Sinirden atlamak zereyim, ne olur beni sakinletirin...

Ah be güzelim sen bunu mu dert ediyon ablam 40 günlükken halam tırnak makasıyla ablaım kirpiklerini kesmiş annem o ara doğum parasını almaya gitmiş
hemde halam büyükmüş
annem bi geldim eve ablam japonlara benzemiş boş boş bakıyo diyo
neymiş kirppikleri uzun olcakmış kesince
annem kalp krizi geçircektim diyo ya gözüne bişey olsaydı aylarca kirpiksiz gezmiş ablam
saç değilmi çabuk uzar

gerçi demesi kolay ben olsam bende çok kızardım ama kesmiş bikere yapcak bişey yok malesef

Ah be güzelim sen bunu mu dert ediyon ablam 40 günlükken halam tırnak makasıyla ablaım kirpiklerini kesmiş annem o ara doğum parasını almaya gitmiş
hemde halam büyükmüş
annem bi geldim eve ablam japonlara benzemiş boş boş bakıyo diyo
neymiş kirppikleri uzun olcakmış kesince
annem kalp krizi geçircektim diyo ya gözüne bişey olsaydı aylarca kirpiksiz gezmiş ablam
saç değilmi çabuk uzar

gerçi demesi kolay ben olsam bende çok kızardım ama kesmiş bikere yapcak bişey yok malesef

ayyyy inanmıyorum, ne cesaret ben hala tırnağını keserken korkuyorum kuzumun yaaa iyiki birşey olmamış ablanızın gözüne. annenizde iyi sabretmiş eline bir makas alıp saçını, kaşını, kirpiğini kırpsaymış halanızın:oklava::oklava:

eğer her gördüğünde aklına geliyosa git sıfıra vurdur aa ne yaptın dediğinde senin kesiminden daha güzel oldu bi daha üzerine vazife olmayan işlere karışma de tabi bence ben olsam kızıma böyle yapsa böyle derdim yani...
yada şaka olarak takıl geç...ama lafını söyle madem oğlunada yapmış huyunu suyunu biliyosun ağırlığını önceden koyman lazımdı bence..

ahbe canım benimkine ağırlık falan sökmez anlatsam topiclere sığmaz... yedirme dediğini yedirir, giydirme dediğini giydirir... ama naapalım elimiz mahkum yabancıya bırakmaktansa babaannesi diyor baktırıyoruz. gene de sağolsun da beni çok yıpratıyor işte, naapiyim tek bebişim güvende olsun.senağlamasenağlama

bir zamanlar büyük kızım 6 yaşındayken çok uzun saçları vardı
ve ana okuluna başlayınca biz sık hastalanıyor diye saclarını ense hizasında kestirmiştik
o zamanlar bendeniz modeli vardı
ensede bir tutam saçı kuyruk bırakılıyordu
Allahım nede özenerek ve hevesle bende kuyruk bıraktırmıştım
onu örer minik lastik toka falan takardım
kızımında benimde çok hoşuma giderdi

birgün kızım babannelerindeyken sen dedesi tut o kuyruğu gevur modası deyip dibinden kes
amanın ben ne sinir oldum ne ağladım o neden karışıyor benim kızıma çocuk benim değilmi diye
hatta kendisiyle sen nasıl karışırsın benim kızımın saçına diye kavga bile ettim

adamcağız hatalı olduğunu sonradan anlayıp kızıma epeyce pahalı bir oyuncak almış
özür mahiyetinde
ama oyuncak benim gözüme hoş bile görünmedi
olan kızımın saçının kuyruğuna oldu tabi
zamanla saç uzadı ama bir daha o modelin modasıda kalmadı

geçmişi hatırlattın bana
bu babaneler dedeler her ne hikmetse torunlarını her anlamda pek bir sahiplenirler
valla çatlasan fayda yok değişmezler
sabır bacım ne diyeyim. bence sen haklısın ama.

ahbe canım benimkine ağırlık falan sökmez anlatsam topiclere sığmaz... yedirme dediğini yedirir, giydirme dediğini giydirir... ama naapalım elimiz mahkum yabancıya bırakmaktansa babaannesi diyor baktırıyoruz. gene de sağolsun da beni çok yıpratıyor işte, naapiyim tek bebişim güvende olsun.senağlamasenağlama

anlaşılan çocuğu torunu olarak değil de kendi çocuğu olarak görüyo o yüzdende istediğini yapmakta özgür davranıyo...peki bebeğinin gerçekten güvende olduğundan eminmisin?
yani güzel bakıyormu?

