• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir sinir sinir oluyorum ! Ne yapıcam ...

Kafam allak bullak acayip saçma salak yazarsan kusuruma bakmayın .
Geçen senenin son zamanlarında benim sergim vardı ve arkadaşlarımdan biriyle de alttan dersimiz vardı .
Onu verdik .
Imzasini atmayı unutmuşuz .
Hoca da gelsinler imza atsınlar demiş .
Hoca da her fakülte de olur ya arıza tipler onlardan .
Atölye hocam sergi yüzünden bırakmadı önce . Zor zekat ikna ettim de okula gittim .
Bu bana mesaj atıyo bir yandan
Işte beni söyle ben çıkamam isteyim bilmem ne diyor .
Neyse ben buna dedim ki bak söylerim ama hoca kabul etmeyecek bunu biliyosun tarzı şeyler söyledim .
Gittim sınıfa attım imzamı
Merkezden univrrsiteye gittim tekrar
Nefes nefeseyim ve kendisi.zaten universitenin içindeydi .
Tam ağzımi açıp diycem hocam böyle bi durum var diye . Bu girdi imza attı çıktı gitti .
Aradım acmadi sonra sabahın okulda birbirimizi görmezden geldik diğer. Arkadaşlarım taraf tuttular kimse bana ne oldu Summe demedi .
Meğer benden Özür beklermis .
Özür dilemek gerekiyormuş . Yazın içinde diğer arkadaşımı Aradığım da böyle söyledi bana .
Ben ona anlattım durumu ama ikna olmadı .
Sinirlendim
Işte. Son.durum bu
Demin atolyeden topluca çıktılar gittiler .
Öyle oturuyorum tek başıma .
Sanki lisedeyim olacak is değil

Yeni gördüm canım.
Bence hiç muhatap olma.
Ne halleri varsa görsünler, muhtaç değilsin ona.

Yeni gördüm canım.
Bence hiç muhatap olma.
Ne halleri varsa görsünler, muhtaç değilsin ona.
Değilim ama onları ister istemez görüyorum ve görücem de .
Sınır harbi yaşıyorum her seferinde .

Akıl vercek kimse yok mu :(
Ya gerçekten acaba bu konuyu başka biri açmış olsaydı ben ne yazardım ? :(

Sanki herkes el birliği yapmış gibi .
Ogleden sonra aynı dersi aldığım arkadaşımı aradım . Acmadi .
Sabah hoca yok mu diye aradığım arkadaşım acmadi
Ve sonra kantin gittim baktım onlarla oturuyor .
Ben delirmiym kim delirsin

Kızlar akıl verecek kimse yok mu ?

Canım, benzeri bir dışlanma olayı benim de başıma gelmişti üniversitede. Yalnızlığı göze aldım, ilk bir ay yalnız gezdim, sonra başka bir çevre oluşturmaya başladım. Hem de eskisinden çok daha iyi bir çevre. Sonra, bu bana sırtını dönen insanlar tıpış tıpış yanıma geldiler, yaranmaya çalıştılar ama bir daha onlara yüz vermedim. Sen de bir süre yalnızlığı göze al, başka insanlarla iletişim kur, seni sinirli görmesinler; onlara bu zevki verme.

Sen niye sinir ediyosun kendini , koy lafi ortaya onlar kudursun..
Bosuna sinir etme kendini!

Summe, hic sinirlerini bozma.
Git otur ortalarina, siz hayirdir ya? Diye sor. Tamam anladik tepkilisiniz ama benimle konustunuz mu? Buyurun gidelim hocaya soyledim mi soylemedim mi? Ben senin kotulugunu neden isteyeyim, kime ne zararim dokundu simdiye kadar?
Hadi ikimiz yanlis anladik birbirimizi yahu size ne oluyor? Kendi fikriniz yok mu? Niye pesin hukumlere variyorsunuz ha su saatten sonra hatanizi anlasaniz ne yazar koskoca insanlarsiniz ayip yaptiginiz de.
Niye sucluymus gibi kosene cekilesin ki? Ver agizlarinin payini, ugurlar olsun. Bu ne ya cocuk gibi, ayse fatmanin sacini cekmis, tu kaka kimse ayseyle konusmasin. Gerizekalilar.

