Hemşirelerin ve saglık kurumlarındaki tüm çalışanların sisteme katkisi elbette ki yadsinamaz, fakat gidip de hastaya bakiyor ilaç yazıyor demek ve doktorun yaptıgı işi küçümsemenin bana kalırsa hiçbir dogru yani yok. Hastaya teşhisi koyan, ona uygun olan tedaviyi belirleyen bu hekimlerimizin yaptıgı işi bu kadar basite indirgemeniz hoş degil.
Bir de maaşlarından, yakınmalarından söz etmissiniz, merak ediyorum ne alıp veremediginiz var acaba? Kaç sene okuyoruz bir bilginiz yok sanırım. Durun ben anlatayım:
6 sene okuyup pratisyen hekim oluyoruz. Ardından ilk girdiğimiz tus'u kazanamazsak doğuya 2 sene mecburiye atanıyoruz, oldu da tus ta iyi puan aldık uzmanlığı kazandık diyelim, 4-5 sene onu okuyoruz, 10-11 senenin sonunda uzman hekim oluyoruz. Sonra devlet Hastanesi'de her gelen hastaya anca 5 dk belki vakit ayirabiliyoruz hasta yoğunluğundan.
Pardon az önce hekimlerin maaşına laf mı etmiştiniz? Bakın ben de doktor olacağım, bu mesleği maddiyatindan ötürü degil manevi hazzından dolayı secmiş olsam da bir gercek var ki bana kalırsa "kendini mesleğine adamış, hastalarına hoşgörülü davranan onunla iyi iletişim kurabilen, tedavi süresince yanında olan ve çağımıza ayak uydurup Alanındaki her gelişmeyi takip eden güncel olan" hekimlerimiz aldıkları ve istedikleri maaşın hepsini kurusu kurusuna hak ediyorlar.