Sınır, özgüven, tekrarlayan hatalar

Sınır çizmek bu toplumda sürekli savunmada olmayı gerektiriyor.
Ozellikle büyük şehire yerleşmiş ama alışkanlık olarak köyündeymis gibi olan aileler var. Onlar çok sikinti.
Köyde olsa geleneksel yaşamını sürdürür birbirleri ile evlenirler, şehire tam adapte olsa bireysellesir.
Kasaba kültürü bunun adı. Forumda da çok sik var kv geleneksel surekli o evliliğin içinde ama iş maddiyata gelince gözler gelinin parasinda. Ya da tam tersi bana altınlar alınsın, kv evinde oturayım ama bir sekilde kv'yi nasıl göndereyim sorulari. Tam iki yüzlülük.
Bu anlattığınız işte çağımızın vebası resmen. Zamana da mekana da uyumsuz ama bir şekilde o zamanın ve mekanın içinde kendi kuralıyla var oluyor. Eskiden ayıplanırdı şimdi bir de makbul bulunuyor. Modern zamanın ve şehir hayatının getirdikleri kötü, e köyüne dön? O da yok.

Forumun bug ını bulmuşsunuz. Bu konuda tüm meseleyi çözüp, forumu Kapatıp gidelim 😂

Yaş ve tecrübe fark ediyor bence.
35 yaşındayım, bir sürü keşkelerim var.
Bu keşkeler boşa gitmedi elbette, onlar sayesinde zamanla iyiki dediklerim de çoğaldı.
16-17 yaşlarımda babama hep, ‘bırak da kendi yanlışlarımı yapayım, sen yaşadın gördün ben de yaşayıp göreyim’ dedim.
Şimdi yaşanmış’ı yeniden tecrübe edecek kadar salaklığa lüzum yok diyorum 😂

Sevdiklerimizin hatalarını başkalarına yüklemek,
Bkz. Eşeğine vuramayan semerine vururmuş.

İlişkilerden gitmek niye zor?
Bkz. Alışmış kudurmuştan beterdir.

Diğer tecrübeli arkadaşları bilmiyorum ama sınır koymayı hiç planlı yapmadım. karakter meselesi, küçüklüğümden beri sınırlarım konusunda keskindim.

Özgüven eksikliği hissettiğim konular genelde az bilgi sahibi olduğum, ait hissetmediğim, yada daha iyisini yapabileceğimi biliyorken eksik olduğumu bildiğim konular.

Bir de biraz insanların şikayetçi oldukları şeyleri değiştirmeye üşenmemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Sürekli şikayet edip, çözümleri görmezden gelmek tembellik sanırım.
Forumun bug'i mıdır bilemiyorum ama😂😂😂Çoğu konu hemen hemen aynı yere çıkıyor. Konu sahibi de cogunlukla yazılanlara önce savunma yapıyor, sonra saldırıyor, sonra kabullemeyip kaçıyor.

Yazanlar da otorite değil tonlarca hatamız oldu ve hala oluyor. Ama en azından bir yerde hatalarımızı sahiplenmeye başladık. Kurban psikolojisinden çıkıp.

Bu söyleyeceğimi çıkar olarak düşünmeyin, denge olarak düşünün.
Arkadaşlık, aile yada aşk fark etmez, ilişkilerde tek taraf hep veriyorsa, sabır taşı olsa çatlıyor sonunda :) aslında sadece vakit kaybetmemiş oluyorsunuz.
Bu vericilik de maddi olabilir, manevi de. Hatta bilgi akışı bile olabilir.
Ben karşımdakini üzmemek için hassas davranıyorsam aynı hassasiyeti beklerim de.
bunu her seferinde sineye çekmek için elinin kolunun epey bağlı olması lazım.
Yoksa bir noktada aptal yerine koyulmuş olduğu gerçeği ile yüzleşiyor insan :)
Zaten tek taraflı verme/alma durumunda ilişki olmaz diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi denge olmalı. Diğer dediklerinize de katılıyorum. Ama demek istediğim hem kalbe hem mantığa uyan birine denk gelme ihtimali bu kez çok düşük ihtimal oluyor.. Dostluk ilişkileri de belli bir yastan sonra zor kuruluyor. E böyle ne olacak diye de sormaya başlıyorum bu kez :)

Arkadaşlık, aile yada aşk fark etmez, ilişkilerde tek taraf hep veriyorsa, sabır taşı olsa çatlıyor sonunda :) aslında sadece vakit kaybetmemiş oluyorsunuz.
Ben karşımdakini üzmemek için hassas davranıyorsam aynı hassasiyeti beklerim de.
Kesinlikle. Karşımızdaki kızmasın, küsmesin, üzülmesin diye sineye çeken taraf biz olursak sürekli kişiliksiz olur çıkarız bir bakmışız istediğimiz hiçbir şey yok elimizde.

