Emekli maaşına nafaka ve kamu alacakları haricinde haciz konulamıyor. Dolayısıyla gidin adliyeye, koydurun haczi. Bunu ona hiç söylemeden yapın. O size sürpriz yapmış ya, siz de ona ufak bir sürpriz yapmış olursunuz.Sizi ararsa da açmayın!
Çok tesekkur ederim. Nafaka haczi konuluyor mu emekli maasına? Benim bildiğim kadarıyla emekli maasına haciz konulmuyor zaten kendiside bu bilgiye güvenerek öyle söyledi telde bence.. Ama yapılabiliyorsa bu işlem ne kadar sürer, sonuçlanır? Napmam lazım nereye gitmem lazım hiçç bilmiyorum....
Hukuk muhakemeleri kanununu google da bulun. Orda adli tatil ve adli tatilde alınacak dosyalar kısmında nafaka kısmı var..işime yarayacak her turlu bilgi iyi olur
22 yasına girdim. Hayır öyle bir sey yok öğrenim hayatım bitene kadar ödemek durumunda..
Evet haklısınız nafakanın niteliği değişiyorÖyle bir şey var canım. 18 yaşını doldurana kadar iştirak nafakası alırsın. Eğer öğrenim durumun devam ediyorsa 18 yaşından sonra mahkemeden talepte bulunursun, o nafaka yardım nafakası olarak devam eder.
Yani nafakanın niteliği değişir.
Senin durumun da bu.
Devlete bankaya borcu (bunlar öncelikli borç)yoksa maaşın 1/4 üne haciz koydurursunuzÖğrenciyim, okulumun bitmesine daha 1 sene var.
Babamdan her ay 300 tl nafaka alıyordum. (Onu da icra yoluyla, kendisi yatırmıyordu)
Ama bu ay nafakam yatmadı, çünkü emekli olmuş.
Anneme bir kac gün önce telefonda "ben emekli oldum size geçmiş olsun" demiş zaten. Artık Telefonlarımı açmıyor.
Ne yapmam lazım? Artık gerçekten bana bağlanmış olan nafakayı alamayacak mıyım? bildiğin yatmadı param. çok kötüyüm, bittim ben.. basından böyle birsey geçen, hukuki bilgisi olan lütfen yazsın ne olur.
Belki yanlıs yere açtım konuyu ama nolur bir süre kalkmasın, kimse okumaz yoksa. Cevap bekliyorum ilgilenenlere simdiden tesekkurler...
Nafaka bir mahkeme kararı ile verilir. Mahkeme kararı da kesindir. Ödemekle mükellef olur.Acaba emekliliği hak etti ama henüz maaş bağlanmadı yaşı bekliyor falan mı babanız da size nafaka vermeyeceğinden çok emin?
Nafaka bir mahkeme kararı ile verilir. Mahkeme kararı da kesindir. Ödemekle mükellef olur.
Ama bunun için dava açması gerek. Nafakanin düşürülmesi için, mahkeme karar verir duruma goreOnu anladım da bazen insanlar günü dolunca emekliye ayrılıyor ama yaş haddini beklemek zorunda oluyorlar o sırada maaş almadan ve çalışmadan bekliyorlar ya adam ona güveniyo olmasın. Gelirim yok diye yani...
Anladım şimdi :)Ama bunun için dava açması gerek. Nafakanin düşürülmesi için
O zaman kendisi ne yiyip icecekOnu anladım da bazen insanlar günü dolunca emekliye ayrılıyor ama yaş haddini beklemek zorunda oluyorlar o sırada maaş almadan ve çalışmadan bekliyorlar ya adam ona güveniyo olmasın. Gelirim yok diye yani...
Avukata sorİnanın hukuk sitelerine de yazıyorum amapek cevap aşamıyorum oralardan, okunma oranı çok az.
Birikmişi vardır yastık altında belki. Adam zaten art niyetli o belli. Ben sadece o kadar rahat telefon açıp artık bişey alamazsınız tavrına dair cesareti nereden buldu, neye güveniyor onu merak ettimO zaman kendisi ne yiyip icecek
Durumunuzu anlamakla birlikte haklısınız da fakat beni evlat yerine koymayan bir adamdan deglil nafaka kuruş para almazdim illaki öğrenci tipi bir iş bulunur çalışırsınız okulu bitirirsinizÖğrenciyim, okulumun bitmesine daha 1 sene var.
Babamdan her ay 300 tl nafaka alıyordum. (Onu da icra yoluyla, kendisi yatırmıyordu)
Ama bu ay nafakam yatmadı, çünkü emekli olmuş.
Anneme bir kac gün önce telefonda "ben emekli oldum size geçmiş olsun" demiş zaten. Artık Telefonlarımı açmıyor.
Ne yapmam lazım? Artık gerçekten bana bağlanmış olan nafakayı alamayacak mıyım? bildiğin yatmadı param. çok kötüyüm, bittim ben.. basından böyle birsey geçen, hukuki bilgisi olan lütfen yazsın ne olur.
Belki yanlıs yere açtım konuyu ama nolur bir süre kalkmasın, kimse okumaz yoksa. Cevap bekliyorum ilgilenenlere simdiden tesekkurler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?