- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.002
- 798
- Konu Sahibi Umutsuzkiz20
-
Psikolojik destekle yenemedigini bitki caylari mi cozecek? Bebek buyuk sorumluluktur. Uykusuz bile kalacaksin. Hastaligi, gazi, sancisi olacak bebegin. Daha sen kendi ofkeni kontrol edemezken o cocugun sorumlulugunu alabilecek durumda degilsin. Ben bebege uzuldum. Umarim ona zarar vermezsin.Onu denedim malesef yenemedim.. Herşeyi kafama takıp en ufak şeye patlayıp stres yapabiliyorum..
Eşim derken evli misin?Yalnız canım şöyle birşey var.
Bebeğimin babası belli biz herkesi karşımıza aldık ve bebeğimize kıymamaya büyütmeye karar verdik. Eşimin geliri çok çok iyi.6-7 bin arası kadar.. Evimizi de kurduk.. Yani parasal maddi yönden bi sorunumuz yok. Aldırmamak tamamen benim ve bizim kendi tercihimiz,sadece planlanmayan bi gebelikti bu kadar. Ama bu onu istemediğim anlamına gelmiyor. Çok saçma bi yorumda bulunmuşsun anlamadım. Neden yazdığını hiç anlamadım.. Ama gerçekten üzüyorsun bu yazdıklarınla ben sadece çözüm aramak istemiştim. Yardım istemiştim..
Canım yanlış anladın ben paramla övünmüyorum..Sen var paranla övün.
Doğur bakalım. Doğurmakla ana olunmuyor
Tatmin ol mini mini yaşında.
Aylık gelirle gebe kalacağına üniversiteye git
Ana olma hevesin tavan yapsın.
Benim hikayem, sana bunu yasmaya itti.
Haklısın canım ama emin ol gerçekten bu duruma üzüldüğüm için bunu yazmak istedim çözüm aradım bende acıtasyon yapabilirdim benim annem babam küçükken bana çok şiddet uyguladı bende öyle olmak istemiyorum ama insanlar her zaman saldırmaya müsait.Sevgili kk hanımları;
Hepiniz kendinize göre haklısınız ortada masum bir bebek var lakin konu sahibi çaresiz. Durumunun farkında ve bundan rahatsız...
Diğer rahatsızlıklar gibi psikolojik rahatsızlıklar da çok normal ve tedavisi var. Kadın olayı dramatize etmemiş, kendine haklı sebepler bulmamış, olduğu gibi anlatmış ve yardım bekliyor
Zaten zor durumda olan ve istemeyerek içinde bulunduğu durumdan kurtulmak isteyen birine yapıcı yorumlar yapıp, yönlendirirsek yardımcı olmuş oluruz
Öteki türlü daha fazla çukura itmeye gerek yok
30 nisanda evli olacağım. Düğünüm temmuzda olacaktı ama malesef düğün yapmayacağım herkesi karşıma alıp bebeğimle eşimle bir hayat kurduk kendimize. Yani ilişkiye girdiğim kişi 30 nisandan sonra kanlı canlı kocam.Eşim derken evli misin?
İlk ve tek ilişkinde plansız hamile kaldığını söyleyince farklı anlaşılman normal değil mi?
Merhaba arkadaşlar ben bir konuda sizden destek almak istiyorum.. 20 yaşındayım hamileyim,plansız bi hamilelikti,ilk ve tek ilişkimde oldu.. Her neyse.. Ben bebeğimi doğurmaya karar verdim fakat kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Öncelikle çok sinirliyim sürekli bağırıyorum kızıyorum kırıp döküyorum,bazen kardeşime siddet uyguladığım zamanlar oluyordu gözümün çok karardığı zamanlar.. Ve ben bunu yenemiyorum.. Bazen kendime de zarar verebiliyordum ama önemsemiyordum. Şuan gebeyim ve bebeğim doğunca sizce geçer mi? Ona birşey yapmam değil mi? Bundan çok korkuyorum. Sizce bu sinirimi nasıl geçirebilirim gebelikten sonra içebileceğim bitki çayı var mı? Ya da yapabileceğim herhangi birşey.. Bebeğime zarar vermekten korkuyorum..
O halde sen de kardeşine şiddet uygulamamalısın.Haklısın canım ama emin ol gerçekten bu duruma üzüldüğüm için bunu yazmak istedim çözüm aradım bende acıtasyon yapabilirdim benim annem babam küçükken bana çok şiddet uyguladı bende öyle olmak istemiyorum ama insanlar her zaman saldırmaya müsait.
