- Konu Sahibi BenmasMavi
-
"hiç bana göre değil" dediğim köy hayatına imrenir oldum.
köy kadınlarını bilirsiniz. insanı her zaman için "eşya"nın "madde"nin önünde tutarlar.
konu misafirse, aslolan, gelen misafirin memnuniyetini ve hayır duasını almak için gösterilen konukseverliktir.
ne yazık ki şehir insanını bu konuda oldukça eksilmiş görüyorum.
bu kadar materyalist olmak yerine, değerlerimizi kaybetmemek adına insana ve insanlığa öncelik tanırsak aslında bir çok sorunu da kaynağından çözmeyi başarabilir, tahammül eşiğimizi genişletebiliriz.
ayrıca mavi arkadaşım siz çocuklardan bile bahsederken onlara karşı hiç bir sempati duymadığınız hissine kapıldım ben ve üzüldüm inanın.
2 yaşında bir çocukcağıza neredeyse öfke duyacaktım anlatım tarzınıza kapılsam.
biraz daha sevmeye çalışsanız, keşke geldiklerinde o meleklere kaşlarınızı çatıp parmağınızı sallayabilecek hakkı kendinizde bulacak kıvama getirebilseniz aranızdaki ilişkiyi.
yanınızda olmadım, belki de iyi anlaşıyorsunuz ama ben böyle hissettim inanın.
aynen katiliyorum..bir laf var cocuk ailenin aynasidir diye.hersey annede babada bitiyor..ben mesela kücük bir örnek vereyim..gittigim misafirlikte cocuklarimin cocuk odasinda baska bir odalara girmesin diye bol bol tembih ederim...dagittigi oyuncaklari toplamasini söylerim..cocugum toplamasa bile ben kendim toplarim dagittigi yerleri..oturma odasina oyuncak tasimasin diye söylerim..birsey yedigi ictigi zaman oturmasini saglarim..hemen ayakibilarini cikardirim ...ara sira cocugumu kontrol ederim ne yapiyor diye...bunun ayni sekilde karsiligini beklemek cok büyük bir lüksmü...yani cocugu nasil eyitirsen öyle gider..birinin evine cocugum zarar verse benim yüzüm kizarir yerin dibine girerim utancimdan..ve muhakkak zaraini ben karsilamak isterim..icim rahat etmez....Olayı çocuk noktasına getirmek yanlış olur.
Mesele çocuk değil ki çocuğun onu doğurmuş ama bakmaya aklı yetmeyen annesi..!!
Forumun büyük bir kısmı çocuk sahibi çocuğunuzu böyle başı boş mu bırakıyorsunuz,yaptığı herşeyi görmezden mi geliyorsunuz.
Çocuğuna sahip çıkmayan anneni bir garezi vardır o evin sahibine..
Çocuktur yapar demekte bir yere kadar nasıl yetiştirirseniz öyle oluyor.
Belki de bu kadar uzun kalmasalar gelince ..
pazartesi askere gidecek adam için cuma günü gelmeseler tatil köyüne gelir gibi tahammül edilebilir..
Mavi gezmeye gitmek istediğini söylüyor kayınvalidesi aaa olur mu amcanın oğlu askere gidecek gezmeye gidilir mi diyor..?
ne cürretle karışırsın buna ya,kimsin sen keyfimin kahyası mısın..?
sıkıldım bunaldım bütün hafta belki belki özel planımız var belki belkii..
amaç hizmet ettirmek başkalarının sırtına binerek yaşamak..
sırf çocuğa bakmamak için gezmeye giden psikopat kadınlar tanıyorum.
