• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir oluyorum

Çok özür diliyorum hemşirelere bir lafım yok . emeklerinin karşılığını tabiki almalılar . Ancak lütfen doktorlarla kıyaslamayın kendinizi . Doktorların 6 senelik eğitimi zaten okuyanlardan gördüğümüz kadarıyla yeterince ağır , üstelik oralara zamanında girmek içinde ösym de oldukça iyi puanlar alıyorlar . Yani hayatları çalışarak geçiyor . Tabiki de aynı olmayacak bazı şeyler . Hammal biri de sizden daha çok çalışıyor aynı parayı mı alsın ?
Not : Doktor değilim
Hamal birinin de yuksek maas almasi taraftariyim. Zira bu ulkede is yuku arttikca maas azaliyo

Kuzenim yoğun bakim hemşiresi, rahat olduğunu hiç sanmıyorum
Ayrıca kendim de bir doktor Olduğum için neyin ne olduğunu biliyorum.
Ben hiç görmüyorum sanki ameliyattan çıkıp acile gelip servise hasta yatıran doktorları
Gecenin bir Yarısı evinden Kalkıp gelenleri filan
Neyse.
Rahat degil iste. Hak eden hak ettigi maasi almali. Ama bu ulkedi bu hic mumkun degil

Ben de birinci siniftan beri staj yapiyorum. Liseliler para alirken biz avcumuzu yaliyoruz. Ameliyat doktorlarina allah sabir versin onlarin aldigi para az bile. Ama su servis doktorlarinin hala surunuyoruz hakkimizi alamiyoruz demesine deli oluyorum. Biz napalim. Ayaklarimiz su topluyo kosturmaktan aldigimiz 2 3 bin bazen 4 bin maas sen aliyosun 9bin maas belki daha fazla. Gelip hastaya bakiyo (goz goze geliyo) ilac yazip gidiyosun hala agliyosun maasim az diye. Neden turkiyede hemsirelere deger verilmiyo anlamiyorum. Hastaneye dusmeyen anlamiyo zaten hemsirenin degerini. Allahtan allah razi olsun diyip dua eden insanlarimiz da var. İnsallah bu meslegi hakkiyla yapmak nasip olur ve bi gun insanlar degerimizi bilmeyi ogrenir

Servis doktoru diye birşey yok. Dahili branş doktorlarından bahsediyorsunuz sanırım.Dahili branş doktorları poliklinik-servis-icap şeklinde çalışır kaldı ki onların da poliklinikte ve icap nöbetlerinde yeteri kadar yorulduğu aşikardır.
Sağlık sektörü oldukça yorucu ve yıpratıcıdır. Hasta bakıcısndan tut hemşiresine, doktoruna kadar herkes yorulur.
Zaten sağlık çalışanlarına tepkinin fazla olduğu günümüzde bir sağlık çalışanı olarak doktorlara olumsuz şeyler söylemenizi size yakıştıramadım.

Son düzenleme:
Ben de hemsirelik 3. Siniftayim. Genelde tum isi biz yapiyoruz hastalar doktora tesekkur ediyo.

Eğer doktorlar tanıyı koyup tedaviyi düzenleyerek size yapmanız gerekenleri order etmese hangi hastaya ne yapılacağını bilemezsiniz ki. Evet hemşireler gerçekten de hasta hazırlanması, ateş, tansiyon takibi, ilaçların verilmesi, serumların takılması vb. bir çok işi yapıyor ve yoruluyor bunu kimse inkar edemez. Ama hastaya tanı konulmadan bunların hiçbirini yapamazsınız. Bu nedenle doktorların yaptığı şeyi küçümsemeniz çok yanlış.

Hicbir is kolay degil. Heleki saglik sektorunde. Onemli olan zorlugu kolayligi degil de, hakkiyla meslegi icra etmektir. Siz mesleginizi ozenle icra ediyorsaniz, hastalara insafli, saygili davranip, yardimci oluyorsaniz, diger insanlar(?)in ne dediginin hicbir onemi yok. Umursamayinda. Basinizi yastiga koydugunuzda iciniz rahatsa, gerisinin onemi yok. Allah işini layikiyla yapanlardan eylesin. Allah bol sabirlar versin kardesim.

