Sinirden ağlıyorum, emekli olmuş nafakayı ödemiyor.

Nasıl baba böyle..
Emekli oldu da ne oldu o emekli olunca sen evlatlıktan mı çıktın sanki.
Hukuki bilgim yok ama umarım alabileceksinizdir.

Evet bu konu çok benzer ama burada kadının elinde icra kararı yok, ben senelerdir icra yoluyla alıyordum nafakayı. Simdi yapmam gereken icraya mı gitmek acaba?
Bu işine yarar mı acaba? reşit olduğun halde eğitimin devam ettiği için bu konu sana daha yakın gibi. Hiç emeklilikle ilgili bir hüküm görünmüyor. Kendiliğinden sona ermezmiş zaten. Çocuk sigortalı işe girene kadar nafaka devam eder diyor. Araştır bakalım.
https://reyhankayisli.av.tr/egitim-icin-yardim-nafakasi/

İnternetten okuduğum kadarıyla emekli maaşından nafaka haczedilebilir diyor. Bazı yerlerde hem güncel hem birikmiş nafaka haczedilebilir derken bazı yerlerde birikmiş alınamaz ama güncel nafaka haczedilebilir diyor.

Emeklilik durumuyla alakalı birsey yazmıyor amq tesekkur ederim, ne güzel insanlar var bu forumda..

Evet bende o sekilde okudum..

benim babam da kardeşime yatırmıyordu arkadaşım avukat ona verdik şimdi icra yolu ile emekli maaşından tıkır tıkır kesiliyor nafaka kardeşimin hesabına yatıyor.
hemen bi avukat bulun icra yolu ile hem kendi masrafını alır hem sizin nafakanızı.
direk SGK'dan maaşı kesilerek size yatıyor. emekli oldu diye çocuğundan kaçamıyor yani babalar.

Merhabalar. Kardesiniz kac yasında? Üniversite öğrencisi mi? Benim avukat tutacak gücüm yok, yani konustugum avukatlar parayı pesin istiyor genelde..

Merhabalar. Kardesiniz kac yasında? Üniversite öğrencisi mi? Benim avukat tutacak gücüm yok, yani konustugum avukatlar parayı pesin istiyor genelde..

kardeşim 22 yaşında üniversite öğrencisi. 2 sene öncesine kadar kendi rızasıyla harçlık veren babam hayatına bir kadının girmesi ile borcum var veremem dedi. e bu çocuk da ağaç kovuğundan çıkmadı tabi. geçmişte aramız iyi olduğu için annem boşandıktan sonra nafaka adı altında hiç para almadı kardeşim için. 2 sene önce yatıramam diyince verdik avukata icra yoluyla geçmişte vermediklerine kadar aldık. sonra maaştan icrayı kaldırın ben düzenli ödeyeceğim diye haber gönderdi avukatla kaldırttık paşa paşa yatırıyor ama yatırmadığı anda icra yolu yine açık.
normal avukatlar bu işle uğraşmak istemez parayı onun için peşin ister. icra avukatları var benim bildiğim çoğunlukla bu işlerle uğraşıyorlar onlar masrafı dava bittikten sonra karşı taraftan alıyorlar. benim arkadaşım öyle yapmıştı. bunu bir araştırın derim.
icraya vermezseniz başka türlü alamazsınız.

Emekli olması ile nafaka yükümlülüğü bitmez. Ödemek durumunda. Ancak geliri hiç olmadığında dava acar, gelirim yok diye. Şu aşamada icra hakkınız var

Avukat tutmaya da gerek yok. Gidin adliyede icra dairesine elinizdeki belgelerle. Dilekçe yazın.
Gerçekten mi? Pazartesi gitsem olur mu, benim dosyam 1 nolu icra dairesinde mesela. Oraya gidersem yardımcı olurlar mı dilekçe için? Adli tatilde değillerdir umarım. Siz konuyla alakalı bilgili bir insana benziyorsunuz, çok soru sordum nolur kusura bakmayın..

Adli tatil bugün başladı ama nafaka dosyaları adli tatilde alınıyor..

Kardesinizin durumuyla benım durumum cok benzıyor, umarım bende alabilirim..

Canım benim hukuki bir bilgim yok sadece yaşadığın duruma üzüldüm herkes anne baba olmuyor inşallah o sana vermekten çekindiği 300 tl kadar yaşasın hayatını ...adliyeye git durumunu anlat mutlaka yönlendirme yaparlar nereden nasıl faydalanabilirsin şeklinde.Hayatın hep güzel ve mutlu olsun inşallah umarım bu süreçleri unutacak bir hayat kapısı açılır sana

İcra dairesinden talepte bulunacaksın, emekli maaşından kesilecek. Emekli olmakla yükümlülükten kurtulamıyor, merak etme.
Bak mesela, emekli maaşları normalde haczedilemez ama nafakalar için haczedilebilir.
Yani önceliğin var canım.
Paranın yattığı icra dairesine gidip talepte bulunabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…