sinir oluyorum...

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
kim oglumu kucagina alsa bir sure sonra huysuzlaninca bu cocuk aç diyorlar, emziriyorum yine aliyorlar kucaklarina yine huysuzlaninca ac bu cocuk sutun az demezler mi?
sinir oluyorum. dun ablamdaydik misafir de vardi, kalabaliktan ememez diye sut pompami da goturdum. sagdim ve o da neee iki gogusten toplamda 50cc cikti. demezler mi biz dedik sutun yoj cocuk ac ac dolaniyo.
cok uzuldum. pirinc unuyla muhallebi yap ver dediler. direndim vermedim. sonra dayanamadim yaptilar muhallebiyi verdiler. oglum 5,5 aylik. bugun patates ve havucu haslayip corba yaptim pure halinde kasikla verdim ama cok direndi. yarim kaseyi zorla yedi. bundan sonra sebze corbasi vermek istiyorum gunde 2 kere. ama ya sorun yapmaya devam ederse... midesini bulandiriyo gozume bakiyo verme anne der gibi, yalvariyo resmen :(

daha önce katı gıdalara başlamadıysanız önce elma püresi ve yogurtla baslanıyor
daha sonrada sebze corbası
birde arada hazır mamada verebilirsiniz

bende bugün patates havuç ve pirinçten çorba yatım,öğürünce veremedim,10 kaşığı zorla yedirdim;ağzını kapatıyo,resmen kilitliyo ağzını..nasıl alıştırcaz yaw bu ek gıda olayını bebeklerimize?
bana, işin içinden çıkamıcakmışım alıştıramıcakmışım gibi geliyo..

ek gıdaya başlamadan önce bir doktorunuza danışsanız, ya da en azından internetten nasıl başlanacağını araştırsanız.
birinci yanlışınız ve en büyük yanlışınız ilk olarap pirinç unuyla muhallebi denemeniz.tavsiye etmem çatlar çocukcağız.
ikinci yanlışınız sebze püresi vermeniz olmuş.
önce meyveyle başlamalı ardından yavaş yavaş evde mayaladığınız yoğurda geçmelisiniz.
birden yüklenmişsiniz bebeğinize.
ve kesinlikle başkalarının lafına kulak asmayın.en büyük yalandır sütün az çocuk aç vs vs söylemleri.
o bebeğin annesi sensin ve doyup doymadığını en iyi sen bilirsin.
bebeğinin boyu kilosu iyiyse motor gelişimi ayına uygunsa gayet güzel yetiyordur sütün:71:
ama yok ek gıdaya başlıycam ben diyorsan yavaş yavaş alıştıra alıştıra ve sırasıyla başla:56:

2 aydir elma suyu ve havuc suyu veriyorum.
dojtorum once meyve sulari sonra sebze pureleri son olarak yogurt dedi.
kilosu ve motor gelisimi iyi cok sukur.

2 aydir elma suyu ve havuc suyu veriyorum.
dojtorum once meyve sulari sonra sebze pureleri son olarak yogurt dedi.
kilosu ve motor gelisimi iyi cok sukur.

çok uzun yazıcam sımdıden söylım samımıyetımıze dayalı kızıcam sana haberın olsun doktorunu dınle güven tabı ama her anlamda deyıl sen annesın onunla ılgılı en ıyı kararları sen verırsın sımdı yazıcaklarımı acelyada bastan almadı ama sabır dedım ve kazandım ve sunuda söylım doktorlar artık çoğunluğu katıya pat dıye damdan duser gıbı gecılmenın yanlış olduğu kanatinde asağda