bu ne hiddet ya zaten annemiz sinir olmus sizde hanimlar yangina korukle gitmeyin.
basligi gorunce çok onemli bir sey oldu sandim... yasli insanlar kendince iyilik yapmis guya torununa ama bilememiz ne yapsin. sac degilmi uzar canim takma bu kadar. benimde kizimi kayin validem ben yokken kesmis. iyilik yapmis guya ama olmus bi kere yasli insana bagirip çagircak degilizya.. benim uzuldugumu gorunce bir daha yapmadi zaten kadincagiz..

Annenin onayı olmadığı müddetçe kayınvalde saç kesmek, kulak deldirmek vs gibi şeyler yapmamalı..
Evet saç kökü var ama bu aman boşver denecek bir durum değil..
Anneyi hiçe saymak,saygı göstermemek bu ..
ışin özü ve insanı kızdıran şey bu..
Anneanne ,babaanne,dede bile olsa insanlar hadlerini bilmeliler....

çok haklısın canım ama böyle düşüncesiz insanlarda malesef var mecbur sabır göstermeliyiz :1ninca:

eşimle de tartıştık akşam bu yüzden, bu saat oldu sinirden uyku tutmadı... yarında tüm gün dersim var... kadın bütün huzurumuzu kaçırdı yok yere, akşaam arkadaşa çaya davetliydik görünce şok oldu bizim yavruyu... dedim ya kızlar rezil etmiş çocuğun kafasını...

canım gerçekten bence sinir bir durum. böyle şeyler yüzünden ben bebeğimi bakıcıya vermekten yanayım. eş dost anne bakınca mutlaka sıkıntı oluyor. ama benim kaynanam böyle bişey yapsaydı önce sinirlenirdim sonra bebeğimin haline bakar gülerdim. bebekler öyle tatlı ki her halleri komik ve sevimli. sen de öyle düşün ve günlerini zehir etme boşver

kızlar bence burada önemli olan bebeğin saçının durumu değil tamam kök bizde yine uzayacak elbette... ama bu saygısızlık ya.ne demek saçını izinsiz kestirmek ayrıca bu ilk değilmiş yani.bu yangına körükle gitmek falan da değil ayrıca aynı durum benim başıma gelse çok daha fazla tepki verirdimm.bırakın babannesini eşim bile bana sormadan öyle birşey yapamaz ve yapmamalı.tipik kaynana işte....ayyy ya. ya ben çok şanslıyım kayın valide yönünden yada çok deliyim karışmıyolarrrrrrr......

kızlar benim bebeğimde çok saçlı doğmuştu. arkadaki saçları dökülüpte sadece üstleri kalınca bizde rahat etsin diye 4 aylıkken sıfıra vurdurduk saçını saçları yokken çok daha şeker olmuştu. şimdi 7 aylık ve bayağı uzadı bebklerin saçları çok hızlı uzuyor sanırım ama yine kafsının arkasında hiç saç yok yine döküldü ama artık kestirmiycem. kızım zaten erkeğe benziyor biraz uzasında kıza benzesin bari değilmi. canını sıkma canım uzar yine daha çok küçük hem istiyorsan sıfıra değilde 3 numaraya falan vurdurabilirsin saçını

sağolun kızlar, bebişimin saçını 3 numaraya vurdurduk, o yamuk yumuk görüntü gitti, şirin de oldu... ama diyorum ya yapılan hareket delirtiyor insanı... baktıkları için kendilerini bebişlerimizin sahibi zannediyorlar... naapalım kuzucuklarımız için sabretmek zorundayız...

ya gıcık oldum resmen
bazıları kökü duruyor uzar gibi şeyler yazmış ama bu yapılanı affetirmezki
ne diye yavrucağın saçını kesiyor kadın ya çıldrıdım resmen
bide kendi kesiyor kuaföre felande getirmemiş
hay allahım ya
ay benimki yapsa kesin boğardım herhalde
çocuğun annesi var babası var saç kesmek onamı düşmüş
çocuğa bakiyor diye kendine ne haklar görüyor kadın ya

yahu ne çabuk unutuyorlar bunlar kendilerine yapılanı da bu hale geliyorlar
farzetki kendi kaynanası ona yapsa o da kudurur sinirden eminim :(

Back
X