Bana kızmayın olur mu? Kızım 3 yaşında eline boya vermeye 1-1,5 yaşında başladım. önüne kağıtlar koydum yazsın çizsin boyasın diye. Yemek yerken de zorlamam şunu ye bunu ye diye yedireceğimde ise onun için büyük bir sofra bezi aldım onu seriyordum onun üzerinde geze geze yiyordu. Zaten ailmeden uzaktayım ve burada kendi yaşıtı hiç kimse olmadığından onunla oynarım. 2 yaşında duvarları boyamaya başladı kızmadım ama uyardım ve hemen koltukların üzerine büyük örtüler örttüm onlarıda boyar diye boyuyorduda. çekmeceleri dökerdi dolapların uzanabildiği yerlerini karıştırır etrafa saçardı karışmazdım ama dağılan eşyaları oyuncakları toplamasını öğretmek için yanıma oturturdum şimdi alıştı dağıttıklarını toplar. Bir misafirliğe gideceğimizde mutlaka uyarırdım orası bizim evimiz değil başkalarının eşyaları karıştırılmaz sen terbiyeli akıllı bir kızsın diye. Çocuk deyip geçmemek lazım benim ve babasının konuşmalarını çok iyi anlar ve uygular. Misafirliğe gideceğimizde de oyalanması sıkılmaması için mutlaka yanımıza boya kalemi ve boyama kitabı alırız gittiğimiz yerde kendi başına yere oturur boyama yapar, kesinlikle de çişi gelmeden yerinden kalkmaz.
Kend evimizi 1 yıl içinde 2 kez badana yaptırdık şuan duvar boyama huyu geçti.
Geçen yaz memlekete ablama gittik. Ablamlar yeni ev ve eşyalar aldılar herşey sıfır anlayacağınız ve kızımın duvar boyama huyu olduğunu bildiğimden sürekli arkasında gezindik durduk eşimle. Ablam çocuk sıkılıyor diye oğlunun parmak boyalarını ve kağıtlarını verdi. Hep birlikte mutfakta oturuyoruz kızımda yerde parmak boyalarıyla oynuyor arada bize gösteriyor bizde eşimle sakın hiç biryere dokunma kağıtları boya diye uyarıyoruz ablamda rahat bırakın böyle böyle kendini geliştirecek öğrenme çağında deyip bize kızıyordu. Eniştem o sıra kamerasını aldı kızımı kaydediyor falan kızımda kalktı poz veriyor oynuyor o sıra farketmedik duvara yaslanıp poz veriyormuşşarkı falan söylüyor o sıra kızıma döndüm -- biraz sessiz olurmusun kızım--- derken duvardaki boyalı el izlerine gözüm ilişti ben -- eyvah -- dedim hemen ıslak mendil aldım silmeye başladım silindide iz kalmadı ama içim nasıl tuhaf oldu ablam -- üzülme ablam her çocuk yapar biizmkileri hatırlamıyormusun sakın kızma çocuğa hem ben verdim boyayı eline üzülme falan dedi.
Ama biz eşimleçok kötü olduk kızımda bozuldu tabi ben --eyvah- diye bağırınca. Ertesi gün ablamlar işe gittiğinde eşim kapıcıya gitti çünkü apartman yeni olduğu için boyacılar hala apartmanda başka daireleri boyuyor , boyacılara biraz para vermiş geldi mutfak masasını falan bir kenara çekti boyacılar o duvarı boyadılar sağolsunlar.
Ablamlar öğlen yemeğe geldiler eşimde bu arada yere damlayan boyaları siliyordu ablam --Allah herkese sizin gibi misafir nasip etsin de suç benim suçum boyayı ben verdim zaten duvar silinebiliyor niye zahmet ettiniz -- falan dedi ama teşekkür etti.
Mavinin yazdıklarını görünce yazsam mı yazmasam mı dedim ama belki kızacaksınız ben kızımı küçük anlama algılama yaşında olduğu için hiç engellemedim kendi odasını dağıtmasına ses çıkarmadım ama toplamasınıda öğrettim.
Sizin misafiriniz ben olsaydım o duvarı boyayançocukların anne babası biz olsaydık yerin dibine girer girer çıkardık ve o evi temizlemeden hiç bir yere gitmezdik özür üstüne özür dilerdik.