:49:Açelyamın yemek menüsü sabah ben kahvaltı edene kadar emzirıyorum kendım kahvaltı edıyorum SABAH= elma armut u haşlayıp yarım kiviyle birlikte onun robotundan geçiriyorum içine cok az cay kasığının ucuyla petmez dokunduruyorum ÖĞLEN= yarım ıspanak yaprağı yarım patedes yarımdan bıraz buyuk havuç cok az zeytın yağı damlatıyorum AKSAM SAAT 6 BUCUK YADA 7 gıbı ev muhallebısı yapıyorum pirinç unundan arkadas ağır demıs ama sınırını bılınce faydalı pirinç unu ıle kayısıyı veya elmayı kaynatıp yanı pisırıp robotundan gecırıyorum verıyorum masallah kakasınıda kolaylastırıyo yada irmik ıcıne kayısı yada hasladığım elman suyuyla da yapıyorum meyva suyu vermıyorum cunkı sıktığımız meyvalar seker üretıyo ben püre olarak ıkı öğun verdığım ıcın vıtamınını alıyo dahılınde hepsının arasında emzırıyorum ıkı haftadırda 5 ayını doldurduğundan berı doktorumuz basla dedı evde kucuk petmez kavanozuna yoğurdunu mayalıyorum 1 öğunde yoğurt sımdı gelelım kızın 5 bucuk aylık catlamıyomu bunlarla dersenız hayır cunkı hepsı az az kucucuk kase dolmıcak kadar bu ayları bırdaha gerı gelmıcek alla sukur kılosu az ama gelısımını doktorumuz hep önde gıttığını söyluyo deryacım az az besle cocuk yemek yemeyı benımsesın bılsın midesı bunyesı kavrasın dedı öylede oldu sylarından basladım sımdı harıkayız uzun oldu ama umarım faydalıda olur doktorunla konus bence

bende bugün patates havuç ve pirinçten çorba yatım,öğürünce veremedim,10 kaşığı zorla yedirdim;ağzını kapatıyo,resmen kilitliyo ağzını..nasıl alıştırcaz yaw bu ek gıda olayını bebeklerimize?

canım doktorunmu söyledı bılmıyorum ama bız aynı zamanlarda doğurduk sanırım sen patedes havuc ve pırınci bır arada vereerek ıyı yapmıyorsun 3 yoğun katı bır yerde doktoruna danıs havuc patedes en azından suan ıcın ıkısını yap 3 üde yoğun katılardan yemez tabı hem yesede kolay kabız olur

ayy ayy seni cok iyi anlıyorum bende oğlumu alıstırana kadar ne cektim oda agzını kitler hiçbisey yemezdi bende alıstıramayacagım sanırdım ama inan hepsi oluyo alısıyolar bizimki 7. ayda zor alısıtı ama alıstı sonucta sende merak etme yavas yavas alıstır hiç bir zaman zorlama Allah yardımcınız olsun

sağlık ocaklarında ana çocuk sağlığı aile merkezlerinde hangi ayda hangi besin verilmeli anlatıyorlar, doktorların dediklerini dinlemelisin :34:

kim oglumu kucagina alsa bir sure sonra huysuzlaninca bu cocuk aç diyorlar, emziriyorum yine aliyorlar kucaklarina yine huysuzlaninca ac bu cocuk sutun az demezler mi?
sinir oluyorum. dun ablamdaydik misafir de vardi, kalabaliktan ememez diye sut pompami da goturdum. sagdim ve o da neee iki gogusten toplamda 50cc cikti. demezler mi biz dedik sutun yoj cocuk ac ac dolaniyo.
cok uzuldum. pirinc unuyla muhallebi yap ver dediler. direndim vermedim. sonra dayanamadim yaptilar muhallebiyi verdiler. oglum 5,5 aylik. bugun patates ve havucu haslayip corba yaptim pure halinde kasikla verdim ama cok direndi. yarim kaseyi zorla yedi. bundan sonra sebze corbasi vermek istiyorum gunde 2 kere. ama ya sorun yapmaya devam ederse... midesini bulandiriyo gozume bakiyo verme anne der gibi, yalvariyo resmen :(

birincisi bu yorumlar hiç bitmezz 15 aylık oldu kızım halaaaa bi kısım diyo hala emıyomu kes kes bi kısım bırak emsin.bi ortama giderim kavanoz maması verirdim ayyy niye byle şeyler veriyosun ben hiç vermezdim yani öncelikle herkese kocaman bi sananeeee.
onemlı olan aylık kılo alımı nasıl bana doktr aylık 600 gram alıyosa en az sütün yetiyo demektir demişti.gerisi boş elalem ne demiş. ve patates daha o cocugu kabız yapabilir.6 aylıkken bana doktorun dediği meyve suları ve yogurtla basla demişti.bu konuda bi doktora danış pirinç ununun cokta iyi bişey oldugunu düşünmuyorum bence baslıcaksan yogurtla ve meyve püreleriyle basla ama kılo alımıda ıyıyse 6 ayı dolana kadar emzir kımseyede bakma

Back
X