Sinir oluyorum ....

Ben abimin evine 40 yılda bir gidiyorum ondada gözüm saatte aman çok oturmayım abim işe erken kalkıyor, yengem erken uyanıyor çocukları okula getiriyor diye ondaki rahatlık ne çok yüz verilmiş.
Biz gözü önünde kavga ettik. Abim beni istiyor nasılsa rahatlığı var

3 ay misafirlik mi olur. Koskoca kız, ne ayıp kimse uyarmıyor mu bu kadar kalma diye. Baktiniz 1 hafta kaldı sonrası gelcek hemen eşinizle konuşun. Ne ayip ya kendi evi gibi gelip kalması.

Şimdi gördüm son yazdığınızı. Gözünün önünde kavga etmenize rağmen, eşiniz hala kardesimde kardeşim derse haliyle yüz bulur gorümcenizde. Esinizde, kardeside sizi yok sayıyor üzüldüm. Kayinvalideyle mi konuşsanız, cocuk deniyoruz rahat edemiyoruz diye?

Kim olursa olsun çok iyi anlaşsanız da çok sevseniz de 3 ya misafirlik olmaz yani en fazla 1 veya iki hafta ( o da uzaktan geliyorsa) yoksa dediğim gibi ne kadar iyi anlaşsanız da insanın düzeni bozuluyor. Off zor bir durum, kendi kardeşiniz olsa kolay bir şekilde anlatırsınız derdinizi ama görümce olunca fazla bir şey de söyleyemiyor insan ama bence söylemeniz lazım eşinize söylemelisiniz o idare edecek durumu 'onun ailesi çünkü. Gerçi eşe hava hoş anlamıyorlar. Bizde de var benzer bir sorun kayınlar uzak şehirde yaşıyorlar, misafirlikler 1 aydan az olmuyor ama 3 ay hatta daha öncesinde 4 ay da rekor yani biz deki rekor bir keresinde 2.5 ay.

arkadaşım SURAT ASSSSSSSSS.... YEDİĞİ LOKMALARI BOĞAZLARINA DİZDİR. BELLİ ET YA.. GELMESİN NE İŞİ VAR GÖRÜMCENİN SENDE . VALLA GÖRÜMCELİK MÜESSESESİNDEN TİKSİNİYORUM ARTIK YA. KARDEŞLERİNİ ALSINLAR OTURSUNLAR YA UTANMASALAR KARDEŞLERİYLE NİKAHLANACAKLAR BU NEDİR BÖYLE YAAA NEDİR.

Gencmis , köyde sıkılıyor gelip bir kaç gün kalsın ne olacak diye yazacaktım ki aylarca kalıyormuş.

Bir sürü sebep yazmışsınız , isterse melek olsun kimsenin evinde o kadar kalınmaz , üstelik keyfi.

Eşiniz de iş bitiyor . Siz de duygularinizi açıkça söylersiniz , kuserse küssün , eşiniz de trip atarsa bebek konusunu ona göre sekillendirirsiniz en azından.

Aile olmayı öğrensin önce.

Düğününde el gibi oturmasa dedikodu yapmasa tülbent alıp hediye etse maddi manevi yanında olsa yaklaşımın daha mı farklı olurdu..cinnet geçirmeden önce evliliğin sadece kocadan ibaret olmadığını idrak etseniz keşke annesi babası kardeşleri akrabaları var..içinizde ne yaşıyorsunuz bilemiycem ama görümce bu sorunlarınızı onunla konuşup çmzseniz belki en iyi arkadaşınız olabilir..
Evlilik kocadan ibaret tabiki. Siz evlenince ailesiyle de evleniyorsunuz diye bişey yok. Anlaşamıyorlarsa görüşme zorunluluğu bile yok. Eşinizle yatakta beraber yatıyorsunuz ailesiyle değil. Yada eşinizle birlikte geçindiriyorsunuz o evi ailesiyle değil. Ayrıca konu sahibi 3 günden değil 3 aydan şikayet ediyor.

ben görümcen olsam rahat edemezdim ama o muhakkak köyden ciktigi icin dert etmiyodur herhalde esinle konusumalisin sorunu halletse halletse o halleder yada görümcen ile acik acik konusabilirisin bebek düsündügünü yerinin dar oldugunu vs
Şu yorum aşırı canımı sıktı köyden çıktığı için dert etmiyordur ne demek hanımefendi?

Evlilik kocadan ibaret tabiki. Siz evlenince ailesiyle de evleniyorsunuz diye bişey yok. Anlaşamıyorlarsa görüşme zorunluluğu bile yok. Eşinizle yatakta beraber yatıyorsunuz ailesiyle değil. Yada eşinizle birlikte geçindiriyorsunuz o evi ailesiyle değil. Ayrıca konu sahibi 3 günden değil 3 aydan şikayet ediyor.

