Sinir oluyorum

Biz zaten bu dort yil icinde bunlarin hepsinin egitimini aliyoruz egitim bitince belli alanlara yoneliyoruz. Yillar boyu hangi alanda daha cok calisilirsa diger bilgiler korelir bu her meslekte boyledir. Tetkik sonuclarini tabiki de ogreniyoruz verin bi kan testi ne hastalik var ne yapilir hangi ilaclar kullabilir dokeriz ortaya. Her saglik alanindan biseyler almis bi meslektir hemsirelik. Ben su meslek sundan daha ustundur gibi bi ifade kullanmadim hic bi zaman

Bunlara takilmayin. Basarilar dilerim. Hemsirelik guzel bir meslek ayrica. Aslinda eminim bunlari soyleyenler kendileri de biliyordur bunu.

sınıf öğretmeniyim. aynı konuşmalar bana da yapıldı. umursamayın. söylenenler de kötü niyetli değil aslında. özetle 'rahat bir hayatınız olacağını' belirtiyorlar. başarılar

1-Tanı tedavi konusunda EN AZ bizim kadar bilginiz varmış bu ne ego Allah askına! Doktorlar ne etti size böyle kuzum bu lafları söylettrcek kadar size :)

2-size boşa okuyorsunuz diyen olmadı. Ayrıca doktorların yata yata para alıyor dediğiniz kısmı bile en az 10-11 sene okuyor biraz insaflı olun lütfen...

Ben zaten bu dersler tıp fakültesiyle aynı demedim mesajımda nerden bu kanıya vardınız anlamadım :)
yani tedavi hakkında bilgi sahibi o derslerle olunmuyor demek istiyorum :) siz o cümlesini böyle açıklamışsınız ya . aşırı eksik kalıyor o derslerin gördükleri kısmı bile . kaldı ki başka dersler de ek olarak daha ağır programla veriliyor ve ancak Pratisyen olunuyor :) herkesin mesleği ayrı güzel bence . ve herkes Mesleğinin sınırlarını bilmeli :)

O zaman soyle diyim. Biz tani tedaviyi bilmesek mudehale edebilir miydik. Demekki biliyomusuz. Bu yuzden farmakoloji, ve hastaliklarla ilgili egitim aliyoruz zaten. Ayrica benim okudugum 'yuksek okul' degil 'saglik bilimleri FAKULTESİ'
hemşireler doktor orderını uygular ama . diğer türlüsü yasak. acil müdahaleyi diyorsanız 2 aylık kursla her vatandaş acil müdahaleyi öğreniyor zaten . onun dışında bir tedavi kısmı yapması mümkün değil ki hemşireliğin . yasal da değil . doktor kaşesi gerekir . hem yeterli de değildir hemşire o kısımda . ama zaten hemşirelik kendi Başına güzel bir meslek .

4 yılda hakimsiniz öyle mi . yapmayın Allah Aşkına. tabi ki bilemezsiniz . mesela cümlenizde verin hastanın kan sonucunu dökelim ne düşünülür nesi var demişsiniz . ee Hematoda çoğu hastayı klinikten ayırırsın . düşündüğün şeye göre kan istersin . all nasıl gelir kll nasıl gerekir kliniktir çoğu. muayenesiz anamnezsiz kan sonucundan tanı mı sayacaksınız . bunu tıp 2. sınıf Öğrencisi bile Söylemez yanlış olduğunu bilir . nitekim herkes kendi işini yapmalı . siz çok istiyorsanız bir tıp fakültesi kazanıp okuyabilirsiniz . ancak o zaman hastaya doğru yaklaşım öğrenilir .

Tıp kazanmak için insanlar o kadar ders çalışıyor, emek veriyor, okuması ayrı dert tabi ki yüksek maaş alacaklar. Sonuçta hastanın hayati sorumluluğunu alıyorlar verdikleri kararlarla var mı bundan ötesi bence yok. Büyük sorumluluk benim için bu.
Hemşireler de doktorlara bir butun, sağlık sektöründe doktorların eli kolu. Daha az yorulmalari için sayıları arttırılmalıdır ki insani çalışma şartlarına sahip olsunlar. Hemşirelik kucumsenecek bir meslek degil, üzücü yorum yapanları ciddiye almamak gerekli bence.

Kim ne derse desin takma.
Ben öğretmenim, bana da aynılarını yapıyorlar, laf sokuyorlar.
Ben de diyorum ki, ''Ben 3 ay tatil yapıyorum, kışın sömestır tatilim var, yata yata maaş alıyorum. Her tatil yurt dışına gidiyorum. Gitmemişsem her hafta başka şehirde geziyorum.''
Valla kuduruyorlar sana anlatamam. Sen de aynılarını söyle.
Ayrıca tabii ki doktor koca istiyorsan alacaksın en doğal hakkın.
Kıskanıyorlar bariz belli yani, siz de uyuz uyuz gülerek 'Yatarak maaş alıp bir de doktor koca takacağım koluma daha güzeli var mı' deyince onlar kuduracaklar.
Ben öyle yapıyorum valla

Ayyy hayatlarında hiç mi hastaneye gitmemişler??

