Sinir oluyorum

servis doktoru ameliyathane doktoru yok, hepsi her yere bakıyor zaten.
benim eşim hem yoğun bakım, hem polk hem serviste çalışıyor.
valla bizzat benim kuzenim hemşire gayet nöbetten sonra boş günleri oluyor.

benim annem hemşireydi ve emin olun hastalar bile annemi benden çok görmüştür yok hemşirelik ne yaa diyenleri takma çünkü insanlar sen kim olursan ol naparsan yap bahane ararlar hep doktor olsan bu seferde sen ne zaman evlencen 6 yıl okunurmu bik bik diyolar

Ben sizin yerinizde olsam söyledikleri şeyleri aynen onaylar daha da gıcık ederdim onları... Aynı kıskanç ifadeleri benim mesleğim için de kullanıyorlar, ben de "aynen öyle yatıyoruz çok rahatız, iyi ki bu mesleği seçmişim"deyip daha da gıcık ediyorum. Bana ne onları tutan mı vardı? Okuyup o mesleği yapsalardı, hayatta bi baltaya sap olamamış gelmiş bizi ezmeye çalışıyorlar. Hiç takma

bu da baya iyi çözümmüş

bende öğretmenlikteyim 4 ay tatil ha eheheheh diyen bir sürü mal insanla karşılaşıyorum . öğrenciler gibi 4 ay tatil yaptığımızı düşünün insanlar var.

Ben de makina mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.
Bana da sürekli 'ıyy neden hemşirelik,öğretmenlik falan seçmedin ki' diyorlar.
Dinliyor muyum?
Hayııır

Arkadaşlar doktor-hemşire tartışması yapmayalım lütfen. Şunu unutmayalım iki meslek de kendine göre çok zor hele Türkiye şartlarında doktorlar da hemşireler de çok fazla çalıştırılıyorlar. 24-48 saat nöbet mi dersin,yıllık iznini istediğin zaman kullanamama mı dersin ne ararsan var. İnsanca şartlarda çalışmıyorlar. Bi hemşireye bi doktora binlerce hasta düşüyor. Kimse kıymet bilmiyor,saygı duymuyor,hatta sağlıkta şiddet almış başını gitmiş. Benim kuzenim de dr. ama her zaman birbirimize saygılı olduk ve benim hemşireliği seçmemin en büyük sebebi de kendisidir . (İnsanlara yardım etme duygusu mükemmel bişey...) O yüzden böyle tartışmalara girmeye hiç gerek yok devir birlik olma devri çünkü sağlıkçıyı sağlıkçıdan iyi kimse bilemez sonuçta...

Bu arada insanlara yaranılmıyor herhalde dediğiniz gibi sürekli ters tepkiler duyuyorum. Öğretmenlik okusam atanamazsın derlerdi, mühendis olsam erkek mesleği falan derlerdi herhalde. Allah bizi bu düşüncelerde olan insanlardan uzak tutsun. Hele öyle amca/teyzeler var ki, hiçbişey olamadın mı hıı hemşire ol bari modundalar resmen ya. Sanki puanı yerlerde olan bi bölüm de anca puanım oraya yetmiş. Yemin ederim barajı geçip girilen bölümlerin havası bin beşyüz....Anlayamadım ben bu insanları. Artık takmıyorum dediğim gibi şehir değişikliği yapıp uzaklasmak istiyorum bu çevreden....

her meslek için böyle cnm..
ögretmen için 3 ay yatıyo derler
polis için fazla maaş alıyo hala memnun değil derler..
asker için yarın emekli olunca bi sürü para alıyo derler..
normal memurlara aksama kadar yatıyo derler..
herseyi geçtim atanamayan ögretmenler için şehir begenmıyolar dediklerini bile duydum:)
yani herkes bişii diyo ve bence kesinlikle haset:):)

Haklısınız belki de öyle yapmam lazım ama ister istemez insanın sinirleri bozuluyor...Bundan sonra sizin dediğiniz gibi denicem bakalım nasıl tepkiler alıcam. Zaten geçen bayram sırf bunlara inat "ben hastanede falan çalışamam,nöbet falan hiç bana göre şeyler değil keyfim bozulur,o yüzden 8-5 çalışılan nöbetsiz yerleri yazıcam dedim"

Bakma sen millete ya salla, hostes olsan oh ne guzel pilot bulursun bir de derler derler de derler.

