• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirimden ağlamak üzereyim

Bence haklısın. Bazen daha yeni tanışmış olduğun bir insanda o samimiyeti hissediyorsun rahat davranıyorsun. Bazen de yıllarca tanıdığın bir insandan ( çok iyi tanıdığın için) çekiniyorsun. Benim kv mutfağına girince huzursuz olurdu, dolaptan su alacak olsam ne arıyorsun derdi.

herksin gelenek görenekleri yaşantısı bir değil.açıkcası bende yanımda eşim olmadan kayınvalidemin mutfağına girip dolabını açıp birşeyler yiyemem.evin kızı gibi hissettirmediler ki hiç bir zaman.yüzüme canım cicim deyip arkamdan kocama evini b.k götürüyor diyen biri.çalıştığım zamanlar çok fazla yemek yapamadığım için terbiyesiz ahlaksız yemek yapmıyor diye herşeye burnunu sokan biri...evlendiğimizin 1. haftası benı kenara çekip bana anne demiceksin , ben senın annen değilim diyen biri.yine de herşeyi bilmezlikten gelip, unutmus gibi yapıyorum.alttan alıp güzel davranıyorum huzur olsun diye.ama 2 yıldır evliliğinde daha hala onlara anne baba değil x teyze x amca diye hitap etmek zorundayım.mutfağına girip dolabını açmam söz konusu bile olamaz.yani herkesin aile içi mesafesi ayrı.

Kusura bakmayın ama ben sadece şımarıklik peşinde koşan bir eş gördüm burda. ilgi beklemissiniz haklı olarak ama bu ilgi bu durum için biraz saçma olmuş. adam uykulu bir defa .dediğinizi anlayıp çikolata getirmesi bile mucize. madem eşiniz gitti mutfağa peşinden gidip istedgnz türde yemeği ona deseydiniz.cekinmeniz olabilir ama kılınızı kıpırdatmadan adamdan büyük beklentiler içine girmek üstelik uykuluyken biraz abartı olmuş.

Başka zaman totonun dibinde gezerler, asıl böyle zamanlarda iki dilim ekmekle bir peynir hazırlayıp
getirse ben o kocanın aşkına inanırım.

Ki senin o evde çekindiğini de biliyordur.

Bence kızmakta çok haklısın.

Bu arada seni çok iyi anladım.

Ben de kvmin evinde misafir gibi davranırım.
Samimiyetlerine inanmıyorum, o ev benim falan değil.

Yatılı kalmalarımızda da acıkacağım zamanları düşünerek bakkaldan çantama stok yapardım.
Çünkü sofradan doyarak kalkamazdım.

Seni ancak benim gibiler anlar.

Bence siz alinganlik yapmissiniz,insan hiçbirşey yapamasa bir parça ekmeğin içine peynir yada zeytin koyar yine yer ...

Başka zaman totonun dibinde gezerler, asıl böyle zamanlarda iki dilim ekmekle bir peynir hazırlayıp
getirse ben o kocanın aşkına inanırım.

Ki senin o evde çekindiğini de biliyordur.

Bence kızmakta çok haklısın.

Bu arada seni çok iyi anladım.

Ben de kvmin evinde misafir gibi davranırım.
Samimiyetlerine inanmıyorum, o ev benim falan değil.

Yatılı kalmalarımızda da acıkacağım zamanları düşünerek bakkaldan çantama stok yapardım.
Çünkü sofradan doyarak kalkamazdım.

Seni ancak benim gibiler anlar.

Bende kv'denin evinde biraz cekingenim. Yani gidip buzdolabi felan acmam fakat en basiti, esimi uyandiramazdim. Hadi uyandirdim, ya o gofret ile yetinirdim, yada esimin telkinleri ile güclenip, mutfakta ekmek arasi yapardim.

Yani yemek icin kavga edilmesini biraz absürd buldum. Konu sahibi sabahin köründe evden cikmis, telefonda esine bagirip cagirmis. O adam hali ile annesi, babasinada rezil oldu. "Eh persephone gitti" "neden gitti sabah sabah?" "Gece acikmis ve ben ona sandvic yapmamistim". Böyle bir sacma tartismanin annelere, babalara yansimasini cok sacma buluyorum.

