Sinirden ölmek üzereyim!!!

tnmsz

yoruldum...
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
67
1
86
40
Konya
kızlar hani daha öncede konu konu açmıştım.nişanlımla problemim yok ailesiyle çok iyi anlaşıyorum ama problemli bi eltim var ailesi onun korkusundan bana çok mesafeli olmaya başladı diye.neyse bu konuda kafamı toplamıştım.tamam mecburlar o da gelinleri mesafe iyidir falan diye.
ama bugün daha 2 saat önce ne oldu biliyor musunuz? okuldan çıktım çarşıya gittim arkadaşımla.düğün tarihi falan belli oldu.şöyle belli, markaların kataloglarını alacaktım kendi alacağım çeyizle için.
neyse girdiği yerde kayınpeder ve valide hanımla krşılaştım.e siz ne yapıyorsunuz falan dedim.BANA EŞYA ALMAYA GELMİŞLER.düşünebiliyr musunuz? ne ben varım ne nişanlım bize eşya alacaklarmış.
ya siz ne yapıyorsunuz benim niya haberim yok dedim.ne deseler :biz diğer gelinimize de kendimiz aldık onu götürmedik seni de götüremeyiz.
şok oldum ya çıldırdım sebebe bak.
beynimden kaynar sular döküldü.
ve kızlar eşya falan derdim değil ben bu insanları el üstünde tuttum.beni eşit tuttukları gelin de sürekli kaynanamın gelip bana ağladığı gelin.insanlar neden bu kadar güvenilmez.
ben de bu kadar korkak olmayın beni de onunla bir tutmayın bir seyde almayın dedim.ellerini öpüp çıktım.
ve nişanlıma da ulaşamadım daha.
size döktüm içimi şimdi ben ne yapmalıyım????

ailene söyle onlar arasınlar cnm senin beğenmen hgerektiğini söylesinleer

Sanıyorum konyada yaşıyorsun.Nişanlının ailesi de konyanın özellikle yerlisiyse malesef genelleme yapmayayım diyorum ama bu şekilde çok fazla örnekle karşılaştım.Hatta eşyaları alıp kendi zevklerine göre borcunu da yeni evli çifte yıkan çok insan gördüm.Yahu hem ben beğenmiyorum eşyayı hem borcunu ödetiyorsun.Madem bırak borcunu ödeyip yaşayacağım evin eşyasını da ben zevkime göre seçeyim değil mi?Biraz emrivaki yapılmış sanırım.Eşit ve adil olma adına diğer geline söz düşmesin diye sizi böyle bir zorlamanın içine sokmaya çalışmışlar.Bence daha fazla tartışma ortamı yaratacak konuşmalara girmeyin,direk nişanlınıza durumdan duyduğunuz rahatsızlığı anlatın.Nişanlınız arada denge kurmayı biliyorsa ailesine kendi zevkinizle döşeyeceğiniz evde oturmak istediğinizi uygun dille anlatacaktır.Siz de daha o eve gelin gelmeden sizinle yarış içine giren eltinizle daha mesafeli olursunuz.Bakın evlenmeden gerçek yüzünü görüp tedbir alma gibi bir hayır varmış yaşadığınız bu olayda.Şimdiden mutluluklar diliyorum.Allah hayırlı etsin...

halamda öyle yapmıştı gelinini almadan gidip kendi beğendiği yatak odasını almıştı kızda beğenmedi gidip değiştrdikaydirigubbakcemile4 ben olsam diyemezdim beğenmedim değiştirin diye çünkü kız hiçbirşeyde yardımcı olmadı

bence burda nışanlınla konuşman gerekıyordu. boyle şeylerı bırebır konuşmak yanlış bence. nışanlınla sakınce konuşur gerekenı yapmasını söylerdın. eger yıne olmuyorsa kayınvalıdenle tek konuşurdun bence anı tepkı gıbı geldı bıraz ama geçmış detaylarını bılmıyorum.

aaa bu kaıdnlar kulubundede duymadık sey kalmadı du bakalım daha neler duycık neler nasıl yanı sızden habersız esya alıyolar kendılerımı yenıdenmı evlenıyo acep onlarmııı oturcak sızın evınızdee ne gerı dusuncelı mılletıs yaaa benım zırnık esyama ben ve alemdan baska kımse karısmadı ıstedıgım herseyı alkdımmm esım bıle karısmadı esyalarımı alıreken zaten kaynammları gelmedı bılee

Eşyayı onlar beğenip ödemesini size mi yaptıracaklar:1shok:
ınşallah öyle değildir.
Eşyamı da kendim beğenirim,borcunu da kendim öderim
Bitti gitti

ne güzel düşünceni içinde saklamamışsın söylemişsin onlara.nişanlınla konuş canım.nişanlın ailesine söz geçirebiliyor mu?eğer öyleyse rahatsın demek.benimkiler de aldı(artık onlar için uzun cümle bile kurmaya gerek yok kısaca benimkiler)inan şu anda o eşyalardan nefret ediyorum.evde hem bir renk uyumsuzluğu hem de desen uyumsuzluğu var.kapıyı açıp girince içim ferahlamıyor.ben beğenmedim diye söylemiştim,onlar olsun olsun şimdi bunları kullan ilerde eskiyince bir daha alırsınız dediler.şaka gibiydi.kesinlikle ilk eşya heyecanının yerini hiçbirşey tutmuyor.sakın onların almasına izin verme,nişanlına da baskı yap.

