• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden titreyen ben..

Senin erkek arkadasin saglam pabuc degil benden soylemesi.
Annesiyle otur herseyi..senden tarafa olan bitenleri konus bence.
Ailesiyle normal şartlarda sohbet eden biri değilim zaten kaldı ki bunları oturup konuşmak..

3 maymunu oynuyorlar, ben de izledim onları. Onlara sorsanız yine bir problem yoktur eminim, ben çok soğuk ve uzak biriyimdir. :)

Sağlam pabuç değil derken? Orayı pek anlayamadım.

Ailesiyle normal şartlarda sohbet eden biri değilim zaten kaldı ki bunları oturup konuşmak..

3 maymunu oynuyorlar, ben de izledim onları. Onlara sorsanız yine bir problem yoktur eminim, ben çok soğuk ve uzak biriyimdir. :)

Sağlam pabuç değil derken? Orayı pek anlayamadım.

Bilmedigin birseyler vardir veya kendisi ortaligi karistirmis yuzune gozune bulastirmis olabilir bence.. Bana oyle geldi.

Bilmedigin birseyler vardir veya kendisi ortaligi karistirmis yuzune gozune bulastirmis olabilir bence.. Bana oyle geldi.
Ahh! Asla benim kocişim, minnoşum yapmaz diyenlerden olmadım ama buna ihtimal vermem. :))

Çünkü oğluna “deliler gibi aşık” bir anne ve herkese ama herkese bir kulp bulan tuhaf bir baba.. Yaptıkları hareketler tam kendilerine yakışan, üzerlerinde asla tuhaf durmayan hareketler.. :)

Ve annesi, erkek arkadaşım “bir sorun mu var?” dediğinde ay oğlum olur mu ne sorunu ben onunla anne kız gibi olmak istiyorum ama o bize o kadar uzak ki diye de haklı çıkmaya çalışan, oğlunun yanında aşırı tatlı ama kapıdan çıkar çıkmaz mutlaka bir tane de aradan gülerek laf sokan bir teyzemiz. :)

Öyle saçma şeyler oldu ki anlayacağınız şu an dönüp baktığımda ay bunları ben yaşamış olamam di mi diye soruyorum kendime..

Eğer olayın başı ve sonu aynı olsaydı evet bu bakış açısıyla asla bakmazdım. Yani karşı taraf kendine çeki düzen vermemiş ve dahi sevgilim durumları farkedip müdahale etmeseydi.

Bunlar kendimi kandırmak ya da avutmak için kurduğum cümleler değil çünkü kendisini durumu toparlayıp olumlu birçok adımını geri çevirdim. Ayrılmadım da, hayatı zindan ettim. Zehir oldu geçirdiğimiz vakitler. Ayrılmak istemedim mi? Tabiki istedim ve her şeyin yoluna girmesi için uğraştığını ve tatsız olmayan durumlar yaşandığı takdirde bu kararımı vermemi istedi.

Dediği gibi de yaptı. Durumlar düzeldi zaten ailesiyle ne yüzgöz oldum ne tartıştım ne polemiğe girdim. Evet, o zamanlar gitmek durumundaydım ve gittim çünkü sokakta yürümek ya da park gibi yerlerde oturmaktan hoşlanmıyorduk. Arabasını da satmıştı. Durumlar bunu gerektirdi, tercihim asla ama asla değildi.

Şu an tek sorunum kendimle galiba. Erkek arkadaşıma sorsanız hiçbir problem yok dediği gibi her şeyi düzeltti ve sözünde durdu. Ee problem ne o zaman? Kendimle işte. Öfkem, sinirim, huzursuzluğum.

Belki bilinç altınızda tekrar bu sorunlar yaşanabilir korkusu yerleşmiş farkında değilsiniz .

Şimdide ailesiyle çok bir sorun olmamış gibi yazmışsıniz . Kafam karıştı a.

Yani ortada sorun yapılacak bir şey olmadıysa bu sinir niye neye .

Ben anlayamadım sizin sıkıntınızı.

Merhabaaaalaaaaarrrr!

Nasılsınız efenim?

Off.. Size değişen hayatım ve benliğimden biraz bahsetmek istiyorum..

