• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden ağlayasım geldi 'Pislik içinde her yer ' ... ?

Az önce eve balkona kapı açmak için usta geldi öncedende tanıdığımız usta yanındada bir kardeşi var.. Bizim yaşadığımız yeri az çok anlatmıştım ama biraz bahsetmek istiyorum: Bildiğiniz böyle bahçede ahır,ekmek fırını, kazan dairesi, iki tane samanlık yani anlayacağınız bayağı darmadağın ama böyle olmasının nedeni zamanında eski bir evin olup bakımsız kalması. Mutfağımız çok eski böyle kötü görünüyor.. Usta diğer ustaya ben mutfakta temizlik yaparken sessizce 'Pislik içinde her yer ' dedi. Gerçekten bu denir mi ya ? Yani pislik içinde denir mi ya ? Sessizce çıkıp gittim mutfaktan .. Sanki böyle olmasını biz istedik .. Zamanında ev yapmışlar ama evin çatısı balkonu bile kapatmıyor. o yüzden yağmur yağdığında merdivenler hep batar. Şimdi biraz para biriktirdik babamlar onlarla uğraşıyor artık bilmiyorum ben nolacağını ?
Deyiverseydin ya bizim elimizdekide bu. Biz bu şekilde mutluyuz diye.

usta milleti kendini ordinaryus profesör sandığı için ağzına geleni söylerler. herkese de her konuda da akıl verirler hiç çekinmezler çünkü her haltı bildiklerini sanırlar. mesleğimden ötürü çok muhatap olduğum için biliyorum, onun dışında akrabam ve tanıdıklarım da var. babası eşi usta olanlar kusura bakmasın ama hiç ağzının ayarı olana rastlamadım. terbiyesizlik yapıp bunu doğal bir şekilde savunanını çok gördüm ama.

o yüzden takma hiç konu sahibi. bu densize çay taşıyıp ağırlamaya kalkma da. madem pismiş her yer, işini yapsın defolsun gitsin.
Hah ağzımdan aldın lafı. Bu usta milleti böyle, bağıra çağıra konuşur, asla senin fikrini önemsemez falan. Sanki kendileri lüx villada oturuyor densizler.

Belki de adam gördüğünü söylemiştir🤷🏻‍♀️ dediğin şartlardan dolayı temiz tutmak mümkün olmuyordur belki, umursanacak bişe yok bence

Evet.
Aslinda bedavaya da gelmiyorlar ki haklarını alıyorlar. Soruyoruz ne kadara yaparsın 80 TL ise ben ona 70 e yap demiyorum mesela. Hatta 80 se 90 veriyorum 🤦🏼‍♀️
Bir de bazi ustalar bi işi bırakıp diğer ise gidiyormuş inşaat cılar falan.
Hani boyle yapacaklarsa yapmasınlar bu işi anlamıyorum gerçkten ulkece sıkıntımız bu

hata ediyosun da ondan. parasını peşin verirsen iş yapmazlar. posta posta vereceksin ayrıca deli gibi de pazarlık yapacaksın. o zaman bak nasıl bitiriyor işini. ama ben daha kendi babamı ikna edemedim ki burda yazıyorum boşu boşuna... o kadar çok mağdur ettiler ki bizimkileri. inşallah ilerde Avrupa'daki gibi kalifiye işçilik eğitimleri olur da üç kuruş fazla verip hakkıyla tadilat yaptırabiliriz, bu şark kurnazları da başka iş aramak zorunda kalır.

Evin kötü yapida olmasıyla pislik içinde olması birbirinden farklı şeyler. Siz evinize bahcenize ahiriniza samanliga fırına iyi bakıyorsanız (temizlik açısından, göze bir iki el atmayla hoş görünmesi acisindan) haksızlık etmişler. Diğer turluyse eğer biraz sizinde düşünmeniz gerekir acaba yapmam gerekenleri yapmadım mi diye. Coook çok çok kötü yapılarda pırıl pırıl oturanları da gördüm harika evlerde pislik içinde yaşayanları da.. sizce siz hangisisiniz?