aaaa çıldırmak üzereyimdelikafadulden
beni öldürmeyemi calısıyorsunuz sizdelikafadulden
bune terbiyesizlik ya siz kimsiniz yahu evlenecekler evini kuracaklar alır:1shok:
bundan zevk alıyolar bu insanlar ya vay be kaynanalar kayınbabalar ya vah anammm basımıza gelendelikafadulden
ya böylelerine bi tekmando uygulucan aslındakötükedihüso
ammaa işte :oklava:
ya kızım kesinlikle kabul etme sizin begendiğinizle benim işim olmaz de kendievinize koyun cok begeniyosanız de ne manakk insanlar var ya:1rolleyes:
yüzügü kafalarına fırlatmanı isterim yol yakınken :enbuyukkk:
allah kolaylık versin:a015:

yok aslında parasını falan ödetmeyecekler.diğer gelinlerine ne aldılarsa yani aşağı yukarı aldıkları şimdi ne kadar tutuyorsa karşılayacaklar.ha biz çok lüks ekstra bir sey istersek kendimiz ekleyeceğiz.ki bunun olacağını da sanmıyordum.çünkü beğendğim şeyler çok pahalı değildi zaten.
ya zaten derdim eşya falan değil benim.7 yıldır tanışıyoruz o kadar çok sey paylaştık samimiydik.en kötü günlkerinde ben vardım yanlarında olabildiğim kadar.
ama şimdi bu yapılan hareket yıktı beni.insanı değer verdiği üzüyor zaten.........
ya hangi mantık?
eltimden de bahsetmiştim yani tam bakırköylük bir sey kayınpederimin üstüne sokak ortasında yürüyen bir nesne.......anlatılmaz bir sey
gelir bana ne varsa dertlenirlerdi .onlar yüzünden eltimden nefret ettim.ettirdiler.nişanlım bile ailemi bu kadar önemseme dedi.düşünün ya.....
ve o insanlar bana ekstra bir sey istemediğim halde seçmemi bile çok gördüler.diğerine haksızlık olurmuş.ya senin diğeri dediğin kim???
evet resmen dedim kayınvalideme sen onunla beni bir mi tutuyorsun dedim korkuyor musun dedim bu kadar korkmayın dedim
yok hayır diyor ama bi sorun çıkarsa diyor.
sorun sensin dedim içimden.
ve elini öptüm gittim dediğim gibi.
içim yandı ama ben ailem istemedği halde inatla onları övdüm ve kabullendirdim.şimdi bir sey diyemiyorum içime atıyorum ve bu hep böyle olacak.........buna çok üzülüyorum.
insanların ikiyüzlülüğünü hele de bunların kabul edemiyorum.
artık beni kaybettiler ama..........
nasıl olsa iyi ile kötü aynıymış niye ben zorla iyi olayım değil mi ama?siz olsanız nasıl davranırsınız?
ya bana sana hak ettiklerini yapamıyoruz dşye üzülmek yerine yaptıklarına bakın.tamam ben kendimi övmek amaçlı demiyorum öğretmenlik çok devasa bir sey değil ama düşünün onların aileyi akrabayı geçin köye giden ilk öğretmen gelin ben oluyorum .insan bi gurur duyar değil mi?
ne bileyim artık nişanlıma da ulaşamıyorum henüz.
ama ulaşınca da diyeceğimki illa haksızlık olmasın diye! bir sey yapacaklarsa parasını versinler ikimiz üstünü tamamlayalım her seyi gönlümüğze göre yapalım dşyeceğim.nişanlım bunu kabul eder ve ettirmek için her seyi yapar
teşekkür edrim bana zaman ayırdığınız için

Söylemek istediklerini gayet güzel kibarca söylemişsin.fazla takma kafana
Haksızlık olmasınmış madem söylediğiniz gibi parasını versinler.
Ben olsam onlar parayı verdikten sonra mobilyaları alırdım, birde 50 tl-100tl falan bir rakam arttırır
mutfak için ufak bir şey alırdın örn.tost makinesi,ekmek kızartma makinesi hatta çok saçma ama inadıma yumurta pişirme makinesi alırdım.
Bir de bunu söylerdim.Biz para arttırdık bunu aldık diye...
Hayırlısı olsun diyelim.Onlar iyiyle kötünün farkındadır merak etme sen...

bence en iyisi nişanlınla konuşman yoksa sen kötü olursun onlar belliki yaptıkları işin kötülüğünün farkında değiller onlara normal geliyor anlaşılan

canım kalbin ne kadar temizmişki ayakların seni onların bulunduğu mağazaya götürmüş.bu kadar olur yani.ilahi adalet.karşılaşmazsanız ne olacaktı?tlf.la arayıp; biz eşyalarınızı aldık,görüp beğenme fırsatınız bile olmayan eşyaları güle güle kullanın mı diyeceklerdi acaba.................