Kızlar şimdi sorum şu
Siz olsanız bu durumda ne yapardınız resmen hakkıma girdi.benim .
Haksızlık etti .
Oysa her derdinde sıkıntısında ben onun yanında olmuştum .
Konuşayım mi konuşmayayım mı kararsizim
Ama çok kırgınım çok ofkeliyim çok

Bu mevzuyu yeni gördüm ama önceki konularınızı biliyorum.

İlişkilerde sorun yaşayan hemen hemen herkesin sebebi aynı, sizin de yukarıda yazdığınız gibi...

Ya aşırı duyarsız ya da fazlasıyla duyarlı olmaları...

Aileniz dışında kimsenin her derdinde, sıkıntısında yanında olmayın.

Bakın sevmeyin, güvenmeyin demiyorum.

Ama kimsenin tehlike anında ilk akla gelen imdat çekici, her derdinde annesine koşar gibi koştuğu insan olmayın.

Eğer öyle olursanız onun stresini atmak, ona iyi hissettirmek sizin görevinizmiş gibi algılanır.

O arkadaşınız ya da sevgiliniz için artık kaybetmekten korkulan bir değer değil...

Zor zamanlarını geçirdiği bir sığınak olursunuz.

Zamanla bu onda koşullanma haline gelir ve önce mutlu zamanlarından yavaş yavaş uzaklaştırır sizi...

Keyifli vakitlerini başkasıyla geçirir çünkü siz artık ihtiyaç halinde kullanılacak hale gelmişsinizdir.

Bir müddet sonra o bile fazla gelir tamamen hayatından çıkartır sizi...

Birçok insan bu sebeple "O kadar fedakarlık yaptım ama ilk beni sildi" der unutulunca, terk edilince...

Çünkü kimse özveri gösterdi, vazgeçmedi diye vazgeçilmez olmaz aksine tavizkar ve zayıf algılanır...

Kendi hayatınıza, etrafınıza bu açıdan bakın...

Hak vereceksiniz.

Canım, benzeri bir dışlanma olayı benim de başıma gelmişti üniversitede. Yalnızlığı göze aldım, ilk bir ay yalnız gezdim, sonra başka bir çevre oluşturmaya başladım. Hem de eskisinden çok daha iyi bir çevre. Sonra, bu bana sırtını dönen insanlar tıpış tıpış yanıma geldiler, yaranmaya çalıştılar ama bir daha onlara yüz vermedim. Sen de bir süre yalnızlığı göze al, başka insanlarla iletişim kur, seni sinirli görmesinler; onlara bu zevki verme.
Ben de öyle yapıyorum görmezden gliyorum.
Ama zoruma gitti bugün çok .
İnsanın haketmediği muameleyi sindirmesi çok çok zor oluyor.
Yavaş yavaş bir kaç kişiyle arkadaşlk etmeye başladım zaten.
Öyle çok yalnız kalmıyorum.

Sen niye sinir ediyosun kendini , koy lafi ortaya onlar kudursun..
Bosuna sinir etme kendini!
İnsanları etkilemeseler , umrumda olmaz.
Ama işi uzatıp düşmanlığa çevirme niyetindeler.

Summe, hic sinirlerini bozma.
Git otur ortalarina, siz hayirdir ya? Diye sor. Tamam anladik tepkilisiniz ama benimle konustunuz mu? Buyurun gidelim hocaya soyledim mi soylemedim mi? Ben senin kotulugunu neden isteyeyim, kime ne zararim dokundu simdiye kadar?
Hadi ikimiz yanlis anladik birbirimizi yahu size ne oluyor? Kendi fikriniz yok mu? Niye pesin hukumlere variyorsunuz ha su saatten sonra hatanizi anlasaniz ne yazar koskoca insanlarsiniz ayip yaptiginiz de.
Niye sucluymus gibi kosene cekilesin ki? Ver agizlarinin payini, ugurlar olsun. Bu ne ya cocuk gibi, ayse fatmanin sacini cekmis, tu kaka kimse ayseyle konusmasin. Gerizekalilar.
Asslında bugün çok zor tuttum kendimi böyle topunu kalaylamamak için...

