• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden ölücem

Melisnur

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
221
109
23
36
Kizlar ben bi magzada çalışıyorum sabah 8.30 aksam 19.30 hafta ici ve cumartesi de ayni. Kamuda yada devlette degilim. Fakat 17 haftalik hamileyim surekli ayaktayim... ve bu haftadan itibaren pazarlari da caliscakmisiz veeee hafta ici izin kullanicakmisiz. Eger itiraz edersem isten cikarilirmiyim. Yasal haklarim neler. Hamileyken neler yapabilirim?? Yardim edin bana birazcık bilgi lütfen internette iyice kafam karisti yorgunluk arti sinir beni biraz saf yapti sanirim okudugumuda anlamiyorum.

M Melisnur
Hamileyken en fazla günde 7.5 saat çalışabilirsin
(Günlük Çalışma Süresi Ne Kadardır?
16.08.2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gebe Veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik’ in 9.Maddesinde Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamayacağı belirtilmiştir.)

Fazla mesai yaptırmaları yasal değil. Fazla mesaiye karşı gelebilirsin. Işveren seni normalde çıkaramaz. Çıkarırsa tazminatını alabilirsin ama yasal yollara basvurman getekebilir. Şu an işvereninin yaptığı kesinlikle etik değil.

Sağlıkla bebişini kucağına alman dileğimle..

Hamileyken işten çıkartma vs olabiliyo ama dava açarsanız mutlaka kazanırsınız. Ayrıca hamileyken günlük 7,5 saaten fazla çalıştırılamaz diye bir kural var diye biliyorum

Nöbet usulü çalışan devlet memurları 24 -26 haftaya kadar (tam emin değilim) gece nbti tutuyorlar ve ayaktalar itiraz hakkın olsa bile su haftalarda değildir sanırım anca insiyatif kullanırsa iş yeri o şekilde olabilir

M Melisnur bu arada belirtmedim ama benim yazdığım hamile olduğunu çalıştığın yere resmi olarak beyan etmen durumunda geçerli.

M Melisnur
16.08.2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gebe Veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik’ in 9.Maddesinde Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamayacağı belirtilmiştir.)

Fazla mesai yaptırmaları yasal değil. Fazla mesaiye karşı gelebilirsin. Işveren seni normalde çıkaramaz. Çıkarırsa tazminatını alabilirsin ama yasal yollara basvurman getekebilir. Şu an işvereninin yaptığı kesinlikle etik değil.

Çok tesekkur ederim. Ya sesimi cikartmiyim dedikce tepeme bindiler eşimle ayni yerde calisiyoruz hani diyorum doguma kadar sabır ama artik bitmiyor... 7 aydir calisiyorum.

Nöbet usulü çalışan devlet memurları 24 -26 ya kadar (tam emin değilim) gece nbti tutuyorlar ve ayaktalar itiraz hakkın olsa bile su haftalarda değildir sanırım anca insiyatif kullanırsa iş yeri o şekilde olabilir

Hekim arkadaşlarımdan biliyorum,
Doktor, nöbette iken bile öğrense hamile olduğunu nöbeti bile bırakıp gidebiliyor.
İlk haftadan itibaren.

Çalışma bakanlığının telefonu var şimdi hatırlayamadım ALO çalışma Bakanlığı

Hemen arayın durumu anlatın onlar neler yapabileceğinizi anlatırlar

Eğer şikayet ederseniz de firma hakkında soruşturma açılır ve ciddi biçimde denetlenirler.
Sakın işten ayrılmayın bu yolla hakkınız neyse alırsınız.

Hekim arkadaşlarımdan biliyorum,
Doktor, nöbette iken bile öğrense hamile olduğunu nöbeti bile bırakıp gidebiliyor.
İlk haftadan itibaren.

O insiyatif dahilinde olabilir çünkü benim çalıştığım kurumda bir doktor hanımla aynı zamanlarda hamile kalmistik ben normal mesaiye geçmeyi talep ettim ama doktor hanım gece çalışmasına devam etmisti tam hatırlamıyorum ama 24-26 ya kadar çalışmam lazım demişti

M Melisnur

+1

Back
X