Zaten tek taraflı verme/alma durumunda ilişki olmaz diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi denge olmalı. Diğer dediklerinize de katılıyorum. Ama demek istediğim hem kalbe hem mantığa uyan birine denk gelme ihtimali bu kez çok düşük ihtimal oluyor.. Dostluk ilişkileri de belli bir yastan sonra zor kuruluyor. E böyle ne olacak diye de sormaya başlıyorum bu kez :)
Bu baştan kabul bana yanlış geliyor.
Sanki ihtimalleri de böyle böyle kapatıyoruz.
Hayatımda hiç ummadığım zamanlarda karşıma yeni insanlar çıktı. Şu an en sık vakit geçirdiğim insanları tanıyalı 2 yıl bile olmadı. Bugün canım bir şeye sıkkındı, bir mesajımla arkadaşım geldi sarıldı :) benden 10 yaş kadar büyük, alakasız bir yerde alakasız bir şekilde tanıştığım biri. Yarın ne olur bilemem, belki 5 yıl sonra hayatımda hiç olmayacak. Ama iyiki onu tanıma şansım olmuş :)

Çok önemli bir şey yazmışsınız. Bilgi akışı. Bu da arkadaslikta çoğunlukla somuruluyor. Bir taraf derdini anlatıyor tavsiye alıyor diğer taraf konuşunca kayıp. Kendine ait olanın kıymetini bilip hem paylasmamak.

Dostluk ilişkileri sonradan daha iyi kuruluyor bence. Lise çağı vs arkadaşlıkları sonradan birbirini kıskanıyor. İlk yorumlardan biri hanımefendi püf nokta akıllı davranmak dedi. Dengeyi bulup akıllı davranmak ve biraz çıkarcı olmak.

Bu baştan kabul bana yanlış geliyor.
Sanki ihtimalleri de böyle böyle kapatıyoruz.
Hayatımda hiç ummadığım zamanlarda karşıma yeni insanlar çıktı. Şu an en sık vakit geçirdiğim insanları tanıyalı 2 yıl bile olmadı. Bugün canım bir şeye sıkkındı, bir mesajımla arkadaşım geldi sarıldı :) benden 10 yaş kadar büyük, alakasız bir yerde alakasız bir şekilde tanıştığım biri. Yarın ne olur bilemem, belki 5 yıl sonra hayatımda hiç olmayacak. Ama iyiki onu tanıma şansım olmuş :)
Bir de bu var. Hayatımızdaki canavarlarla uğraşırken katilasmamak lazım. Manyak çok ama herkes manyak değil.

Geri dönüp tekrar okudum, yanlış anlamışım yada hiç anlamamışım diye 😅
verme/alma durumu var ve ilişki var.
Can sıkıcı hale gelmesi yada mantık ve kalbin çatışması nerede başlıyor?

Ohoooo o sayılmaz. Zaten arkadaşınsa ne olduğunu yada olmadığını bilir 😅 hiç tanımadıklarında da başarı oranı yüksek mi 😅
😅😅 Genelde seyehat planları, astroloji, ek gelir falan , böyle konu başlıklarimiz oluyor. Benim aşk hayatım cok sık değiştiği için fazla zaman geçirmedigim insanlarla paylaşmamayı tercih ediyorum 🙈 çünkü uzun uzun anlatıyorum,bir sonraki konuşmada esamesi okunmuyor adamin 😅 o yüzden kendime saklıyorum iliskilerimi.
Ama yine de haklısın, Sonucta az çok tanıyor beni, belki de kişisel yorumunu da katmıştır.
Ondan ya da başkasından, doğum haritası almak güzel bir şey ama ya, tavsiye ederim sana da. Benimki yarım saatlik bir ses kaydı, bulaşık yıkarken falan hala dinlerim arada:rapci:
Seni tanımayan birine baktır, sonra onla arkadaş ol, çünkü astrolojiden anlayan arkadaş nimet bence :eğlence: keşke tarottan anlayan arkadaşım da olsa 😇
Bu kadar mantıksal bakarsak peki nasıl ilişki kuracağız? Tabii ki mantığı kenara atıp saçma sapan şeyler yaşamak kotu. ama böyle de nasıl olacak ki diye düşündürüyor bazen. Ben de mesela bana ters gelen bir durum oldu mu ve beni üzüyorsa ve bu üzen durum mantiksizsa önce kendimi frenlemeye calisiyorum. Ama baktım durum beni her halükarda üzüyor o zaman ayrılığı da göze alıyorum. Aman sonradan değişir mantığıyla da ilerlemiyorum. İlişki konusunda zor seven biriyim. Ee boyle olunca da sanki hem kalbime hem kafama denk biri olmayacakmış gibi geliyor.
Neyse ki şıpsevdi bir insanım. Yoksa işim çok zordu.
Ama bence en iyisini yapıyorsun, ne kadar daha aklayacaksin ki adamı 'degisir aslında beni seviyor, bilse yapmazdı' diye.
Ne güzel kendini frenliyorsun,birkaç şans daha veriyorsun...hala olmuyorsa da hiç olmasin daha iyi, emin ol kendini frenlemeye devam etsen balatalari siyiran sen olursun sonunda 😇