servis doktoru ameliyathane doktoru yok, hepsi her yere bakıyor zaten.
benim eşim hem yoğun bakım, hem polk hem serviste çalışıyor.
valla bizzat benim kuzenim hemşire gayet nöbetten sonra boş günleri oluyor.
Asistan doktorlar zaten her yerde calismak zorunda 5 yil boyunca uzmanliklarini kazanana kadar. Uzmanlastiktan sonra sadece belli alanlarda calisiyolar. Yani servis doktoru, ameliyathane doktoru diye bisey var. Servis doktorlari da dahiliye cerrahi vs diye alanlara ayriliyo ve sadece o servislerde gorev yapiyolar. Kuzeniniz iyi yere yerlesmis o zaman. Ben hic rahat hemsire gormedim. İki hastanede calistim hemsire basina 13 hasta dusuyodu. 9 da baslayip bir saat icinde tum yasam bulgularini alip serumlarini takip ilaclarini icirmeye calisiyoduk. Hemsire tanidiklarim var komsu akraba vs. Hepsi de yogunluktan sikayetci. Allah bize de kuzeninizin sansindan versin insallah

nıye takıyorsun kı??? arkadasların dedıgı gbı derlerde derler...ayrıca hemşirelerın yan gelıp yattgını görmedım halktan bırı olarak...daha çok onlar calışıyo...koca mevzusuna takılıyorsan aman gul gec ne var takılcak??? bulursanda catlarlar emın ol....
ayrıca 50 alıp atanmak bunun dedıkodusunun yapılması neden senı uzuyor kı? 85lerde atanamadıgınızın dedıkodusu yapılsaydı daha cok üzülürdün emın ol....
"oğretmen mısın bırans ne?? ayyy onlar 90 lrda atanıyo işsiz kalırsın"...düşünsene bu senı daha cok uzmez mıydı??? takma kımseyı derlerde derler

Ben de takıyordum eskiden söylenenleri, aksini anlatmaya çalışıyordum ama baktım gördüm ki dertleri olayı bilmemelerinden falan değil tamamen kıskançlıktan... Sonra bu yöntemi buldum, hönk diye kalıyorlar birşey diyemiyorlar, içinin yağları eriyor inan. Zaten o şekil konuşanların derdi seni üzmek ezmek başka birşey değil. Hiiiiç üzülme valla salla gitsin bak aynı mevzu bir daha açılıyor mu

İnanın Allah'a hergün şükrediyorum çoğu bölüme göre durumumuz çok iyi gerçekten en azından şuan 72-80 puan aralığında çoğu bölüm bu puanlarla atanamıyorlar çok acı bişey o kadar emek verip de karşılığını alamamak.
Ben doktor koca çok para mantığına karşıyım her zaman gönlümün sevdiğiyle olmak istemişimdir öyle de olucak zaten :) Makam-mevki her zaman 2.planda oldu benim için ...

Hemşirelerin doktorlardan daha zor işleri olduğu duydum hep geçen seneki oda arkadaşımda hemşireydi ordan biliyor bu konulara kulak asma asla mühendis olsaydında bir kulp takacaklardı öğretmen olsaydın da o yüzden takma..

Çok özür diliyorum hemşirelere bir lafım yok . emeklerinin karşılığını tabiki almalılar . Ancak lütfen doktorlarla kıyaslamayın kendinizi . Doktorların 6 senelik eğitimi zaten okuyanlardan gördüğümüz kadarıyla yeterince ağır , üstelik oralara zamanında girmek içinde ösym de oldukça iyi puanlar alıyorlar . Yani hayatları çalışarak geçiyor . Tabiki de aynı olmayacak bazı şeyler . Hammal biri de sizden daha çok çalışıyor aynı parayı mı alsın ?
Not : Doktor değilim

Ayrıca kızkardeşim eczacılık okuyor . bazı eczacılar sadece eczane acarak çok yüksek miktarda paralar kazanıyorlar . oldukca rahat bir meslek . hastanede de eczane de oldukça rahatlar . Ben fizyoterapistim gün içinde çok yoruluyorum tüm gün ayakta kalıyorum . ama sonuçta meslekler bir değil . emege göre değil puana statüye göre yürüyor saygınlık ve maaş işleri .

Daha önce de yazdım böyle kıyaslamalara girmeye gerek yok, hepsi sağlık sektörünün ayrı bir kolu ve hepsi insana hizmet ve insan sağlığı için çalışıyor.

Anaa bende tek göze batan öğretmenler saniyodum. Sizinde mi üstünüze geliyorlar. Ama hemşirelik zor yaa . ne sahneler görüyorlar psikolojisi yeter. Allah yardımcıları olsun.

Kuzenim yoğun bakim hemşiresi, rahat olduğunu hiç sanmıyorum
Ayrıca kendim de bir doktor Olduğum için neyin ne olduğunu biliyorum.
Ben hiç görmüyorum sanki ameliyattan çıkıp acile gelip servise hasta yatıran doktorları
Gecenin bir Yarısı evinden Kalkıp gelenleri filan
Neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…