bence en iyisi nişanlınla konuşman yoksa sen kötü olursun onlar belliki yaptıkları işin kötülüğünün farkında değiller onlara normal geliyor anlaşılan

ya zaten bundan sonra kötü olacağım bilerek ve isteyerek madem onlar da herkes gibi genel insan sürüsü gibi kötü olan daha değerlidir diyor ozaman ben de kötü olcağım zaten olmuşumdur da şimdiye kadar.ben,mükemmel gelin,anlayışlı gelin,bilgili gelin ilk defa ters konuştum ya..........olmuşumdur olacağımı
kırk yıl taşırsın hikayesi işte
hayırlısı olsun diyorum kendi kendime.........

eşyaları nişanlınızla gidip beraber beğenip almak sizin hakkınız değil mi?
bunu nişanlına sormalısın ve asla kabul etme...
öyle şey mi olur hiç...

kızlar hani daha öncede konu konu açmıştım.nişanlımla problemim yok ailesiyle çok iyi anlaşıyorum ama problemli bi eltim var ailesi onun korkusundan bana çok mesafeli olmaya başladı diye.neyse bu konuda kafamı toplamıştım.tamam mecburlar o da gelinleri mesafe iyidir falan diye.
ama bugün daha 2 saat önce ne oldu biliyor musunuz? okuldan çıktım çarşıya gittim arkadaşımla.düğün tarihi falan belli oldu.şöyle belli, markaların kataloglarını alacaktım kendi alacağım çeyizle için.
neyse girdiği yerde kayınpeder ve valide hanımla krşılaştım.e siz ne yapıyorsunuz falan dedim.BANA EŞYA ALMAYA GELMİŞLER.düşünebiliyr musunuz? ne ben varım ne nişanlım bize eşya alacaklarmış.
ya siz ne yapıyorsunuz benim niya haberim yok dedim.ne deseler :biz diğer gelinimize de kendimiz aldık onu götürmedik seni de götüremeyiz.
şok oldum ya çıldırdım sebebe bak.
beynimden kaynar sular döküldü.
ve kızlar eşya falan derdim değil ben bu insanları el üstünde tuttum.beni eşit tuttukları gelin de sürekli kaynanamın gelip bana ağladığı gelin.insanlar neden bu kadar güvenilmez.
ben de bu kadar korkak olmayın beni de onunla bir tutmayın bir seyde almayın dedim.ellerini öpüp çıktım.
ve nişanlıma da ulaşamadım daha.
size döktüm içimi şimdi ben ne yapmalıyım????

banada hep öle yapmışlardı ne desek ne yapsak ona yapmadık sanada yapmayız falan demişlerdi..ama ben onun getirdiği çeyizin bin katını getirdim..eltim ve kocası surat yapıolarmış bana bişe alcakları zaman falan benmde canım çok sıkılıodu ..ama Allah buyuk..adaleti çok buyuk çıkıo yavaş yavaş acısı.. hiç anlamıorum bu eşleştirmeyi bende yaa o zamanla bu zaaman birmi..yinede takma tatlım.. gerçi nişanlının göstereceği tavır çok önemlii

aslında en dogal hakkın,kendı begenmen,tabıkı begenceksın,ama ortada soyle bır gercek var tatlım belkı sen bu gercegı kabullenmeyebılırsın ama eltınede zamanında kendılerı gıdıp begenıp almıslar..oratada bır haksızlık dogmaması ıcın bunu yapmak zorundalar..ben hep derım bana yapılanın bın kat fazlasını eltıme yapsınlar dıye...ama senın eltın oyle dusunmeyebılır..bence esya ıcın kalplerı kırma.esya dedıgın nedırkı gıder degıstırsın..kenarında kıyısında defo vardı..vs sebepler one surerekten..ama kırılan kalbı onaramazsın...he sole bır durum varsa ortada...eger borcu sız odeyeceksenız..sunu tavsıye ederım..bır arkadasınızın magazası oldugunu ve ordan yarı fıyatına alacagınızı soyleyıp işin içinden cıkabılırsınız..

seni onunla bir tuttuklarından değilde,onun şerrinden korktukları için bu şekilde davranıyorlardır.aynı şeyleri ben yaşadım ve halada yaşıyorum.
eltimden ödü kopar kayınvalidemin.aslında ondan değilde onu kızdırırsa kaynımı doldurur ve aylarca uğramazlar kayınvalidemin yanına.2 tane torunu var.onların yüzünü doğru dürüst görmemiş büyürken kayınvalidem.
yani yeterki oğlunun(kaynımın) huzuru kaçmasın diye eltimi kızdırmamaya çalışırlar.
bişey olsa benim gözümün içine bakarlar kavga etmeyeyim diye.
kendimi ezdirme hiç bi şekilde.yani istemediğin eşyayı almak kullanmak zorunda değilsin.güzel cevap vermişsin.ama kin besleme.gerçekten direk senle alakalı değildir bu davranışları.

Back
X