Sinir oldum

benım gorumceme karsı bı art nıyetım yok ondan bısey bekledıgımde yok oda okumuyor calısıyor okuldan aldılar onu benım zaten yaptıgım sakayı herkes yapıyor demekkı oda bana gıcık oluyo bellıkı bana karsı boyle bısey soyledı cok umrumda degıl gercıde ınsan sınır oluyor işte cocukla cocuk olmaya nıyetım yokk uzatsam cok daha uzatırdımm ama ugrasmak ıstemedım onun bana hıcbır yardımı yok ben yaparım o kacar cahıl deyıp gecıyoruz işee o yaşta insanlar neler yapıyor bunun akılla alakası varr iştee

benım gorumceme karsı bı art nıyetım yok ondan bısey bekledıgımde yok oda okumuyor calısıyor okuldan aldılar onu benım zaten yaptıgım sakayı herkes yapıyor demekkı oda bana gıcık oluyo bellıkı bana karsı boyle bısey soyledı cok umrumda degıl gercıde ınsan sınır oluyor işte cocukla cocuk olmaya nıyetım yokk uzatsam cok daha uzatırdımm ama ugrasmak ıstemedım onun bana hıcbır yardımı yok ben yaparım o kacar cahıl deyıp gecıyoruz işee o yaşta insanlar neler yapıyor bunun akılla alakası varr iştee

sizin yaptıgınız sakayı herkes yapıyor ama siz yengesi de olsanız bir yerde "el"siniz.

empati yapın ; mesela annenizin bir konuda size laf söylemesi size dokunmaz ama aynı kelimeyi kv'niz söylese kızarsınız, yediremezsiniz kendinize.

Sen niye görümcenle kendini bu kadar kıyasliyosunki anlamiyorum yok söyle beceriksiz sımarık bırakın madem hoslanmiyonuz muhattap olmayin

Bir beklentiniz olmadığını yazmışsınız. O halde yapmayı bilse ne, bilmese ne. Şaka demişsin, ama komikte değil. Ben bile buradan, cümlenizde bir ima olduğunu çıkartıyorum. Karşındakinin de bunu anlayıp, sinirlerine hakim olamayarak verdiği cevapta her ne kadar yanlış olsa da, ifade şeklinin baştan yanlış olduğunu düşünüyorum.

Amaç hiçbir şey yapmayışından rahatsız olman ve teşvik etmekse, zor değildir "hadi gel beraber yapalım" v.b demek...

Bende 18 yaşındayım, bu dönemde fevri çıkışlarımız olabiliyor malesef, ergenlik ve sınav stresinin verdiği yükümlülüklerle. Yalnız siz yetişkin bir bayan olarak kardeşiniz yaşında biriyle niye polemiğe girersiniz ki..

Son düzenleme:
Sen laf sok, cevabı gelince de sinir ol, terbiyesizlikle suçla:ssz:
Ne diye laf sokarsınız 17 yaşındaki genç bir kıza anlamam ki...
Ben de o yaşlarda hiç bir şey yapmayı bilmezdim...

O cevabı vermekle iyi mi yapmış? Hayır....
Siz o cevabı haketmiş misiniz? Evet...

Son düzenleyen: Moderatör:

''ayıbı örtmekte gece gibi ol'' denmiş ya hanii.
insanların kusurunu pat diye yüzüne vurursanız aynı şekilde cevabıda küt diye yersiniz..
eğerki onu çocuk kendinizi büyük görüyosanız:
o dediği lafı çocukluğuna verin, sinir olmayıverin
ayrıca size yardım etmek zorunda değil ki ..
bırakın onuda annesi düşündün...

Merhaba arkadaşlar geçen kayınvalideme gittik küçük görümcem 17 yaşında ve okadar iş güç yapmayan biri şunu neyse hepberaber oturuyoruz eşim babası ablası annesi felan kahve yapalım dediler bende şakasıyla dedim yapmayı biliyomusun çünkü bu tarz şeylere yatkın değil bişeyi kesmeye kalksa elını keser o derece neyse oda bana bi aanda sen gelinsin otur götününn üstünemi ne dedi hatırlamıyorum şimdi çok sinirlendim şaşırdım eşime baktım anladı sinir olduğumu kayın pederimde dedi şakasına dedı dıye gülerek dedi ama yanı bana öyle bişey diyemez bende dedım ben bu tarz konusmalardan hoşlanmıyorum terbiyesiz dedim neyse cıktık dedim eşime sende dedim bişey diyemedin aferın demezmi bana sen kaşındın dıye kaç gün oldu konuyu uzatmadım ama hala çok sinirliyim.