Evin kötü yapida olmasıyla pislik içinde olması birbirinden farklı şeyler. Siz evinize bahcenize ahiriniza samanliga fırına iyi bakıyorsanız (temizlik açısından, göze bir iki el atmayla hoş görünmesi acisindan) haksızlık etmişler. Diğer turluyse eğer biraz sizinde düşünmeniz gerekir acaba yapmam gerekenleri yapmadım mi diye. Coook çok çok kötü yapılarda pırıl pırıl oturanları da gördüm harika evlerde pislik içinde yaşayanları da.. sizce siz hangisisiniz?

yav diyelim ki her yeri b.k götürüyor. usta oraya misafirliğe değil iş yapmaya gelmiş, zaten tadilat halinde ev. haddi mi yahu bu lafı etmek? bi lafı söyleyebilir olmak haddimiz olduğu anlamına gelmiyor.

hata ediyosun da ondan. parasını peşin verirsen iş yapmazlar. posta posta vereceksin ayrıca deli gibi de pazarlık yapacaksın. o zaman bak nasıl bitiriyor işini. ama ben daha kendi babamı ikna edemedim ki burda yazıyorum boşu boşuna... o kadar çok mağdur ettiler ki bizimkileri. inşallah ilerde Avrupa'daki gibi kalifiye işçilik eğitimleri olur da üç kuruş fazla verip hakkıyla tadilat yaptırabiliriz, bu şark kurnazları da başka iş aramak zorunda kalır.
Aynen
Peşin parayı babalarının oğullarına vermiyor bu insanlar
Parayı peşin verdiysen yaptığı her şey yanlış olsa gelmiyorlar geri

Bak şimdi ...ne sıkıyorsun tatlı canını!!..ben ünv.hazirlanirken tüm gün evdeydim, apartmanimizda dış boya yapilmasi için iskele kurulmuş işçiler de tüm gün o iskelede boya yapıyor ,o iskelede soluklaniyorlardi. Annem merhametli insandır beni tembihlemisti "insanlar su,çay isteyemezler sen gene de sor ..demle evde varsa yanına bisküvi koy ver " demişti...o yüzden ders çalışırken bir kulagimda iscilerdeydi ..bir tanesinin bir ara "abi evde hiç eşya yok ..bu nasıl ev! " dediğini diğerinin de "sus ...duyacak..ayıp" dediğini duydum.Ben gene cayimi demledim uzattım tepsimle işçilere ..uzatırken dilimin ucuna geldi "oturmaya koltugum yok ama gönlüm zengin..bak sağına soluna senin açlığını , susuzluğunu umursayan başka biri oldu mu?!" diye ..sonra düşündüm gerek var mı diye .. girdim iceri dersimi çalıştım..ben o yıl unv.kazandim ..mezun olduğum gibi de atandım. Hatırladığım kadarıyla sen de kpss için hazırlanıyorsun. Yaşadığın şartlar senin ileriye sicraman için katalizör olsun ..hirslandirsin ! ah la vah la boşa harcayacagin zamanın yok 😘
muhteşemsin .. annemde az önce o ustalara çay börek kurabiye sarma hazırladı ve ikram etti. Onlar utansın bende çok hırslandım hakikatten beni anlatmışsın. cansın sennn

Evet.
Aslinda bedavaya da gelmiyorlar ki haklarını alıyorlar. Soruyoruz ne kadara yaparsın 80 TL ise ben ona 70 e yap demiyorum mesela. Hatta 80 se 90 veriyorum 🤦🏼‍♀️
Bir de bazi ustalar bi işi bırakıp diğer ise gidiyormuş inşaat cılar falan.
Hani boyle yapacaklarsa yapmasınlar bu işi anlamıyorum gerçkten ulkece sıkıntımız bu
Aynen bı işi birakip diğer ise gidiyorlar,kıradaki evime parke yaptircaktik adam verdiği tarihte teslim etmedi burnumuzdan getirdi ev boştu yeni kiracı geldi baktı eve beğendi tuttu ,aradık bitir artık dedik rezil etti bizi.

Dünür sen bugün ayrı bir sinirlisin hayırdır bişey mi oldu?
Ya ablamı kocası aldatiyor .birlikte olduğu kadın da bana aileme filan yuzsuz yuzsuz ınstagram'dan satasti bugün .yani bizlerin hesabına yaziyo
Ruh hastasi gibi ' oh hava mis yağmur kokusu filan yazmis bana .

Diğer aile üyelerime de napiyosun nasılsın ben çok iyiyim filan yazmış .elin manyağı ile uğraşıyoruz biraz gerdi beni .

Bu nasıl bı ruh hali ay hangi akılla hem bize yazip kendini ifşa ediyo hem kankasiymisiz gibi gündelik konuşmalar yaparak giriyo konuşmaya ?