7 yıldır süregelen bir ilişkim var. Acısıyla, tatlısıyla, anne-baba sorunlarıyla geçen.

Diğer konumdan da belki hatırlanır ama kısaca bahsetmek isterim.. Daha evlenmeden, iş resmiyete dökülmeden o kadar itici ki o kadar komik şeyler yaşandı ki. Şu an gülüyorum evet ama haksızlığa zamanında ses çıkarmadığım ve hakkı olmayan insanların bana yaptıkları muameleyi düşündükçe sinirlerim tavan yapıyor, elim ayağım buz oluyor.

Böyle konular yaşandıktan sonra ilişkimde huzursuz bir hava hakim oldu. Zira benim bitmeyen öfkem, onun bu olaylardan sıkılması gibi.

En küçük bir şey de konuyu oraya getirmeye ve isyan etmeye başladım. ( Biliyorum, iğreeanç bir şey yaptığım.. :olamaz:)

Ama bunun da bir sebebi vardı.. Olmaz olur muydu hiç? Benim o “delikanlı, yiğit, millete “Aslan” olan sevgilim” ailesine kuzuydu. Başlarda bir şey söylemedi. Bekledi galiba. Zaten öyle büyük sıkıntılar yaşamadık sadece babasının bir hareketi hariç. Genel olarak ailesinin saçma bir şekilde oğullarını kıskanmalarıydı problem.

Sonradan sonraya sert konuşmalar yapmış olmalı ki inanılmaz bir geri dönüş..

Sonra da görüşmedik pek zaten. Kendime bile saygımı yitirmeye başladığım ortamlarda pek bulunmamaya başladım. Hayatımda ilk defa böyle şeyler yaşadım tecrübe oldu bana, sağlam bir tecrübe.

Şimdi ise travma gibi bir şey oldu ben de. Konular bitti, kapandı, ortalık duruldu ben durulamadım. Durup durup sarıyorum sevgilime. Böyle sinirsen vücudum titriyor. Öfke patlaması yaşıyorum, bazen konuyu bilerek hoop oraya getirip lafımı söylüyorum. :tokat:

Tamam çok itici bir davranış kabul ediyorum ve normalde zaten böyle biri değildim. Bu öfke kontrolü, sakin kalma, eski konuları tekrar tekrar açmama ve insanları, yaşanılanları çok da takmama konusunda öneri istiyorum..

Özellikle eşini bile takmayan cool üyelerimizden.. :KK51:

yorumları okuyamadım
bence sevgilinin davranışları seni yeterince tatmin etmemiş, bu yüzden kızgınlığın sürüyor
bence yapman gereken oturup, sevgilin ne yaparsa bu konuları kapatabilirsin onu bulmak (bu yorumu farklı konulara da yazmıştım)
mesela annesinin babasının hatalı olduğunu anladığı 10 sayfalık mektup mu yazsın, senin önünde annesini babasını küçük mü düşürsün, sana çok pahalı bir hediye mi alsın...
sevgilin ne yaparsa bu olaya olan sinirin geçebilir?
bunun cevabını bulabilirsen aynen buraya yazdığın duygularını sevgiline anlat
üstünden gelemiyorum de, kafamdan atamıyorum de, hatalıyım biliyorum ama elimde değil de, bile bile konuyu oraya çekiyorum de vs
sonra da düşündüm taşındım ancak şu olursa ben bu konuyu atlatabileceğim de
fakat eğer sevgilin istediğin şeyi yaparsa da bir daha sakın lafını etme

Belki bilinç altınızda tekrar bu sorunlar yaşanabilir korkusu yerleşmiş farkında değilsiniz .

Şimdide ailesiyle çok bir sorun olmamış gibi yazmışsıniz . Kafam karıştı a.

Yani ortada sorun yapılacak bir şey olmadıysa bu sinir niye neye .

Ben anlayamadım sizin sıkıntınızı.
Galiba anlatamadım.

Ailesiyle sıkıntılar yaşadık. Tabiki öyle büyük sıkıntılar değildi ufak ufak ama insanın sinirlerini bozan türden. Laf sokmalar, huzursuz edici davranışlar vs. İlk zamanlar erkek arkadaşım tepki vermedi o zamanlar sinirim katlanmaya başladı.