Bir de bu var. Hayatımızdaki canavarlarla uğraşırken katilasmamak lazım. Manyak çok ama herkes manyak değil.
Seçicilik önemli. Daha da önemlisi kriterler tabi. Neye göre, kime göre?
Ben lisede benimle aynı tür müziği dinlemeyen insanları küçük görüyordum mesela 😂
evlerden Irak, bir insan nasıl ‘ikimize birden yükleniyorlar ama sen ağlaamaaağğğ’ diye bir şey dinler? 🙈🙈
yine önemserim bu arada, ama başka şeylerden sonra gelir :)
Hoşgörü benim hayatıma çok sonra girdi. İnsanları olduğu gibi kabul etme mücadelem hala devam ediyor :)

Umarım sizinki gibi gerçekten değen biri karşıma çıkar da şükrederim.
Gerçekten değen biri benim eşim mi?😂

İyidir, ahlaklidir ama tekrar dünyaya gelsem aynı vizyonda oldugum biri ile olurdum.

Yıllarca o iyi biri diye tolere ettiklerim hasta etti beni. Burdaki gençlere de bunu söylüyorum hep. Geçen gün diyor ki başkası olsa annemle ve kız kardeşimle mahalle kavgası çıkarırdı. Sen yine seviyeyi korudun diyor. Aaaa dedim günaydın. Şimdi özür diliyor onlara engel olamadigim için diye. Erkekler azcik salak oluyor. O yüzden aşk, sevgi güzel ama azcik cikariniza göre adam bulun. Çok materyalist ama malesef gerçek dünya. Uyanık olan kazanıyor gerçek bu.

😅😅 Genelde seyehat planları, astroloji, ek gelir falan , böyle konu başlıklarimiz oluyor. Benim aşk hayatım cok sık değiştiği için fazla zaman geçirmedigim insanlarla paylaşmamayı tercih ediyorum 🙈 çünkü uzun uzun anlatıyorum,bir sonraki konuşmada esamesi okunmuyor adamin 😅 o yüzden kendime saklıyorum iliskilerimi.
Ama yine de haklısın, Sonucta az çok tanıyor beni, belki de kişisel yorumunu da katmıştır.
Ondan ya da başkasından, doğum haritası almak güzel bir şey ama ya, tavsiye ederim sana da. Benimki yarım saatlik bir ses kaydı, bulaşık yıkarken falan hala dinlerim arada:rapci:
Seni tanımayan birine baktır, sonra onla arkadaş ol, çünkü astrolojiden anlayan arkadaş nimet bence :eğlence: keşke tarottan anlayan arkadaşım da olsa 😇

Neyse ki şıpsevdi bir insanım. Yoksa işim çok zordu.
Ama bence en iyisini yapıyorsun, ne kadar daha aklayacaksin ki adamı 'degisir aslında beni seviyor, bilse yapmazdı' diye.
Ne güzel kendini frenliyorsun,birkaç şans daha veriyorsun...hala olmuyorsa da hiç olmasin daha iyi, emin ol kendini frenlemeye devam etsen balatalari siyiran sen olursun sonunda 😇
Bana en acilinden seçim sonuçları lazım asjsjsjs
Kendimle ilgili her şeyi biliyorum bence de öngöremediklerime müdahale edemiyorum 😂
Doğum saatimi bilmiyorum ya, o bilgi hiç güvenilir değil, yine de bakılıyor mu 😅 sana niye asistan muamelesi yaptım şu an 😂