Arkadaşlar merhaba. Üniv son sınıftayım bu sene bölümüm hemşirelik. Dert değil belki ama gerçekten artık duymaktan o kadar sıkıldım ki bu konuyu sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle bölümümü severek isteyerek seçtim hiçbir şikayetim de yok. Bizim ailede tek üniv okuyan benim diyebilirim. O yüzden herkesin gözü sürekli benm üstümde. Bayramda seyranda sürekli "ay ne güzel hemşirelik seçtin 50 alıp atanırsın zaten hiçbi iş yaptıkları yok bütün gece uyuyolar bi de doktor koca buldun mu tamam sırtın yere gelmez" tarzı yorumlardan gına geldi. Özellikle bu eş seçme mevzusu mezuniyete yakdi
laştığım için ve zaten bi erkek arkadaşım olduğu için canıma tak etti. Toplumdaki bu algıdan bıktım artık bazen boşdiyorum ki keşke öğretmenlik,mühendislik vs okusaydım. Doktor koca bekleyen, hiçbir iş yapmayıp maaş alan bir meslekmiş ya benimki. Gerçekten siz de böyle mi düşünüyosunuz merak ediyorum... Çok bunaldım bu sene kpss hazırlanıp bulunduğum şehirden başka şehire isticem atamamı Allah nasip ederse.:KK11:
Arkadaşlar merhaba. Üniv son sınıftayım bu sene bölümüm hemşirelik. Dert değil belki ama gerçekten artık duymaktan o kadar sıkıldım ki bu konuyu sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle bölümümü severek isteyerek seçtim hiçbir şikayetim de yok. Bizim ailede tek üniv okuyan benim diyebilirim. O yüzden herkesin gözü sürekli benm üstümde. Bayramda seyranda sürekli "ay ne güzel hemşirelik seçtin 50 alıp atanırsın zaten hiçbi iş yaptıkları yok bütün gece uyuyolar bi de doktor koca buldun mu tamam sırtın yere gelmez" tarzı yorumlardan gına geldi. Özellikle bu eş seçme mevzusu mezuniyete yaklaştığım için ve zaten bi erkek arkadaşım olduğu için canıma tak etti. Toplumdaki bu algıdan bıktım artık bazen diyorum ki keşke öğretmenlik,mühendislik vs okusaydım. Doktor koca bekleyen, hiçbir iş yapmayıp maaş alan bir meslekmiş ya benimki. Gerçekten siz de böyle mi düşünüyosunuz merak ediyorum... Çok bunaldım bu sene kpss hazırlanıp bulunduğum şehirden başka şehire isticem atamamı Allah nasip ederse.:KK11:
bosver canım kim ne derse desin insanın mutlu olduğu severek yaptığı is önemlidir allah izin verirse kızımda dìş hekimliği okuycak ama herkes a dişçimi olcan milletin ağız kokusuylamı uğraşçan başka meslek bulamadınmı doktor olsaydın deyip kızın da moralini bozuyolar sanki diş kazanmak kolaymış gibi konuşuyorlar bende kızım diyorum ki kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş boş ver sen mutlu ol yeter birde diş hekimliği diyosun bazı insanlar cahil hemen ağız ve diş sağlığımı hiiii

Ayaklarimiz su topluyo kosturmaktan aldigimiz 2 3 bin bazen 4 bin maas sen aliyosun 9bin maas belki daha fazla. Gelip hastaya bakiyo (goz goze geliyo) ilac yazip gidiyosun hala agliyosun maasim az diye

Hemşirelerin ve saglık kurumlarındaki tüm çalışanların sisteme katkisi elbette ki yadsinamaz, fakat gidip de hastaya bakiyor ilaç yazıyor demek ve doktorun yaptıgı işi küçümsemenin bana kalırsa hiçbir dogru yani yok. Hastaya teşhisi koyan, ona uygun olan tedaviyi belirleyen bu hekimlerimizin yaptıgı işi bu kadar basite indirgemeniz hoş degil.