Ben dövmem dövmemeliyim de,baktığımda eriyip biteceğimi biliyorum çünkü. Şimdiden bana hissettirdiği duygularla en kötü günlerimi cennete çevirdi biliyor musun? İnşallah sende bu duyguyu yaşarsın. Ve çok çok kırıcı bi insansın aşırı negatifsin. Ben cahil değilim yaşla cahilliğin alakası yok akıl yaşta değil başta.Bana mı doğurcan hayır?
Ben mi bakacam hayır?
Cahil analar yüzünden, bu halde ya bu toplum derdim bu.
İster döv, ister öv. Bana ne? Yaşın küçük ama devlet birey demiş sana.
Yalnız yetiştirdiğin çocuklar, bizlerden uzak olsun.
Şiddet eğilimli anadan normal çocuk görmedim.
Kısmet. Belki istisna olursun.
Canım şiddet değilim koluna dokunmak öyle dövüp öldürmek değil ama ben bunun bile olmasını istemiyorum.O halde sen de kardeşine şiddet uygulamamalısın.
Ne olursa olsun!
Burda çocuğuna vuran anneler topa tutuluyor.
Sense kardeşine şiddet uyguluyormuşsun,seni neden hoşgördüler pek anlamadım ama neyse.
Psikolojk destek almaktan başka seçeneğin yok.
Bu eminim fayda sağlayacaktır.
Bebek yüzünden evleneceksin değil mi?30 nisanda evli olacağım. Düğünüm temmuzda olacaktı ama malesef düğün yapmayacağım herkesi karşıma alıp bebeğimle eşimle bir hayat kurduk kendimize. Yani ilişkiye girdiğim kişi 30 nisandan sonra kanlı canlı kocam.
Çok iyibir insansın beni gerçekten anladın teşekkür ederim..Burda 20 yasinda anne olmaya karar vermis.Canindaki candan vazgecememis bir anne var. Degismek yatismak ve iyilesmek istiyor. Bebeği için endişeli.Ona en faydali ruh halinde olmak için çabası.Lütfen daha duyarli yazalim.
Bak hamileyken hormonlar dolayısıyla sağlıksız düşünmeni anlarım fakat sen hamile kalmadan önce de var olan bir şiddet eğiliminden bahsediyorsun . Yani önce bunu çözüp sonra çocuk sahibi olmalıydın . Şiddet olayları duyunca tepem atıyor .bir can kolay gelmiyor dünyaya ..dogurursan anlar ve ne kadar değerli olduğunu görürsün .Canım çocuğumu herşeyden çok seviyorum emin ol ona öyle bişey yapmam.. Sıkılınca bırakan bir insan değilim ki ben.. Sadece öfke sorunuma çare arıyorum ve karşında gerçekten hamile bi bayan var ben psikolojim hazır ki doğuruyorum imkanım var ki bakacağım. Neden böyle üstüme geldin ki bu her zaman olan bişey değil sadece bazen kontrol edemiyorum hepsi bu.
Hayır bebek yüzünden evlenmiyoruz zaten günümüzü almıştık bilip bilmeden konuşmasan olmaz mı? Hayat benim hayatım evet.Bebek yüzünden evleneceksin değil mi?
Off çok müdahil oldum.
Kusura bakma, hayat senin.
Mutlulukları
17 yaşında canım yani tutup 10 yaşındaki insana vurmam o kadar cani değilimKardesiniz kac yasinda?
Evet canım ama şiddet dediğim çok büyük birşey değil ve genelde kardeşimle birlikte kavga ediyoruz genç kız problemleri vs.. Sadece öfkemi kontrol etmek istiyorum yani bağırıp çağırmak istemiyorumBak hamileyken hormonlar dolayısıyla sağlıksız düşünmeni anlarım fakat sen hamile kalmadan önce de var olan bir şiddet eğiliminden bahsediyorsun . Yani önce bunu çözüp sonra çocuk sahibi olmalıydın . Şiddet olayları duyunca tepem atıyor .bir can kolay gelmiyor dünyaya ..dogurursan anlar ve ne kadar değerli olduğunu görürsün .
Evet bence de bu "bile" olmamalı.Canım şiddet değilim koluna dokunmak öyle dövüp öldürmek değil ama ben bunun bile olmasını istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?