- 20 Ocak 2023
- 227
- 618
- 18
- Konu Sahibi BeatrixKiddoo
Bence yanlış bir korku, hayatımızı el alemin ne der demesine göre yaşayamayız, evlilik ciddi bir şey, alacağınız yanlış bir karar tüm hayatınızı etkiliyor, kötü giden hayal ettiği evliliği yaşayamayan bir sürü kadının ne özgüveni kaldı ne psikolojisi.
Nişanlıyken ayrılmak evlendikten sonra ayrılmaktan çok daha kolay üstelik, biz kadınlar gerçekten çok duygusal ve çevrenin ne dediğine aşırı önem veren canlılarız, duygusallığımız yüzünden kötü eşe bile bağımlılık geliştirip çocuk da varsa çocuğum var savunmasının arkasına sığınıp boşanmaya korkuyoruz, nişanlıyken de bunu yapan var gerçi, emek verdim deniyor, her şey hazır el aleme ne derim deniyor, evlenince düzelir deniyor, kendi elimizle kendimizi mutsuzluğa mahkum ediyoruz.
Kadın kendine değer verecek, ben o kadar değerliyim ki böyle bir aileyle yaşamaya mahkum edemem kendimi diyecek, adamın olumsuz yanları fazlaysa pollyanna olmayacak, kaç erkek kadın için kendini değiştiriyor? Bir elin parmaklarını geçmez ama kadın erkek için çevresini, yaşam tarzını, karakterini bile değiştiriyor, çalışıyorsa sırf eş istedi diye işten çıkıyor, neden hayatınızı bir erkeğin eline bırakıyorsunuz?
Erkek sizi olduğunuz gibi sevsin, olduğunuz gibi kabullensin, evlenmek değişmek değildir ki beraber gelişmek demektir.
Çocuk konusu benim de arada kaldığım bir konu. Gerçekten çocuğu siper etmek mi yoksa çocuğun iki ebeveynle yaşama hakkını almak mi? Kendimde de arada kaldığım oluyor
Çünkü boşanan çiftlerde ebeveynlik olgunluğu olmuyor. Bakın bugünkü post adam nişanlısının oğluyla aynı odada bırakıyor, nisanina götürmeye kalkıyor. Çocugu pedagoga götürelim diyen yok.
Kendimden bağımsız kuzenimde de aynı şey var. Erkek, artık karısını sevmiyor. İki taraf da kabullendi. Ama bosansam karım 3 çocuğu alır memleketine gider. Çocukları göremem, verdiğim para da karısının sorumsuz kardeşine benzin parası olur. Büyüyene kadar böyle diyor. Aaa yok çocuklar senin mutsuzluğun hisseder klisesini söyleyemiyorum bu durumda. Çevreden vs cekinecek bir adam değil.
Bu işleri çocuk olmadan önce düşünmek lazım. Çocuk olunca boşanma konusundaki kriter hangisi çocuğum için sağlıklı ortam diye düşünmek lazım galiba? Tabi ki dedigim çocuk var diye psikolojik, fiziksel şiddete boyun eğmek değil.