Sinir sistemim alt üst oldu ..

bence kayınvalidene söyle eşinlede konuş yinede vermek istiyorsa sen kendi paranı koklatma , çalışıyorsan bir hafta git diğer hafta gitmeyebilirsin kayınvalidene hasta falan değilse tabi

kendini bu kadar yıpratma canım, evliliğinin en güzel yılları. içinde tutma, konuş eşinle. anlayacaktır seni zamanla ama ilişkinizi de yıpratırsın böyle.

olanlardan dolayı o kendisini öyle kötü ve bana karşı borçlu hissediyo ki..eve geliyo yemek yapıyo çay koyuyo bana çay getiriyo bakıyorum hafta sonu (pazar günü) ben bişey demeden eline almış süpürgeyi evi süpürüyo ve normalde yapmayacağı şeyler bunlar ama artık o da nasıl bi vicdan azabı çakiyosa bunları yapıyo beni mutlu etmek için

bence kayınvalidene söyle eşinlede konuş yinede vermek istiyorsa sen kendi paranı koklatma , çalışıyorsan bir hafta git diğer hafta gitmeyebilirsin kayınvalidene hasta falan değilse tabi

çalışıyorum ben de..çok şükür kayınvalidemin sağlık sorunu da yok buna bi şekilde çözüm bulucam inşallah(nasıl yaparım ben de bilmiyorum ama!) para konusuna gelince büyük konuşmayayım ama benden alınan paralar geri ödenene kadar kuruş koklatmam zaten paramı aldıktan sonra da kayınpedere resti çekicem kararlıyım

sağlığın bozulacağına bırak sülaleyle aran bozulsun,
ataysa ata gibi davrasın o da. hem kayınvaliden aile dışından değil ki, kadın kadına dertleşeceksiniz.

yok aile dışı derken anne ve görümceleri kastetmiyorum ben,kalkar eğer o adam amcalardan birine ya da ne bileyim başka bi akrabasına bu durumu anlatırsa gelin beni şikayet etti eşime diye bu olay kulaktn kulağa tüm sülaleye yayılır o zaman olan olur sülaleyle aram bozulsa keşke başka ne isterim ki :) ama ucu evimin huzuruna dokunuyo riske atamıyorum

böylebişeyin nasıl bişeyle sonuçlanacağını bilmiyorum risk almak istemiyorum tamam k.validem bizi korumak için elinden geleni yapar ama onlarda erkek atadır eğer konu ailenin dışına taşarsa afaroz edilirim sülaleden ve eşimle aram bozulur:59:

Böyle atalık olur mu Allah aşkına, yeni evli çiftin altınına göz diken ata..:19:
K.validene şikayet gibi değil, ama dertleşir gibi anlatıversen veya ağzından kaçmış gibi, bilmediğini bilmiyormuşsun gibi.. Hem neden bilmiyor, neden ondan saklı gizli yaşanıyor bu alacak verecek işi?

Sen tüm sülaleye yaymayacaksın ki, sadece k.validene söyleyeceksin.
K.validen mi yayar herkese, öyle bir yapısı mı var?

Böyle atalık olur mu Allah aşkına, yeni evli çiftin altınına göz diken ata..:19:
K.validene şikayet gibi değil, ama dertleşir gibi anlatıversen veya ağzından kaçmış gibi, bilmediğini bilmiyormuşsun gibi.. Hem neden bilmiyor, neden ondan saklı gizli yaşanıyor bu alacak verecek işi?

Sen tüm sülaleye yaymayacaksın ki, sadece k.validene söyleyeceksin.
K.validen mi yayar herkese, öyle bir yapısı mı var?

kayınvalidem değil kayınpederim eğer gıcık olursa tüm sülaleyi bana karşı cephe aldırtır huzur vermez

öyle bir adamın lafıyla sana karşı cephe alan sülale zaten yol yakınken alsın, böylece hepsinden kurtulmuş olursun, ilerisi için de iyi olur. eşine gelince, iyi bir insan anlattığın kadarıyla, e o zaman sülalesinin sana karşı haksız yere takındığı tavrı anlayacaktır. yani sana zarar gelmez bence. ama tabi kararı verecek olan sensin.