Sonra müdahale etti ve bu durumlar bıçak gibi kesildi. Sonra ben zaten mesafeliydim mesafeyi biraz daha genişlettim.

Şimdi böyle durumlar yaşanmıyor.

Buraya kadar anlaşabildik mi?

Sıkıntım da tam burada başlıyor işte. Sorunlar bitti ama benim öfkem bitmedi. Olayların hırsı ve öfkesi geçmedi. Bunun da acısını dönüp dolaşıp erkek arkadaşımdan çıkarıyorum ve kendime de biraz çeki düzen vermek istiyorum. Öfkemi yenmek, bu hallerimden kurtulmak istiyorum.

Şimdi tam anlaşabildiğimizi umuyorum.

yorumları okuyamadım
bence sevgilinin davranışları seni yeterince tatmin etmemiş, bu yüzden kızgınlığın sürüyor
bence yapman gereken oturup, sevgilin ne yaparsa bu konuları kapatabilirsin onu bulmak (bu yorumu farklı konulara da yazmıştım)
mesela annesinin babasının hatalı olduğunu anladığı 10 sayfalık mektup mu yazsın, senin önünde annesini babasını küçük mü düşürsün, sana çok pahalı bir hediye mi alsın...
sevgilin ne yaparsa bu olaya olan sinirin geçebilir?
bunun cevabını bulabilirsen aynen buraya yazdığın duygularını sevgiline anlat
üstünden gelemiyorum de, kafamdan atamıyorum de, hatalıyım biliyorum ama elimde değil de, bile bile konuyu oraya çekiyorum de vs
sonra da düşündüm taşındım ancak şu olursa ben bu konuyu atlatabileceğim de
fakat eğer sevgilin istediğin şeyi yaparsa da bir daha sakın lafını etme
Sanki karşımda sevgilim varmış gibi hissettim ve beni tam anlayan bir yorum olmuş öncelikle teşekkürler.

Çünkü bana bir daha kimse seni haksız yere huzursuz edemeyecek dedi ve öyle bir şey olmadı da.

Sonra ben bu konuları kapatmadım tabi her gün huzursuzluk her gün kavga her gün öfke patlaması. Geçmiş için bir şey yapamam ama gelecek ve şimdi için nasıl uğraştığımı görüyorsun dedi tamam dedim. Sonra yine her gün huzursuzluk.

En son ne yapacağımı şaşırdım, öyle yapsam olmuyor böyle desem olmuyor benden ne bekliyorsun söyle yapacağım dedi bu sefer de senden bir şey beklemiyorum deyip kavga çıkardım.

İşte ben bu kendimi bile tanıyamadığım “sadece ona karşı” halimden sıyrılmak istiyorum. :/

Tatmin olma sınırımı dahi bilmiyorum açıkçası.

Ne yapsa tatmin olurdum? Özür mü? Diledi. Ailesiyle arasına mesafe (asla istemedim) koydu mu? Evet, koydu. Ailesi pişman olduğunu belirten birçok adım attı mı? Attı.

Unuttum mu? Hayır. Kin mi tutuyorum peki? Ee ona da hayır, normalde de asla tutamam zaten.

Bilmiyorum, çok amaçsız ve üzücüydü yaşadıklarım. En büyük öfkem de kendime. Çünkü kendime saygımı yitirdim bir ara, ben olmaktan çıktım.
Mesela zihniyetleri değiştiyse tatmin olursunuz.
İleride benzer şeyleri yaşamayacağınızı bilirseniz tatmin olursunuz.
Ama buna emin değilseniz perşembenin gelişi çarşambadan bellidir misali az çok ileride yaşayacağınıznsorunları tahmin edersiniz, mutsuz ve agresif olursunuz.
Haksız yere tepki görmek de insanı yoran bir şey.

Galiba anlatamadım.

Ailesiyle sıkıntılar yaşadık. Tabiki öyle büyük sıkıntılar değildi ufak ufak ama insanın sinirlerini bozan türden. Laf sokmalar, huzursuz edici davranışlar vs. İlk zamanlar erkek arkadaşım tepki vermedi o zamanlar sinirim katlanmaya başladı.

Sonra müdahale etti ve bu durumlar bıçak gibi kesildi. Sonra ben zaten mesafeliydim mesafeyi biraz daha genişlettim.

