kızlar kaynanamda kayın babamda memur gelirleri iyi bide kaynım var 3 kişiye yetcek derecede bi glir var. benim eşimse özel sektörde Allaha şükür oda kazanıyo evmiz geçiniyo bazen artırıyoruzda ama her ay geliri aynı degıl ben eşim ne kazanıyo kazandıgını napıyo hiç bilmiyorum bi kaç defa kaynanamgıle para vermiş ben bunları tesadüfen öğrendim bana asla soylemez ama biliyorum her ay para istiyolar eşim başta verirdi çok dert etmezdım ama artık daralmaya başladım zaten yeterınce paraları var neden bıde bız veriyoruz daha evimiz falan hiç bişeyimiz yok bi arabamız war oda babasının adına ve devamlı onların altında benim altınlarımla alındı onlar kullanıyo ben bu durumlardan cok bunaldım bizim geleceğimiz nolucak bilmiyorum bide eşim bana soylemediği için ayrıca deliriyorum en azından bilmem gerkmez mii bze hiç bie faydaları yokken zararlarını hazmedemiyorum
hay allahım ne sinir bozucu... Işte iyi niyetli aman tatsızlık çıkmasın diye ses çıkarmadığmız şeyler çığ olup üstümüze geliyor ! Sen de altınlarınla nie onların üstüne araba aldırdınki kendi üstünüze alsaydınız arabayı !! Eşinle tartışırsan bu konuda herşey gizli kalmaya devam eder ben senin yerinde olsam onlara üzülüyormuş ve eşimi destekliyormus gibi yapıp alttan allttan işlerdim kafasına!! Böyle kocalara yapılıcak tek şey borca sokmak ev araba vs alıp bence.. Vericek parası kalmasın
hımmmmm buldum eşinizi taksite sokun yani ne bileyim birikiminiz varsa yeterince ev taksidine girin olmadı diyin ki bankadan kredi çekelim ay ay öderiz birikim yapmış oluruz ya da altın hesabı açtırın her ay oraya para yatırın bi sürü şey düşünün en mantıklısına karar verin ortada verilecek para kalmayınca onlarda yüzsüzlüklerini yapamaz heee onu yapamıyosanız da k.v ye arada laf sokun kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi bi arkadaşım var yeni evlendi kayınvalidesinin durumu çok iyi olmasına rağmen hala yüzsüz gibi kızlardan para istiyolarmış yazık onlarda kıramıyomuş veriyomuş ama kendileri zorlanıyomuş daha evleri de yok ne biçim insanlar var yahu cıt cıt cıt deyin belki üstüne alınır bu arada arkadışınız da helal etmesin hakkını
canım soylüyorum çokta güzel konuşuyorum ama kıramıyo onları napıp edip grıyolar beynıne zaten sırf ben bunları soledım dıye artık bana soylemıyoarabayı neden kayınbabanın üstüne aldınız sen altınlarını neden verdin şaşkınlıkla okudum yazdıklarını canım bütün bunlara başta müsade etmeyecektinbunların dışında eşinin senden gizli ailesine para vermesi hiç doğru değil.bence eşini al karşına konuş artık bir aile olduğunuzu kendi geleceğinizi düşünmeniz gerektiğini söyle durumunuz müsaitse bir ev aldır borca sok belki bu şekilde ailesi de para istemeyi bırakır ama evi kendi adınıza alın kayınbaba adına değil tekrar hataya düşmeyin
kızlar kaynanamda kayın babamda memur gelirleri iyi bide kaynım var 3 kişiye yetcek derecede bi glir var. benim eşimse özel sektörde Allaha şükür oda kazanıyo evmiz geçiniyo bazen artırıyoruzda ama her ay geliri aynı degıl ben eşim ne kazanıyo kazandıgını napıyo hiç bilmiyorum bi kaç defa kaynanamgıle para vermiş ben bunları tesadüfen öğrendim bana asla soylemez ama biliyorum her ay para istiyolar eşim başta verirdi çok dert etmezdım ama artık daralmaya başladım zaten yeterınce paraları var neden bıde bız veriyoruz daha evimiz falan hiç bişeyimiz yok bi arabamız war oda babasının adına ve devamlı onların altında benim altınlarımla alındı onlar kullanıyo ben bu durumlardan cok bunaldım bizim geleceğimiz nolucak bilmiyorum bide eşim bana soylemediği için ayrıca deliriyorum en azından bilmem gerkmez mii bze hiç bie faydaları yokken zararlarını hazmedemiyorum
Ben bir şeyi anlamadım, ben de eşimden habersiz maaşımdan çok kere anneme para göndermişimdir, o da annesine para vermiştir. Bu konuda eşim ne bana sormuştur ne de ben ona... Gerekte görmedim, annedir, ne zaman gönlünden geçerse çocuklar verir kendi evinin dengesini bozmadığı sürece, kendi maddi durumun yeterli ise buna karışmamak gerekli.
biçok ailede olur, erkekler evlenince aileleri kıymete biner bekarken 5 kuruş vermek pek akıllarına gelmez ama evlenince ailelerine vefa gösterisi yaparlar. ama keşke sizden saklamasa. bence bunu uygun bir dille söyleyin. özel sektörde çalışıyor demişsiniz hep özel sektörde çalışırsa ömür boyu bişey sahibi olamayacakmısınız. sıkmadan bunaltmadan daha da önemlisi hesap sormadan geleceğe yönelik planlarınızı konuşun , sahi hiç konuşmuyormusunuz. şu günün şartlarında paranın çok değeri yok, belkide gerçekten kalmıyordur.
demek ki kazancı ailesine para verecek kadar çok.
sende ev harcalamarından kısma kısma, kesme... iki üç kuruş fazla kalsın diye asla düşünme.
yahu nedir bu gelinin altınlarına göz dikme durumu, anlamıyorum bir türlü.
kendı kızının kaynanası alsa elınden altınlarını hoşuna gıder mı kayınvalıdenın.
allah gözlerini doyursun, böyle cebınde para olup ruhları aç olanlara ifrit oluyorum
gelinle tartısırlar artık oğlumuz evli, allaha şükür bizimde maddi sıkıntımız yok
mutlu mesut olsunlar onlar, diye düşünmeleri lazım.
işte gelde sinir olma bu aileye.
çalışmıyorsan evdeysen, eşinin para durumu sende olmalı ( sen her şeyi bilmelisin, ne alıyor, nereye harcıyor )
hatta borç verırıken bile sana sormalı ( gerçi borç kimseye verılmez bu devırde, borç vermesıne asla izin verme )
eşinle konuştun mu bu mevzuları?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?