Sinir ve öfke.. Bebeğime zarar vermekten korkuyorum

Onu denedim malesef yenemedim.. Herşeyi kafama takıp en ufak şeye patlayıp stres yapabiliyorum..
Psikolojik destekle yenemedigini bitki caylari mi cozecek? Bebek buyuk sorumluluktur. Uykusuz bile kalacaksin. Hastaligi, gazi, sancisi olacak bebegin. Daha sen kendi ofkeni kontrol edemezken o cocugun sorumlulugunu alabilecek durumda degilsin. Ben bebege uzuldum. Umarim ona zarar vermezsin.

Sevgili kk hanımları;
Hepiniz kendinize göre haklısınız ortada masum bir bebek var lakin konu sahibi çaresiz. Durumunun farkında ve bundan rahatsız...
Diğer rahatsızlıklar gibi psikolojik rahatsızlıklar da çok normal ve tedavisi var. Kadın olayı dramatize etmemiş, kendine haklı sebepler bulmamış, olduğu gibi anlatmış ve yardım bekliyor
Zaten zor durumda olan ve istemeyerek içinde bulunduğu durumdan kurtulmak isteyen birine yapıcı yorumlar yapıp, yönlendirirsek yardımcı olmuş oluruz
Öteki türlü daha fazla çukura itmeye gerek yok

Eşim derken evli misin?
İlk ve tek ilişkinde plansız hamile kaldığını söyleyince farklı anlaşılman normal değil mi?

Sen var paranla övün.

Doğur bakalım. Doğurmakla ana olunmuyor

Tatmin ol mini mini yaşında.

Aylık gelirle gebe kalacağına üniversiteye git

Ana olma hevesin tavan yapsın.

Benim hikayem, sana bunu yasmaya itti.
Canım yanlış anladın ben paramla övünmüyorum..
1+4 üniversite öğrencisiyim 1. Sınıftayım henüz. Bu seneyi bitirip 1-2 sene dondurup yine devam edeceğim zaten. Senin hikayen böyle olabilir ama herkesin hikayesi farklıdır..

Burda 20 yasinda anne olmaya karar vermis.Canindaki candan vazgecememis bir anne var. Degismek yatismak ve iyilesmek istiyor. Bebeği için endişeli.Ona en faydali ruh halinde olmak için çabası.Lütfen daha duyarli yazalim.

Haklısın canım ama emin ol gerçekten bu duruma üzüldüğüm için bunu yazmak istedim çözüm aradım bende acıtasyon yapabilirdim benim annem babam küçükken bana çok şiddet uyguladı bende öyle olmak istemiyorum ama insanlar her zaman saldırmaya müsait.

Bana mı doğurcan hayır?
Ben mi bakacam hayır?

Cahil analar yüzünden, bu halde ya bu toplum derdim bu.

İster döv, ister öv. Bana ne? Yaşın küçük ama devlet birey demiş sana.

Yalnız yetiştirdiğin çocuklar, bizlerden uzak olsun.
Şiddet eğilimli anadan normal çocuk görmedim.

Kısmet. Belki istisna olursun.

Eşim derken evli misin?
İlk ve tek ilişkinde plansız hamile kaldığını söyleyince farklı anlaşılman normal değil mi?
30 nisanda evli olacağım. Düğünüm temmuzda olacaktı ama malesef düğün yapmayacağım herkesi karşıma alıp bebeğimle eşimle bir hayat kurduk kendimize. Yani ilişkiye girdiğim kişi 30 nisandan sonra kanlı canlı kocam.

Bende cok saldirgandim bazen kendime inanamiyordum nasil yaptim diyordum. Tsh degerim yuksekmiş. O da sinir yapiyormus. Ilaclarimi kullaninca gecti. Sanki sakinlestirici kullaniyorum o derece.. bebeginiz hayirli olsun.

Eger ki saglik sorununuz yoksa bi psikologa gidin.

Ayrica hamilelikte sinir iyi dgil :)

O halde sen de kardeşine şiddet uygulamamalısın.
Ne olursa olsun!
Burda çocuğuna vuran anneler topa tutuluyor.
Sense kardeşine şiddet uyguluyormuşsun,seni neden hoşgördüler pek anlamadım ama neyse.
Psikolojk destek almaktan başka seçeneğin yok.
Bu eminim fayda sağlayacaktır.

Ben dövmem dövmemeliyim de,baktığımda eriyip biteceğimi biliyorum çünkü. Şimdiden bana hissettirdiği duygularla en kötü günlerimi cennete çevirdi biliyor musun? İnşallah sende bu duyguyu yaşarsın. Ve çok çok kırıcı bi insansın aşırı negatifsin. Ben cahil değilim yaşla cahilliğin alakası yok akıl yaşta değil başta.

Canım şiddet değilim koluna dokunmak öyle dövüp öldürmek değil ama ben bunun bile olmasını istemiyorum.

Bebek yüzünden evleneceksin değil mi?

Off çok müdahil oldum.

Kusura bakma, hayat senin.

Mutlulukları

Burda 20 yasinda anne olmaya karar vermis.Canindaki candan vazgecememis bir anne var. Degismek yatismak ve iyilesmek istiyor. Bebeği için endişeli.Ona en faydali ruh halinde olmak için çabası.Lütfen daha duyarli yazalim.
Çok iyibir insansın beni gerçekten anladın teşekkür ederim..

Bak hamileyken hormonlar dolayısıyla sağlıksız düşünmeni anlarım fakat sen hamile kalmadan önce de var olan bir şiddet eğiliminden bahsediyorsun . Yani önce bunu çözüp sonra çocuk sahibi olmalıydın . Şiddet olayları duyunca tepem atıyor .bir can kolay gelmiyor dünyaya ..dogurursan anlar ve ne kadar değerli olduğunu görürsün .

Bebek yüzünden evleneceksin değil mi?

Off çok müdahil oldum.

Kusura bakma, hayat senin.

Mutlulukları
Hayır bebek yüzünden evlenmiyoruz zaten günümüzü almıştık bilip bilmeden konuşmasan olmaz mı? Hayat benim hayatım evet.

Evet canım ama şiddet dediğim çok büyük birşey değil ve genelde kardeşimle birlikte kavga ediyoruz genç kız problemleri vs.. Sadece öfkemi kontrol etmek istiyorum yani bağırıp çağırmak istemiyorum

Canım şiddet değilim koluna dokunmak öyle dövüp öldürmek değil ama ben bunun bile olmasını istemiyorum.
Evet bence de bu "bile" olmamalı.
Kardeşinde onulmaz yaralar açmak istemezsin herhalde.
Çok cahilce adımlar atmışsın.
Ama umarım bundan sonra toparlarsın.
Memleketimizin psikolojisi sağlam,aklı selim,eğitimli,güzel insanlara ihtiyacı var.
Buna sen de katkı sağlarsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…