Şimdi böyle durumlar yaşanmıyor.

Buraya kadar anlaşabildik mi?

Sıkıntım da tam burada başlıyor işte. Sorunlar bitti ama benim öfkem bitmedi. Olayların hırsı ve öfkesi geçmedi. Bunun da acısını dönüp dolaşıp erkek arkadaşımdan çıkarıyorum ve kendime de biraz çeki düzen vermek istiyorum. Öfkemi yenmek, bu hallerimden kurtulmak istiyorum.

Şimdi tam anlaşabildiğimizi umuyorum.

Şimdi oldu işte anladım . Erkek arkadaşınızla şuan bir sıkıntınız yok olması gerektiği gibi . Ama sizde kv fobisi olmuş haklı olarak (az önce ki mesaj da yaptıklarını yazmışsınız ) Siniriniz o yüzden bence .

Mesela zihniyetleri değiştiyse tatmin olursunuz.
İleride benzer şeyleri yaşamayacağınızı bilirseniz tatmin olursunuz.
Ama buna emin değilseniz perşembenin gelişi çarşambadan bellidir misali az çok ileride yaşayacağınıznsorunları tahmin edersiniz, mutsuz ve agresif olursunuz.
Haksız yere tepki görmek de insanı yoran bir şey.
Dediğim gibi ailesiyle zaten mesafeliyim ve işim dolayısıyla şehir dışında yaşayacağız sık görüşmek pek olası değil. Belki de söylediğiniz gibi, ileride yine böyle durumlar olur ve erkek arkadaşım baştaki tavrını sürdürürse diye düşünüp kendimi kuruyorum.

Ona olan öfkem de bu yüzden galiba. Her şeyin suçlusu gibi gözümde. Şu an bakış açım biraz değişti ama konuyu açtığım gibi değil.

Ahh! Asla benim kocişim, minnoşum yapmaz diyenlerden olmadım ama buna ihtimal vermem. :))

Çünkü oğluna “deliler gibi aşık” bir anne ve herkese ama herkese bir kulp bulan tuhaf bir baba.. Yaptıkları hareketler tam kendilerine yakışan, üzerlerinde asla tuhaf durmayan hareketler.. :)

Ve annesi, erkek arkadaşım “bir sorun mu var?” dediğinde ay oğlum olur mu ne sorunu ben onunla anne kız gibi olmak istiyorum ama o bize o kadar uzak ki diye de haklı çıkmaya çalışan, oğlunun yanında aşırı tatlı ama kapıdan çıkar çıkmaz mutlaka bir tane de aradan gülerek laf sokan bir teyzemiz. :)

Öyle saçma şeyler oldu ki anlayacağınız şu an dönüp baktığımda ay bunları ben yaşamış olamam di mi diye soruyorum kendime..

Olabilir, inanirim zaten cogu kv oyle. Ama sunu unutmamak lazim bazen birseye okadar odaklaniriz ki asil onemli seyleri kacirir veya gozardi ederiz.
Dedigim gibi aslinda.. Erkek arkadasin izin vermemeliydi.
Birde dedigim gibi birine birsey sorursun durust cvp alirsan tatmin edici olur.

Gercekler sade dir, nettir.
Sende birseyleri hep sorguluyorsan, karisik ise ..netlik yoksa. Kendi kendine cvp ariyorsan aklini kurcaliyorsa bil ki orda bi b*kluk vardir yani.
Belki icten ice hissediyorsun sevgilinin seni gecistirdigini. Belki suan ikilikli oynuyor. O yuzden annesiyle konusman rahatsiz etti onu. Evlenince yine aile kuzusu olacak belki?

Hislerine guven bence.

Şimdi oldu işte anladım . Erkek arkadaşınızla şuan bir sıkıntınız yok olması gerektiği gibi . Ama sizde kv fobisi olmuş haklı olarak (az önce ki mesaj da yaptıklarını yazmışsınız ) Siniriniz o yüzden bence .
Galiba. Öyle de denilebilir yani. Çünkü amaçsız biçimde yaşanılan bu durumlar beni gerdi ve üzdü.

Hayatımı etkiledi. Hayat kalitemi çok düşürdü.