Bir de maaşlarından, yakınmalarından söz etmissiniz, merak ediyorum ne alıp veremediginiz var acaba? Kaç sene okuyoruz bir bilginiz yok sanırım. Durun ben anlatayım:

6 sene okuyup pratisyen hekim oluyoruz. Ardından ilk girdiğimiz tus'u kazanamazsak doğuya 2 sene mecburiye atanıyoruz, oldu da tus ta iyi puan aldık uzmanlığı kazandık diyelim, 4-5 sene onu okuyoruz, 10-11 senenin sonunda uzman hekim oluyoruz. Sonra devlet Hastanesi'de her gelen hastaya anca 5 dk belki vakit ayirabiliyoruz hasta yoğunluğundan.

Pardon az önce hekimlerin maaşına laf mı etmiştiniz? Bakın ben de doktor olacağım, bu mesleği maddiyatindan ötürü degil manevi hazzından dolayı secmiş olsam da bir gercek var ki bana kalırsa "kendini mesleğine adamış, hastalarına hoşgörülü davranan onunla iyi iletişim kurabilen, tedavi süresince yanında olan ve çağımıza ayak uydurup Alanındaki her gelişmeyi takip eden güncel olan" hekimlerimiz aldıkları ve istedikleri maaşın hepsini kurusu kurusuna hak ediyorlar.

Türkiye'de bok atılmayan meslek yoktur. Öncelikle onu bil.

Dün burada başka bir meslek grubunu ilgilendiren bir konu açıldı. İki meslektekiler birbirine neler demiş. Biri "bir tez yaz da tuvalet kağıdı olarak kullanayım" bile demiş diğerine. İşte biz böyle bir milletiz. Senin hoş olmayan lafları işitmen mesleğinden dolayı değil, insanların kalitesinden dolayı yani.

Ben ABD'de hemşireyim. Ne okulda, ne meslek hayatımda saçma sapan laflar işitmedim. Mesleğimle ilgili absürd yorumları bir tek Türk tanıdıklarımdan yapan oldu ve cevabını aldı.

İki ay devlet hastanesinde refakatçi olarak kalınca gördüm ,Hemşirelikte rahat meslek yok.Sadece iki bayan hemsire hariç, ye iç yat OH ne rahat

Baskalarinin soyledikleri sizin hayatinizi bu denli etkilemesin.
Merkeze kendinizi koyun.
Ayrica cok guzel bir mesleginiz var, insanlarin sagiklari icin cabaliyorsunuz, ne mutlu size.

ben bilmem ama kuzenim yeni hemsire. halam aradiginda sikayet ediyor beni aramiyor kizim diye :D totosunu kiz bir dakika koltuga koyamiyor, eve gider gitmez de hoooop yatak :) Allah kolaylik versin, tikayin kulaklarinizi bence bosverin

Arkadaşlar merhaba. Üniv son sınıftayım bu sene bölümüm hemşirelik. Dert değil belki ama gerçekten artık duymaktan o kadar sıkıldım ki bu konuyu sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle bölümümü severek isteyerek seçtim hiçbir şikayetim de yok. Bizim ailede tek üniv okuyan benim diyebilirim. O yüzden herkesin gözü sürekli benm üstümde. Bayramda seyranda sürekli "ay ne güzel hemşirelik seçtin 50 alıp atanırsın zaten hiçbi iş yaptıkları yok bütün gece uyuyolar bi de doktor koca buldun mu tamam sırtın yere gelmez" tarzı yorumlardan gına geldi. Özellikle bu eş seçme mevzusu mezuniyete yaklaştığım için ve zaten bi erkek arkadaşım olduğu için canıma tak etti. Toplumdaki bu algıdan bıktım artık bazen diyorum ki keşke öğretmenlik,mühendislik vs okusaydım. Doktor koca bekleyen, hiçbir iş yapmayıp maaş alan bir meslekmiş ya benimki. Gerçekten siz de böyle mi düşünüyosunuz merak ediyorum... Çok bunaldım bu sene kpss hazırlanıp bulunduğum şehirden başka şehire isticem atamamı Allah nasip ederse.:KK11:
ben doktorum ve öyle düşünmüyorum. .iş yapıyor hemşireler . doktorla evlenenleri var evet ama bu doğal bir şey iş ortamı ortak yani . benim bir sürü hemşire arkadaşım var hiç o gözle görmüyorum . toplumu boşver . bilmeZler . kimi seviyorsan onla ol canım . mutlu ol inşallah .

