Sinir oldum

Yapmayı biliyor musun diye sormakta ne var ki?
Gerçi beden diliniz nasıldı bunu söylerken bilemeyeceğim ama takılma boşver saygısız davranmış
Bir daha böyle konulara girmemeyi tecrübe edinmiş oldunuz

işte sen gelinsin gotunun üstüne otur ben yaparım dedi uyuz herkesın yorumu farklı saygı duyuyorum.

Herkesin yorumu degil düsüncesi görüs acisi farkli bence..

Siz alay etmissiniz sonrada saka yaptim demissiniz sakadan alinan insanlarda var vede dediginiz gibi calismayan birsey bilmeyen biriysen illaki alinir..

Size karsi kötü bir yorum yapmadiysa siz ne diye catasiyorsunuzki bu sizin hataniz..

Eger bilmiyorsada kendisi sorun yasiyacaktir onun yerine gel sunu beraber yapalimda diyebilirdiniz kendiniz aranmis gibisiniz resmen..

Cahille cahilesmek budur heleki o yastaki biriyle.

Merhaba arkadaşlar geçen kayınvalideme gittik küçük görümcem 17 yaşında ve okadar iş güç yapmayan biri şunu neyse hepberaber oturuyoruz eşim babası ablası annesi felan kahve yapalım dediler bende şakasıyla dedim yapmayı biliyomusun çünkü bu tarz şeylere yatkın değil bişeyi kesmeye kalksa elını keser o derece neyse oda bana bi aanda sen gelinsin otur götününn üstünemi ne dedi hatırlamıyorum şimdi çok sinirlendim şaşırdım eşime baktım anladı sinir olduğumu kayın pederimde dedi şakasına dedı dıye gülerek dedi ama yanı bana öyle bişey diyemez bende dedım ben bu tarz konusmalardan hoşlanmıyorum terbiyesiz dedim neyse cıktık dedim eşime sende dedim bişey diyemedin aferın demezmi bana sen kaşındın dıye kaç gün oldu konuyu uzatmadım ama hala çok sinirliyim.

görümcenizin cevabı ağır olmuş ve sizin şaka dediğiniz şeyi ciddiye almış sanırım.açıkçası bende davranışını hoş karşılamamış olmama rağmen sizin şu laflarınızdan, "şımarık tavırları beni sinir ediyor ayrıca 17 yaşında ve okadar iş güç yapmayan biri " şeklindeki konuşmalarınızdan
görümcenizden çok da hoşlaşmadığınızı düşündüm ve hoşlaşmadığınız birine de insan neden şaka yapma gereği duyar anlamıyorum...
burdan biraz afedersiniz laf dokundurmaya çalışmış gibi duruyorsunuz.

aynı durumda siz olsanız emınım benım gıbı yapardınız ben alay etmedım herkes ne soyledıylse onu dedı herkes soyluyo bana gelınce kasınan ben oluyorum oda ılgınçç

Beceriksiz, iş yapmayı sevmiyor diye laf dokundurmuşsunuz, yanlış yapmışsınız.
O daha 17 yaşında, ergenlik çağında ne yapmasını bekliyordunuz ki? Ben 17 yaşındayken değil şuan 24 yaşındayım 8 aydır yemek, ev işi adam gibi yapıyorum. Kız kardeşim 23 yaşında iki yumurtayı kıramaz şimdi yapmıyor diye hiç mi yapmayacak ya da beceriksiz mi ilan edelim?
En küçük ya da tek çocukta değilim şımarık büyümedim açıkçası yetişme tarzı bu, yani şimdi ki gençlik böyle sonuçta aynı evde yaşamıyorsunuz ister yapsın ister yapmasın ne diye laf söyleme gereği duyuyorsunuz anlamadım?