Bence evden cikip gitmeniz hata olmus
Biraz erken uyandirip ekmek arasi yaptirabilirdiniz esinize
Gecede cikolatayla idare edebilirsiniz
Bence evden cikip gitmek cok ayip olmus

Ooo bir de sabahın köründe eşini orada bırakıp çıktın mı? Aç kalışına yorum yapacaktım ki, evi terkettiğini okudum, bu çok ayıp bir hareket olmuş. Bir de eşine telefonda bağırıp çağırıyorsun, gelince kavga edeceğiz diyerek diş biliyorsun, pes..Gece orada kalacak kadar samimisiniz. Üstelik kv sen ayaktayken eşinle seni yalnız bırakıp yatacak kadar da samimi davranmış, kalkıp mutfaktan birşeyler almana da hayatta bir şey demezdi. Sen kendi kendine eziyet etmişsin. Hadi diyelim sen almaya çekindin, eşini mutfağa yollarken neden arkasından gitmiyorsun da istediğin yiyeceği almıyorsun? Adam uykulu uykulu sana şipşak gofret bulmuş getirmiş, sandviç yapmaya üşenmiştir, gayet normal. Kızacak ne var? Ben seni haksız buldum, kusura bakma...

O kadar da kasma kendini, ne kadar kötü olabilirler ki? Madem orda kalıyorsunuz gir mutfaktan ye bi şeyler. Bi de vakitlice gidip vakitlice evinize gelin, aynı şehirde yatıya kalmak sıkabilir...

Mutfağa girmeye çekiniyorsanız da hazır evden çıkmışken ağlamak yerine simit poğaça vs alıp geri dönseydiniz.
Eşinizi uyandırıp simitler benden çaylar senden hadi sizinkilere süpriz olur biz hazırlayalım kahvaltıyı deseydiniz.
Eşiniz sizin ebeveyniniz değil ki kendi karnınızı kendiniz doyurabilmelisiniz.

Arkadaşlar kv ile ilişkimi anlayamayabilirsiniz zira herkesin yöresi kültürü ve yaşadıkları farklı. Ama kocam eskiden olsa böyle bi durumda kalkıp bana sofra kurardı patstes kızartırdı . Artık beni sevmediğini düşünüyorum.

Arkadaşlar kv ile ilişkimi anlayamayabilirsiniz zira herkesin yöresi kültürü ve yaşadıkları farklı. Ama kocam eskiden olsa böyle bi durumda kalkıp bana sofra kurardı patstes kızartırdı . Artık beni sevmediğini düşünüyorum.
Sevgiyi bununla mı ölçüyorsunuz?
Gerçi evliliğin başından beri böyle davranıyorsanız artik sevmediğini düşünebilirsiniz.
Beni annemin evinde sap gibi bırakıp giden birine saygım kalmazdı.

Yok ya bazen biz gelinler de az değiliz yani.Çocuk gibi davranmışsınız resmen bana yemek hazırlamadı beni sevmiyor, elin ayağın yok mu kalk hazırla kendine iki parça bir şey.Bu olayın kv ile doğrudan bir bağlantısı bile yok.Şımarık bir kadın var sadece ortada.

Arkadaşlar o konuda anlayamazsınız o mutfağa girip bişeyler ha zır la ya maaam ananemin mutfağına bile giremeyiz biz aramız o kadar iyi olduğu halde lütfen objektif cevaplayın

Bende kv'denin evinde biraz cekingenim. Yani gidip buzdolabi felan acmam fakat en basiti, esimi uyandiramazdim. Hadi uyandirdim, ya o gofret ile yetinirdim, yada esimin telkinleri ile güclenip, mutfakta ekmek arasi yapardim.

Yani yemek icin kavga edilmesini biraz absürd buldum. Konu sahibi sabahin köründe evden cikmis, telefonda esine bagirip cagirmis. O adam hali ile annesi, babasinada rezil oldu. "Eh persephone gitti" "neden gitti sabah sabah?" "Gece acikmis ve ben ona sandvic yapmamistim". Böyle bir sacma tartismanin annelere, babalara yansimasini cok sacma buluyorum.

Zaten kızdığım esas nokta bu.
Olayı bu noktaya getiren eşi.
İnsan düşünür, eşini de tanır.
Şu harekete kırılıp bunun için kavga edebileceğini tahmin de eder.
Ama uyku uğruna göze almış.

Şimdi de oh olsun!
Annesine babasına da rezil olsun, ders olsun.

Benim mantık bu doğrusu.

Bu arada ben de uyandırmazdım açlığı çekerdim ama
çok kötü olmuşsa uyandırır yani ne var.
Karısından önemli olmamalı uykusu.

Zaten kızdığım esas nokta bu.
Olayı bu noktaya getiren eşi.
İnsan düşünür, eşini de tanır.
Şu harekete kırılıp bunun için kavga edebileceğini tahmin de eder.
Ama uyku uğruna göze almış.