Bana en acilinden seçim sonuçları lazım asjsjsjs
Kendimle ilgili her şeyi biliyorum bence de öngöremediklerime müdahale edemiyorum 😂
Doğum saatimi bilmiyorum ya, o bilgi hiç güvenilir değil, yine de bakılıyor mu 😅 sana niye asistan muamelesi yaptım şu an 😂
Aaa, kötü olmuş bilmemen.
Hastanede dogduysan cimerden saatini öğrenme diye bir şey varmis. Şurada tarif ediyor nasıl olduğu
Doğum saatini öğrenme işleminin adı da reftikasyon ,şurada biraz anlatmis ama ne kadar güvenilir bir şey bilmiyorum.
Aileni sıkıştırsan saatini hatırlayan kimse çıkmaz mı ya, gece mi , gündüz mü, ezan vakti mi. Yani tam saati bilmeseler bile vaktini bilirler heralde

Aaa, kötü olmuş bilmemen.
Hastanede dogduysan cimerden saatini öğrenme diye bir şey varmis. Şurada tarif ediyor nasıl olduğu
Doğum saatini öğrenme işleminin adı da reftikasyon ,şurada biraz anlatmis ama ne kadar güvenilir bir şey bilmiyorum.
Aileni sıkıştırsan saatini hatırlayan kimse çıkmaz mı ya, gece mi , gündüz mü, ezan vakti mi. Yani tam saati bilmeseler bile vaktini bilirler heralde
Akşam ezanından sonra, 21.00 e kadar olan ara 😂 tek sorun ezanın 17.00 civarında okunuyor olması. Aralık çok geniş maalesef. Ama cimer e bakayım, hastanede doğdum 😅

Gerçekten değen biri benim eşim mi?😂

İyidir, ahlaklidir ama tekrar dünyaya gelsem aynı vizyonda oldugum biri ile olurdum.

Yıllarca o iyi biri diye tolere ettiklerim hasta etti beni. Burdaki gençlere de bunu söylüyorum hep. Geçen gün diyor ki başkası olsa annemle ve kız kardeşimle mahalle kavgası çıkarırdı. Sen yine seviyeyi korudun diyor. Aaaa dedim günaydın. Şimdi özür diliyor onlara engel olamadigim için diye. Erkekler azcik salak oluyor. O yüzden aşk, sevgi güzel ama azcik cikariniza göre adam bulun. Çok materyalist ama malesef gerçek dünya. Uyanık olan kazanıyor gerçek bu.
Kimse dört dörtlük değil. En azından diğer yönlerden sayıp seviyorsa yine tolere edilip devam edilebilir. Benimki artık tolere edecek durumu da kaçırdı. Yani konuyu biliyorsunuz, emin olun öncesi de var, daha kötü şeyler de oldu. Birkaç huyu düzgün olsaydı devam ediyor olurdu

Yok ya , kırdığını farkeder gönül alırsın, ilerleyen zamanlarda o hassas noktasına saygı göstersin. Sorun çözülür. Benim kasdettigim gönül almak bu. Yoksa aynı şeyleri yap yap 'bir daha olmayacak' de, küçük çocuk gibi.
Benim Astrologum şey demişti, "çok zor bir açın var - kendin, hayatındaki insanları mutlu etmenin yolunu bildiğin için karşı cinsten de aynı özeni bekliyorsun, göremediğinde soguyorsun"
Tam olarak durumum bu bence

Aynen öyle. iyi biri iyi biri. İyi biriyse camii yaptırsın 😅 napiim yani. Normal zamanda iyi bir flört olması beni sallamadigi gerçeğini değiştirmez ki.
Hiç sevmem erkekleri aklamayi. Yapmadiysa yapmamistir yani. Çok guzellemeye 'ama zamanında şöyle şöyle yapmisti' diye kılıf bulmaya gerek yok En Büyük KK

Ben yakınım,o uzak bir diyarın vatandaşı . "tüm haberler bundan bahsediyor" demese yine bu kadar sinir olmazdım , "duymamıştir ne bilsin" derdim😅

