zamanında, inşallah sanada öyle söylerler" diyip gülseydin :47:

Mesaj gider yerine .

böyle şeylerde "sen çocuksun" lafı yeterince sinir eder bencede hahah :1:

Ben bu yaşlarda neler yapıyodum tmm bızde işten kaçardık yapmazdık ama genede onun kadar rahat degıldım o öyle yetişmiş amaç laf sokmak degıldıkıı herkesın dedıgı seyı soyledım ben sakasına oda demekkı bana gıcık oluyormus ondan oyle dedı bı anda br daha aynı seyı yapamaz zaten buyuk konusmımdee ben ona takılmıyorum artık esımın lafı ıncıttı benı neyse gecmıste kaldı yapıcak bişey yokk

Back
X