Şu herkes söylüyor lafını bir kenara bırakın, herkes dediğin annesi, babası ve ablası bir laf vardır hani, nasıl ki annemizin, babamızın söylediğini biz unuturuz ama eşimiz unutmaz, kendi anneniz laf söylese ne kadar kırılırsın? ne kadar süre gönül koyabilirsin? Belki 1-2 gün belki de hiç! Ama asla unutamam olayı olmaz, ama görümcen veya bir başkası söylese öyle bir dokunur ki o laf, hiç bir zaman unutamazsın, ha saygısızlık yapmazsın o ayrı görümcenin yaptığını yaşına, ergenliğine vereceksin artık bir daha da şaka yoluylayda olsa laf dokundurmazsın.

Son düzenleme:
aynı durumda siz olsanız emınım benım gıbı yapardınız ben alay etmedım herkes ne soyledıylse onu dedı herkes soyluyo bana gelınce kasınan ben oluyorum oda ılgınçç

Ben yaşlı olsun genç olsun üstüme vazife olmayan şakalar yapmam.
Arkadaşlarımla çok şakalaşırım çok geyik yaparım ama bunu kaldırabilecek insanlarla.
Bu şakaları yapmama müsaade edenlerle.İncinmeyeceklerinden yanlış anlamayacaklarından emin olduğum sevildiğim sevdiğim insanlarla.
Herkes yapıyor bende yapayım da muhabbet olsun diye şaka yapmaya devam ederseniz daha çok laf yersiniz.
Bir insana annesi beceriksizsin der teyzesi der ne bileyim abisi der koymaz ama yengesi derse koyabilir.
Kaldı ki yaşıtınız değil ,siz onu toplum içinde ona göre rencide etmişsiniz.
Hala bile konuşurken onun hakkında "uyuz" diyorsunuz ?
Bunu demeye hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz neden hakkınız var ki annesimisiniz,bezini mi temizlediniz,yemeğini içtiğini mi karşılıyorsunuz?
Sanırım sizin yaşınız da ufak kendinize dalga geçmek için 17 yaşındaki birini seçmeniz bende bu fikri uyandırdı.

Bahsettiğiniz kişi 17 yaşıda üstelik yani iş yapmakla mükellef değil.
Ergen, bu modeller değil iş yapmayı dişlerini fırçalamaya üşenirler.
Ben evlenene(26 yaşında evlendim) kadar pasta börek dışında yemek bile yapmadım doğru dürüst.
Birisi çıksa bana bu lafı etse size edilen cevabı üçe beşe katlardı benim cevabım.
Onun iş yapmaması,tembel olması,diyelim ki 17 yaşında olmasına rağmen türlü türlü kötü huyları olsun sanmıyorum da bunların hiçbiri sizi ilgilendirmez.
Madem iş bilmiyor diye yeriyorsunuz ablacım sen çok güzel kahve yaparsın yap da içelim diye heveslendirir destek çıkarsın?
Bu yol varken kızı rencide edersen o lafı yemek devede kulak ...
Ablasın yengesin ve harika muhteşem birisin belli ki mutfak konusunda ev işlerinde ee öğret o zaman cahil cühela yavrucağa ?

Son düzenleme:
Herkes nasil olursa olsun siz kendinizi bilin kendinizle ilgilenin.

Saka dedigimizde karsidaki kisiyi kirmadan üstüne alinmicagi bir sekilde herkesin ayni sekilde gülcegi bir seviyede olur icinde laf dokundurucu sözler bulundurmaz bilmiyorsaniz söyliyim..

Siz tas atmakla sakayi karistirmis olmalisiniz..