Servis doktoru diye birşey yok. Dahili branş doktorlarından bahsediyorsunuz sanırım.Dahili branş doktorları poliklinik-servis-icap şeklinde çalışır kaldı ki onların da poliklinikte ve icap nöbetlerinde yeteri kadar yorulduğu aşikardır.
Sağlık sektörü oldukça yorucu ve yıpratıcıdır. Hasta bakıcısndan tut hemşiresine, doktoruna kadar herkes yorulur.
Zaten sağlık çalışanlarına tepkinin fazla olduğu günümüzde bir sağlık çalışanı olarak doktorlara olumsuz şeyler söylemenizi size yakıştıramadım.
Hemşirelerin ve saglık kurumlarındaki tüm çalışanların sisteme katkisi elbette ki yadsinamaz, fakat gidip de hastaya bakiyor ilaç yazıyor demek ve doktorun yaptıgı işi küçümsemenin bana kalırsa hiçbir dogru yani yok. Hastaya teşhisi koyan, ona uygun olan tedaviyi belirleyen bu hekimlerimizin yaptıgı işi bu kadar basite indirgemeniz hoş degil.

Bir de maaşlarından, yakınmalarından söz etmissiniz, merak ediyorum ne alıp veremediginiz var acaba? Kaç sene okuyoruz bir bilginiz yok sanırım. Durun ben anlatayım:

6 sene okuyup pratisyen hekim oluyoruz. Ardından ilk girdiğimiz tus'u kazanamazsak doğuya 2 sene mecburiye atanıyoruz, oldu da tus ta iyi puan aldık uzmanlığı kazandık diyelim, 4-5 sene onu okuyoruz, 10-11 senenin sonunda uzman hekim oluyoruz. Sonra devlet Hastanesi'de her gelen hastaya anca 5 dk belki vakit ayirabiliyoruz hasta yoğunluğundan.

Pardon az önce hekimlerin maaşına laf mı etmiştiniz? Bakın ben de doktor olacağım, bu mesleği maddiyatindan ötürü degil manevi hazzından dolayı secmiş olsam da bir gercek var ki bana kalırsa "kendini mesleğine adamış, hastalarına hoşgörülü davranan onunla iyi iletişim kurabilen, tedavi süresince yanında olan ve çağımıza ayak uydurup Alanındaki her gelişmeyi takip eden güncel olan" hekimlerimiz aldıkları ve istedikleri maaşın hepsini kurusu kurusuna hak ediyorlar.
Tani tedavi konusunda bizim de en az sizler kadar bilgimiz var. Bu yuzden yurt disinda hemsireler ilac yazma yetkisine sahip zaten. Biz de bosa okumuyoruz. Ben tum doktorlar yatis yapiyo demedim hepsinin dini imani para demedim. Bazi gordugum cikintilari soyledim. Siz o cikintilardan degilseniz ustunuze alinmayin

amannnn ne diye duruyorsunuz üstünde.
ağzı olan konuşuyor ileri geri.
benim halam da "sen işe giremezsin o bölümü okuyup. dikiş nakış kursuna git de zanaat öğren. in babanın sırtından" der diğer yeğenlerini bana örnek gösterirdi.
"oyy halası kurban olsun ayşe'ye bak ne güzel bölüm kazandı, senin ki okul mu ki, oy ölürün fatma'ya okul biter işe girer herkese faydası olur, senin gibi mi ki" derkennnnn.
ayşe, fatma kalakaldı ben girdim işe hem de devlete. mis gibi maaşım var oturuyorum aşağı.

hiç dinlemeyin gülün geçin.