Bu mevzuyu yeni gördüm ama önceki konularınızı biliyorum.

İlişkilerde sorun yaşayan hemen hemen herkesin sebebi aynı, sizin de yukarıda yazdığınız gibi...

Ya aşırı duyarsız ya da fazlasıyla duyarlı olmaları...

Aileniz dışında kimsenin her derdinde, sıkıntısında yanında olmayın.

Bakın sevmeyin, güvenmeyin demiyorum.

Ama kimsenin tehlike anında ilk akla gelen imdat çekici, her derdinde annesine koşar gibi koştuğu insan olmayın.

Eğer öyle olursanız onun stresini atmak, ona iyi hissettirmek sizin görevinizmiş gibi algılanır.

O arkadaşınız ya da sevgiliniz için artık kaybetmekten korkulan bir değer değil...

Zor zamanlarını geçirdiği bir sığınak olursunuz.

Zamanla bu onda koşullanma haline gelir ve önce mutlu zamanlarından yavaş yavaş uzaklaştırır sizi...

Keyifli vakitlerini başkasıyla geçirir çünkü siz artık ihtiyaç halinde kullanılacak hale gelmişsinizdir.

Bir müddet sonra o bile fazla gelir tamamen hayatından çıkartır sizi...

Birçok insan bu sebeple "O kadar fedakarlık yaptım ama ilk beni sildi" der unutulunca, terk edilince...

Çünkü kimse özveri gösterdi, vazgeçmedi diye vazgeçilmez olmaz aksine tavizkar ve zayıf algılanır...

Kendi hayatınıza, etrafınıza bu açıdan bakın...

Hak vereceksiniz.

Her zamanki gibi haklısın..
Bundan sonra öyle olucam..

Çok lazım değiller, umursama hiç.
Aynen öyle ama sinirlerimi bozan . milleti karıştırmaları ..
Hayır yani neyi uzatıyorsunuz ki.
Amaç ne , ne geçicek elinize.

edepsizlerle bas olmaz, bence konusma.
cunku bu sebeple kusen kisi sen tartisirken uste cikar yine haksiz duruma dusurur sinirlerini bozdugunla kalirsin...

Cok benzeri benim de basima gelmisti...

Eskiden samimi oldugum bir arkadasim vardi, bunun arkasindan hos olmayan bir laf gecmis,
o da x bunu soyleyebilecek kapasitede degil athe zeki o soylemistir diyip bana cephe almis...
Yok boyle sacmalik!
hatta tum okula dedikodumu yapmis kotulemis vs.

Benim hicbir seyden haberim yok, hatta regl gerginligi herhalde diyip o kisinin tavrini 1-2gun alttan almistim...
Hem benimle konusuyordu hem de arkamdan yuzsuz diyormus...

Ogrenince bicak gibi iliskimi kestim.
Bazi arkadaslarim isin aslini ogrenmek icin bana geldi, bazisi cephe aldi...

Bu olay bana cok yaramisti, turnusol kagidi gibi herkesin karakterini gormemi saglamisti.
O gruptan kimseden kazik yemedim bir daha.

Bu arada daha sonra x le de kanka olmuslardi, ikisi de birbirinden karaktersiz...

Bu kisi(ler) dedikodumu yaparken kulagima gelenler ile doldurusa gelmemek icin yuz yuze konusup isin aslini ogrenmek istedim, inanamadim ona yakistiramadim, bir de benim ozur dilemem gerektigni soylemisti, şok olmustum.

Ya mahalle kavgasina cevirip onlar gibi davranacaktim ya da ne haliniz varsa gorun diyip cekip gidecektim.
Ikinciyi sectim... Hicbir zaman da pismanlik duymadim.

edepsizlerle bas olmaz, bence konusma.
cunku bu sebeple kusen kisi sen tartisirken uste cikar yine haksiz duruma dusurur sinirlerini bozdugunla kalirsin...

Cok benzeri benim de basima gelmisti...