''sen gelinsin otur bir tarafının üstüne '' demesi hoş değil
ama , etkiye tepki meselesi olmuş durum.:51:

bence sen tamamen laf sokma amaclı sordun.bence
ben olsam sana daha sert tepki verirdim şahsen :ssz:

Konuyu okudum,sinirlenmeyeceğim! empati kurmaya çalışacağım!
Abimin eşi beni benim ailemin önünde imalı imalıı sözlerle sıkıştıracak ben ne yanıt verirdiim ? :26:
mutfağın yolunu gösterir elinede bir tava sıkıştırır git bakalım ben kahve yapmayı bilmiyorum tavayla yapılıyordu değil mi ? derim
herhalde. yani herkes haddini ve yerini bilmek zorunda anlatabiliyormuyum ??? annem,babam bana beceriksiz diyebilir ama yengem ASLA.
öyle bir hata yaparsa rezil olmaya kendini hazırlasın o kadar!! kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. sen öyle iğnelersen kat kat cevabınıda alırsın böyle ohh olsun

Size ne ki görümcenizin iş yapıp yapmadığından ailesi halinden memnunsa sizi ilgilendiren bir durum ortada yok gibi ha onun dediği şey de çok üsturuplu olmamış tabi ama durup dururken mevzu yaratmışsınız kendinize.

Öyle totosunun üstüne oturup sen kahve yapmasını biliyomusunki diyip zırvalamakla olmaz bu işler ! madem kendini ondan üstün görüyorsun
sana yakışan 'ablacım gel birlikte yapalım hem biraz laflarız' demek olurdu mesela ama sen daha konunun başında kızcağızdan haz etmediğini belli etmişsin dediğim gibi 10 kerede o cevabı haketmişsin 1000 kerede haketmişsiinn . eşinide tebrik ediyorum haklıyı haksızı ayırabiliyor. bravo

Son düzenleme:
görümcenizin babasının yanında bu cümleyi kurduğuna inanamıyorum insan babasının yanında böyle konuşabilir mi ya

Bence iki tarafta da ciddi anlamda üslup sıkıntısı var. Haklı bulunacak kimse yok yani

Sizinkine şaka denmiyor. Şakayla karışık laf sokma,giydirme deniyor.
17 Yaşındaki bir kız da, daha çocuk sayılır. En azından size göre.
O yüzden o da sinirlenince ağzından çıkanı bilemeyebilir.
Etki-tepki olmuş bu direk.
Size mi düşüyor eleştirmek ? İnsanlar ne kadar meraklı laf sokmaya yahu ?

Konu sahibi; siz görümcenize ailedeki herkes diyor diye beceriksiz deme hakkı buluyorsanız, görümceniz de ablasına yada aileden birine verdiği cevap gibi cevap verecektir tabi ki.
yengemi (dayımın eşi) gerçekten çok ama çok severim ve o da beni çok sever öyle sanıyorum ki (: hatta kendi yeğenlerinden bile çok sevdiğini söyler her yerde.
Ben de beceriksizimdir, ailemde herkes bu yüzden bana takılır. Yengem de dahil.Ben hiç düşünmedim yengem bana bunu nasıl söyler diye.Ama ben de ona şaka yaparım, oo benim bildiğim gelinler yapar böyle şeyleri, gelin değil misin kalk kendin yap falan derim gülerek.O da alınmaz, iyi hadi kalk beraber yapalım der, gider hem laflar hem yaparız.Ama bu benim uslubum tabi, ben argo kullanmam ama görümcenizin söylediği tarzda şeyleri ben de söylerim.Çünkü eğer o samimiyetimizin varlığına inanıp bana böyle bir şey söylüyorsa, ben de ona söylerim.Hatta iyi ki aklıma getirdiniz, gelin hanım hiç arayıp sormaz oldunuz diye arayayım :1:
Art niyetli olmasaydınız onu söylerken; sizin dialogunuzun da bundan farklı gelişebileceğini sanmıyorum.İğneyi kendinize, çuvaldızı başkasına..

ikiniz de haksızsınız bence.sen resmen durup dururken kıza laf sokmuşsun.görümcen de saygısızmış ağzı bozuk bir şekilde cevap vermiş.madem bu potansiyele sahip bir görümcen var bence mesafeli ol ,laf falan sokmayla uğraşma bundan sonra.

Görümcen sanki içinde birşey biriktiriyormuş da son raddede patlamış gibi geldi. Bu kadar tepkili olması bundandı sanırım.

Bu konuda şu haklı şu haksız diyemem
Siz keşke görümcenize şakayla karışık kahve konusunda bir şeyler söylemeseydiniz
Ama onunda dediği yenilir yutulur cinsten değil hemde eşinin ve kayınbabanın yanında
:53:
Çok çirkince bi rlaf olmuş.Tamam hadi görümcenide geçtim
Ya eşine ne demeli sen 'Kaşındın' ama! ay o ne demek yaa
:19:

Back
X