Sanki karşımda sevgilim varmış gibi hissettim ve beni tam anlayan bir yorum olmuş öncelikle teşekkürler.

Çünkü bana bir daha kimse seni haksız yere huzursuz edemeyecek dedi ve öyle bir şey olmadı da.

Sonra ben bu konuları kapatmadım tabi her gün huzursuzluk her gün kavga her gün öfke patlaması. Geçmiş için bir şey yapamam ama gelecek ve şimdi için nasıl uğraştığımı görüyorsun dedi tamam dedim. Sonra yine her gün huzursuzluk.

En son ne yapacağımı şaşırdım, öyle yapsam olmuyor böyle desem olmuyor benden ne bekliyorsun söyle yapacağım dedi bu sefer de senden bir şey beklemiyorum deyip kavga çıkardım.

İşte ben bu kendimi bile tanıyamadığım “sadece ona karşı” halimden sıyrılmak istiyorum. :/

hımmm bence sen sevgiline söyle, bize o yazsın, ona öyle taktikler veririz ki peşinde koşarsın :KK45:(şaka tabi ki)
yani gerçekten küçücük dahi olsa içinde kalan bir beklentin olmadıysa ne diyeceğimi bilemedim
belki o kriz anlarında "ya yarın ölürse" diye düşünebilirsin, bu bazen tavsiye edilen bir yöntemdir insanın kendini dizginleyip, karşısındaki kişiye karşı duygularını hatırlaması için

Olabilir, inanirim zaten cogu kv oyle. Ama sunu unutmamak lazim bazen birseye okadar odaklaniriz ki asil onemli seyleri kacirir veya gozardi ederiz.

Sende birseyleri hep sorguluyorsan, karisik ise ..netlik yoksa. Kendi kendine cvp ariyorsan aklini kurcaliyorsa bil ki orda bi b*kluk vardir yani.
Belki icten ice hissediyorsun sevgilinin seni gecistirdigini. Belki suan ikilikli oynuyor. O yuzden annesiyle konusman rahatsiz etti onu. Evlenince yine aile kuzusu olacak belki?

Hislerine guven bence.
Söyledikleriniz daha önce aklımdan da geçen şeylerdi. Şimdi daha detaylı düşüneceğim ve büyük ihtimal tekrar öfkem katlanacak. :)

İkili oynadığına şöyle şüphem yok ailesine bu durumlar yüzünden şu an mesafeli davranmıyor. Yani o zamanlar vardı şu an yok. İyi ki de yok ailesiyle kötü olsun asla istemem.

Yani ailesiyle arası gayet iyi çok şükür.

Güvenerek aşabilirsin bunu ancak . Zaman tanı ona da kendine de . Belli ki ikiniz de bu ilişki için fedakarlıklar yapmak zorunda kalmışsınız demek oluyor ki birbirinize değer veriyorsunuz bu çok önemli . Gerçekten güvenirsen huzursuzluğun da geçecek .

hımmm bence sen sevgiline söyle, bize o yazsın, ona öyle taktikler veririz ki peşinde koşarsın :KK45:(şaka tabi ki)
yani gerçekten küçücük dahi olsa içinde kalan bir beklentin olmadıysa ne diyeceğimi bilemedim
belki o kriz anlarında "ya yarın ölürse" diye düşünebilirsin, bu bazen tavsiye edilen bir yöntemdir insanın kendini dizginleyip, karşısındaki kişiye karşı duygularını hatırlaması için
İnanamıyorum.. Sanki her şeyi anlamış, hissetmiş gibisin. Dondum kaldım şu an.

Çünkü ben böyle çıldırırken ölümün olduğu dünyada geçmiş konuları sürekli açıp zamanımızı çalma üzmeyelim birbirimizi diyor. Bir duruyorum, duygulanıyorum falan..

Sonra yarın kaldığım yerden aynen devam.. :olamaz:

Hislerine guven bence.
Güvenerek aşabilirsin bunu ancak . Zaman tanı ona da kendine de . Belli ki ikiniz de bu ilişki için fedakarlıklar yapmak zorunda kalmışsınız demek oluyor ki birbirinize değer veriyorsunuz bu çok önemli . Gerçekten güvenirsen huzursuzluğun da geçecek .