Densizler her yerde var. İlk çocuğuma doğum zamanı kapıcı ben temizleyeyim evi para yabancıya gitmesin dedi. Kabul ettim apartmanın girişinde başkasına ev çok dağınık dedi. Ben bunu duyunca onu çalıştırır miyim kabul etmedim. Temiz olsa ne diye kadın tutayım. Densiz çok bosverin

muhteşemsin .. annemde az önce o ustalara çay börek kurabiye sarma hazırladı ve ikram etti. Onlar utansın bende çok hırslandım hakikatten beni anlatmışsın. cansın sennn

haha utanmaz ki. yorulduğunuzla kalmışsınız hiç gerek yok öyle hadsizleri bu kadar beslemeye. kendini iyice bir halt sanacak. insanlar "aman evimin işini düzgün yapsın" diye hizmet ettikçe bunlar olayı farklı algılayıp "nasılsa bana muhtaçlar, istediğimi yaparım istediğimi söylerim" kafasını yaşıyorlar

annemleri sonradan çok mağdur eden bi usta anlatmıştı, gittiği evde sandalye bile vermemişler gazete kağıdına oturtmuşlar adamları. aynen öyle davranmak lazımmış milletin bildiği var.

haha utanmaz ki. yorulduğunuzla kalmışsınız hiç gerek yok öyle hadsizleri bu kadar beslemeye. kendini iyice bir halt sanacak. insanlar "aman evimin işini düzgün yapsın" diye hizmet ettikçe bunlar olayı farklı algılayıp "nasılsa bana muhtaçlar, istediğimi yaparım istediğimi söylerim" kafasını yaşıyorlar

annemleri sonradan çok mağdur eden bi usta anlatmıştı, gittiği evde sandalye bile vermemişler gazete kağıdına oturtmuşlar adamları. aynen öyle davranmak lazımmış milletin bildiği var.

Onlarda biraz fazla zalimmis.

Aynen abartmamak lazimz neyse o kadar.

Onlarda biraz fazla zalimmis.

Aynen abartmamak lazimz neyse o kadar.

adam bunu hakecedek şerefsizlikteydi emin ol. ama eminim o sandalyeyi vermeyen kadının evini kusursuz yapmıştır. bizimkilerin kıytırık bir kapı boyasını bir senedir boyayacak, parasını aldığı halde.

Ya ablamı kocası aldatiyor .birlikte olduğu kadın da bana aileme filan yuzsuz yuzsuz ınstagram'dan satasti bugün .yani bizlerin hesabına yaziyo
Ruh hastasi gibi ' oh hava mis yağmur kokusu filan yazmis bana .

Diğer aile üyelerime de napiyosun nasılsın ben çok iyiyim filan yazmış .elin manyağı ile uğraşıyoruz biraz gerdi beni .

Bu nasıl bı ruh hali ay hangi akılla hem bize yazip kendini ifşa ediyo hem kankasiymisiz gibi gündelik konuşmalar yaparak giriyo konuşmaya ?
Kadın zaten pisliğin tekiymiş de o Enişten olacak Şerefsize sinirlendim ben şuan... Geçmiş olsun Dünür ❤️

Konu sahibi evinizi anlamadım,fakat eski demek istediniz sanırım. Kırmadan nasıl anlatılır bilmiyorum ama bir arkadaşım öyle bir evde oturuyordu ki dışardan gören harabe derdi,esyasida ona göre gariban zaten ama her yer ışıl ışıl parlar mi parlıyordu.Ustanin densizligini bir kenara bırakarak,kendiniz için bir şeyleri değiştirmeye cabalayin kırık bir eşya varsa tamir edin edemezseniz çok mühim değilse atin. Ev bahceliyse bahçede ot,poşet sigara izmariti gibi şeyler kesinlikle olmasın,bir su tutun mis gibi olur. Gibi gibi,dediğim gibi benim anladığım ev eski ve pis olduğundan siz de rahatsızlık hisettimisiniz ondan bu yorumu yaptım,böyle rahatsaniz da kim karışır herkesin evine.

Az önce eve balkona kapı açmak için usta geldi öncedende tanıdığımız usta yanındada bir kardeşi var.. Bizim yaşadığımız yeri az çok anlatmıştım ama biraz bahsetmek istiyorum: Bildiğiniz böyle bahçede ahır,ekmek fırını, kazan dairesi, iki tane samanlık yani anlayacağınız bayağı darmadağın ama böyle olmasının nedeni zamanında eski bir evin olup bakımsız kalması. Mutfağımız çok eski böyle kötü görünüyor.. Usta diğer ustaya ben mutfakta temizlik yaparken sessizce 'Pislik içinde her yer ' dedi. Gerçekten bu denir mi ya ? Yani pislik içinde denir mi ya ? Sessizce çıkıp gittim mutfaktan .. Sanki böyle olmasını biz istedik .. Zamanında ev yapmışlar ama evin çatısı balkonu bile kapatmıyor. o yüzden yağmur yağdığında merdivenler hep batar. Şimdi biraz para biriktirdik babamlar onlarla uğraşıyor artık bilmiyorum ben nolacağını ?
Halden anlamazlar

Back
X