Mavicim geçmiş olsun Allah sana o akrabalarla birlikte bol bol sabır versin ne diyeyim. Çocuğunun huyunu bilen çocuğuna gittiği yerde sahip çıkmalı.
aynen katiliyorum..bir laf var cocuk ailenin aynasidir diye.hersey annede babada bitiyor..ben mesela kücük bir örnek vereyim..gittigim misafirlikte cocuklarimin cocuk odasinda baska bir odalara girmesin diye bol bol tembih ederim...dagittigi oyuncaklari toplamasini söylerim..cocugum toplamasa bile ben kendim toplarim dagittigi yerleri..oturma odasina oyuncak tasimasin diye söylerim..birsey yedigi ictigi zaman oturmasini saglarim..hemen ayakibilarini cikardirim ...ara sira cocugumu kontrol ederim ne yapiyor diye...bunun ayni sekilde karsiligini beklemek cok büyük bir lüksmü...yani cocugu nasil eyitirsen öyle gider..birinin evine cocugum zarar verse benim yüzüm kizarir yerin dibine girerim utancimdan..ve muhakkak zaraini ben karsilamak isterim..icim rahat etmez....
Bana kızmayın olur mu? Kızım 3 yaşında eline boya vermeye 1-1,5 yaşında başladım. önüne kağıtlar koydum yazsın çizsin boyasın diye. Yemek yerken de zorlamam şunu ye bunu ye diye yedireceğimde ise onun için büyük bir sofra bezi aldım onu seriyordum onun üzerinde geze geze yiyordu. Zaten ailmeden uzaktayım ve burada kendi yaşıtı hiç kimse olmadığından onunla oynarım. 2 yaşında duvarları boyamaya başladı kızmadım ama uyardım ve hemen koltukların üzerine büyük örtüler örttüm onlarıda boyar diye boyuyorduda. çekmeceleri dökerdi dolapların uzanabildiği yerlerini karıştırır etrafa saçardı karışmazdım ama dağılan eşyaları oyuncakları toplamasını öğretmek için yanıma oturturdum şimdi alıştı dağıttıklarını toplar. Bir misafirliğe gideceğimizde mutlaka uyarırdım orası bizim evimiz değil başkalarının eşyaları karıştırılmaz sen terbiyeli akıllı bir kızsın diye. Çocuk deyip geçmemek lazım benim ve babasının konuşmalarını çok iyi anlar ve uygular. Misafirliğe gideceğimizde de oyalanması sıkılmaması için mutlaka yanımıza boya kalemi ve boyama kitabı alırız gittiğimiz yerde kendi başına yere oturur boyama yapar, kesinlikle de çişi gelmeden yerinden kalkmaz.
Kend evimizi 1 yıl içinde 2 kez badana yaptırdık şuan duvar boyama huyu geçti.
Geçen yaz memlekete ablama gittik. Ablamlar yeni ev ve eşyalar aldılar herşey sıfır anlayacağınız ve kızımın duvar boyama huyu olduğunu bildiğimden sürekli arkasında gezindik durduk eşimle. Ablam çocuk sıkılıyor diye oğlunun parmak boyalarını ve kağıtlarını verdi. Hep birlikte mutfakta oturuyoruz kızımda yerde parmak boyalarıyla oynuyor arada bize gösteriyor bizde eşimle sakın hiç biryere dokunma kağıtları boya diye uyarıyoruz ablamda rahat bırakın böyle böyle kendini geliştirecek öğrenme çağında deyip bize kızıyordu. Eniştem o sıra kamerasını aldı kızımı kaydediyor falan kızımda kalktı poz veriyor oynuyor o sıra farketmedik duvara yaslanıp poz veriyormuşşarkı falan söylüyor o sıra kızıma döndüm -- biraz sessiz olurmusun kızım--- derken duvardaki boyalı el izlerine gözüm ilişti ben -- eyvah -- dedim hemen ıslak mendil aldım silmeye başladım silindide iz kalmadı ama içim nasıl tuhaf oldu ablam -- üzülme ablam her çocuk yapar biizmkileri hatırlamıyormusun sakın kızma çocuğa hem ben verdim boyayı eline üzülme falan dedi.