Şimdi de oh olsun!
Annesine babasına da rezil olsun, ders olsun.

Benim mantık bu doğrusu.

Bu arada ben de uyandırmazdım açlığı çekerdim ama
çok kötü olmuşsa uyandırır yani ne var.
Karısından önemli olmamalı uykusu.

Iyide uyku sersemi denilen birsey var. Adam o uykulu hali ile yine gofret getirmis. Konu sahibi bunada burnu kivirdi. Ben esi olsam artik o noktadan sonra "2 yasindaki cocuk degilsin, git mutfakta ekmek arasi yap" derdim ve uyutmaya devam ederdim.

Hani konu sahibi 40 derece atesi olsa, elbette esi ilgilenmesi lazim. Bende gecenlerde kendimi kötü hisetmistimve tam ikimiz uyumamadan önce esim agri kesici getirmisti. Söz konusu alt üst bir sandvic ya. Bir sandvic icin bu kadar kavga cikirmak bence cok cocuksu birsey. Orada sadece kocasi rezil olmadi, konu sahibide rezil oldu. Benim böyle bir gelinim olsa gercekten gülmem gelirdi.

Son düzenleme:
Iyide uyku sersemi denilen birsey var. Adam o uykulu hali ile yine gofret getirmis. Konu sahibi bunada burnu kivirdi. Ben esi olsam artik o noktadan sonra "2 yasindaki cocuk degilsin, git mutfakta ekmek arasi yap" derdim ve uyutmaya devam ederdim.

Hani konu sahibi 40 derece atesi olsa, elbette esi ilgilenmesi lazim. Bende gecenlerde kendimi kötü hisetmistimve tam ikimiz uyumamadan önce esim agri kesici getirmisti. Söz konusu alt üst bir sandvic ya. Bir sandvic icin bu kadar kavga cikirmak bence cok cocuksu birsey. Orada sadece kocasi rezil,olmadi, konu sahibide rezil oldu. Benim böyle bir gelini' olsa gercekten gülmem gelirdi.

Ben şöyle düşünüyorum öyle aileler var ki ( hani tanımamış olsam öyle bir aileye gelin olmuş olmasam ben de sizin gibi düşünürdüm) kendilerine gülsünler.

Gelinlerine mutfağına girecek rahatlığı bile verememiş insanlar kendilerine
gülsünler evet.

Anlatsam roman olur, küçük örnekler vereceğim.

Benim kp in olduğu sofrada hiç konuşulmaz, gergin bir şekilde yemek yenir.
Yemeğini yiyen kalkar çünkü adamın olduğu ortamda kimse fazla kalmak istemez.
Sadece çatal sesleri ve o adamın asık suratı ile yenen bir yemek düşünebiliyor musunuz?
Cenazesiz cenaze evi gibi.. :S

Kvem iyidir sağolsun ama kocası yüzünden hep bir korku, bir panik hali.
Kendi rahat değil ki seni rahatlatsın.

Kpin saçmasapan tepkileri, kızdığı şeyler yüzünden hepsi korku içinde.
Gelin olarak sen nasıl rahat edebilirsin ki o evde?

Evladı rahat edemiyorken..

Hiç unutmam bir gece eşim gece çalışıyordu.
Orada kalıyoruz o zaman.

Hiç uykum yok film izlemek istedim bilgisayardan.

Gecenin o vakti bağrışlarla bir bela okuyarak çatt diye kapısı kapandı.
Allah belasını versin! Güüüüümmmmmmmmmmmmmmm!

Nasıl hissettim düşünebiliyor musunuz?
Hemen filmi kapattım ve eşimi aradım.
Böyle oldu baban bana kızdı anladım diye.

Kafana takma sen ona aldırma huzursuz şey diye homurdandı ama bu beni rahatlatır mı?

Ertesi gün de kv me sordum böyle oldu bana kızdı değil mi diye yalanlamadı.
Kabul etti o da sen ona bakma kızım sinir hastası dedi geçti.

Ve ben o evde hiç bir zaman rahat olamam artık.
Tepemin attığı noktalarda da çıkar çıkar giderim.
Eşimi ya da ailesini düşünemem.

Böyle aileye sahip olduğu için eşim tetikte olmalı, orada bulunmamı
istiyorsa o vakitler elinden geldiğince rahatlatmalı beni.

Uyku sersemliğini falan da düşünemem evet.

Benim o evde rahat edememem için onun babası gibi kocaman bir neden var çünkü.
Belki konu sahibinin de benzer bir nedeni vardır bilemeyiz.

Back
X