öyle bir adamın lafıyla sana karşı cephe alan sülale zaten yol yakınken alsın, böylece hepsinden kurtulmuş olursun, ilerisi için de iyi olur. eşine gelince, iyi bir insan anlattığın kadarıyla, e o zaman sülalesinin sana karşı haksız yere takındığı tavrı anlayacaktır. yani sana zarar gelmez bence. ama tabi kararı verecek olan sensin.

haklısın ama nekadar kötü de olsa o onun sülalesi illaki bunun çekişmesini yaşıcam,ben hele önce şu parayı o adamdan bi alayım da ondan sonrası allah kerim şu an arayı bozmak istemiyorum ama köprüyü geçtikten sonra tavrım kesinlikle değişicek

Ben pek inanmiyorum kayinpederin size parayi geri vereceginden.
Cünkü böyle yüzsüz bir insan, size para ödemesi biraz zor.
Bence hicde parayi geri isteme, en azindan bahanen hazir, simdiden arayi ac ve konusmayin.
Vallahi zararin neresinden dönsen kardir misali zaten ödeyemeyecek kayinpederin, sende boz arayi, böylelikle ömür boyu rahatsin sanada karismaz.
Zor günümde yanimda olmayani iyi günümde hic istemem misali bitir isi.
Hicde parayi düsünme önemli olan böyle zararli insanlari kendinden ve ailenden uzak tutmak.

haklısınız sorunlarımın çözümleri çok basit surat yapıyorum yapmıyorum değil ama adamı okadar çok seviyorum ki bir iki yılışıyo bana hemen unutuveriyorum herşeyi :1: evimin içinde huzursuz olmak istemiyorum ben mutlu bi ailede büyüdüm ve kendi evim de öyle olsun istiyorum o adam yüzünden huzurum kaçsın istemiyorum aileyi ziyaret konusuna gelince bu konuda da bi çıkış yolu bulucam hem eşimi hem de annesini üzmeden yavaş yavaş ayağımı kesicem işin kötü yanı kayınvalideme de kıyamıyorum kadın her hafta sonu ben geliyorum diye sabah erkenden kalkıp benim sevdiğim yemekleri yapıyo :43:

asil boyle iki guler yuze yelkenleri suya indirirsen huzursuz olursun, ki oluyorsun da zaten...
istemedigin hoslanmadigin seylere tamam deme...
hadi para konusunu gecelim, hafta sonu evde kalamama meselesi cok basit bir olay...
bu kucuk seye bile istememene ragmen tamam deyip insanlari kiramiyorsan zararli sen cikarsin...
birak, canin ne istiyorsa onu yap oyle davran... :34:
esinin seni anlayacagindan eminim...
yeter ki onu karsina al konus...ama ciddi ciddi konus anlasin ciddiyetini, kararliligini...

o giden paralari da bosu bosuna geri bekleme canim, geri gelmesi yuzde 1-2 lik bir ihtimal...
unut onlari sen...

Son düzenleme:
Ben pek inanmiyorum kayinpederin size parayi geri vereceginden.
Cünkü böyle yüzsüz bir insan, size para ödemesi biraz zor.
Bence hicde parayi geri isteme, en azindan bahanen hazir, simdiden arayi ac ve konusmayin.
Vallahi zararin neresinden dönsen kardir misali zaten ödeyemeyecek kayinpederin, sende boz arayi, böylelikle ömür boyu rahatsin sanada karismaz.
Zor günümde yanimda olmayani iyi günümde hic istemem misali bitir isi.
Hicde parayi düsünme önemli olan böyle zararli insanlari kendinden ve ailenden uzak tutmak.