Siz neden bana açıklama zorunluluğu hisseddiniz...dünya kocalar etrafında dönmüyor hayat kocadan ibaret değil...herkesin evliliğe bakış açısı farklı evlilik her iki tarafında her iki tarafın ailesine müdahil olması demek herkesin annesi babası kardeşleri var ben hayatımda kocam olsun diye evlenmedim ailem olsun diye evlendim aile olmak gibi niyetin olmasaydı flört hayatına devam ederdim.ne yanı eşim kardeşimi evimde istemiyor gıcık oluyor diye misafir edemeyecekmiyim..konu eşim kardeşimi sevmiyor gıcık oluyor evime gelemiyor kardeşim olsaydı yaklaşımınız farklı olurdu....konu sahibi ile biz birbirimizi anladık ben tavsiyede bulundum konuşun çözün sorunlarınızı arkadaş olmaya çalışın dedim kendiside bana arkadaş olunabilecek biri değil dedi konu kapandı...bugün konuşmaya ihtiyacınız vardı piyango bana çıktı galiba....ne olacak ömür boyu kaçıp sinirlenip cinnetmi geçiricek konu sahibi....kim kimden ne kadar memnun ki hepimizin eşimizin ailesinde yada çevresinde sevmediğimiz aynı ortamda bulunmak istemediğimiz kişiler var eşler içinde geçerli bu durum arkadaştan komşudan değil kardeş ten bahsediliyor atsan atılmaz ata bilenlere de bravo diyorum..benim vijdanımda rahat etmez sevsemde Sevmesen de eşimin kardeşlerinden uzak kalmasına sebep olmak istemezdim

Siz neden bana açıklama zorunluluğu hisseddiniz dünya kocaların etrafında dönmüyor....kimse kimsenin esiri değil dünyasını kocası yapanlardansınız galiba herkezin hayata bakış açısı farklı evlilik demek aile olmak demek her iki taraf içinde her iki tarafın ailesine girmek demek....mesafeli olur olmaz o kişinin tercihi..ne yaniiiii eşim istemiyor gıcık oluyor diye kardeşimi evimde misafir edemeyecekmiyim...konu eşim kardeşini istemiyor gıcık oluyor olsaydı tepkiniz farklı olurdu empatiii yapmak lazım bunları konu sahibine değil size yazıyorum zaten konu sahibiyle anlaştık içinizde neler yaşıyorsunuz bile

Siz neden bana açıklama zorunluluğu hisseddiniz...dünya kocalar etrafında dönmüyor hayat kocadan ibaret değil...herkesin evliliğe bakış açısı farklı evlilik her iki tarafında her iki tarafın ailesine müdahil olması demek herkesin annesi babası kardeşleri var ben hayatımda kocam olsun diye evlenmedim ailem olsun diye evlendim aile olmak gibi niyetin olmasaydı flört hayatına devam ederdim.ne yanı eşim kardeşimi evimde istemiyor gıcık oluyor diye misafir edemeyecekmiyim..konu eşim kardeşimi sevmiyor gıcık oluyor evime gelemiyor kardeşim olsaydı yaklaşımınız farklı olurdu....konu sahibi ile biz birbirimizi anladık ben tavsiyede bulundum konuşun çözün sorunlarınızı arkadaş olmaya çalışın dedim kendiside bana arkadaş olunabilecek biri değil dedi konu kapandı...bugün konuşmaya ihtiyacınız vardı piyango bana çıktı galiba....ne olacak ömür boyu kaçıp sinirlenip cinnetmi geçiricek konu sahibi....kim kimden ne kadar memnun ki hepimizin eşimizin ailesinde yada çevresinde sevmediğimiz aynı ortamda bulunmak istemediğimiz kişiler var eşler içinde geçerli bu durum arkadaştan komşudan değil kardeş ten bahsediliyor atsan atılmaz ata bilenlere de bravo diyorum..benim vijdanımda rahat etmez sevsemde Sevmesen de eşimin kardeşlerinden uzak kalmasına sebep olmak istemezdim
Canım benim. Konu misafir olarak gelmesi değil.gelip aylarca kalması.

Siz neden bana açıklama zorunluluğu hisseddiniz dünya kocaların etrafında dönmüyor....kimse kimsenin esiri değil dünyasını kocası yapanlardansınız galiba herkezin hayata bakış açısı farklı evlilik demek aile olmak demek her iki taraf içinde her iki tarafın ailesine girmek demek....mesafeli olur olmaz o kişinin tercihi..ne yaniiiii eşim istemiyor gıcık oluyor diye kardeşimi evimde misafir edemeyecekmiyim...konu eşim kardeşini istemiyor gıcık oluyor olsaydı tepkiniz farklı olurdu empatiii yapmak lazım bunları konu sahibine değil size yazıyorum zaten konu sahibiyle anlaştık içinizde neler yaşıyorsunuz bile

Benim hakkımda bilmeden yorum yapma yeteneğinize hayran kaldım. Ayrıca yorumlara cevap yazma özgürlüğümüz var ve ben yazdığınız yoruma cevap yazmak istedim bu kadar basit. Kendinizce çıkarımlarda bulunup büyütmenize gerek yok. Dokunulmaz değilsiniz burada.
Konuya dönecek olursak aileyi zaten evlenince kuruyorsun çekirdek olarak. Geridekiler geniş aile oluyor. Önemli olanda çekirdek ailenin huzuru. Eğer bu kişiden haz etmiyorsa görüşme zorunluluğu yok. Ki 3 5 gün hadi 1 ay ağırlanır ama sonrası olamaz konu sahibi 1+1 evde oturuyor. Kimse kardeşini atmaz yada atsın diye bişey de demedim. 3 ay kriterini baz alırsak ben kendi ailemin ferdini de istemem. Eşimle rahat olmak istemek kadar doğal bişey yok. Milleti 3 ay mutlu edicem diye kendi hayatımdan rahatımdan ödün veremem. Hasta değil bakıma muhtaç değil yeni evlinin evinde siz 3 ay rahat edebilecek kapasitede bi insansanız o sizin probleminiz.

Ben senin yerinde olsam 3.günden sonra çıkar giderim. Madem kocan söz dinlemiyor, madem gorumcen yüzsüz o zaman sen biraz sert olacaksın. Kocana şimdiden söyle 3 günü geçerse o gidene kadar ben yokum diyeceksin. Artık annende mi kalırsın, tatile mi gidersin sen bulacaksın o kadarını.

Back
X