Ayrılığın ilk zamanları en zorlu zamanlar. Aklına düştüğü anda eşin dostunla plan yap:) hatta
yakın arkadaslarindan açık açık seni sık sık oyalamalarini söyle 😅 kendin de oyalanacak şeyler bul. Çok fazla kendinle başbaşa kalmamaya çalış.
Ben bu ayrılık sürecim başladığı vakit evde lazere başladım mesela,topik falan açtım. Haftada üç jiletlenip lazerlenmekten o yoğunlukta çocuğu düşünemez oldum 😂😂 sen de kendine elini beynini oyalayacak şeyler bul mutlaka.
Bol şans diliyorum, umarım bir süre sonra nostaljinin verdiği yetkiyle sadece iyi anıları hatırlayıp barismazsin
Ben normalde hep iyi anıları hatırlayan biriyimdir hatta kimden ayrılmış olursam olayım sanki ayrıldıktan sonra melek olur o insan benim gözümde. Son sevgilimde hiç öyle olmadı mesela. Çok yoğun bi hayatım yok, ayrılık sonrası yoğunluk da yaratamadım. İlk bir hafta zor geçti, sonra aklıma düştükçe bana yaptığı saçmalıkları ve kötülükleri düşünüp kendimi ona karşı öyle bi doldurdum ki şimdi nefret ediyorum o şahıstan 😂😂 özlemek bi yana, sokakta görsem boğarım, o derece. İlk kez bu yöntemle soğuyorum birinden, çok da hoşuma gidiyor açıkçası. Mesela beni strese sokardı, şu an sıfır stres. Mesela çulsuzdu, ilişki boyunca çok para harcadım ben. Geçenlerde aldım zamlı maaşı, hala cebimde ve kendimden başkasına harcamama gerek yok. Öyle sevindim ki anlatamam. Mesela evi çok uzak ve soğuktu, diyorum ki ay bu kış kıyamette yol çekmeme gerek kalmadı. Değişik ama güzel bi yöntem oldu bu benim için. Geçen gün banka sisteminden baktım, salak hala elektrik ve telefon faturasını ödememiş. Amaaan neymiş ya iyi ki kurtuldum.

Normalde böyle konu açanlara ters yapılır burda, üslup doğru düzgün olunca güzel güzel cevap veriliyor. Linçleniyom a dostlaaaar diye bağrınanlar üzgün.

Bu konuyu hem dertlesiriz hem de genç arkadaslar sürekli aynı konuları yazıp yazılanlara fazla reaksiyon gosteriyor onun için actim. Bu konuyu daha cok genç onlara yol gösterir amacıyla actim. Yaklaşık 1 haftadır forumdayim. Konular hep aynı aslında. Genellikle sınırı koruyamayan insanlar yazıyor. Yanlış anlaşılmasın ben kendimi farklı bir yere konumlandirmiyorum. Belki bir nebze akillanmisimdir.

Kv, kp, görümce, anne, arkadaş, sevgili... at kosturuyor, taviz veriyoruz veriyoruz. Konularda gerçeklerle karşılaşan insanlarda hemen savunma ama kocamiii , annemi vs...uzemem halleri.

Niye toksik ilişkilere tutunuyoruz? Neden kv problemini görürken eşimizi geç görüyoruz? İlişkilerden gitmek niye zor? Tecrübeli arkadaşlar ne yaşadı da sinir cekebildi? Niye ozguvenimiz çok düşük? Buralardan kendini çıkaranların tecrübeleri?
Ben özgüvensiz çocukluk geçirdim. Sürekki karşımdani düşündüğüm için değersiz oldum. Ne zaman kendimi geliştirmeye başladım o zaman insan ilişjilerim düzeldi. Ben bu evlilikle ilgili problemlerde de şunu düşünüyorum gelin nasıl iletişim kuracağını bilmediği için ya komple kopuyor ya da bağımlı oluyor. Ortası için sağlam psikoloji lazım.

Ben normalde hep iyi anıları hatırlayan biriyimdir hatta kimden ayrılmış olursam olayım sanki ayrıldıktan sonra melek olur o insan benim gözümde. Son sevgilimde hiç öyle olmadı mesela. Çok yoğun bi hayatım yok, ayrılık sonrası yoğunluk da yaratamadım. İlk bir hafta zor geçti, sonra aklıma düştükçe bana yaptığı saçmalıkları ve kötülükleri düşünüp kendimi ona karşı öyle bi doldurdum ki şimdi nefret ediyorum o şahıstan 😂😂 özlemek bi yana, sokakta görsem boğarım, o derece. İlk kez bu yöntemle soğuyorum birinden, çok da hoşuma gidiyor açıkçası. Mesela beni strese sokardı, şu an sıfır stres. Mesela çulsuzdu, ilişki boyunca çok para harcadım ben. Geçenlerde aldım zamlı maaşı, hala cebimde ve kendimden başkasına harcamama gerek yok. Öyle sevindim ki anlatamam. Mesela evi çok uzak ve soğuktu, diyorum ki ay bu kış kıyamette yol çekmeme gerek kalmadı. Değişik ama güzel bi yöntem oldu bu benim için. Geçen gün banka sisteminden baktım, salak hala elektrik ve telefon faturasını ödememiş. Amaaan neymiş ya iyi ki kurtuldum.
Bu yöntemi ben de kullanayım bari benim kötü düşünecek çok olay ve durum var da😀

Back
X