Gece gece kafamı toparlayamadım ama ilk mesajımda anlatmak istediğim buydu aslında konu sahibi :)

Çok güzel ifade etmişsiniz gerçekten bende öyle düşünüyorum.

Ekstra bir şey daha ya arkadaşın dediği gibi bir şey varsa hissettiğiniz bunu iyi gözlemleyin yada güvenin başka türlü huzurlu olamazsınız. .

Geçmiş durumlar için bir şey yapamam ama şimdi bir sorun oluyor mu canını sıkacak diyor susup kalıyorum ama sonra tekrar başlıyorum.

Çekilmez bir insan olmuşum. Ne ara bu hale gelmişim? Ay cidden ne itici olmuşum.. :KK57:

Söylediklerinizi yapmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp uğraştınız. :)

Dediğim gibi ailesiyle zaten mesafeliyim ve işim dolayısıyla şehir dışında yaşayacağız sık görüşmek pek olası değil. Belki de söylediğiniz gibi, ileride yine böyle durumlar olur ve erkek arkadaşım baştaki tavrını sürdürürse diye düşünüp kendimi kuruyorum.

Ona olan öfkem de bu yüzden galiba. Her şeyin suçlusu gibi gözümde. Şu an bakış açım biraz değişti ama konuyu açtığım gibi değil.
Problem belki de olaylara zamanında müdahale etmemesindendir. Madem bıçak gibi kesilebiliyordu, o kadar etkiliydi vaktinde konuşsaydı da işler büyümeseydi, böyle haksızlıklar yaşamasaydım düşüncesi olabilir. Sonuçta geç gelen adalet adalet değildir.
Tabi geçmişi değiştirmek mümkün değil, karşıda da çabalayan birileri varsa affetmek lazım. Biraz da boşluktan da takılabiliyor böyle şeylere. Çalışıyor veya okuyor musunuz? Ben 4 haftadır izinliyim şu an kendimi tanıyamıyorum. Seni seviyorum diyor inanmıyorum, çiçek gönderiyor çiçek sevmem diyorum istediğim çiçek değil ilgi diyorum, konuşuyor ilgi göstermeye çalışıyor boş muhabbetten hoşlanmam diyorum, eski ve yeni bütün meseleler kafamda ve eşime larşı müthiş bir öfke. Ama öyle bir öfke ki ne yapsa geçmez sadece ben onu bir temiz dövsem belki gibi bir durum. Her yaz tatilinde böyleyim, çalışmaya dönünce süt liman oluyor her şey :) gerçekten boş vaktin çok etkisi var bence.

Problem belki de olaylara zamanında müdahale etmemesindendir. Madem bıçak gibi kesilebiliyordu, o kadar etkiliydi vaktinde konuşsaydı da işler büyümeseydi, böyle haksızlıklar yaşamasaydım düşüncesi olabilir. Sonuçta geç gelen adalet adalet değildir.
Tabi geçmişi değiştirmek mümkün değil, karşıda da çabalayan birileri varsa affetmek lazım. Biraz da boşluktan da takılabiliyor böyle şeylere. Çalışıyor veya okuyor musunuz? Ben 4 haftadır izinliyim şu an kendimi tanıyamıyorum. Seni seviyorum diyor inanmıyorum, çiçek gönderiyor çiçek sevmem diyorum istediğim çiçek değil ilgi diyorum, konuşuyor ilgi göstermeye çalışıyor boş muhabbetten hoşlanmam diyorum, eski ve yeni bütün meseleler kafamda ve eşime larşı müthiş bir öfke. Ama öyle bir öfke ki ne yapsa geçmez sadece ben onu bir temiz dövsem belki gibi bir durum. Her yaz tatilinde böyleyim, çalışmaya dönünce süt liman oluyor her şey :) gerçekten boş vaktin çok etkisi var bence.
Evet, okuyorum. Tam olarak sorunum ilk yazdığınız paragraf. Neden zamanında etmedi? Neden? Kendisine soruyorum bilmiyorum ben de pişmanım ne olduğunu bile anlayamadım diyor.

Sonra da ikinci yazdığınız paragraftaki gibi biri oluyorum işte. Huzursuz, mutsuz, memnuniyetsiz. :))

Back
X