bu ay sonuna kadar bekleyeyim diyorum en azından son verdiğimiz parayı alayım maddi anlamda zor durumdayım zaten aldığımız tüm maaş taksitlerimize ve kiraya gidiyo yeri geliyo cebimizde beş kuruş para olmadan işe gidip geliyoruz,o adama para hibe edecek lüksüm yok ki,he geri dönmeyeceğini biliyorum ama bi umut bu ay sonuna kadar beklicem ortalığı bulandırmıcam ama ödemezse de tavrımı koyucam bu defa,ayrıca inanın evlendiğimden beri k.pederin yüzünü taş çatlasın 2 defa gördüm 1 kere bize geldi 1 kere de el öpmeye gittiğimizde gördüm adam evde durmuyo sürekli şehir dışında o yüzden de bu konuda ben eşime tavır koyucam eşim de benden dolayı babasına :)

asil boyle iki guler yuze yelkenleri suya indirirsen huzursuz olursun, ki oluyorsun da zaten...
istemedigin hoslanmadigin seylere tamam deme...
hadi para konusunu gecelim, hafta sonu evde kalamama meselesi cok basit bir olay...
bu kucuk seye bile istememene ragmen tamam deyip insanlari kiramiyorsan zararli sen cikarsin...
birak, canin ne istiyorsa onu yap oyle davran... :34:
esinin seni anlayacagindan eminim...
yeter ki onu karsina al konus...ama ciddi ciddi konus anlasin ciddiyetini, kararliligini...

o giden paralari da bosu bosuna geri bekleme canim, geri gelmesi yuzde 1-2 lik bir ihtimal...
unut onlari sen...

zaten nasıl dolduysam dün gece bana dedi ki "bana söylemek istediğin bişeymi var son zamanlarda tuhafsın" dedi ama o an orası yeri değildi konuşmak için ve kelimeleri toplamam gerek kafamda nasıl anlatabilirim bu konuyu ona diye ama iyi oldu bendeki değişikliği hissettiği en azından günlerdir içime attığım bişeylerin olduğunun farkında demekki ben nekadar saklasam da dışa yansıyormuş bu durum

giden parayı düşünme bence artık.sıkıntı çektiğin için verse çok iyi olur tabi.aynı şeyleri bende yaşadım ama beni haklı gören olmadı maalesef üstünede dırdırcı oldum.eşinin yanlışları görmesi çok önemli.konuş ve kesin olarak para alışverişini kesin.gerekli durumlarda hepimiz yapmamız gerekenleri biliyoruz.hepimizin anne ve babası var.ama sömürenlere haaayyyyyııııırrrrr...

canım öncelikle bende para mevzuuna çok kızdım..
Koskoca adam nasıl ister yeni evli oğlundan bu miktarda parayı yaa..
1. öncelikle eşini al karşına çok sakin bir şekilde konuş tavır yapma yada patlama dertleşir gibi aklına girerek mantığına uygun olsun tüm cümlelerin..Parayı vadeye koyma işinden hemen vazgeç yada paranın vadede olduğunu kimse bilmesin. Mümkünse bir yatırım yapın ev araba gibi..Herkes sizin tüm paranızı oraya gitti bilsin ve kayın pederden bu bahane ile giden paralarınızı geri alın.. hadi mobilya ve nikahta giden paralar artık geri gelmezde en azından son verilen 1 ay sonra ödüycem denen parayı bari geri alın. yazıktır..
2. Kayın validene bu konuyu mutlaka duyur en azından elinde koz olarak tut parayı alana kadar. Ama eninde sonunda duyur ki bir daha sizden para istemeye cesareti olmasın..
3.haftasonu kayın validene gitme olaynı şöyle düzene sokarsın..1 haftasonu kayın valideni size yemeğe çağır.bir sonraki hafta sonu yine eşinin annesinin katıldığı bir aile org. yap mesela piknik yada sabah kahvaltısı gibi..
Böylece önce kayınvalide evine gitme olayını önce bitir. Sonra yavaş yavaş bir hafta sonu onunla bir hafta sonu onsuz geçirirsiniz gününüzü sonra kayın valide ile olan günleri yarım güne indirirsin. Mesela sabah dışarda öğlenden sonra annede yada sabahtan akşama dışarda akşam annede çay içme gibi.. böylece hem o kırılmaz hem eşin hemde sen bu kadar bunalmazsın canım..
Ama hepsinden önemlisi tüm bunları yaparken eşinde seninle birlikte haraket etsin yanyana olun eşinle asla bu konularda karşı karşıya gelme iknaet.. Çünkü karşı karşıya kaldığınız noktada acısını sonradan çıkartıyor erkek milleti..Birde yeni evlisin ikna etmen daha kolay :34:
Sinirini bozup kendini yıpratma canım elinde surat asmaktan daha güçlü bir silah olsun cilve :)