Ama biz eşimleçok kötü olduk kızımda bozuldu tabi ben --eyvah- diye bağırınca. Ertesi gün ablamlar işe gittiğinde eşim kapıcıya gitti çünkü apartman yeni olduğu için boyacılar hala apartmanda başka daireleri boyuyor , boyacılara biraz para vermiş geldi mutfak masasını falan bir kenara çekti boyacılar o duvarı boyadılar sağolsunlar.
Ablamlar öğlen yemeğe geldiler eşimde bu arada yere damlayan boyaları siliyordu ablam --Allah herkese sizin gibi misafir nasip etsin de suç benim suçum boyayı ben verdim zaten duvar silinebiliyor niye zahmet ettiniz -- falan dedi ama teşekkür etti.
Mavinin yazdıklarını görünce yazsam mı yazmasam mı dedim ama belki kızacaksınız ben kızımı küçük anlama algılama yaşında olduğu için hiç engellemedim kendi odasını dağıtmasına ses çıkarmadım ama toplamasınıda öğrettim.
Sizin misafiriniz ben olsaydım o duvarı boyayançocukların anne babası biz olsaydık yerin dibine girer girer çıkardık ve o evi temizlemeden hiç bir yere gitmezdik özür üstüne özür dilerdik.
Mavicim geçmiş olsun Allah sana o akrabalarla birlikte bol bol sabır versin ne diyeyim. Çocuğunun huyunu bilen çocuğuna gittiği yerde sahip çıkmalı.
Biz az çok tanıdık birbirimizi. mizah ve göresel paylaşım bölümüde geyik sohbetlerinde cadı kazanı kısmı var. İstersen oraya gel tanışalım seninle de
bir stiker konusudur almis basini gidiyo. gamyoncuiremsu
bir hikaye var bilmem dinleyen oldumu...köyde bir kadin kocasinin daglarda zorlukla güclükle topladigi ciralari iyilik yapmak icin komsularina dagitirmis....kocasi defalarca demis..hanim yapma..ben onu ne güclüklerlen topluyorum ter kan icinde kaliyorum demis..kadin dinlememis...birgün adam demis.....gel hanim seninle beraber cira toplamaya gidelim..kadin 1 kere toplamis..sikat etmeye baslamis..amaan yandim öldüm bittim diye..bundan sonra bir tane cira bile kimseye vermem demis..ne zormus kendi emeyiyle birsey yapmak demis.. ..eslerimiz ne güclüklerlen yeri geliyo eli ayagi yaralaniyo 1 kurus kazanmak icin..saatlerdir alin teri döküyo...biride gelsin evime zarar versin...esim yine yerine alsin ne olacakki.alt üstü bi kac kurusluk sey....yasakkelime
"hiç bana göre değil" dediğim köy hayatına imrenir oldum.
köy kadınlarını bilirsiniz. insanı her zaman için "eşya"nın "madde"nin önünde tutarlar.
konu misafirse, aslolan, gelen misafirin memnuniyetini ve hayır duasını almak için gösterilen konukseverliktir.
ne yazık ki şehir insanını bu konuda oldukça eksilmiş görüyorum.
bu kadar materyalist olmak yerine, değerlerimizi kaybetmemek adına insana ve insanlığa öncelik tanırsak aslında bir çok sorunu da kaynağından çözmeyi başarabilir, tahammül eşiğimizi genişletebiliriz.
ayrıca mavi arkadaşım siz çocuklardan bile bahsederken onlara karşı hiç bir sempati duymadığınız hissine kapıldım ben ve üzüldüm inanın.
2 yaşında bir çocukcağıza neredeyse öfke duyacaktım anlatım tarzınıza kapılsam.
biraz daha sevmeye çalışsanız, keşke geldiklerinde o meleklere kaşlarınızı çatıp parmağınızı sallayabilecek hakkı kendinizde bulacak kıvama getirebilseniz aranızdaki ilişkiyi.
yanınızda olmadım, belki de iyi anlaşıyorsunuz ama ben böyle hissettim inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?