Çok çok yorucu 1 dk oturması olmayan bir meslek. İnsanlarla uğraşmak, hasta yakınları tarafından bazen şiddet cabası.

Sizden tek ricam guler yuzlu olun yeter.. Onu da yapamiyosaniz suratiniz asik dolasmayin.. Sanki bu isi babasinin hayrina yapiyo gibi bazilari.. Hastalara Bi tripler, azarlamalar... Sesini yukseltmeler.. insanin canını sıkıyolar..

Sizden tek ricam guler yuzlu olun yeter.. Onu da yapamiyosaniz suratiniz asik dolasmayin.. Sanki bu isi babasinin hayrina yapiyo gibi bazilari.. Hastalara Bi tripler, azarlamalar... Sesini yukseltmeler.. insanin canını sıkıyolar..

Evet haklısınız ben de öyle insanlarla çalışmaktan nefret ediyorum. İşini sevmeyen insandan insanlara iyi davranması da beklenemez ki böyle insanlarla iş arkadaşı olmak bile zor oluyor. Ne zaman hastaneye gitsem (hasta olarak) çok şükür iyi hemşirelere denk gelip muhabbet ediyorum... Allah onlar gibi olmayı nasip etsin bana da inşallah

Her mesleğin klişe eleştirileri var.
Sizinki de bu duyduklarınız.
Öğrenci iken çok gücüne gidiyor insanın çünkü siz bambaşka düşünerek uğraş içindesiniz.
Ama iş hayatında bu söylenenleri haklı çıkaracak meslektaşlariniz da olacaktır.
Hiç takılmayın.
Babam 3 yıl önce bypass oldu. Öyle bir yoğun bakım hemsiresine denk geldi ki hala onu Anar. Bi gün ben de onun için bişey yapabilecegimi bilsem koşar yaparım der. Babamın öyle yalnız ve zor zamanin da destek olmuş ki. Babamı eşikten dondurmus..
hastalarınızin unutmayacağı ve şükran duyacağı bir hemşire olmanızı dilerim meslek hayatınız boyunca..

Boşver işini iyi yap iç hıuzurun olsun başını yastığa rahatça koy aldığın parayı hak et gerisini hiç takma kim ne Demiş.
Öğretmenim ben :)mesela maaşı tatili şunu bunu herkese dert sistem berbat deneme tahtası ama suçlu ÖĞRETMEN ...
Her şeye kulaklarımı tıkayıp sınıfıma girip işimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum .ulaştığım her çocuk benim için boş boş konuşanlardan çok daha önemli .
Siz de öyle yapın işimizi sevin severek yapın kulaklarınızı tıkayın ...

Halt etmiş onu söyleyenler. Onlar gece nöbetleri nden habersiz sanırım. Eşim ameliyat olmuştu koca cerrahi bölümünde gece nöbete tek hemşire kalıyor. Yani ben durumuna okadar üzülmüştüm ki anlatamam. Ne yatması. Akşam herkes çekilirken o serum iğne bilmem ne doktorların notlarına göre hazırlıyor. Sonra gek tek odaları geziyor. Öyle tık tık takayım serumu geçeyim olayı yok. Damar yolunda sorun oluyor yenisini açıyor. Tam bir hasta ile ilgilenirken diper bir hastanın sorunu çıkıyor çıkıyor oraya gidiyor. Sonra geri geliyor bazen bir hastanın başından 3_4 kere ayrılması gerekiyor. Ama tüm gece sadece bir kere değil kimi hastalar günde 3 kere serum bağlıyor. O serum ları taktı bittimi olay yok. Kiminin serumu çıkıyor kiminin damar yolu tıkanıyor. Kimi istifrar ediyor. Kiminin ağrısı tutuyor. Birine öf diyemez. Herkesin kendine göre acısı var sonuçta. Doktor lar ameliyatta diyelim anormal bi durum oluştu koştura koştura doktor peşine düşüyor.

O serum lar birkere takılıyor sonra odalar baştan gezilip bakılıyor serumlarda bir sıkıntı varmı diye. Tabi daha kaç kere o işe ara veriliyor diğer bir hasta çağırdı diye.

Yani asla tembel bir insanın yapacağı iş değil. Birde bı insanın evli ve çocuklu olduğunu düşünün. O hemşire mesela ertesi gğn akşama kadar yine çalışmıştı. Biz eşimle serum akmayınca neler yapıyor izleyip öğrendik onu çağırmadık. Okadar ki yoğun görünüyor du.

Allah yardımcınız olsun çok zor işiniz. Ama yinede hani hastanın yanına gelip gülümseyerek nasılsınız diye soran hemşire yıllar sonra akılda kalıyor. Ve allah. Ondan razı olsun deniliyor. Bunuda çalışma hayatınız boyu çıkarmayın aklınızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…