zaten nasıl dolduysam dün gece bana dedi ki "bana söylemek istediğin bişeymi var son zamanlarda tuhafsın" dedi ama o an orası yeri değildi konuşmak için ve kelimeleri toplamam gerek kafamda nasıl anlatabilirim bu konuyu ona diye ama iyi oldu bendeki değişikliği hissettiği en azından günlerdir içime attığım bişeylerin olduğunun farkında demekki ben nekadar saklasam da dışa yansıyormuş bu durum

iyi iste, uzgunlugunu gorsun biraz da hata yaptigini seni uzdugunu anlasin...
sakince ve net bir sekilde yumusamadan gayet ciddi bir sekilde konus...
iki gulucuguyle konusma civimasin yani, anlasin bu konularin seni uzdugunu ve sorun yarattigini...
konusmadan once de soyleyeceklerini kafanda toparla, iyice dusun ki bir sey dediginde cevapsiz kalmayasin...
merak etme konusunca halledersiniz mutlaka...
sen yeter ki bu kadar yumusak olmamayi ogren ve istemedigin hic bir seye evet deme, icine ata ata stres olursun...
icinde ne varsa her zaman oturun, konusun, halledin...
ne sen uzul ne de huzursuzluk cikinca esin uzulsun...

canım öncelikle bende para mevzuuna çok kızdım..
Koskoca adam nasıl ister yeni evli oğlundan bu miktarda parayı yaa..
1. öncelikle eşini al karşına çok sakin bir şekilde konuş tavır yapma yada patlama dertleşir gibi aklına girerek mantığına uygun olsun tüm cümlelerin..Parayı vadeye koyma işinden hemen vazgeç yada paranın vadede olduğunu kimse bilmesin. Mümkünse bir yatırım yapın ev araba gibi..Herkes sizin tüm paranızı oraya gitti bilsin ve kayın pederden bu bahane ile giden paralarınızı geri alın.. hadi mobilya ve nikahta giden paralar artık geri gelmezde en azından son verilen 1 ay sonra ödüycem denen parayı bari geri alın. yazıktır..
2. Kayın validene bu konuyu mutlaka duyur en azından elinde koz olarak tut parayı alana kadar. Ama eninde sonunda duyur ki bir daha sizden para istemeye cesareti olmasın..
3.haftasonu kayın validene gitme olaynı şöyle düzene sokarsın..1 haftasonu kayın valideni size yemeğe çağır.bir sonraki hafta sonu yine eşinin annesinin katıldığı bir aile org. yap mesela piknik yada sabah kahvaltısı gibi..
Böylece önce kayınvalide evine gitme olayını önce bitir. Sonra yavaş yavaş bir hafta sonu onunla bir hafta sonu onsuz geçirirsiniz gününüzü sonra kayın valide ile olan günleri yarım güne indirirsin. Mesela sabah dışarda öğlenden sonra annede yada sabahtan akşama dışarda akşam annede çay içme gibi.. böylece hem o kırılmaz hem eşin hemde sen bu kadar bunalmazsın canım..
Ama hepsinden önemlisi tüm bunları yaparken eşinde seninle birlikte haraket etsin yanyana olun eşinle asla bu konularda karşı karşıya gelme iknaet.. Çünkü karşı karşıya kaldığınız noktada acısını sonradan çıkartıyor erkek milleti..Birde yeni evlisin ikna etmen daha kolay :34:
Sinirini bozup kendini yıpratma canım elinde surat asmaktan daha güçlü bir silah olsun cilve :)