Eskiden samimi oldugum bir arkadasim vardi, bunun arkasindan hos olmayan bir laf gecmis,
o da x bunu soyleyebilecek kapasitede degil athe zeki o soylemistir diyip bana cephe almis...
Yok boyle sacmalik!
hatta tum okula dedikodumu yapmis kotulemis vs.

Benim hicbir seyden haberim yok, hatta regl gerginligi herhalde diyip o kisinin tavrini 1-2gun alttan almistim...
Hem benimle konusuyordu hem de arkamdan yuzsuz diyormus...

Ogrenince bicak gibi iliskimi kestim.
Bazi arkadaslarim isin aslini ogrenmek icin bana geldi, bazisi cephe aldi...

Bu olay bana cok yaramisti, turnusol kagidi gibi herkesin karakterini gormemi saglamisti.
O gruptan kimseden kazik yemedim bir daha.

Bu arada daha sonra x le de kanka olmuslardi, ikisi de birbirinden karaktersiz...

Bu kisi(ler) dedikodumu yaparken kulagima gelenler ile doldurusa gelmemek icin yuz yuze konusup isin aslini ogrenmek istedim, inanamadim ona yakistiramadim, bir de benim ozur dilemem gerektigni soylemisti, şok olmustum.

Ya mahalle kavgasina cevirip onlar gibi davranacaktim ya da ne haliniz varsa gorun diyip cekip gidecektim.
Ikinciyi sectim... Hicbir zaman da pismanlik duymadim.
İnsanlar ne nankör değil mi ?
Belki de senin arkadaşın da benimki de bizi gruptan çıkarmak dışlamak istediler :)
Bilerek yani.
Bikaç sebepten kıskanmış olabiliceğini düşünüyorum :)
Olayın üstünden zaman geçtikçe bazı şeylere daha uzaktan bakabiliyor insan.
Kendime başka bir arkadaş çevresi oluşturmaya karar verdim...

İnsanlar ne nankör değil mi ?
Belki de senin arkadaşın da benimki de bizi gruptan çıkarmak dışlamak istediler :)
Bilerek yani.
Bikaç sebepten kıskanmış olabiliceğini düşünüyorum :)
Olayın üstünden zaman geçtikçe bazı şeylere daha uzaktan bakabiliyor insan.
Kendime başka bir arkadaş çevresi oluşturmaya karar verdim...

Kiskandiklarina dair bir arkadasim uyarmisti da toz kondurmamistim...
Hala isin aslini bilmiyorum, olabildigince uzak durmaya calistim. Kendi bulundugum alanlarda daha da basarili oldukca hepten kazan kayniyordu, farkediyordum...

Hatta sonrasinda da aram bozuldu diye onlari bana kotuleyenler olmustu onlarla da hicbir zaman oturup konusmadim agizlarina laf verip orda burda konusmalarina izin vermedim.
Sirf bu yuzden onlara dusman kesilenler de arkamdan yine dedikodu yapmisti.

O yuzden dikkatli ol, dusmanimin dusmani dost deme, acik verme, mesafeni koru.
Kendine bambaska yeni bir cevre edin...
Bu olaydan sonra ayikladigin birkac kisiyle de guzel arkadasliklar kursan dost kapisini acsan kafi.

Kiskandiklarina dair bir arkadasim uyarmisti da toz kondurmamistim...
Hala isin aslini bilmiyorum, olabildigince uzak durmaya calistim. Kendi bulundugum alanlarda daha da basarili oldukca hepten kazan kayniyordu, farkediyordum...

Hatta sonrasinda da aram bozuldu diye onlari bana kotuleyenler olmustu onlarla da hicbir zaman oturup konusmadim agizlarina laf verip orda burda konusmalarina izin vermedim.
Sirf bu yuzden onlara dusman kesilenler de arkamdan yine dedikodu yapmisti.

O yuzden dikkatli ol, dusmanimin dusmani dost deme, acik verme, mesafeni koru.
Kendine bambaska yeni bir cevre edin...
Bu olaydan sonra ayikladigin birkac kisiyle de guzel arkadasliklar kursan dost kapisini acsan kafi.
Şu her gördüğümde gelen sinir patlamamı aşarsam olucak da.
Çok aşırı sinirleniyorum.
O anda tepki vermekten korkuyorum :(

Back
X