Yapamadığını bildiğiniz halde sormanızın arkasında ben art niyet görüyorum görümceniz tepkisi biraz ağır olmuş ama onuda ergenliğine vermek gerek

bilmeyebilir normaldir....
senin söyleme şeklin önemli aslında...
yok yere lafyarışı çıkmış işte...
geçmiş gitmiş ikinizde haklı değilsiniz...

görümceniz yaptığınız şakaya alınmış ama verdiği cevapta çok terbiyesizce hemde yengesine, birde size laf söylemek için bahane arıyormuş demekki kızgınlığını başka şekilde de ifade edebilirdi sizde bir daha konusunu açmazdınız, tam ergenlik çağında ona göre kırıcı gelmiş demek söylediğiniz sizde mesafenizi koyarsınız olur biter çocukla çocuk olmaya gerek yok, bu yüzden üzülmenize de gerek yok cevabınızı da vermişsiniz nasılsa

kimse kimseyi anlamak zorunda değil benım amacım kotu olmadıgını ben bılıyorum karsı tarafa bu farklı yanlıs yansımız olabılır ama kullandıgı kelıme hoş değildi yaş geregi cocuk ama sende cok laf yapar agzı senden once atlar herseye ben onun yasındayken oyle degıldım yetıstırme tarzıı işte konuya ılgınıze teşekur ederımm .

daha 17 yaşında bi kız ergenlik çagında bu tip tepkiler vermesi normal boşver gitsin hayatım birdaha muaatap olmazsın onun saygısızlıgı. fakat eşinin tepkisi hoş olmamış kaşındın demek saygısızlık !

Merhaba arkadaşlar geçen kayınvalideme gittik küçük görümcem 17 yaşında ve okadar iş güç yapmayan biri şunu neyse hepberaber oturuyoruz eşim babası ablası annesi felan kahve yapalım dediler bende şakasıyla dedim yapmayı biliyomusun çünkü bu tarz şeylere yatkın değil bişeyi kesmeye kalksa elını keser o derece neyse oda bana bi aanda sen gelinsin otur götününn üstünemi ne dedi hatırlamıyorum şimdi çok sinirlendim şaşırdım eşime baktım anladı sinir olduğumu kayın pederimde dedi şakasına dedı dıye gülerek dedi ama yanı bana öyle bişey diyemez bende dedım ben bu tarz konusmalardan hoşlanmıyorum terbiyesiz dedim neyse cıktık dedim eşime sende dedim bişey diyemedin aferın demezmi bana sen kaşındın dıye kaç gün oldu konuyu uzatmadım ama hala çok sinirliyim.

17 yaşında onun yapması gereken ödevi ,odasını eşyalarını düzenli tutması..

nasılsa hayata atılacak?

ayrıca bu tarz şeylere yatkın olacak diye bir kaaide yok. belli ki siz o yaşlarda iş yapıyordunuz. size tuhaf geliyor yapmaması.

ama 5 parmagımızın 5 bile bir değilken sizin yaptıgınız bu kıyaslama nedir?

ayrıca yazılarınızda uyuz diye hitap etmişsiniz. sizin olgunluğunuz nerede?

insan sevmedim mi gözünün üstünde kaşın var der yine bahane bulur diyorlar ya doğru cidden.

sanırım sizin de yaşınız küçük, uğraşacak bu görümcenizi buldunuz.

Zaten yazdıklarınızla görümcenize karşı bi antipatiniz olduğu ortada kız yaşı küçük okuyodur ev işi yapmak zorunda değil sizinde onun becerisini veya beceriksizliğini sorgulamanıza gerek yok hiç hemde.. O onun problemi okadar insan içinde sen biliyomusun ki gibi bi laf ederseniz o da cevabını verir. Ben kaç yaşındayım annem saolsun ev hanımı 4 4 lük ilgilenmiştir bulaşık yıkatmaya kıyamaz hiç bişey yapmam evde ama üniversteye gittim evimde herşeyimi yaptım öğrenir daha küçük.
Kuzura bakmayın biraz haketmişsiniz eşinizin dediğide doğru...