Ben servis doktorlarindan bahsediyorum. Asistanlarla ilgili bisey soylemedim agzimdan tum doktorlar ya da asistan doktorlar gibi bi cumle cikmadi hatta ameliyathane doktorlarina dua bile ettim ki asistanlarin da nobete kalip kosturduklarini biliyorum. Sizin esiniz servis doktoru degilse ustunuze alinmayin o zaman. Esinizin bransi tamamen farkli. Ayrica bizim de telefon kapatma luksumuz yok ben hic gormedim nobetten cikip bilmem kac gun off olan hemsire. İki haftadir bi gun izin kullanamayan hemsireler gordum. Gece aradilar ciktim geldim diyen hemsireler gordum. Aksam 5de altida isi biten hemsire gormedim hic. Sabah sekizde gelip ertesi aksam 5 de isi biticek hemsire gordum. Burasi istanbul bu isin hicbi rahatligi yok. Ayrica intornlukte de para yok bize. Haftada en az uc gun nobet zorunlulugu var
Bu memlekettte her mesleği hor görüyorlar. Herkesin kafasında oluşmuş bir algı var.

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar... Mesleğim çok güzel ve seviyorum kimseye de laf söyletmek istemiyorum bu yüzden ama artık insanları takmamayı öğrenicem sanırım. Kimi kıskançlıktan kimi çekememezlikten yapıyor bunun farkına vardım oysa ki her meslek kendine göre zordur ama bu algı hala oluşamadı bizim toplumumuzda...

Ayrıca kıyaslama yapmayalım demişsin ama doktorları baya hor görmüşsün. Doktorların yaptığı iş hastayı görüp ilaç yazmak değil. Bu kadar basite nasıl indirebildiniz anlamıyorum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ve tıp fakültesi düşünüyorum. Olay kesinlikle kim daha çok koşturuyorsa o daha çok para almalı değil. İlaç yazma olayından önce doktorun tahlil istemesi var düzenli olarak takip etmesi var, ilaç çalışmalarına hastamı dahil etmeli miyim etmemeli miyim diye düşünüyorlar. Ben kendim hastayım. Sürekli Cerrrahpaşa nöroloji bölümüne gidiyorum. Nöroloji binası 4 katlı şu zamana kadar en fazla bir iki tane hemşire gördüm. Onlar da yatış kısmında çalışıyorlar. Benim bu zamana kadar kanlarımı testlerimin hepsiyle asistan doktorlar ilgilendi. Bizzat profesörüm gelip kanımı aldı yurtdışına kendi gönderdi. Şimdi yeni bir çalışma var, beni yakından takip etmek istediği için arayıp gelmemi istedi. Yani olay sadece hastayı gör ilaç yaz değil. Bu kadar basite indirgemeyin. Hemşirelerin de ellerine sağlık birçok işle uğraşıyorlar fakat doktorların yaptıklarıyla kıyaslamayın.

Kolay olan hiç bir meslek dalı yok. Her işin psikolojik/bedensel türlü türlü zorlukları var.
Kaldı ki bizim ülkemizdeki kadınların konuşması bitmez. İmkansız yani
Bekar kalsın evlen derler evlenirsin çocuk derler boşanırsın dul derler okursun aman oda bölüm müymüş memurlar sallabaşı al maaşı derler
Peki bu süreçte kendileri ne yapmış? Hiç.
Böyle cahil insanları zamanında dinleyip çok üzülürdüm şimdi sorana cevap bile vermiyorum
Sıktılar artık
Sorsan kendilerine şans verilse doktor olurlardı :D
Kendi boş hayatlarını insanları dert edinerek dolduruyorlar

Kimse kusura bakmasın ösym de puanlarla giren bölümler ile elini kolunu sallayarak girilen bölümler aynı olmayacak . ha burda kastettiğim hemşirelik değil tabiki ama hemşirelik ile doktorluk kıyaslama yaparsanız bence cok yanlış bir kıyaslama yapmış olursunuz

Back
X