dün gece bi karar aldım yeni stratejiler peşindeyim artık :) bu akşam kayınvalideye gidiyoruz kalıcaz orda ki c.tesi pazarım bana kalsın bi kaç hafta böyle yapıcam hafta içi kalıcam hafta sonu gitmicem sonra kalmamaya başlıcam yani ağır ağır alıştıra alıştıra yapıcam bunu hem eğer kayınpeder de bu gece evde olursa oturup yakınıcam vay efendim kredi kartımız geldi ödeyemiyoruz faturalarımız yığıldı falan diye demekki ağlamak gerekiyomuş ağlamayınca,evde olan biteni dışarıya yansıtmayınca herkez çok rahat geçindiğimizi düşünüyo madem öyle gelsin böyle hee ayrıca cilve olayına gelince:9: onu yapmasam zaten evlenemezdik :9:

biz de de aynı sorunlar vardı.Haftada 3-4 kere gitsek bile yetmiyodu.özlüyolarmış .ağlıyolarmış.kız verir gibi evlendirdiler oğullarını.

4 yıllık evliyiz.benim kurduğum sistem şöyle.çalışıyorum.cumartesi evde oğlumla biraz oyun biraz ev işiyle akşam 6 ya kadar vakit geçiriyoruz.sonra çıkıp eşimle buluşup (cumartesileri çalışıyor) kayınvalidemlere gidiyoruz yemeğe.sonra evimize dönüyoruz.Bizde düzen böyle.çok memnun değiller ama idare ediyoruz.onlar daha çok gelmemizi istiyor bense daha az görmek:59:gerçi şimdiden söyliyim çocuk olunca herşey daha zor oluyor.işlerin çok artıyor.ben mesela oğlumun kreş,üst baş ,oyuncak,masrafı derken gündelikçiye para ayıramıyorum.Tüm evin işi ve annesini özleyen çocuk bir araya gelince neler oluyor tahmin edemezsin.

-çocuk için borç-gelir gider -aile içi ilişkiler dengelerinin oturmasını beklemek lazım.en az 2 sene.
-eşleri çalışan erkeklerin nedense para konularında çok rahat davrandıklarını görüyorum.eşim anca 4 . senede" ya ben gün geliyo kiramı ödeyemiyorum.Kime nasıl yardım edebilirim" i söyleyebildi.piyasa şartları alt üst olunca 2 kişi çalışmak bile yetmiyor.Bir de ev düzeni ve çocuğun yetiştirilmesi de yine kadına kalıyor.4 kat yorul dur.
-bence o parayı verselerde vermeselerde bir kuruş vermeyin.Herkes çalışabilir.gerekirse kayınvalideniz de evde oturup oğlunu özlemek ağlamak yerine farklı şeylerle ilgilenip hem hayatını değiştirir hem de mutlu olur üreterek.

-siz evin sorumluluğu,yemek ,çamaşır ,temizlik ,misafir ağırlama konusunda herşeye hakim olmuş hale gelmelisiniz.yada hafta sonu temizlikçi için para ayırabilmelisiniz.

-daha dünyaya bir çocuk getirecek,ona sevgi şefkat vereceksiniz.kalbiniz,ruhunuz yarlanmamalı ki mutlu bir çocuk yetiştirin.bu konuda size destek çıkamayan biriyle de çocuk yapmayı düşünmeyin derim.çocuk olunca tüm ipler ellerine geçmiş gibi düşünüyorlar ne yazıkki.

Back
X