Bence olay bu kadar değil. Bunun öncesinde de bi'hoşlanmama durumu var ki kız bu cümle karşısında okadar sert bir cümle kurmuş, ailesinin yanında...
Anlattığınızdan olay benim gözümde şakayla sormak yerine alaycı bir şekilde dalga geçmek olarak canlandı. Kaldıki siz öyle de böyle de elsiniz yani. Hele ki görümceye göre bi'de daha 17 yaşında tam deli çağı. O dönemlerde insan patlamaya yer arar gibi, eleştiri kabul edemez, pat pat söyler dilindekini. Kendince kendini korumuş, ailesinin yanında rencide edildiğini hissetmiş.

Ayıp mı ayıp ama sizin de çok masumca "şaka" yaptığınıza inan(a)mıyorum. Çünkü kurduğunuz cümlelerden 17 yaşındaki görümceyi sevmediğiniz çok açık. He sevmezsiniz o ayrı ancak bakın laf atayım, şaka yapayım derken üzülen siz olmuşsunuz.

Eşinizi kutlarım. Gayet objektif yaklaşmış. Daha sonra, terbiyeli bir dille konuşmasını rica ederse daha iyi tabii.

Boşa demiyorlar bi'demek var bi'de demek var diye. İnce cizgi:40:

ya sizi birbirinize düşürmek gibi olmasın ama o evde siz eşinizin ailesi tarafından çekiştiriliyor olmasanız,sevilmiyor olmasanız o görümce kalkıp da böyle küçük bir şakadan size anne, babasının, abisinin yanında o kadar ağır konuşmazdı..diye düşünüyorum..

karşınızda yaşı küçükte olsa eşinizin kardeşi var.sizin sorunuz çok sinir bozucu.karşınızdaki genç kızı insanların yanında aşağılarken alacağınız cevabıda düşünmelisiniz.

görümcenizin cevabı çok doğru demiyorum.saygısızlık.ama sizde ona saygısızlık yapmışsınız.eşiniz bile sizi savunmamış.

birde anlamadığım konu o yaşlarda okuyan bir genç kız işş yapsa ne olur yapmasa ne olur.burda bir-iki konu daha hatırlıyorum.rahat bırakın şu ergen görümceleri ya.iş beklemeyin onlardan.herşeyin bi zamanı var.ilerde evlenince onlarda paşa paşa iş yapacak nasılsa....

ya sizi birbirinize düşürmek gibi olmasın ama o evde siz eşinizin ailesi tarafından çekiştiriliyor olmasanız,sevilmiyor olmasanız o görümce kalkıp da böyle küçük bir şakadan size anne, babasının, abisinin yanında o kadar ağır konuşmazdı..diye düşünüyorum..

Ya da tam tersi gelin sürekli böyle şakalar yapıyorsa veya karşılıklı sevmediklerini birbirlerine belli ediyorlarsa dolup dolup o an patlamış da olabilir. Sonuçta bakın sevilmiyor olmasanız demişsiniz kim kimi durduk yere "ay bunun gözünün üstünde kaşı var sevmedim" diyor ki? Yanlış anlaşılmasın görümceyi savunmuyorum terbiyesizlik etmiş ancak ben tek taraflı bi'durum olduğunu düşünmüyorum. Bana sevdiğim biri ehehe biliyo musun yapmayı diye takılsa kocaman bi'sırıtır bilmiyorum yenge gel öğret zaten yapasım yok :23: derim:9:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanane arkadaşım seni ne ilgilendirir kızın ne yapıp ettiği..

Seni mi kurtarcak onun yaptığı şeyler.. Allah Allah

Sizin gibi insanlara kıl oluyorum, SİZİ İLGİLENDİRMEYEN KONULARA BURNUNUZU SOKMAYIN :ssz: !

benimde yengem bana böyle birsey söylese bende bir sekilde cuk lafi otuttururdum
nitekim sizin görümcede öyle yapmis
bence etkiye tepki

sizin orda dalga geçer gbi onu sylemeniz ayıp olmuş başta heleki o yaşta bir kıza denilmez oda hırslanmış ve sinir olmuş dediğinize valla bende belki dışımdan sylemezdim ama içimden görümcenizin dediğni derdim :ssz:

Back
X